MOZDA GRESIM

TnTOg.jpg

Svi smo mi u ovaj virtuelni svet dosli iz nekih, samo nama znanih, razloga. Da pobegnemo od stvarnog , da se zabavimo,opustimo, da zaboravimo neke ruzne stvari...Kako ko..
Ja, da bi se zabavila i opustila, zaboravila na neke teske zivotne situacije...Mislila sam da je ovde sve drugacije, lepse, opustenije....Kakva zabluda...

Nije trebalo puno vremena da shvatim da razlike nema, da je sve isto kao i u realnom zivotu, da i ovde, kao i tamo, ima divnih ljudi, kao i onih drugih...da ima zavisti, mrznje, ljubomore, sujete...ali i prijateljstva, ljubavi, nesebicnosti....

Neki prijatelji, koje sam " upoznala" u ovom svetu, cesto me opominju da sve ovo nije stvarno....Ja ne mislim da nije stvarno. Iza svakog od ovih avatara je neko stvaran, sa svojim dobrim i losim osobinama, sa svojim radostima ili tugom, sa svojim razlogom da udje u ovaj svet....Svi smo mi ljudi, mi postojimo, osecamo, zivimo, disemo, radujemo se, placemo....imamo osecanja....neki su skloni da to zaborave, zanemare ili zloupotrebe.To sto se ne poznajemo licno, ne znaci da ne postojimo, da nismo stvarni, da ne osecamo....

Dosta njih mi je reklo da se mogu razocarati, jer se nikada ne zna ko je sa druge strane...da ne mozes biti siguran, da se ljudi lazno predstavljaju na netu.....A zar nije tako i u realu? Zar se to isto ne dogadja ... Koliko je iskrenih i pravih prijateljstava u realnom svetu? Vrlo malo. Sve se svodi na interes...Razlike nema. I u realu i ovde mozemo biti i prevareni i povredjeni.

Postoje ljudi koji su mi vise ili manje dragi, kojima vise ili manje verujem, za koje sam se na neki nacin vezala....u virtualnom svetu. Da li su oni iskreni ili ne, mogu da osetim, bas kao sto mogu i u realu. Koliko god se svi mi trudili da ne pokazemo drugima ko smo i kakvi smo, to se ipak oseti, "vidi"...

Na jednom forumu, neko je napisao da ne veruje u prijateljstva na netu, da su ljudi premazani raznim bojama i da nisu oni pravi....pa zar nije tako i u realu....da ce te prijatelj sa neta izdati ...pa zar nece i prijatelj iz realnog sveta....

Neko drugi je napisao da, ako te neko izneveri na netu, zna boleti vise nego na javi....da li je ovaj, vitrualni svet, san, java ili nesto izmedju...

Vecini je nebitno sta drugi misle o njima, ali se ipak svi trude da ostave pozitivan utisak...znaci da je ipak vecini bitno sta neko misli o njima, ovde... a zar nije tako i u realnom svetu....

Da li manje ili vise boli kada te prijatelj ( kada kazem prijatelj, mislim i na zene i na muskarce) iz realnog sveta izneveri ili prevari, ili kada to ucini onaj iz virtualnog....Mene boli isto....

Naravno da ne treba dozvoliti sebi da stvarni zivot zamenimo sa virtuelnim, ali nisam na to mislila kada sam pisala ovaj tekst.

Ono sto mene zanima je ...zasto puno ljudi misli da su virtuelni i stvarni svet dva potpuno razlicita sveta.....ja licno, mislim da tu nema neke velike razlike...mozda gresim.....

‚‚Neki prijatelji, koje sam " upoznala" u ovom svetu, cesto me opominju da sve ovo nije stvarno....Ja ne mislim da nije stvarno. Iza svakog od ovih avatara je neko stvaran, sa svojim dobrim i losim osobinama, sa svojim radostima ili tugom, sa svojim razlogom da udje u ovaj svet....Svi smo mi ljudi, mi postojimo, osecamo, zivimo, disemo, radujemo se, placemo....imamo osecanja....neki su skloni da to zaborave, zanemare ili zloupotrebe.To sto se ne poznajemo licno, ne znaci da ne postojimo, da nismo stvarni, da ne osecamo....‚‚

Virtualni svet je po meni isti kao real , bezbroj je likova i nikova.
Neki su za divljenje, neki za poštovanje, neki su simpatični, neki originalni,
neki su kreativni a neki su za žaljenje.
Pojedine persone koriste mogucnost da kažu, urade, povrede iz ko zna kog razlog!.
Ne vidljivost da cine ono sto ne bi mogli da su vidljivi;
napišu sa jednim nikom a nakon toga ‚‚sahrane‚‚ nik i otvore drugi.
3_kostura.jpg
Neznaju da pišu svoju priču života. Sve što učine zabeleženo je u njima,
i to govori o njima, opisuje ih njihovim rečima, delima, nedelima....

2894_618959690_into_the_light_by_shochin.jpg
izbor je naš​

Svi smo mi u ovaj virtuelni svet dosli iz nekih, samo nama znanih, razloga. Da pobegnemo od stvarnog , da se zabavimo,opustimo, da zaboravimo neke ruzne stvari...Kako ko..
Ja, da bi se zabavila i opustila, zaboravila na neke teske zivotne situacije...Mislila sam da je ovde sve drugacije, lepse, opustenije....Kakva zabluda...

Vidi se da si emotivac i da težiš ka "skladu" ali i ovde je isto kao i u realnom životu. I ovde možeš da biraš društvo prema tome opusti se i komuniciraj sa osobama koje te mogu razumeti!:heart:

pely;bt152275:
‚‚Neki prijatelji, koje sam " upoznala" u ovom svetu, cesto me opominju da sve ovo nije stvarno....Ja ne mislim da nije stvarno. Iza svakog od ovih avatara je neko stvaran, sa svojim dobrim i losim osobinama, sa svojim radostima ili tugom, sa svojim razlogom da udje u ovaj svet....Svi smo mi ljudi, mi postojimo, osecamo, zivimo, disemo, radujemo se, placemo....imamo osecanja....neki su skloni da to zaborave, zanemare ili zloupotrebe.To sto se ne poznajemo licno, ne znaci da ne postojimo, da nismo stvarni, da ne osecamo....‚‚

Virtualni svet je po meni isti kao real , bezbroj je likova i nikova.
Neki su za divljenje, neki za poštovanje, neki su simpatični, neki originalni,
neki su kreativni a neki su za žaljenje.
Pojedine persone koriste mogucnost da kažu, urade, povrede iz ko zna kog razlog!.
Ne vidljivost da cine ono sto ne bi mogli da su vidljivi;
napišu sa jednim nikom a nakon toga ‚‚sahrane‚‚ nik i otvore drugi.
3_kostura.jpg
Neznaju da pišu svoju priču života. Sve što učine zabeleženo je u njima,
i to govori o njima, opisuje ih njihovim rečima, delima, nedelima....

2894_618959690_into_the_light_by_shochin.jpg
izbor je naš​

Hvala ti...:heart:drago mi je sto nisam jedina koja misli da je ovaj svet isti a ponekad cak i gori od realnog...I da...slazem se sa tobom da svako od nas, sam sa sobom, odlicno zna ko je i kakav je...a suociti se sa samim sobom je najteze.....

sirijus49;bt152283:

Vidi se da si emotivac i da težiš ka "skladu" ali i ovde je isto kao i u realnom životu. I ovde možeš da biraš društvo prema tome opusti se i komuniciraj sa osobama koje te mogu razumeti!:heart:

:) da, jesam emotivac....i drago mi je sto sam takva....nikada ne bih volela da sam osoba koju nista ne dotice.....a da je ovde isto kao u realu, shvatila sam vrlo brzo...jedino sto ne razumem, zasto dosta ljudi tvrdi da se virtualni svet razlikuje od stvarnog...naravno da imam mogucnost izbora, ali u pocetku sam bila jako zbunjena, jer sam imala potpuno pogresnu sliku....hvala:)

Potpuno se slazem Venera Iza monitora je neko od krvi i mesa i ne gresis uopste
Takodje se slazem da moze da se oseti da li je neko iskren ili ne kako u rl tako i ovde
Razocarenja ima uvek kad ne slusamo svoje instinkte bilo u virtualnom ili realnom svetu
Naravno,ne mozemo uvek "osetiti" ko se krije sa druge strane,jer ima ljudi koji su ovde sa nekom namerom koja je nama neshvatljiva,pa ni ne pomisljamo da bi tako moglo da bude...normalno dodje i do suza...Nekad sama sebi kazem,"sta se bre nerviras zbog nekoga koga ni ne znas" ali to je jednostavno tako...koliko smo osetljivi u rl toliko smo i u virtualnom svetu...
Smejem se sa blogerima kao sto bih se smejala i u rl...placem kad me neki tekst ili pesma rastuzi...kad nekom posaljem neki smajli onda je to od srca..ne lazno i ne isfolirano...
Ne, ne gresis Ja se slazem sa tobom :zag:

Poslednja izmena:
Ninel;bt152291:
Potpuno se slazem Venera Iza monitora je neko od krvi i mesa i ne gresis uopste
Takodje se slazem da moze da se oseti da li je neko iskren ili ne kako u rl tako i ovde
Razocarenja ima uvek kad ne slusamo svoje instinkte bilo u virtualnom ili realnom svetu
Naravno,ne mozemo uvek "osetiti" ko se krije sa druge strane,jer ima ljudi koji su ovde sa nekom namerom koja je nama neshvatljiva,pa ni ne pomisljamo da bi tako moglo da bude...normalno dodje i do suza...Nekad sama sebi kazem,"sta se bre nerviras zbog nekoga koga ni ne znas" ali to je jednostavno tako...koliko smo osetljivi u rl toliko smo i u virtualnom svetu...
Smejem se sa blogerima kao sto bih se smejala i u rl...placem kad me neki tekst ili pesma rastuzi...kad nekom posaljem neki smajli onda je to od srca..ne lazno i ne isfolirano...
Ne, ne gresis Ja se slazem sa tobom :zag:

Ninel...ti si :heart: i ja isto tako sebe pitam sto se nerviram, ili cak zaplacem....ali....placem i kad citam knjigu, gledam film:)
Retki su oni koji ce reci ovo sto si ti, ovako javno....hvala ti na tome:cmok2:
Ja sam ja, da li na netu ili u realnom svetu..svejedno....a shvatila sam da si ti isto takva....:)

Možda grešim i ja, mada -nije mi bila namera. Ne volim da baš za svaki post - pesmu ili priču ovde imam mišljenje i moram ga ostaviti u vidu komentara, složiti se sa svakim, hvaliti ga sa skromnim adutima za hvalu...Ja to, recimo, prepoznajem...i "prijateljstva" mogu da osetim kad tad...I svidja mi se komentar pely....biraš ekipu i ovde s kim ćeš vreme namenjeno relaxu potrošiti na smeh, suze, šalu...Ja odgovaram samo za ono što iz moje tastature izadje....sve drugo na adresu sagovornika koji je u virtuelni svet došao iz svog realnog- možda i grešeći...sa namerom ili bez.

Moj je nick kao i moj lik.. mislim da većina bira utisak koji će ostaviti u skladu sa istinom.
Nije uopšte važno da li neko piše iskreno, ili ne.
Možda je šarena laža, možda i laž il' obmana.
Sve jedno je.
Važan je osećaj koji imamo dok čitamo, dok šetamo tim šarenim svetovima.
Važan je osećaj koji ostaje, da traje.

Važna sam ja što vam dajem deo sebe i puštam da uđete u moj svet.
Vvažni ste vi što ne tražite ništa više od onog što sam sama spremna dati, i što me puštate da uđem u vaš svet.
Sve ostalo.. stvar izbora.
Mog.. da pišem.
Vašeg.. da čitajući ne prestajete.
..................................................

:) i osmeh

mari47;bt152308:
Možda grešim i ja, mada -nije mi bila namera. Ne volim da baš za svaki post - pesmu ili priču ovde imam mišljenje i moram ga ostaviti u vidu komentara, složiti se sa svakim, hvaliti ga sa skromnim adutima za hvalu...Ja to, recimo, prepoznajem...i "prijateljstva" mogu da osetim kad tad...I svidja mi se komentar pely....biraš ekipu i ovde s kim ćeš vreme namenjeno relaxu potrošiti na smeh, suze, šalu...Ja odgovaram samo za ono što iz moje tastature izadje....sve drugo na adresu sagovornika koji je u virtuelni svet došao iz svog realnog- možda i grešeći...sa namerom ili bez.

Hvala Mari...i ja to prepoznajem, kako ti kazes i mnogo toga osetim, instiktivno...kako ovde, tako i u realnom svetu

Morrana;bt152342:
Moj je nick kao i moj lik.. mislim da većina bira utisak koji će ostaviti u skladu sa istinom.
Nije uopšte važno da li neko piše iskreno, ili ne.
Možda je šarena laža, možda i laž il' obmana.
Sve jedno je.
Važan je osećaj koji imamo dok čitamo, dok šetamo tim šarenim svetovima.
Važan je osećaj koji ostaje, da traje.

Važna sam ja što vam dajem deo sebe i puštam da uđete u moj svet.
Vvažni ste vi što ne tražite ništa više od onog što sam sama spremna dati, i što me puštate da uđem u vaš svet.
Sve ostalo.. stvar izbora.
Mog.. da pišem.
Vašeg.. da čitajući ne prestajete.
..................................................

:) i osmeh

Hvala Morrana...:)

...još sam vam i ja falio u ovaj elektronski lonac ... a on je onakav kakvi smo mi .. zaista je to jedan posve nov komunikacijski svet sa novim životnim mogućnostima ; ali u njega mi unosimo sebe , tako da na duhovnom planu sliči ovom realnom ...ali , pošto je u njemu komunikacija brža i u vidu beskonačnih grozdova - onda su neprijatnosti opakije i multiplicirane u odnosu na stvaran svet ... dakle , u njemu je duhovna bol brža i energičnija ... ali -- stalno uvodim ali ; ali bol je u kraćem vremenskom intervalu i brzo zaboravljiva ---- prekrivaju je brzo novi komunikacijski trenuci ( novi razlozi za : tugu , ravnodušnost , radost ili pak dobro raspoloženje ) .... ovde ima još jedna pogodnost , za koju mislim da je lekovita .. naime , imamo mogućnost da se retorički ostvarimo ili pak intelektualno dokažemo ( preko moći govora realizujemo ; plus kreacije animacijom i slikom i još mnogo toga ) -- i to bez mogućnosti prekidanja od strane nekog autoriteta ( a ako neki mentol modni i stvar izbriše -- izgovoreno je izgovoreno ) , a može se umešnom retorikom is tvoriti određena čitalačka publika ( što godi svakom od nas ) .... dakle , nov svet , nov život u njemu ( u povoju ) ---- a biće onakav po karakteru kakvi smo mi iza sajber maski ...

...dobro si uočila stvar ; pa ti dobro i ide ... pozdrav !

http://www.google.com/imgres?imgurl...=135&ty=132&page=1&ndsp=15&ved=1t:429,r:8,s:0

123loncar;bt152397:
...još sam vam i ja falio u ovaj elektronski lonac ... a on je onakav kakvi smo mi .. zaista je to jedan posve nov komunikacijski svet sa novim životnim mogućnostima ; ali u njega mi unosimo sebe , tako da na duhovnom planu sliči ovom realnom ...ali , pošto je u njemu komunikacija brža i u vidu beskonačnih grozdova - onda su neprijatnosti opakije i multiplicirane u odnosu na stvaran svet ... dakle , u njemu je duhovna bol brža i energičnija ... ali -- stalno uvodim ali ; ali bol je u kraćem vremenskom intervalu i brzo zaboravljiva ---- prekrivaju je brzo novi komunikacijski trenuci ( novi razlozi za : tugu , ravnodušnost , radost ili pak dobro raspoloženje ) .... ovde ima još jedna pogodnost , za koju mislim da je lekovita .. naime , imamo mogućnost da se retorički ostvarimo ili pak intelektualno dokažemo ( preko moći govora realizujemo ; plus kreacije animacijom i slikom i još mnogo toga ) -- i to bez mogućnosti prekidanja od strane nekog autoriteta ( a ako neki mentol modni i stvar izbriše -- izgovoreno je izgovoreno ) , a može se umešnom retorikom is tvoriti određena čitalačka publika ( što godi svakom od nas ) .... dakle , nov svet , nov život u njemu ( u povoju ) ---- a biće onakav po karakteru kakvi smo mi iza sajber maski ...

...dobro si uočila stvar ; pa ti dobro i ide ... pozdrav !

http://www.google.com/imgres?imgurl...=135&ty=132&page=1&ndsp=15&ved=1t:429,r:8,s:0

. u ovaj elektronski lonac ... a on je onakav kakvi smo mi
Tacno Loncar...on je bas onakav kakvi smo mi....:)
Hvala ti:hvala:

I ovde kao i u realnom svetu ima manijaka, pedofila, ,,neopredeljenih".....i razne druge boranije...
Ali ima i sasvim normalnih ljudi, koji su to što jesu.
Naravno da ima i onih koji se pretvaraju.....ali to vreme pokaže ko je kakav.

nesa973;bt152495:
I ovde kao i u realnom svetu ima manijaka, pedofila, ,,neopredeljenih".....i razne druge boranije...
Ali ima i sasvim normalnih ljudi, koji su to što jesu.
Naravno da ima i onih koji se pretvaraju.....ali to vreme pokaže ko je kakav.

Znam da ima...upravo to sam i rekla ....nema razlike izmedju reala i neta...ima svega i dobrog i loseg i tamo i ovde....i pretvaranja..mozda cak i vise u realu nego ovde....
hvala na komentaru:)

vision7;bt152497:
"Ne voliš da budeš na smetnji, ne voliš da te neko krivo pogleda, ne voliš da ti iko ružnu reč kaže. Kako onda misliš da živiš?"

(Meša Selimović)

Mesa je to divno rekao...samo ...vise bih volela da sam procitala komentar koji si ti napisao, makar to bile i neke ruzne reci, a ne citat....u svakom slucaju, hvala

Back