Može li Jokić u top 10 svih vremena?

Može li Jokić u top 10 svih vremena?

• Da

glasova: 8 34,8%
  • Već jeste

glasova: 12 52,2%
  • Ne

glasova: 1 4,3%
  • Možda

glasova: 2 8,7%

• Ukupno glasova
    23
Sto se Denvera tice, oni sada moraju da prevrnu brda i planine da naprave tim dostojan Jokica. Najlakse bi im bilo da ga trejduju. Ali kako odreci se najboljeg igraca na planeti.

Gledajuci njega kao licnost najvise bi mu prijala Minesota za zivot. A i tamosnji tim bi mu cucnuo. Entoni Edvards mu se u par navrata otvoreno divio.
Pa, samo njega, od plaćenijih igrača i mogu da trejduju. Svako bi ga hteo u svojim redovima. Čisto sumnjam da bi se neko zaglibio u ugovor MPJ, pa i Mareja

Svako ko uđe u trku za MVP protiv Jokića postaje neprijatelj broj 1 ovde.
Prvo je Embid nazivan pogrdnim imenima, sada je Shai ganci, ovakav, onakav.
To ljudi nije normalno.
Ako se nešto kritički napiše o Jokiću, dobijete epitet Hrvata ili trola.
Ni to nije normalno.

Mediji kod nas; isti oni koji veličaju diktatora, koji već decenijom vlada manipulacijom i lažima uz pomoć armije zombija ispranih mozgova napravili su atmosferu i priču kako je Jokić najbolji igrač ikada, ali nema sa kim da igra. Saigrači su mu nesposobni, preplaćeni, ne mogu da pogode otvorenu poziciju koju im Jokić obezbedi.
Ne znam sa kim to igraju Janis, Dončić, Curry, Edwards, Shai, Embid, koje to kvalitetne saigrače imaju?

Voleo bih da mi nabrojite par igrača koji bi bili idealni saigrači Jokiću, da vidim koji su to toliko bolji od Mareja, Portera i ostalih?

Svako ko uđe u trku za MVP protiv Jokića postaje neprijatelj broj 1 ovde.
Ne postaje.
Prvo je Embid nazivan pogrdnim imenima, sada je Shai ganci, ovakav, onakav.
To ljudi nije normalno.
Jokic je bolji igrac i od jednog i od drugog.
Ako se nešto kritički napiše o Jokiću, dobijete epitet Hrvata ili trola.
Ni to nije normalno.
Ti lazes cim zines to kao prvo,a dalje ne pises kriticki vec trolujes,jer nisi ceo u glavi.
Ponavljas se sto puta i to bas uvek na temama Jokica slucajnost,kako da ne.

Mediji kod nas; isti oni koji veličaju diktatora, koji već decenijom vlada manipulacijom i lažima uz pomoć armije zombija ispranih mozgova napravili su atmosferu i priču kako je Jokić najbolji igrač ikada,
Jokic nije najbolji igrac ikada niko to ne govori,osim ovde jednog lika...

Pa ti si taj caci za cacilend tamo ti je mesto...

ali nema sa kim da igra. Saigrači su mu nesposobni, preplaćeni, ne mogu da pogode otvorenu poziciju koju im Jokić obezbedi.
Ne znam sa kim to igraju Janis, Dončić, Curry, Edwards, Shai, Embid, koje to kvalitetne saigrače imaju?
Denver i Jokic su osvojili prsten...ekipa je dostigla svoj maksimum i sad sledi ocekivan pad i to je to...

Voleo bih da mi nabrojite par igrača koji bi bili idealni saigrači Jokiću, da vidim koji su to toliko bolji od Mareja, Portera i ostalih?
Ima zaista mnogo igraca koji bi bili dobri uz Jokica...tebi svakako ne vredi dodatno objasnjavati ..

Ne postaje.

Jokic je bolji igrac i od jednog i od drugog.

Ti lazes cim zines to kao prvo,a dalje ne pises kriticki vec trolujes,jer nisi ceo u glavi.
Ponavljas se sto puta i to bas uvek na temama Jokica slucajnost,kako da ne.

Jokic nije najbolji igrac ikada niko to ne govori,osim ovde jednog lika...

Pa ti si taj caci za cacilend tamo ti je mesto...

Denver i Jokic su osvojili prsten...ekipa je dostigla svoj maksimum i sad sledi ocekivan pad i to je to...

Ima zaista mnogo igraca koji bi bili dobri uz Jokica...tebi svakako ne vredi dodatno objasnjavati ..
Slušaj, ne možeš ovako da se ponašaš.
Ako imaš neki patološki problem, ovde nije mesto za lečenje.
Ja pišem jedno, ti odgovaraš nešto sasvim drugo i stalno vređaš.
Ako hoćeš možemo da se nađemo i to rešimo lepo, da te lepo išamaram i završimo ovo više.

Slušaj, ne možeš ovako da se ponašaš.
???

Ako imaš neki patološki problem, ovde nije mesto za lečenje.
Rece trol.

Ja pišem jedno, ti odgovaraš nešto sasvim drugo i stalno vređaš.
Ti ne pises ti lazes.

Ako hoćeš možemo da se nađemo i to rešimo lepo, da te lepo išamaram i završimo ovo više.
Pa vec si pokusao da pises na taj nacin,rado bih te nabo pesnicom.

Iskreno ja mislim da niko nije zajebo Jokića i da je Shai potpuno zasluženo osvojio MVP nagradu, iako i da je Jokić osvojio svakako ne bi bilo nezasluženo. Mislim prvi strelac lige, najbolji igrač najboljeg tima u ligi, prvi u ligi po broju 20+ utakmica, 30+ utakmica, 40+ utakmica i 50+ utakmica, takođe i prvi u ligi po onom plus/minus koeficijentu, a uz to kao plej i bek ima i 5 skokova i 6 ipo asistencija i 1 blokadu po utakmici , a još je i među top 5 kradjivaca lopti i uz to ima ja mislim 5-ti ili 6-ti defanzivni rejting u ligi , i još na kraju u direktnom okršaju Oklahoma je izbacila Denver i ipak bio je bolji od Jokića kad je to bilo najpotrebnije (pogotovo u toj 7. utakmici) iako se to ne računa i MVP nagrada je već odlučeno ranije kome ide, ali opet možda je na kraju i najpoštenije da je osvojio onaj ko je bio bolji kad je bilo najpotrebnija i čija ekipa je prošla dalje , tako da uprkos zaista nestvarnoj sezoni Jokića i mislim statistički najboljoj njegovoj sezoni u dosadašnjoj karijeri da ipak nije "pokraden" i da je Shai zasluženo osvojio to priznanje.

Takođe treba imati u vidu da je Jokić bio MVP prošle godine a opet da bi 2x bio zaredom MVP ono morao bi baš drastično da bude bolji od glavnih konkurenata, e sad da li je baš drastično bio bolji od Shai-ja i baš drastično imao bolju sezonu od njega , realno ja mislim da nije , uostalom poznato je da liga voli tu raznovrsnost i da što više različitih igrača budu MVP pa tako kroz istoriju svako od tih najvećih igrača tipa Džordan, Bird, Medžik, Kobi, Tim Dankan, Lebron, Džon Havliček, Pit Maravić, Vilt Čemberlejn , itd ono svako od njih je bar neki put bio zakinut za MVP nagradu, recimo jedan Kobi nek mu je večna slava je bio samo jednom MVP (a po meni on je najbolji igrač u post-Džordan eri) , Majkl Džordan je bio 5x MVP a realno trebao je biti bar još jednom ili dvaput , itd .

Pritom Shai je ono stvarno dečko na mestu i gospodin čovek i gospodski je uzeo titulu, ono nikad nije spominjao MVP nagradu niti je ikad ono govorio kao ja sam najbolji, ja trebam da budem MVP , ako mi ne date vi ste ono licumuri i demoni i slično , nikad, nego ono gospodin čovek ćuti i igra kao recimo i Kavai Lenard (koji ni nakon onih titula sa San Antoniom i Torontom nikad nije rekao e ja sam najbolji, ka zaslužujem ovo ili ono , ja ovo ili ja ono , nego ono gospodin čovek i džentlmen ćuti i igra) , i uopšte nije osvojio tu MVP nagradu na neko moljakanje i kuknjavu kao recimo Embid one jedne godine.

Dođi slobodno ako smeš, svaki dan sam na Drvoinpeksovom terenu u Čačku poslepodne. Traži samo Marka Robiju.

Na temi smo kod Jokica mozes jednom da pogadjas odakle sam.

Da trazim Marka Robiju? A koga tacno da pitam,portira iz zatvora ili sestricu sa C odeljenja?

Bilo bi interesantno cuti zasto sebe zoves Robija,a zasto Marko???? Prosli put si bio Peni Hardvej iz Beograda.

Robija hm pa to je nadimak Cacanina Zeljka Obradovica jesi to odatle uzeo?

Na temi smo kod Jokica mozes jednom da pogadjas odakle sam.

Da trazim Marka Robiju? A koga tacno da pitam,portira iz zatvora ili sestricu sa C odeljenja?

Bilo bi interesantno cuti zasto sebe zoves Robija,a zasto Marko???? Prosli put si bio Peni Hardvej iz Beograda.

Robija hm pa to je nadimak Cacanina Zeljka Obradovica jesi to odatle uzeo?
Samo ti dođi pa ćeš videti.

Могао би да има нормалног саиграча, бар једног.
Ненасловљено.jpg

Бежи одатле што пре.

Могао би да има нормалног саиграча, бар једног.
Pogledajte prilog 1734253
Бежи одатле што пре.
Odličan grafik.

Jokić je toliko dobar, da se to sad može posmatrati i mimo statistike.
Barton, Braun, KCP, kao i sadašnji saigrači, svi pored njega izgledaju komad bolji nego što zapravo jesu i, ironično, time sebi nije pomogao, jer su po tom osjećaju ti igrači dobijali bolje ugovore nego što bi imali u nekom alternativnom univerzumu, gdje im Jokić nije saigrač.

I onda, kada je najvažnije, Jokić nema pomoći, jer ti igrači su dobri koliko su dobri.

Nadam se da će Jokić do kraja da osvoji još jedan prsten, tada sasvim legitimno ulazi u top 10. No znajući ko vodi Denver i kakve greške su do sada pravili mislim da je to malo verovatno. Takođe, ni Jokiću se ne ide iz Kolorada, ima kuću tamo i nije tip koji menja sredinu laku.

Ja se iskreno nadam da neće otići nigde, pogotovo ne u neki tim krcat zvezdama kako bi uzeo još koju titulu, recimo ukoliko ostane do kraja karijere u Denveru onda zaista postaje prava ikona te franšize i tog grada i postaje jedan od najvećih ikad , i recimo baš iz tog razloga Lebron meni nikad ne može biti veći igrač ili u istom rangu sa Džordanom, Birdom, Medžikom, Kobijem, Tim Dankanom, Novickim i tako nekim legendama, ono čim je prešao u tadašnji "super tim" Majamija automtski je sebe isključio iz bilo kakve GOAT diskusije, da je celu karijeru proveo u Klivlendu i možda sa njima osvojio samo jednu titulu možda bi i mogao da uđe u tu neku GOAT diskusiju bez obzira što recimo ovi ostali imaju više titula od njega, a ovako mislim da ne može.

Kao recimo što će Frančesko Toti zauvek ostati "princ Rima" , recimo u Italiji ne postoji igrač za kog možeš reći da je veći igrač od Frančeska Totija bez obzira što Toti ima samo tu jednu titulu sa Romom iz 2001. i što nikad nije osvojio neki evropski trofej (ali je eto bio prvak sveta sa Italijom 2006.), e sad da je on recimo negde u svom prajmu otišao u recimo Milan, Inter, Juventus i uzeo još par skudeta i neki evropski trofej da i bi bio veći igrač nego što je sad, sigurno da nebi , definitivno nebi, u tom slučaju bi ostao upamćen samo kao jedan od mnogih odličnih i vrhunskih igrača (kao što će i Lebron ostati upamćen samo kao jedan vrhunski i sjajan igrač koji je obeleio jednu eru ali nikako veći od Džordana, Birda, Medžika ili pokojnog Kobija) ali nikad ne bi postao "princ Rima" i bio i ostao ta veličina da nije celu karijeru proveo u Romi i da je u nekom momentu prešao možda u neki Inter, Milan ili Juventus i uzeo još par titula, epa slično važi i za Jokića i za sve ostale koji pretenduju da budu jedni od najvećih ikad i da uđu u te neke GOAT diskusije.

Zavisi koji su ti kriterijumi za GOAT-a. U čisto igračkom smislu Lebron je verovatno drugi najbolji svih vremena, svakako u top 5.

Pa u čisto igračkom smislu nije ni među prvih 50-ih , mislim kad se samo setimo kakvi su sve umetnici igrali tu igru ono ni u ludilu ne možeš tog sivonju Lebrona porediti sa njima, ono ako gledamo čisto skill i neko igračko umeće realno nije ni među prvih 50, ono nikad ni u jednom segmentu igre nije bio najbolji (iako je u principu uvek radio sve) i uvek je bilo dosta veštijih, talentovanijih i da daleko većim skill set-om igrača od njega, ali ako pričamo o nekoj statistici i dostignućima onda Lebron već jeste jedan od najvećih (ajmo reći među top 10), mada ono za šta mu stvarno treba odati priznanje je dugovečnost, mislim već preko 20 godina igra na vrhunskom nivou i jedan je od najboljih igrača lige, i evo u svojoj već 22. sezoni u karijeri ima prosek od oko 25 poena i po 8 skokova i asistencija i ono zaista ni posle 20+ godina u ligi ne posustaje, i na tome mu zaista treba odati priznanje, sad naravno imamo tu igrače koji su isto igrali dugo i koji su igrali tamo do sredine 40-ih ali još niko nije igrao u to doba na baš tom nivou, što je ovako vrlo impresivno kad uzmemo u obzir da je liga sve mlađa i mlađa i da nema baš nešto veteranskih ekipa kao nekad.
Inače ko zna ja mislim da nije isključeno da on uđe kao prvi igrač u istoriji koji je proslavio svoj 50. rođendan kao još uvek aktivan igrač.

Nego naveo bi isto još jedan interesantan primer Brazilca Aleksa Garsije koji igra u Brazilu za ekipu Bauru (koja trenutno igra plej of brazilske lige), on lik ima punih 45 godina a igra u proseku preko 30 minuta po utakmici i igra na oba dela terena i ima prosek od negde 15-ak poena , po 5 skokova i asistencija po utakmici uz par ukradenih lopti , inače čak je i Aca Petrović koji je inače selektor Brazila rekao za njega da je zaista čudo i da i u tim godinama najviše trenira od svih saigrača i da je fizički među najspremnijim igračima (nema ono tu kao da je zbog tu svlačionice, kao neki tutor mlađim igračima ili se kao švercuje na staru slavu, već je igrač ono fizički najspremniji igrač u timu i ima najveću minutažu od svih).

Eto recimo i njegov zemljak Marselinjo Uertas koji ima pune 42 godine razbija, igra za Tenerife i igra maltene u životnoj formi, ove sezone imao je 14 poena, 2 skoka i 6,6 asistencija u proseku za 25 minuta u španskoj ligi , a u onoj Fibinoj LŠ još i bolji učinak i čak malo i veća minutaža (oko 30 minuta) i tamo je imao oko 17 poena i 7 asistencija u proseku ove sezone.

Beše i legendarni Oskar Šmit je igrao negde do 47,48 godina , mada imamo i mi kod nas Miajla Grušanovića koji je isto igrao tamo negde do 50 godina.

U igračkom smislu Lebron je daleko efikasniji i ubojitiji od velike većine tih umetnika. Ipak su brojke i pobede bitnije od lepote. Takođe, Lebron je facilitator, all round igrač. Radio je sve dok nije zašao u neke godine pa više ne može da igra dobru odbranu. Treba i to poštovati.

Pa nije ubojiti , mislim Lebron nije ni efikasniji ni ubojiti od recimo Alena Ajversona u svom prajmu, od Pita Maravića u svom prajmu, Džona Havličeka, Džulijusa Irvinga aka Dr. J-ja ili tako nekih igrača, a pogotovo nije ono tehnički i igrački nadareniji od njih ali jeste dugovečniji, inače brojke i statistika nikako ne mogu biti važniji od same igre (ono što se kaže statistika je kao bikini pokazuje sve ali zapravo ne otkriva ništa) jer upravo brojke i statistika su i upropastili igru, takođe i kad smo kod pobeda, mislim koliko je ono izgubio NBA finala, jedno 6,7, a pritom treba imati u vidu da gotovo uvek igrao ili u vrhunskim i već krcatim ekipama ili u ekipama koje su mu dovodile saigrače koje je hteo, realno jedina "prava" titula koju je uzeo je bila ona iz 2016. sa Klivlendom, one dve sa Majamijem su ipak bile "jeftine" na neki način, jer otišao je u "super tim" gde je već imao Vejda, Kris Boša i Rej Alena i tamo eto dva finala izgubio a dve dobio (i to ono jedno protiv tada talentovane ali ipak nedovoljno iskusne Oklahome a drugo zna se kako je dobio ono protiv San Antonija i onom čudesnom trojkom Reja Alena da bi im se sledeće San Antonio revanširao i gotovo ih pomeo u novom finalu), a isto i ono 2020. koje je uzeo sa Lejkersima u onom Bubble-u u Orlandu za vreme korone je isto ono meeh .

Mislim Lebron je uvek više bio ono fizikalav i šljaker i prosto kao takav ono prosto ne može da se poredi sa nekim od najvećih umetnika igrom pod obručima, to je maltene skoro isto kao da kažeš da je ne znam Shaq bio "bolji" igrač od recimo Džejsona Kida ili Stv Neša ili ne znam Tonija Parkera ili Manu Đinobilija , ma koliko god on bio svojevremeno bio ubojit i efikasan ili možda osvojio više nekih priznanja ili titula od njih prosto ne može biti bolji igrač od njih i od takvih umetnika, ono to je maltene kao sad da porediš ne znam neurohirurga i mesara fazon, prosto nije realno i oni praktično kao da se bavili totalno različitim sportovima i disciplinama iako su možda delili isti teren.

Nekako razlika između njega i Džordana, Birda, Medžika i tako nekih igrača je u tome što je od samog početka karijere sve bilo njemu podređeno kako bi on pumpao tu statistiku, brojke, i kao bio projektovan u nekog "goat-a" pre nego što je i kročio na NBA parket dok su se ovi prilagođavali svom timu i okolnostima kao i svi ostali i nisu sad ne znam ono prelazili u jače timove ili oni sami dovodili saigrače koje su hteli već su se oni sami trudili da budu što bolji i da svoj tim učine što boljim u već datim okolnostima (koje ono kakve su takve su) i njima su te brojke i statistike više spontano došle (jer tad niko nije mario za to previše kao danas do nivoa nekog OKP-a nit je to bilo toliko važno) i te njihove brojke su došle kao neka posledica njihove igre i njihovog rada kroz tim a ne kao nešto što je bilo cilj sam po sebi.

Poslednja izmena:
Lebron jeste bio efikasniji od Iversona koliko se sećam, ovaj drugi je bio volume shooter. Nije slučajno dobio samo jednu MVP titulu. Bio je fascinantan igrač ali ne mnogo efikasan. Takođe mi je poređenje između centra i malih igrača bez mnogo smisla, a po karijeri mi je Shaq ipak veći od Kidda ili Nasha, a kamoli Ginobilija.

Što se tiče Lebrona to što je od početka projektovan za prvo lice NBA zapravo govori koliko potencijala jeste imao...i mislim da očekivanja jeste ispunio. Ne bih ga ipak stavio ispred Jordana i zbog priče sa Miamijem ali i u čisto igračkom smislu.

Back