fosilvaso
Buduća legenda
- Poruka
- 38.608
Ne gnjavi! Veličina i aerodinamičnost kod otpora vazduha je ekvivalent MASE kod dizanja tereta!otpor vazduha zavisi od aerodinamicnosti vozila ako vec ides u sitna crevca
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne gnjavi! Veličina i aerodinamičnost kod otpora vazduha je ekvivalent MASE kod dizanja tereta!otpor vazduha zavisi od aerodinamicnosti vozila ako vec ides u sitna crevca
Sa kim ja pisem o motorima. Sta zavrsavas ti, koji faks?Na PDF Nauka i Obrazovanje, tema Fizika smo zapeli na zadatku:
Motor snage 120W počne da diže teret mase 20 kg. Za koje vreme će taj teret da postigne brzinu 0,5 m/s, uzimajući u obzir i potencijalnu energiju. PS: Zanemariti gubitke u mehanizmu!
E sada, ne zanima me konkretan program u nekom jeziku, nego pristup problemu/algoritam/dijagram toka! Kako mi se čini, motor u vremenu 'dt' predaje energiju dA=P*dt koja se (u nekom odnosu?) troši na postizanje visine/potencijalne energije, a deo na ubrzanje? Znači li to da i unutar svakog 'dt' trebamo da računamo koji je to odnos energija? Itd?
Auu... Nekada davno, u prošlom veku završio ETF, u doba kada su se još učile elektronske cevi!Sa kim ja pisem o motorima. Sta zavrsavas ti, koji faks?
Da je ubrzanje bilo bi m/s2Sad razmisljam da li je 0.5ms brzina ili ubrzanje? Ako je brzina onda moze da se izracuna sila potrebna da se ubrza na 0.5ms za neko vreme
na isti nacin kao i kod kola.
Ne znam koliko se razumeš, je li ovo tačno, hvala Zato što mi sad ne deluje teško..Sunce mu poljubim sta je ovo. Svi ste studirali nuklearnu fiziku
Koji smer ??Auu... Nekada davno, u prošlom veku završio ETF, u doba kada su se još učile elektronske cevi!
cenim trud...ali! Ubrzanje NIJE konstantno pa neće da može tako! Matematički mi ovaj problem vuče na nekakav dvostruki integral ili nešto slično.Da je ubrzanje bilo bi m/s2
A(m*a*h)=F*h=P*t-mgh(Ep) u ovom slučaju potencijalna energija deluje kontra uloženoj snazi, zato je minus. Pa se h, kao pređeni put zameni sa 1/2 at2.(jer je Vo 0) i posle samo se ubrzanje zameni sa V/t i dobija se da je t= mV2/(2P-mVg)
Moguće i da sam pogrešila
Ostala sam budna cele noći.., ideju vidite
Dee ja nemam pojma. Kad sam video sta pisete osetio sam se kao u skoli opetNe znam koliko se razumeš, je li ovo tačno, hvala Zato što mi sad ne deluje teško..
Haha, pa onda nema svrhe, ako nije konstantno ne može da se reši, ne znam, može bilo kako da varira, videh da mi je izgledalo lako. .. Nisam radila sa integralima nažalost fiziku, ali ako nije konstantno ubrzanje, da li je konstantna promena ubrzanja??cenim trud...ali! Ubrzanje NIJE konstantno pa neće da može tako! Matematički mi ovaj problem vuče na nekakav dvostruki integral ili nešto slično.
Elektronika/AutomatikaKoji smer ??
To ćemo da znamo kada rešimo problem! I to je nadogradnja zadatka: Po kojoj funkciji se menja ubrzanje i brzina tokom ubrzanja!Haha, pa onda nema svrhe, ako nije konstantno ne može da se reši, ne znam, može bilo kako da varira, videh da mi je izgledalo lako. .. Nisam radila sa integralima nažalost fiziku, ali ako nije konstantno ubrzanje, da li je konstantna promena ubrzanja??
to sve zavisi od kretanja..sta ako je ravnomerno kretanje?To ćemo da znamo kada rešimo problem! I to je nadogradnja zadatka: Po kojoj funkciji se menja ubrzanje i brzina tokom ubrzanja!
Vidim da još NISI shvatio osnovni problem: Snaga potrebna za dizanje tereta je proporcionalna sa brzinom dizanja! Znači, u početku, dok je brzina mala, veći deo energije se troši na ubrzanje, a kasnije se to smanjuje, kao i ubrzanje!to sve zavisi od kretanja..sta ako je ravnomerno kretanje?
Jeeee... A mogao je i golub da sleti na taj teret!molicu lepo.. nije precizno receno koji se teret dize..ako se dize recimo led onda se on otapa pa imamo i promenljivu masu
to nije promenljiva masa.Jeeee... A mogao je i golub da sleti na taj teret!
nije tacno..brzina moze da bude ravnomernaVidim da još NISI shvatio osnovni problem: Snaga potrebna za dizanje tereta je proporcionalna sa brzinom dizanja! Znači, u početku, dok je brzina mala, veći deo energije se troši na ubrzanje, a kasnije se to smanjuje, kao i ubrzanje!
Kako brzina može da bude ravnomerna kada je u trenutku početka dizanja tereta NULA!?nije tacno..brzina moze da bude ravnomerna