mozdani udar

zrenjanin girl

Obećava
Poruka
78
Molim da misljenje,savet.....moja majka je imala pre 9 meseci tezak mozdani udar.Odueta joj je cela leva strana.U ruci jos nema nikakvih pokreta,nogu jako tesko pokrece,ima visoko izrazeni spazam u nozi.Od terapije koristi
1.cardiopirin
2.pravacor
3.sirdalud
4.omega 3
5.bromazepam
Do skoro je koristila tanakan,ali joj je ukinut i ubacen cardiopirin.
Zanima me dali je neko imao slicna iskustva i dali je koristio alphalipoin,vendoxin....neku drugu alterntivu i kakvisu rezultati bili.

Neverujem da ce se pojaviti jer je pocela polako da hoda uz pomoc cetvoronosca,ali ide jako tesko.Ustane 2-3 puta dnevno na koji minut.Fizijatar radi sa njom,ali me zanima dali mogu jos nekako da joj pomognem.Ona je 64 godiste.

Moj kolega koji je sad pred penzijom doživeo je, pre nekoliko godina, težak moždani udar i lekari su rekli da će ostati nepokretan. Bio je jako uporan, vežbao i više nego što su lekari preporučivali, pridigao se i već odavno radi.

Meni su oba roditelja bili šlogirani i ležali po 4 godine. Iz iskustva znam da je fizikalna terapija veoma važna. Otac nije hteo da sarađuje pa je ostao totalno nepokretan, a mama je htela, naučili su je ponovo da hoda pa smo obe imale malo kvalitetniji život. I kasnije, kada više nikakav napredak nije bio moguć, ipak sam plaćala terapeuta dva puta nedeljno da je makar masira i vežba joj mišiće koje više nije koristila. Tako smo sprečili dekubitus i malo poboljšali cirkulaciju.
Takođe je važno da radi nešto rukama (vežba se koordinacija), pa makar joj dali da prebira pasulj, niže perlice ili slaže neke kockice... bilo šta slično.

Svi lekovi koje si navela su vise preventiva (da se udar ne ponovi) nego kurativa.

Cardiopirin je obican aspirin od 81 mg.

Није исто...Аспирин протект је оригинални, ефикасни лек за, између осталог, профилаксу можданог удара код особа са повећаним ризиком и профилаксу секундарног можданог удара.
Кардиопирин је више него бледа копија веома сумњиве ефикасности. Осим тога, где нађе 81мг? Прави се од 50 и 100 мг...:)

Meni su oba roditelja bili šlogirani i ležali po 4 godine. Iz iskustva znam da je fizikalna terapija veoma važna. Otac nije hteo da sarađuje pa je ostao totalno nepokretan, a mama je htela, naučili su je ponovo da hoda pa smo obe imale malo kvalitetniji život. I kasnije, kada više nikakav napredak nije bio moguć, ipak sam plaćala terapeuta dva puta nedeljno da je makar masira i vežba joj mišiće koje više nije koristila. Tako smo sprečili dekubitus i malo poboljšali cirkulaciju.
Takođe je važno da radi nešto rukama (vežba se koordinacija), pa makar joj dali da prebira pasulj, niže perlice ili slaže neke kockice... bilo šta slično.

Nemoze da vezba jer nema nikakav pokret u ruci,ni nezna gde joj je ruka.Sve je jako tesko i potpuno zavisi od tudje nege.

Back