MOZGALIČICE

anim2bdf209cf8547ab4319g.gif

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

MOZGALIČICE

Sebičnost. Karakterna osobina tesno skopčana sa manipulativnošću i koristoljubljem. Sebičnost je kaput, manipulativnost je dugme, a koristoljublje rupica za dugme. Neki ljudi celog života nose kaput, a neki ga po potrebi oblače. Neki ga nose otkopčanog, a neki su vazda zakopčani. O svlačenju, neki drugi put :zcepanje:

.............
Od toga se ježim, i iskreno, imam jaku želju da uzvratim povređivanjem tih osoba, znajući da je jedini jezik koji razumeju, jezik kojim sami govore. Ipak, jača je želja da se ne poistovetim i ne progovaram tim jezikom, ali da odbranim i zadržim sebe i svoj stav, na moj način, naravno.

.....................

Na žalost, neke ljude morate trpeti, kao što i neke teške životne situacije morate izdržati. Moranja ne haju za želje, ali želje moraju naučiti da žive sa moranjima. Doktorat na ovu temu odavno napisa život :manikir:

......................

Naše je samo ono što damo, jer dajemo samo ono što imamo u sebi, bilo loše ili dobro. Od dobrog, beži samo loše, jer se ne pronalazi. Od lošeg, beži samo dobro da ne bi bilo uništeno. Zato pogledajte oko sebe i videćete......sebe.
........................

Odanost, lojalnost, požrtvovanje, brižnost, su osobine kao stari zanati. Izumiru, a ljude nije briga jer imaju neke nove osobine.
..........................

Postoje ljudi koji imaju moć da vam navuku osmeh na lice, pa se široko smešite i nekako vam je milo u duši, te nastavljate dalje tako nasmešeni.
Postoje ljudi koji imaju moć da vas zagrle tako toplo a da vas ne pritiskaju.
Postoje ljudi koji imaju moć da budu uz vas kad vam treba prijatelj, a da ga ni ne pozovete. Prosto.....znaju.
Postoje ljudi koji imaju moć....
Zovu se....lekoviti ljudi.
Vremenom, naučite da ih prepoznate i razdvojite od onih koji su osmeh za tren.
Vremenom, naučite da se oni moraju čuvati i negovati.
Vremenom, naučite da su baš vama, s razlogom dati....da učite, ako ste pametni i sposobni da to vidite.
............................

U demenciji postoji samo JA i SAD, i ništa više, i niko više. Neki su ljudi celog života dementni :lol:
............

attachment.php

PS Dobar vam daaaaaaaaaaaaaaaaan :D

Back