MOZGALIČICE

anim2bdf209c-f854-7ab4-3.gif

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

MOZGALIČICE

(zapis misli koje nastaju vremenom iz svačega)

1.Najbolji način da ideš napred je kad nemaš kud nazad
Zato, hvala svima koji su me priterali uza zid, a posebno hvala onima koji su mi zakovana ledja od zida odvojili snagom svog poštovanja i ljubavi, jer oni su pravi.

2.Sa Prijateljima se deli sve, i tuga i sreća. Onaj ko nije sposoban tugu prijateljsku zagrliti, taj ni sreću prijateljsku iskreno zagrliti ne može.
Zašto?
Zato što je Prijateljski zagrljaj prijatelja radi, a ne sebe radi.

3.Biti ružan je lično pravo, i stvar pojedinačne volje i htenja svake osobe, zasnovane na genetici i životnom iskustvu koje zajedno formiraju karakter. Dakle, ružnoća je pravo, isto kao i lepota duha i duše.
Ali niko nema prava da druge ruži svojom ružnoćom, ukoliko ovi drugi to sami ne traže.
Ako to učini, neka ta osoba bude svesna da tako ružna postaje još ružnija, a ovaj drugi/ga, pored nje, još lepši/ša.
E, pa ja ne dam da me poružne....’oću vazda da budem lepa :ogledalo:

4. Onima kojima je dan ispunjen obavezama, promenama, prilagodjavanjima u trku, njima treba mir nakon toga, lepota, spokoj davanja i primanja i sigurnost zbog ravnoteže.
Oni kojima je dan dosadan jer ne znaju šta će sa sobom, u stalnoj su potrazi za novim dogadjanjima i nekim ko će ih zabavljati ne bi li uravnotežili samodosadu. Obično za sebe kažu da su tragači, ali to nije suština traganja već nečeg drugog :lol:
U svakom slučaju, svako samo sebe nadje gde god da podje

attachment.php

attachment.php

PS Dobro jutro radni narode od reči.....prelepo jutro....prelepa noć...napokon malo lepog vremena :worth:.......i radaaaaa ....opet su menjali propise....naravno važi od narednog dana....ovako ludi vala nikad nisu bili...šta ćeš :zcepanje:

MPMcB;bt240046:
Dobar ti dan Generacijo!

:ok:

Danas izgleda kontiramo, bliži se šestomesečni, ako to na to još neko i obraća pažnju u ovoj situaciji.

Bar dančić i za tebe Generacijo

jeste, kontiramo, knjižimo, čitamo propise, telefoniramo, rasplićemo što su drugi upetljali, tešimo, smejemo se, malo zapišemo po nešto....ma sve radnje radimo :manikir: :lol:

1. Apsolutno istinito i licno provereno. Kada si sateran u cosak nema ti druge nego da se boris i guras napred a ono zadovoljstvo kada iz svega izadjes kao pobednik je posebno drago i daje dodatnu zivotnu snagu i samopouzdranje.
2. U sreci ces imati prijatelja koliko pozelis ali tek ces u nesreci videti ko je tvoga prijateljstva vredan .
3. :cmok: Glavu pamet krasi!!!
4. Pokreni u sebi zelju za stvaranjem i napredovanjem i dosade nece biti!

darebre;bt240075:
1. Apsolutno istinito i licno provereno. Kada si sateran u cosak nema ti druge nego da se boris i guras napred a ono zadovoljstvo kada iz svega izadjes kao pobednik je posebno drago i daje dodatnu zivotnu snagu i samopouzdranje.
2. U sreci ces imati prijatelja koliko pozelis ali tek ces u nesreci videti ko je tvoga prijateljstva vredan .
3. :cmok: Glavu pamet krasi!!!
4. Pokreni u sebi zelju za stvaranjem i napredovanjem i dosade nece biti!

:klap::cmok2:

bracaco;bt240101:
Svi smo mi filozovi, no ti si bar slatki pragmatičar :)

Ih.......nisi ti moj pragmatizam, iliti primenjenju Žensku Filozofiju video na Filozofiji :zcepanje:
Filozofi teoretičari ostali vako :eek:

Sad ozbiljno. Ne mislim da sam totalni pragmatičar, samo cenim dobre karakterne a i duhovne kvalitete. Ocenjivanje kao i uvek, i kao i svi, vršim prema sebi. Ti ljudi me zanimaju i privlače moju energiju.
Lopov će za lopova reći da je dobar tip......neko pošten će za lopova reći da je lopov...svak prema sebi ceni, svak prema sebi piše, a vala, svako prema sebi i čita :lol:
Standardi mi jesu visoki, kažu mnogi, ali veruj mi, ni prema kome nisam stroga kao sama prema sebi.

LJILJA MMM;bt240107:
Ih.......nisi ti moj pragmatizam, iliti primenjenju Žensku Filozofiju video na Filozofiji :zcepanje:
Filozofi teoretičari ostali vako :eek:

Sad ozbiljno. Ne mislim da sam totalni pragmatičar, samo cenim dobre karakterne a i duhovne kvalitete. Ocenjivanje kao i uvek, i kao i svi, vršim prema sebi. Ti ljudi me zanimaju i privlače moju energiju.
Lopov će za lopova reći da je dobar tip......neko pošten će za lopova reći da je lopov...svak prema sebi ceni, svak prema sebi piše, a vala, svako prema sebi i čita :lol:
Standardi mi jesu visoki, kažu mnogi, ali veruj mi, ni prema kome nisam stroga kao sama prema sebi.

Gde se zagubi ono slatki iz mog komentara :)

I za mene vazi da ni prema kome nisam kao prema sebi samom strog! Samom sebi naj teze prastam greske i to je deo mene! Volim duhovitost a prezirem podsmejavanje i podjeb..anje! Volim da drugima dezuslovno poklanjam najbolji deo sebe!

darebre;bt240110:
I za mene vazi da ni prema kome nisam kao prema sebi samom strog! Samom sebi naj teze prastam greske i to je deo mene! Volim duhovitost a prezirem podsmejavanje i podjeb..anje! Volim da drugima dezuslovno poklanjam najbolji deo sebe!

Baš tako dare, baš tako....kao tamo kod nas :)

bracaco;bt240116:
Jes vala i Maca ubrao :)

hahaha s razlogom prijatelju, s razlogom baš On :)
i ko zna koliko puta sam se zaljubila u istog čoveka...da ne veruješ, al' tako je :eek:
to je razlog trajanja. I znaš ko je taj razlog, osim mene jedini otkrio? Jedna mlada dama odavde.....ne neko stariji ...zamisli :)
ja joj nisam rekla, ali to nam je poželela za 30.g.braka

Poslednja izmena:
LJILJA MMM;bt240121:
hahaha s razlogom prijatelju, s razlogom baš On :)
i ko zna koliko puta sam se zaljubila u istog čoveka...da ne veruješ, al' tako je :eek:
to je razlog trajanja. I znaš ko je taj razlog, osim mene jedini otkrio? Jedna mlada dama odavde.....ne neko stariji ...zamisli :)
ja joj nisam rekla, ali to nam je poželela za 30.g.braka

Šta tu ima da se otkriva vidi se iz aviona da si zaljubljena do ušiju :)

Back