Mr. Olympia 2011

U jeeeeeeeee, strasno, kao da je igračka od plastike... Koja se lova tu vrti? Kontam nešto malo u poređenju sa trudom i radom (mislim da sam negde davno pročitao 20000 dolara), što je jadno... Ljudi koji 24h treniraju plaćeni su kao lokalni seljak u lokalno seoskom klubu, trulež...

U jeeeeeeeee, strasno, kao da je igračka od plastike... Koja se lova tu vrti? Kontam nešto malo u poređenju sa trudom i radom (mislim da sam negde davno pročitao 20000 dolara), što je jadno... Ljudi koji 24h treniraju plaćeni su kao lokalni seljak u lokalno seoskom klubu, trulež...

Pa fakticki ovo je jos jedna u nizu predrasuda...Oni ne treniraju 24h.... Iznenadili biste se kada bi znali KOLIKO MALO ONI TRENIRAJU!
Klinci (ai ostali) misle da sto vise treniras to je bolje i izgledas bolje, postizes vise sportskih rezultata itd.....Mozda u drugim sportovima, ali u BB-u TO NIJE SLUCAJ! Jer tu dolazi do pretreniravanja i katabolizma tj dolazi do suprotnosti onoga sto zelis da postignes....

Kod nas su najvise krivi oni glupi komentatori koji sinhronizuju kecere pa prevode - Huuuuaaa, ja treniram 8 sati dnevno vidi koliki sam i koliko sam jak, ubicu te! A ovaj drugi: "Huuuaaaa, malo sutra, ja treniram 10 sati dnevno, ja sam jaci pogledaj me!" I klinac to gleda i onda sledi svoje idole zeli da postane velik i misicav kao oni i trenira "SAMO" 5 SATI DNEVNO, i naravno propada i gubi zdravlje a od misica ni traga ni glasa....

Moze se reci da oni zive BB 24h godinama, i to u pravom smislu te reci, ima teorija da Svarci nije hteo da ode na sahranu svome ocu da ne bi poremetio treninge i nacin zivljenja itd....
KAda se pogleda, oni vise leze i odmaraju nego sto treniraju...... Zato je u BB npr 80% ishrana i genetika a mozda 20% trening ili tako nesto slicno odokativno receno.

.Oni ne treniraju 24h....

Moze se reci da oni zive BB 24h godinama, i to u pravom smislu te reci.

Ovo sam i mislio Bru samo opet ne rekoh na pravi način... Oni sebi i hranu sami spremaju u kuhunji ako ne grešim, po meni i to je deo treninga, kao i odmor i sve. 24h dvevno on na neki način misli i radi na sebi... Kao što ljudi koji treniraju recimo borilačke veštine idu 3-5-7 puta nedeljno u salu po 2h, i onda dodju kući pa nekada pogledaju nešto na youtube-u o borbama ili neku knjigu čitaju o treningu, po meni je i to vid treninga...

Top 10 pro bodibildera, da kažemo, mogu komotno da žive. Ipak, i oni više zarađuju od sponzora nego od takmičenja. Većina njih se takmiči i samo jednom, maksimalno 2 puta godišnje, tako da ne mogu puno novca uzeti od nagrada. Ostalim pro takmičarima već nije baš lako. Šta znam, lupam, možda top 20,30 njih mogu isto da žive pristojno, a ostalima već mnogo teže.

Ove godine prvo mesto na Mr. O nosi $200.000. Pravi iznosi sponzorskih ugovora se vešto skrivaju. Ono što ponekad procuri kao informacija jeste da Cutler ima između 800.000 i 1.000.000 dolara godišnje od MuscleTecha(njegov glavni sponzor). Ko je gledao njegove filmove(kao i Kolemanove), mogao je da vidi one vile koje imaju i po 3,4, 5 luksuznih automobila. Ali, verovano se na prste jedne ruke mogu nabrojati bodibilderi koji sebi takav luksuz mogu da obezbede. Nezahvalan sport a to se prilično dobro vidi u Srbiji. BB je sport iz ljubavi a ne da bi se zaradio neki novac. U Srbiji si na teškom finansijskom gubitku baveći se bb-om.

Što se tiče treninga, ne boje se oni katabolizma(uz najbolju moguću hemiju na svetu, oni i ne znaju šta je to katabolizam :D ), ali se zna da ne moraš "puno radno vreme" provoditi u teretani. Dužina treninga zavisi i od faze priprema, kao i od samog tipa takmičara. Svako sebe najbolje skonta šta mu i koliko i kada odgovara. Ali, grubo rečeno, možda se kod pro takmičara trening svede na 2-3 sata rada sa tegovima i 45-60 min kardija.

Cutler uzima i ove godine. Forma je za wooow! Ovo je juče uslikan.

A, ovde moram sam sebe da demantujem. Jay je skroz upropastio nastup kada je postalo očigledno korišćenje sintola, dok je Phil Heat izašao u životnoj formi i verovatno uzima titulu.

No, videćemo... Možda se, po ko zna koji put, opet umeša i politika pa Jay pokupi i ove godine Sandow. Jeste moj omiljeni bb i navijam godinama za njega, ali se slažem da nije realno da pobedi večeras.

Inače, slike sa polufinalne večeri možete pogledati ovde http://pics.musculardevelopment.com/index.php?mode=contest&eventcode=1479

Fitness gay nece biti da pro se takmice 1ili 2 puta u toku godine.Pogledaj Jay-evu istoriju
2003 Ironman Pro Invitational, 1st place
2003 Arnold Schwarzenegger Classic, 1st place
2003 San Francisco Pro Invitational, 1st place
2003 Mr. Olympia, 2nd place
2003 Russia Grand Prix, 2nd place
2003 British Grand Prix, 1st place
2003 Dutch Grand Prix, 1st place
2003 GNC Show of Strength, 2nd place
2004 Arnold Schwarzenegger Classic, 1st place
2004 Mr. Olympia, 2nd place
2005 Mr. Olympia, 2nd place
2006 Mr. Olympia, 1st place
2006 Austrian Grand Prix, 1st place
2006 Romanian Grand Prix, 1st place
2006 Dutch Grand Prix, 1st place
2007 Mr. Olympia, 1st place
2008 Mr. Olympia, 2nd place
2009 Mr. Olympia, 1st place
2010 Mr. Olympia, 1st Place

znaci zavisi od godine tu su grand pri tour po Evropi,pa noc sampiona,pa iron men,pa Toronto,pa arnold clasic....

Ja sam pričao o većini iz top 10. Mr. O se obično takmiči samo jednom, tj. na Mr. O. Ovi ostali ili ga prate ili eventualno odrade i AC ili NY. Oni koji se dokazuju i tek krče put ka vrhu, imaju dosta takmičenja. Vidiš kako je i sam Cutler polako smanjivao broj takmičenja kako je išao ka svom vrhuncu.

A, i ti teraš mak na konac, iako obojica znamo o čemu ovde pričamo. :) Kao da ti sada navedem Heatha i njegovu statistiku sa 1-2 takmičenja:
’06 IFBB Colorado Pro Show – 1st
’06 IFBB New York Pro – 1st
'07 IFBB Arnold Classic - 5th
'08 IFBB Ironman Pro - 1st
'08 IFBB Arnold Classic - Runner-up
'08 IFBB Mr. Olympia - 3rd
'09 IFBB Mr. Olympia - 5th
'10 IFBB Arnold Classic - 2nd
'10 IFBB Mr. Olympia - 2nd
'11 IFBB Mr. Olympia - 1st Place

Ili da ti navedem kao drugu krajnost, recimo, Šarčeva sa preko 70 takmičenja za 12-13 godina pro karijere, pa računaj koji je to prosek godišnje. :D Nećemo da cepidlačimo. :)

Najveca imena bodi bildinga prvi put ikada u Aziji na Sheru Classic Asian Grand Prix Pro Bodybuilding & Figure Championships u Indiji 24-25 septembar..Stigli su i evo prvih fotosa-Jay Cutler and Sheru-promoter of Sheru Classic, Hany Rambod, and Phil.
297142_212434695488050_164984510233069_587819_5855954_n.jpg

kao sto rekoh ima mnogo gran prija koji se maltene uopste ne racunaju za Olympiju a profy ito iz top 10 ucestvuju na njima,jer im dobro dodju za tempiranje forme a ni lova nije za bacanje,sto upravo ova slika pokazuje.Jer da nije tako sta ce njih dvojica tamo i to prvi put

Back