Svi smo mi u ovaj virtuelni svet dosli iz nekih, samo nama znanih, razloga. Da pobegnemo od stvarnog , da se zabavimo,opustimo, da zaboravimo neke ruzne stvari...Kako ko..
Ja, da bi se zabavila i opustila, zaboravila na neke teske zivotne situacije...Mislila sam da je ovde sve drugacije, lepse, opustenije....Kakva zabluda...
Nije trebalo puno vremena da shvatim da razlike nema, da je sve isto kao i u realnom zivotu, da i ovde, kao i tamo, ima divnih ljudi, kao i onih drugih...da ima zavisti, mrznje, ljubomore, sujete...ali i prijateljstva, ljubavi, nesebicnosti....
Neki prijatelji, koje sam " upoznala" u ovom svetu, cesto me opominju da sve ovo nije stvarno....Ja ne mislim da nije stvarno. Iza svakog od ovih avatara je neko stvaran, sa svojim dobrim i losim osobinama, sa svojim radostima ili tugom, sa svojim razlogom da udje u ovaj svet....Svi smo mi ljudi, mi postojimo, osecamo, zivimo, disemo, radujemo se, placemo....imamo osecanja....neki su skloni da to zaborave, zanemare ili zloupotrebe.To sto se ne poznajemo licno, ne znaci da ne postojimo, da nismo stvarni, da ne osecamo....
Dosta njih mi je reklo da se mogu razocarati, jer se nikada ne zna ko je sa druge strane...da ne mozes biti siguran, da se ljudi lazno predstavljaju na netu.....A zar nije tako i u realu? Zar se to isto ne dogadja ... Koliko je iskrenih i pravih prijateljstava u realnom svetu? Vrlo malo. Sve se svodi na interes...Razlike nema. I u realu i ovde mozemo biti i prevareni i povredjeni.
Postoje ljudi koji su mi vise ili manje dragi, kojima vise ili manje verujem, za koje sam se na neki nacin vezala....u virtualnom svetu. Da li su oni iskreni ili ne, mogu da osetim, bas kao sto mogu i u realu. Koliko god se svi mi trudili da ne pokazemo drugima ko smo i kakvi smo, to se ipak oseti, "vidi"...
Na jednom forumu, neko je napisao da ne veruje u prijateljstva na netu, da su ljudi premazani raznim bojama i da nisu oni pravi....pa zar nije tako i u realu....da ce te prijatelj sa neta izdati ...pa zar nece i prijatelj iz realnog sveta....
Neko drugi je napisao da, ako te neko izneveri na netu, zna boleti vise nego na javi....da li je ovaj, vitrualni svet, san, java ili nesto izmedju...
Vecini je nebitno sta drugi misle o njima, ali se ipak svi trude da ostave pozitivan utisak...znaci da je ipak vecini bitno sta neko misli o njima, ovde... a zar nije tako i u realnom svetu....
Da li manje ili vise boli kada te prijatelj ( kada kazem prijatelj, mislim i na zene i na muskarce) iz realnog sveta izneveri ili prevari, ili kada to ucini onaj iz virtualnog....Mene boli isto....
Naravno da ne treba dozvoliti sebi da stvarni zivot zamenimo sa virtuelnim, ali nisam na to mislila kada sam pisala ovaj tekst.
Ono sto mene zanima je ...zasto puno ljudi misli da su virtuelni i stvarni svet dva potpuno razlicita sveta.....ja licno, mislim da tu nema neke velike razlike...mozda gresim.....

da, jesam emotivac....i drago mi je sto sam takva....nikada ne bih volela da sam osoba koju nista ne dotice.....a da je ovde isto kao u realu, shvatila sam vrlo brzo...jedino sto ne razumem, zasto dosta ljudi tvrdi da se virtualni svet razlikuje od stvarnog...naravno da imam mogucnost izbora, ali u pocetku sam bila jako zbunjena, jer sam imala potpuno pogresnu sliku....hvala