moze li se voleti Bog a da se ne voli covek?

• Začetnik teme Začetnik teme ignis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zavisi kako vidis Boga,da li kao coveka sa bradom:) ili kao energriju ili nesto sasvim trece,ja Boga posmatram kao skroz cistu i pozitivnu energiju bez i malo rdjavog u sebi,a posto covek u sebi ima malo dobrog malo loseg kao i to da smo mi svi ipak nekako povezani i da covek ne moze sam da funkcionise onda volim i jedno i drugo jer je to po meni jedno.Valjda sam objasnila kako treba

Zavisi kako vidis Boga,da li kao coveka sa bradom:) ili kao energriju ili nesto sasvim trece,ja Boga posmatram kao skroz cistu i pozitivnu energiju bez i malo rdjavog u sebi,a posto covek u sebi ima malo dobrog malo loseg kao i to da smo mi svi ipak nekako povezani i da covek ne moze sam da funkcionise onda volim i jedno i drugo jer je to po meni jedno.Valjda sam objasnila kako treba

Valjda:)Ali nije mi jasno sledece,kazes "Boga posmatram kroz cistu pozitivnu energiju bez i malo rdjavog u sebi...",a onda "Posto covek ima malo dobrog malo loseg..."kako poistovecujes ta dva?

Valjda:)Ali nije mi jasno sledece,kazes "Boga posmatram kroz cistu pozitivnu energiju bez i malo rdjavog u sebi...",a onda "Posto covek ima malo dobrog malo loseg..."kako poistovecujes ta dva?

ako volis drugoga i pored njegovih losih strana uglavnom dobijas povratnu reakciju tj. da te i taj drugi voli i pored tvojih losih strana,samim tim si vec na visem nivou i blizi si bezuslovnoj ljubavi,necemu sto je cisto,na taj nacin se priblizavas bogu

ako volis drugoga i pored njegovih losih strana uglavnom dobijas povratnu reakciju tj. da te i taj drugi voli i pored tvojih losih strana,samim tim si vec na visem nivou i blizi si bezuslovnoj ljubavi,necemu sto je cisto,na taj nacin se priblizavas bogu

Svaki covek ima svoju losu stranu.Po tome proizilazi da sto vise volis,blize si svom shvatanju Boga?Na to si mislila?:)

‚‚Opasnost leži u tome što je kod svakog čoveka porasla mogućnost snage duha, uveliko je porasla moć delovanja na svet koji nas okružuje I na ljude. Ako je pre 2000 hiljade godina srednja vrednost sile delovanja bila 10 jedinica, u doba Renesanse 23 jedinice, krajem 19 veka 33 jedinice, to je sada dostiglo 88 jedinica I nastavlja se povećavati. Zato bilo koje negativno delovanje izaziva teške posledice.

Među parametrima taktičkih struktura veoma veliki značaj ima nivo agresije, svesne I podsvesne.

Svesnu agresiju mi trenutno osećamo I reagujemo na nju, a opasnost od podsvesne agresije se sastoji u odsustvu mogućnosti njene kontrole na fizičkom nivou. Ali biopolje na nju reaguje trenutnim agresivnim odgovorom I pri povećanoj mogućnosti delovanja, mi sad sudelujemo u nevidljivim borbama, ne znajući o tome I znajući samo njihove posledice.

Podsvesna agresija je parametar u sistemu parametara biopolja čoveka, koji mora imati negativno značenje, I što je veći po apsolutnoj veličini, to gore. Istinska ljudska dobrota je osnovna vrednost I ona je ujedno zaštita od tuđe agresije.

Vrlo važna karakteristika biopolja je nivo uključenja u Univerzum. Njegova veličina zavisi od ljudske etike, od moralnosti njegovih predaka. Najveći prekršaj koji ruši te strukture je ubistvo ljubavi.

Osećaj ljubavi je višestruk, a najveće mesto u njemu treba biti odvojeno za ljubav prema Bogu I Svemiru, prema božanskim osećanjima; zahvaljujući tome postižemo sjedinjenje sa Svemirom, s roditeljima, decom, voljenom osobom, sa sobom. Ni jedno živo ili neživo stvorenje na svetu ne treba biti lišeno naše ljubavi. Kad to shvatimo u svakodnevnici, kad svakosatnim trudom budemo stremili tome, pravedno I časno ocenjujući sebe, svoje postupke, vlastita osećanja I misli, naš život će postati mnogo srećniji.

Mehanizam karme reguliše jedinstvo I uzajamne odnose čoveka I Svemira. Što bolje to znamo to će biti kraći put u savladavanju današnje krize. Po svemu sudeći, čovečanstvo odavno ima svu neophodnu informaciju o zakonima uzajamnog delovanja u svetu, lakonski I blistavo izloženu u religioznim zapovestima. Ali mi, poput nevernog Tome, stalno udaramo glavom o jedne te iste prepreke, rušeći svet I sebe, I ne izvodeći pravilne zaključke.

Danas postoji mogućnost da se ‘’opipa’’ svojim rukama pravednost zakona iznesenih u Zapovestima, da se ujedini nauka I religija, da se brojčano odredi stanje do kojeg smo doveli svet I da se pokuša pronalaženje puta ka Harmoniji Sveta.‚‚

Lazarev

Osećaj ljubavi je višestruk, a najveće mesto u njemu treba biti odvojeno za ljubav prema Bogu I Svemiru, prema božanskim osećanjima; zahvaljujući tome postižemo sjedinjenje sa Svemirom, s roditeljima, decom, voljenom osobom, sa sobom. Ni jedno živo ili neživo stvorenje na svetu ne treba biti lišeno naše ljubavi. Kad to shvatimo u svakodnevnici, kad svakosatnim trudom budemo stremili tome, pravedno I časno ocenjujući sebe, svoje postupke, vlastita osećanja I misli, naš život će postati mnogo srećniji.....da,ima smisla.....

Sta vi mislite o tome???
Preciziraj malo pitanje. Šta smatraš pod time kada kažeš "Bog" ? Da li ubrajaš pod to "čovek" i psihopate, manijake, ubice i td ? Po meni, pitanje nije validno jer je "Bog" u ovom pitanju opisan, kao da je osoba, a reč "čovek" je ipak suviše širok pojam, tako da ti ne mogu ni dati odgovor na njega. Ovo mi se više čini kao nespretno postavljeno trik pitanje.

Back