mozete li ako morate....

Zivela sam sama. Po sopstvenom izboru. Ali to je bila mladost, mnogo drustva, mnogo izlazaka, nikad prakticno sama osim kada ucim ili zelim da se naspavam.
U buducnosti ako ostanem sama necu to tragicno podneti. Dete ce otici svojim putem na to, prirodno,računam, partner.. Ko zna. U zezanju kazem: uvek cu naci nekoga za bioskop i sex:rumenko:;).
Imam puno prijateljica i prijatelja, citacu, pisacu.. Uzecu psa, da brinem o nekome i da mi se neko obraduje kad se vratim kuci. Meni nije problem da sama odem u restoran, kafić, da sedim u parku i citam..
Sta se mora- nije tesko.

zivela sam sama ....
zivela sam i sa mnooogo ljudi ...

sve ima svoje prednosti i mane, ali definitivno volim samocu :aha:

I ja volim samoću vikendom uveče, kad muž ode... prija mi sat dva pet... ali kad treba krenuti u krevet ko na streljanje da idem... sve se tripujem da ima još nekoga... i dok ne svane nisam sva svoja... ili dok ne zaspem...

Treba mi neko da je uvek tu, da se osećam sigurno... ;)

..sve se može kad se mora...i da se živi u malom stanu sa puno članova
domaćinstva, i da se ostane jednom sam...naročito kad su deca u pitanju
normalno je da jednom odu svojim putem, i da mnogi ostanemo sami, ali
opet to zavisi od nas kako ćemo organizovati svoje vreme...
...meni je nekad teško što sam sama...ponekad mi zafali neko da je tu,
ali me to brzo i prođe, navikne se čovek na sve...zadovoljna sam onim što
imam i družim se onoliko koliko mi prija...jedino ako se ne osećam dobro
onda sam malo tužna...sve ostalo je sasvim ok....

I ja volim samoću vikendom uveče, kad muž ode... prija mi sat dva pet... ali kad treba krenuti u krevet ko na streljanje da idem... sve se tripujem da ima još nekoga... i dok ne svane nisam sva svoja... ili dok ne zaspem...

Treba mi neko da je uvek tu, da se osećam sigurno... ;)
Ako ti je za utehu ja kad mi cimerka ne spava kuci a ne javi mi to, dozivim nervni napad :lol: :besna:
Ne smem ni ja da spavam sama idem ili kod tetke ili kod drugarice. Sad zovem decka uvek :)

moze ovo i muskarci da komentarisu nema veze...da li mozete da zivite sami ukoliko su takve okolnosti? sigurno ce vecina odgovoriti da moze ali nije sve u tome..pitanje je kako prozivljavate samocu...Poznajem osobe u okruzenju koje propatise sto su same a opet ne daju nikom tako lako da im to stanje prekinu...Ili bar da nesto imaju neki hobi ili zanimaciju da im vreme ne prolazi razmisljajuci kako su najjadniji na svetu...Onda se opet nadovezujem i na to da saslusam uvek tu "tuznu pricu" i kako eto niko vrata da im otvori kad se odnekud vrate a opet su podigli zid oko sebe...neki uopste ne grade nikakav zid jednostavno funkcionisu super i nista im ne nedostaje...sto ljudi sto cudi reklo bi se a opet mi je nekako uzaludan njihov zivot koji ne znaju da zive kad su sami...a eto da u ovu temu svrstam i pitanje...kako biste organizovali svoj zivot kad bi ziveli sami?

poslednjih par meseci maltene zivim sama jer su mi obe sestre na studijama u Bg-u, a keva non stop sljaka, pa se jako retko vidjamo
eto, bas ove nedelje sam videla kevu na samo 15 min...
odgovara mi da budem sama, nije mi frka da spremim klopu, cistim i sredjujem za sobom
postoji lom stvari kojima se posvecujem i nikada mi se nije desilo da mi bude dosadno ili nesto sl.
eto, u najgorem slucaju tu je forum:mrgreen:
ali se ponekad uplasim samoce...sinoc sam se iscimala jer je bilo neko gadno demonsko vreme, vetar, kisa, bas strasno, a ja skroz solo...i nisam mogla da zaspim do zore
ali to su samo sitni tripovi
znaci, odgovor na temu (ako se uopste odnosi na samostalan zivot) bi bio Jes, Da, Naravno da mogu da zivim sama
a ako se odnosi na nedostatak ljubavi tj. one druge polovine, e za to nisam sigurna
pogotovo sada kada sam pronasla divnu osobu koju obozavam
msm, jjbg, mislim da sam zavisna od toga da imam nekog koga cu pozvati pre spavanja da otera sve moje strahove i halucinacije i smiri me:)

Zivela sam sama. Po sopstvenom izboru. Ali to je bila mladost, mnogo drustva, mnogo izlazaka, nikad prakticno sama osim kada ucim ili zelim da se naspavam.
U buducnosti ako ostanem sama necu to tragicno podneti. Dete ce otici svojim putem na to, prirodno,računam, partner.. Ko zna. U zezanju kazem: uvek cu naci nekoga za bioskop i sex:rumenko:;).
Imam puno prijateljica i prijatelja, citacu, pisacu.. Uzecu psa, da brinem o nekome i da mi se neko obraduje kad se vratim kuci. Meni nije problem da sama odem u restoran, kafić, da sedim u parku i citam..
Sta se mora- nije tesko.

sto bi rekli beogradjani, svake noci momak novi, kuda ova ladja plovi :(((

Da,da..ja i sada kad ne moram sednem sama u kafic popijem kafu i sabiram misli..ili stavim cvikere i zdrakam po narodu..

nikada nisam imala frku da odem sama na kafu...uvek su tu neke novine, knjiga... mada mi je oke i da sedim sama i samo silujem sopstvene mozdane vijuge... noou frkis
i smaraju me ljudi kojima je to strasno glupoo..ili ponizavajuce, sta li vec
smaraju me i oni koji nmg sami da pricekaju nekog na nekom javnom mestu
stavise, uzasavam se tih ljudi
eh...

Ja ovo uradim ne zato što moram, nego zato što mi prija.

Takođe.
I ne vidim ništa sramotno i glupo u činjenici da ako mi se pije kafa, sama odem u kafe na istu, ili na klopu, kolače, šta god.
Volim i u šoping sama. Volim i sa drugaricama, takođe. Ali mogu i solo.
Strah od samoće je po meni znak da nešto ozbiljno nije u redu sa čovekovom psihom. Ako ne možeš da uživaš u sopstvenom društvu, kako možeš u tuđem. Ako nisi dobar sebi, nisi ni drugima.

Strah od samoće je po meni znak da nešto ozbiljno nije u redu sa čovekovom psihom. Ako ne možeš da uživaš u sopstvenom društvu, kako možeš u tuđem. Ako nisi dobar sebi, nisi ni drugima.
ma to se ugrađuje u nas, to je normalno
u smislu da iz finansijskih razloga kod nas retko ko može da se odluči da živi sam, nego obično kad mu svi odu ili poumiru pa nema druge
i onda se normalo pojam nekoga ko sam živi vezuje za nesreću i usamljenost
i ispočetka mora da se uči da samoća nije isto što i usamljenost i da to može da bude izbor i sve u tom smislu

ma to se ugrađuje u nas, to je normalno
u smislu da iz finansijskih razloga kod nas retko ko može da se odluči da živi sam, nego obično kad mu svi odu ili poumiru pa nema druge
i onda se normalo pojam nekoga ko sam živi vezuje za nesreću i usamljenost
i ispočetka mora da se uči da samoća nije isto što i usamljenost i da to može da bude izbor i sve u tom smislu

Pa ne znam, ja često nailazim na neke poluzgranute reakcije baš na ove gluposti tipa solo sedenje u kafiću ili odlazak u šoping.
Ja u suštini najviše volim da idem sama u šoping, prosto, mogu kako hoću, nikog ne čekam pred kabinom, niko mene ne čeka, ne moram da stojim u radnji gde me ništa ne zanima zato što moj saputnik-saputnica brlja po rafovima, itd. I posebno mi je slatko da se, kad se umorim, ukotvim na neku dobru kaficu, kupim novine ili nosim knjigu i to mi je savršen kraj savršenog šopinga.
Elem, nazove me neko i kad kažem "evo pijem kafu tu i tu...ma ne smetaš, sama sam..." reakcija je značajna pauza pa "Aha" :confused: ili kao "pa što nisi zvala da ti pravim društvo" :eek:
Da li je to onaj neki trip "šta će žena sama u kafani" ebemliga, ali sasvim solidnom broju ljudi je malo uvrnuto piti piće sam ili jesti sam.

(Naravno, niko me ne pita što nisam zvala da mi prave društvo kad me navataju u supermarketu u velikoj nabavci i kada treba da vučem gomilu kesa, to valjda nije sramota, mmcu im licimurnu :roll: )

moze ovo i muskarci da komentarisu nema veze...da li mozete da zivite sami ukoliko su takve okolnosti? sigurno ce vecina odgovoriti da moze ali nije sve u tome..pitanje je kako prozivljavate samocu...Poznajem osobe u okruzenju koje propatise sto su same a opet ne daju nikom tako lako da im to stanje prekinu...Ili bar da nesto imaju neki hobi ili zanimaciju da im vreme ne prolazi razmisljajuci kako su najjadniji na svetu...Onda se opet nadovezujem i na to da saslusam uvek tu "tuznu pricu" i kako eto niko vrata da im otvori kad se odnekud vrate a opet su podigli zid oko sebe...neki uopste ne grade nikakav zid jednostavno funkcionisu super i nista im ne nedostaje...sto ljudi sto cudi reklo bi se a opet mi je nekako uzaludan njihov zivot koji ne znaju da zive kad su sami...a eto da u ovu temu svrstam i pitanje...kako biste organizovali svoj zivot kad bi ziveli sami?

živim sama i savršeno mi je dobro :D

Back