Možete li da pronađete vest u stranim medijima o "studentima" u Strazburu?

Eto, svuda ih zanemaruju, taman smo zreli za ulazak u EU sa nama slicnima. Dodatno ce da nas povezu i integrisu
Mislim da skorije svakao nećemo videti EU i to iz više razloga ...
Neki prvi jeste da se valjda krajem ove godine sprema povratak azilanata u treće zemlje porekla - za sada je tu uključeno Kosovo, mada kontam da će i pred Srbiju biti stavljen takav zahtev kao što je bilo i sa readmisijom Roma.
Drugi razlog je što je sada izbila neka frka u EU oko korupcije na Balkanu (Srbija/Kosovo) i kako se priča par značajnijih EU zvaničnika je tu uključeno, pa dok traje ta istraga i dok verovatno to ne regulišu ovako ili onako neće komentarisati studente i sl. kako bi imali neki prostor za izbor strane koja im odgovara.
Treća stvar tek će studenti kada se tamo organizuju da objave i još neke pikanterije koje do sada nisu poznate, a mislim da će to naići na neke značajnije reakcije u dobrom delu EU.

Glavni razlog je sto niko ne zeli tamo... ali oni ce da nas mole da udjemo kao i Moldaviju
EU nas ne želi jer ovako kada smo na rubu da uđemo u EU mogu da nas uslovljavaju sa čim god stignu.
Realno gledano gotovo uvek će postojati veto Hrvatske da Srbija uđe u EU.
A Francuska, Nemačka i taj blok mogu da nas uslovljavaju Rio Tintom, Metrom, kupovinom aviona, prodajom EPS-a i sl.
Vučko ako sada nije voljan da obeća/proda sve što stigne nikada neće biti

Poslednja izmena:
EU nas ne želi jer ovako kada smo na rubu da uđemo u EU mogu da nas uslovljavaju sa čim god stignu.
Ako nas ne zeli mi onda idemo u BRIKS sto im nimalo ne odgovara.
Realno gledano gotovo uveć će postojati veto Hrvatske da Srbija uđe u EU.
Odlicno.
A Francuska, Nemačka i taj blok mogu da nas uslovljavaju Rio Tintom, Metrom, kupovinom aviona, prodajom EPS-a i sl.
Znaci, i vi ste definitivno protiv EU.

Ako nas ne zeli mi onda idemo u BRIKS sto im nimalo ne odgovara.
Proba li Srbija da se okrene ka Briksu kontam da će svaki mogući dosije o Vučiću, Šariću, trgovini narkoticima, korupciji, domaćoj policiji i slično biti objavljen u EU i da će sasvim moguće neki iz vladajuće koalicije biti optuženi za nešto poput krađe iz EU fondova i da će im u EU biti suđeno.
Pa sada ovome našem udaraju packe ako proba da ode u Rusiju na obeležavanje dana pobede, da sada proba da sarađuje sa BRIKS-om mislim da bi mu gaće skinuli

Proba li Srbija da se okrene ka Briksu kontam da će svaki mogući dosije o Vučiću, Šariću, trgovini narkoticima, korupciji, domaćoj policiji i slično biti objavljen u EU
Pa mi smo vec okrenuti Briksu, bastion smo za kineske investicije kao i Madjarska. Zato su smislili npr. nadstresnicu jer je pruga kineska i plus geopoliticki bitna.

Proba li Srbija da se okrene ka Briksu kontam da će svaki mogući dosije o Vučiću, Šariću, trgovini narkoticima, korupciji, domaćoj policiji i slično biti objavljen u EU i da će sasvim moguće neki iz vladajuće koalicije biti optuženi za nešto poput krađe iz EU fondova i da će im u EU biti suđeno.
Pa sada ovome našem udaraju packe ako proba da ode u Rusiju na obeležavanje dana pobede, da sada proba da sarađuje sa BRIKS-om mislim da bi mu gaće skinuli
https://www.rts.rs/lat/vesti/politi...rosio-novac-eu-a-ne-nesrecu-u-novom-sadu.html
Već su poslali poruku!!! :super:
https://radar.nova.rs/drustvo/sta-je-vucic-precutao-o-skaj-aplikaciji/

Pa mi smo vec okrenuti Briksu, bastion smo za kineske investicije kao i Madjarska. Zato su smislili npr. nadstresnicu jer je pruga kineska i plus geopoliticki bitna.
Po meni i nismo, par naših subjekata može da posluje sa BRIKSOM, mada realnije gledano je da smo depo za neke njihove proizvode/usluge i sl.
Sa Rusijom nas generalno samo NIS i gasovod spaja, međutim i taj gasovod se završava u Mađarskoj sa kojom po meni Rusija ima jače i korektnije ekonomske odnose.
Sa Kinom mi je nekako komplikovana priča, par mojih ortaka inženjera je radilo za veće kineske firme kod nas i vrlo brzo su ih napustili, konkretno previše je tu zamršena priča, nemamo uopšte nekih načina da kontrolišemo šta se tu dešava.
Po meni loše smo u startu postavili kako da gradimo odnose sa BRIKSOM, ono nije toliko strašno ali je moglo dosta bolje da se isposluje, kontam da bi na njihovo tržište mogli svašta nešto da izvezemo da smo ozbiljnija država

https://www.zdf.de/nachrichten/politik/ausland/usa-wissenschaft-unis-trump-100.html

„Подсећа на најмрачнија времена“

Како Трамп жели да ућутка америчке универзитете

„Иза овога се крије већи, контрареволуционарни план за трансформацију овог друштва“, каже Кристина Морина, тренутно гостујући професор у САД.
Оно што Трамп ради овде више није легитимно средство демократске контроле. „Начин на који се користе застрашивање, уцене, претње и насиље заиста подсећа на то како су ауторитарни, фашистички режими у прошлости покушавали да обликују свет по сопственој слици“

Poslednja izmena:
Što ne bi, ali sto bi?
Да упоредимо вредности. Вучко и компанија пљују по студентима, стварају наративе где су они зло, коришћени од страних елемената, насилници, криминалци и слично.
Кад оно у свету, сушта супротност.
До сада је свет могао да гледа само Вучка како је способан ко прасе на леду да достојанствено буде дипломата, и што више време пролази, све више га зову аутократа, а до краја ће бити диктатор када падне крв.

https://www.zdf.de/nachrichten/politik/ausland/usa-wissenschaft-unis-trump-100.html

„Подсећа на најмрачнија времена“

Како Трамп жели да ућутка америчке универзитете

„Иза овога се крије већи, контрареволуционарни план за трансформацију овог друштва“, каже Кристина Морина, тренутно гостујући професор у САД.
Оно што Трамп ради овде више није легитимно средство демократске контроле. „Начин на који се користе застрашивање, уцене, претње и насиље заиста подсећа на то како су ауторитарни, фашистички режими у прошлости покушавали да обликују свет по сопственој слици“

I šta si hteo ovim da postigneš? :D
Hoćeš da ti sad šerujem neke vesti iz boksa, ili motogp-a? :D

Ah, da, Ćaci na aparatima 😂😂😂

LOL :D

Back