Može li da se dođe do centra Zemlje?

Da li verujete da je zemlja?

• Ravna ploča

• Okrugla

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Uporedio sam dva zatvorena sistema.
Ocekujem da u dva zatvorena sistema koji se ravnomerno krecu vaze isti zakoni.

Nema dva zatvorena sistema,samo jedan,ovde na planeti.
Očekuj šta želiš. Ali ako očekuješ da metak koji putuje u proseku 900 m/s (u zavisnosti od oružja) može da se uporedi sa muvom ili oblakom,tvoja zabluda. Kako očekuješ da se na muvi upotrebi kol.efekat ili oblaku? Kako se oni suprostavljaju zatvorenom sistemu? Što se brukaš tako? U pitanju je brzina kojom se objekat kreće. Zašto tako nisko padaš,i šta te pokreće na tako niske grane?

Uporedio sam dva zatvorena sistema.
Ocekujem da u dva zatvorena sistema koji se ravnomerno krecu vaze isti zakoni.

- - - - - - - - - -

Ja nisam video odgovor, iako sam pratio temu.
Oni kazu da nisu dobili zadovoljavajuci odgovor.
Mozes li, molim te, da postavis link ka tom odgovoru, ili da ga ovde preneses? Hvala.
Нема потребе да лажеш, мсм оно можеш нико ти не брани, али они не признају ротацију Земље и одбацују постојање кориолисовог ефекта, чак Аца тврди да је био артиљерац у војсци и да му нико није ни споменуо кориолисов ефекат, а камоли да су тражили објашњење.

- - - - - - - - - -

Očekuj šta želiš. Ali ako očekuješ da metak koji putuje u proseku 900 m/s (u zavisnosti od oružja) može da se uporedi sa muvom ili oblakom,tvoja zabluda. Kako očekuješ da se na muvi upotrebi kol.efekat ili oblaku? Kako se oni suprostavljaju zatvorenom sistemu? Što se brukaš tako? U pitanju je brzina kojom se objekat kreće. Zašto tako nisko padaš,i šta te pokreće na tako niske grane?
Убеђење.
Као што равноземљаши морају пред собом да оправдају баљезгарију Земља тепсија тако и он мора да се избори сам са собом око креационизма којим је опседнут... мада добро сад, највише мрзи Дарвина и ТЕ, али не излази на мегдан Лази, Роаду СД-у, Сашастом...

Ne moras vise pricati o meni, ovde je rec o fizici, mozes ubuduce preskociti licna pitanja upucena sagovorniku.

Brzina ravnomernog kretanja ne utice na sadrzaj zatvorenog sistema. Da li se oko ovoga mozemo sloziti?

- - - - - - - - - -

Нема потребе да лажеш,.

Pljuvacne zlezde opet pojacano rade?

Ne moras vise pricati o meni, ovde je rec o fizici, mozes ubuduce preskociti licna pitanja upucena sagovorniku.

Brzina ravnomernog kretanja ne utice na sadrzaj zatvorenog sistema. Da li se oko ovoga mozemo sloziti?

- - - - - - - - - -

Pljuvacne zlezde opet pojacano rade?
Када неко с намером износи неистину, како се то зове Хакиме?
Да поновим: Тепсија-земљаши не признају ни ротацију Земље, нити кориолисову силу и упрли су ногама и рукама да је одбаце, а не да се интересују за објашњење исте сем што ти то покушаваш да подметнеш.

Dobro.
Oblak je lagan,na njega utiču vetrovi,stoga ne može da se na njega upotrebi kol.efekat,ni za ludu glavu. Muva u kolima,leti sporije,zahvaćena je brzinom automobila (osim ako automobil,ne reši da menja brzine ili putanje) muva manje više (jer to nije jednolična vožnja)normalno lebdi u kolima,dok automobil putuje ravnomerno,isto važi i za dim cigare,u prostoru automobila. Metak je brz,stoga na njega mora da se upotrebi kol,sila da bi se odredila putanja,ako je meta malo više udaljena. Da ne pričamo o minobacačima.

Sve vreme se brani sfericna Zemlja kao zatvoren sistem, (zatim sledi primer sa muvom u automobilu, i posle toga uobicajeno vredjanje).

Da li i na tu muvu u automobilu jednako deluje ravnomerno kretanje, kao sto ravnomerno kretanje Zemlje deluje na projektil?

Pitali su, i ja ovde ponavljam pitanje.

Ne brani se ništa. Sve planete su sferične. Pogledaj kroz teleskop.

Kraj priče.

- - - - - - - - - -

И одговорено им је.
Типично троловање да се након одговора чека отварање нове стране и постави исто питање.
Креационистичко-равноземљашки приступ.

Upravo tako.

Trolovanje do besvesti.

Mada je meni Hakim delovao kao pametniji lik od ostalih "ravnozemljaša".

- - - - - - - - - -

Prekini da se brukaš više. Došao si do granice,u kojoj počinješ da se gubiš,i to se vidi. Upravo si uporedio muvu u automobilu sa projektilom,a malo pre,oblak sa projektilom.

Ajoj. :dash:

Када неко с намером износи неистину, како се то зове Хакиме?
Да поновим: Тепсија-земљаши не признају ни ротацију Земље, нити кориолисову силу и упрли су ногама и рукама да је одбаце, а не да се интересују за објашњење исте сем што ти то покушаваш да подметнеш.

Definitivno tačno. Oni ne traže objašnjenje,već potpuno odbacuju.

Dobro.
Oblak je lagan,na njega utiču vetrovi,stoga ne može da se na njega upotrebi kol.efekat,ni za ludu glavu. Muva u kolima,leti sporije,zahvaćena je brzinom automobila (osim ako automobil,ne reši da menja brzine ili putanje) muva manje više (jer to nije jednolična vožnja)normalno lebdi u kolima,dok automobil putuje ravnomerno,isto važi i za dim cigare,u prostoru automobila. Metak je brz,stoga na njega mora da se upotrebi kol,sila da bi se odredila putanja,ako je meta malo više udaljena. Da ne pričamo o minobacačima.

Pa tako kazi, NE RAZUMEM POJAM ZATVORENOG SISTEMA.
Mozda napisemo neku rec o ovome?

Од почетка је био равноземљаш, подржавао их и никада ништа није објаснио.
Сизиф га бановао због псовања јер није могао да поднесе оспоравање баљезгарије Земља тепсија... мсм никада није ни покушао да оспори ацине халуцинације.

- - - - - - - - - -

Tako kazi, NE RAZUMEM POJAM ZATVORENOG SISTEMA.
Где ти видиш у посту да не разуме?

Pa tako kazi, NE RAZUMEM POJAM ZATVORENOG SISTEMA.

Žao mi je što ne razumeš. A to ravnomerno kretanje neće uticati na zatvoreni sistem,šteta što ga nema,jer je svako kretanje u tom sistemu u konstantnoj promeni,i može samo da se odmetne,nikako da utiče.
I kako ga ti shvataš? Voleo bih da čujem tvoju stranu.

Сизиф га бановао због псовања јер није могао да поднесе оспоравање баљезгарије Земља тепсија... мсм никада није ни покушао да оспори ацине халуцинације.

Nisam znao do sada. Ravnozemljaš. :rida: Ali "ravnozemljaš". Pa to je kao retardirana kraba sa plaže. :rida:

- - - - - - - - - -

Где ти видиш у посту да не разуме?

Tako znaci ni ti ne razumes.

Je li bre, dokle vas dvojica mislite da ovde pricate o meni? Zar nemate zene, decu, roditelje? Zivot?

Nisam ja tema. Tema je Zemlja. O meni mozete ispred zadruge, ako vam toliko uticem na zivote.

- - - - - - - - - -

@markocheda: ne umem da kuckam tellefonom, nastavicemo pricu kad se domognem tastature.

Tako znaci ni ti ne razumes.

Je li bre, dokle vas dvojica mislite da ovde pricate o meni? Zar nemate zene, decu, roditelje? Zivot?

Nisam ja tema. Tema je Zemlja. O meni mozete ispred zadruge, ako vam toliko uticem na zivote.

- - - - - - - - - -

@markocheda: ne umem da kuckam tellefonom, nastavicemo pricu kad se domognem tastature.
Уствари продајеш јефтине форе по систему рећи ћу ти да ми не кажеш.
Ниси способан да наведеш тобожњу грешку у mаркочедином посту па тролујеш... већ виђено.
Седи и научи шта је arctg x, уместо да се брукаш и даље.

Decji smeh je smeh andjela.

- - - - - - - - - -

Dobro.

I sadrzaj tvog novcanika je lagan. Kada stoji na stolu, on jeste zatvoren sistem. Krece se zajedno sa stolom i Zemljom, ali u njemu nema sila, zato sto je kretanje ravnomerno.
To je zatvoren sistem.

Ovde pricate da je Zemlja zatvoren sistem. Pitanje je cime je zatvoren.
I drugo, vaznije: otkud (koriolisova) sila u zatvorenom sistemu? U sistemu koji ne ubrzava?

- - - - - - - - - -

Седи и научи шта је arctg x, уместо да се брукаш и даље.
Kada te poznavalac koji nema znanje osnovne skole proziva za neznanje, onda je to samo za ignorisanje.

Znanje je ne samo sustina morala, nego i njegova sustina.

Znanje je da je Zemlja planeta. Sve planete su sferične. Nema filozofiranja oko oblika Zemlje. Tačka.

- - - - - - - - - -

U pravu si,dosta smo davali odgovore,hajde sad ti odgovori na tvoja pitanja. A ja ću da te ocenim,da li si u pravu. I pohvalim ako si u pravu.
PS. Sadržaj mog novčanika nije dovoljno lagan da se uporedi sa težinom oblaka niti muvom u autu.

I ja čekam... odgovore...

Nema istina izvan coveka, i zato ne moze biti konacnih istina. Tarkovski govori: Dovoljno bi bilo pogledati prirodu da bi smo shvatili da je zivot jednostavan. Covek treba da se vrati unazad do one tacke gde je pogresio put.
Drugi veliki um je jednom napisao:
"1. Nema bogova. Nema molitava. Nema ni hramova, ni rituala, ni zlih duhova. Uzalud se krv proliva.
2. Onaj koji traži povratak u svetlost mora se odreći tame. On mora da sledi zakone večnosti, a ne zakone jednog trenutka.
3. Na njemu je da bira svoj put koji ga vodi gde on želi ili puteve koje mu nude otpadnici slični njemu. Sledi njihove puteve i budi njihov putnik ili sâm sebi zacrtaj svoj put.
4. Na tom putu nema prepreka. Ako ih bude, sam ih ukloni. Nema nikakvih ograničenja, jer nema ko da te kazni. Niko nikoga ne kažnjava. Kaznili smo sami sebe tako što smo sišli iz svetlosti u tamu.
5. Nema nikakvih idola i duhovnih učitelja. Svako je sâm svoj hram i treba dovoljno da svetli samome sebi. Povratak u svetlost zavisi samo od njega.
8. Ko dozvoli da mu neko drugi odredi gde da ide i šta da radi, i još veruje da mu je tako suđeno, on je sam odlučio da ne bude slobodan. On je pao u najmračnije predele tame."
:hvala:

- - - - - - - - - -

Sada mozemo i o fizici i o zatvorenim sistemima.

Decji smeh je smeh andjela.

- - - - - - - - - -

I sadrzaj tvog novcanika je lagan. Kada stoji na stolu, on jeste zatvoren sistem. Krece se zajedno sa stolom i Zemljom, ali u njemu nema sila, zato sto je kretanje ravnomerno.
To je zatvoren sistem.

Ovde pricate da je Zemlja zatvoren sistem. Pitanje je cime je zatvoren.
I drugo, vaznije: otkud (koriolisova) sila u zatvorenom sistemu? U sistemu koji ne ubrzava?

- - - - - - - - - -

Kada te poznavalac koji nema znanje osnovne skole proziva za neznanje, onda je to samo za ignorisanje.
Неко ко није савладао инверзне тригонометријске ф-је, прославио се постом ,,прегледао сам цео Гугл, али такав телескоп не постоји", већ пола године обећава да ће паскаловим законом доказати да је Земља сфера... и масу других будалаштина не може давати никакве квалификације о знању других, али свакако може сести и научити нешто, пре свега себе ради.
Нпр да кориолисов ефекат постоји у системима који не убрзавају, али ротирају константном брзином.

Back