Iskreno ja mislim da niko nije zajebo Jokića i da je Shai potpuno zasluženo osvojio MVP nagradu, iako i da je Jokić osvojio svakako ne bi bilo nezasluženo. Mislim prvi strelac lige, najbolji igrač najboljeg tima u ligi, prvi u ligi po broju 20+ utakmica, 30+ utakmica, 40+ utakmica i 50+ utakmica, takođe i prvi u ligi po onom plus/minus koeficijentu, a uz to kao plej i bek ima i 5 skokova i 6 ipo asistencija i 1 blokadu po utakmici , a još je i među top 5 kradjivaca lopti i uz to ima ja mislim 5-ti ili 6-ti defanzivni rejting u ligi , i još na kraju u direktnom okršaju Oklahoma je izbacila Denver i ipak bio je bolji od Jokića kad je to bilo najpotrebnije (pogotovo u toj 7. utakmici) iako se to ne računa i MVP nagrada je već odlučeno ranije kome ide, ali opet možda je na kraju i najpoštenije da je osvojio onaj ko je bio bolji kad je bilo najpotrebnija i čija ekipa je prošla dalje , tako da uprkos zaista nestvarnoj sezoni Jokića i mislim statistički najboljoj njegovoj sezoni u dosadašnjoj karijeri da ipak nije "pokraden" i da je Shai zasluženo osvojio to priznanje.
Takođe treba imati u vidu da je Jokić bio MVP prošle godine a opet da bi 2x bio zaredom MVP ono morao bi baš drastično da bude bolji od glavnih konkurenata, e sad da li je baš drastično bio bolji od Shai-ja i baš drastično imao bolju sezonu od njega , realno ja mislim da nije , uostalom poznato je da liga voli tu raznovrsnost i da što više različitih igrača budu MVP pa tako kroz istoriju svako od tih najvećih igrača tipa Džordan, Bird, Medžik, Kobi, Tim Dankan, Lebron, Džon Havliček, Pit Maravić, Vilt Čemberlejn , itd ono svako od njih je bar neki put bio zakinut za MVP nagradu, recimo jedan Kobi nek mu je večna slava je bio samo jednom MVP (a po meni on je najbolji igrač u post-Džordan eri) , Majkl Džordan je bio 5x MVP a realno trebao je biti bar još jednom ili dvaput , itd .
Pritom Shai je ono stvarno dečko na mestu i gospodin čovek i gospodski je uzeo titulu, ono nikad nije spominjao MVP nagradu niti je ikad ono govorio kao ja sam najbolji, ja trebam da budem MVP , ako mi ne date vi ste ono licumuri i demoni i slično , nikad, nego ono gospodin čovek ćuti i igra kao recimo i Kavai Lenard (koji ni nakon onih titula sa San Antoniom i Torontom nikad nije rekao e ja sam najbolji, ka zaslužujem ovo ili ono , ja ovo ili ja ono , nego ono gospodin čovek i džentlmen ćuti i igra) , i uopšte nije osvojio tu MVP nagradu na neko moljakanje i kuknjavu kao recimo Embid one jedne godine.