(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)
MOZGALIČICE
Sebičnost. Karakterna osobina tesno skopčana sa manipulativnošću i koristoljubljem. Sebičnost je kaput, manipulativnost je dugme, a koristoljublje rupica za dugme. Neki ljudi celog života nose kaput, a neki ga po potrebi oblače. Neki ga nose otkopčanog, a neki su vazda zakopčani. O svlačenju, neki drugi put

.............
Od toga se ježim, i iskreno, imam jaku želju da uzvratim povređivanjem tih osoba, znajući da je jedini jezik koji razumeju, jezik kojim sami govore. Ipak, jača je želja da se ne poistovetim i ne progovaram tim jezikom, ali da odbranim i zadržim sebe i svoj stav, na moj način, naravno.
.....................
Na žalost, neke ljude morate trpeti, kao što i neke teške životne situacije morate izdržati. Moranja ne haju za želje, ali želje moraju naučiti da žive sa moranjima. Doktorat na ovu temu odavno napisa život

......................
Naše je samo ono što damo, jer dajemo samo ono što imamo u sebi, bilo loše ili dobro. Od dobrog, beži samo loše, jer se ne pronalazi. Od lošeg, beži samo dobro da ne bi bilo uništeno. Zato pogledajte oko sebe i videćete......sebe.
........................
Odanost, lojalnost, požrtvovanje, brižnost, su osobine kao stari zanati. Izumiru, a ljude nije briga jer imaju neke nove osobine.
..........................
Postoje ljudi koji imaju moć da vam navuku osmeh na lice, pa se široko smešite i nekako vam je milo u duši, te nastavljate dalje tako nasmešeni.
Postoje ljudi koji imaju moć da vas zagrle tako toplo a da vas ne pritiskaju.
Postoje ljudi koji imaju moć da budu uz vas kad vam treba prijatelj, a da ga ni ne pozovete. Prosto.....znaju.
Postoje ljudi koji imaju moć....
Zovu se....lekoviti ljudi.
Vremenom, naučite da ih prepoznate i razdvojite od onih koji su osmeh za tren.
Vremenom, naučite da se oni moraju čuvati i negovati.
Vremenom, naučite da su baš vama, s razlogom dati....da učite, ako ste pametni i sposobni da to vidite.
............................
U demenciji postoji samo JA i SAD, i ništa više, i niko više. Neki su ljudi celog života dementni

............
PS Dobar vam daaaaaaaaaaaaaaaaan