Motori - treba mi pomoć

Lukaaaaaa

Početnik
Poruka
2
Pozdrav ljudi.

Ja sam mlad a mnogo volim motore kao i 80% dece :) Imam 14 godina, i cesto idem u selo. Razmisljao sam da kupim ATV, 50-110cc, ali cuo sam da je opasan, prevrtanje, propinjanje, itd .. Pa sam hteo da kupim skuter, 50cc, za nekih 300e, pa kasnije nesto mozda jace. Ali za sad dovoljno, e ovo su moja pitanja u vezi ovoga:

*SKUTER*

1.Imam 42kg i jel mogu voziti druga od 48kg, bez problema?
2.Jel bolje skuter da uzmem ili neki ATV
3.Savetujete neki skuter koji je dobar za seoske puteve?

HVALAAA.. !!!

ATV ti nije nista opasniji od motora,atv prevrnes -motorom proklizas ,nije-nego ,a oba mogu bez problema da se propnu
sa druge strane nesto nisam siguran da imas da uzmes polovan atv za 300e ,od nekih 600e pa na dalje vec ima da se nadje

skuteri mi se nikada nisu dopadali,automatik sa motorom kosilice ,dedin tomos star preko 40g sa manuelnim menjacem i 50cc takve skutere ostavi u prasini

Fokse a kako taj dedin skuter ostavi skuter u prasini kad skuteri idu 70-80 km/h?
Mislim da si malo precerao a i sa tom kosacicom od skutera moze da ponese ono sto tvoj deda nikad nece moci. Meni je super kad mogu dva kartona mleka da stavim dole kod nogu i da se lepo dovezem kuci ili da stavim neke stvari u prostor ispod sedista ili da stavim veliki kofer jos nazad i da u njega jos stavim brdo toga.
Piaggio Free je po meni trenutno jedan od najkvalitetnijih skutera a da se mozes i uklopiti u cenu.Ide 70 km/h i prakticno nema odrzavanja jer je dvotaktni i sam pravi mesavinu.Imam ga 5 godina i za svo to vreme nisam mu svecicu ocistio a kamoli radio nesto vece.Samo sam jednom zamenio 15 cm creva za gorivo koje me je kostalo 10 dinara!:D
Pogodan je i za nasviravanje jer mogu da mu se promene rolnice kao i auspuh pa onda moze da ide i preko 80 km/h pa ce dedin motor da te gleda iz prasine!:D
Jos ozbiljnija opcija je da se ubaci kit od 80 kubika a tad ide preko 100 km/h.
Sto se tice tvoje tezine ja imam 90 kg i sa svojom zenom od 53 kg idem 65 km/h tako da je sasvim ok za to sto trazis. Mana je sto je registrovan za jednog pa kad te panduri zaustave sa dvoje automatski placas kaznu e sad ako ti je za selo onda nece biti problema.

E ovako ja se pridruzujem svemu sto je dule 021 napisao.Posto u nekoj skorijoj buducnost planiram i ja da uzmem neki skut(cak sam se i dobrano zagrejao da polazem za A,da bih eto mogao i da uzmem u razmisljanje i skutere iznad 50cc)Ja sam vozio drugov Free i sam se iznenadio kako to vuce iako je sam skuter akan bog zna kako,jer je spolja sav odrpan.Mene od 80-ak i njega od 90-ak kila vuce bez problema samo dok uhvati zalet a onda leti.A ako imas i mogucnost tj novca moj predlog je Gillera Runner

Mislim da je to jednostavno kraljica medj skuterima do 50cc,ali nazlost i cena je kraljevska,a i potrosnja je malo veca.Ali u tvom slucaju mozda najbolji izbor je Free do 500E cisto da ne mislis lupas glavu u kakvom je stanju skuter,jer ti od 500 su vecinom svi ocuvani skuteri(za nase uslove)

ja sam vozio skuter,"foteljas",to ti je onaj veliki....
i sada sam protivnik skutera...jer mali tockovi+nasi putevi+kinez(jer vidim koliko ces da izdvojis za njega)=ne tako dobro resenje...
da bi vozio skuter,treba ti kaciga,i to dobra,plus da ostavis minimum 50 jura sa strane,jer ipak je to kinez...
kazu servisi za kineze su jeftini...to stoji...ali i mnogo cesci nego na gorepomenutoj gileri...jer ti kad vozis gileru ili malaguti f15 npr,velika je razlika u odnosu na baotian,huatian i ostale "skutere"...
plus sto je mene samo karburator kostao 50 jura....
polovan kad uzmes,znas sigurno da je tesko sr....,jer to voze klinci jednu ili 2 sezone,gas do kraja,ulje...sta je to i eto...aj kod majstora...
moj je bio nov a vec na 1000 predjenih km je trosio 5 i po litara...sa prvobitnih 3,kad sam ga kupio...
ako vec moras skuter,treba ti,da se smekerises itd,skupljaj pare i dok ne kupis dobro ocuvanog malaguti-ja,gileru itd,ne kupuj nista...
inace za taj free...vozio ga 2 dana i dobro ide,priznajem...ali i trosi petaka :) pa bolje mi onda da kupim juga sa plinom :D razlika mi u 200 din vise na 100 km :)
ne zuri,sad kad dodje decembar,januar,cene ce da padnu...ali moras kupiti kacigu od 50 jura...jer ja sam vozio 30,pa kad me udario auto kaciga pukla(a ovako bi glava) i polomio desno stopalo...

Ima i jedna stavka koju vi ne znate ili ne primetite!:D
Pogledajte agregat na tom Runner-u i na Free-u i ustanovicete da je potpuno isti jer Runner koristi Piaggio agregat.Znaci placa se samo odelce a gace su iste!:D

Poslednja izmena:
Fokse a kako taj dedin skuter ostavi skuter u prasini kad skuteri idu 70-80 km/h?

Uz duzno postovanje koji skuter ide 80km/h,onaj od 1000e ili mozda ima 250cc :eek:
ovaj od 50cc do 600e ja cu bickilom da preletim
da i kao sto rece popke mali tockovi,ne samo zbog nasih ulica nego mu i to uskrati brzinu

edit:

deda na zalost nije vise na ovom svetu,svake nedelje je isao do prodavnice (u selu) po namirnice,a one su ukljucicale i par kilograma secera.brasna,6l piva,a i ja sam se vozio sa njim,vuce ko lud

ako se ne varam motor je bas ovaj,tomos t14

1305730270_204949979_1-Prodaje-se-Tomos-T14-TLS-Selo-Medvedjakod-Despotovca.jpg

zato mi je malo bezveze kad viidm skutere nakon 30 i nesto godina koji su krs naspram stare garde

Poslednja izmena:
@Dule 021
Znam da je u Gilleri Piaggio motor,ali nisam siguran da su bas identicni.A i Runner je "noviji"model pa mislim da je bar malo napredniji,znam da je brzi sigurno a tezi je,pa je odna logicno da ima malcice jace:heart:

Fokse,ima skutera koji idu i 90 km/h a imaju 50 ccm.:per:
Pa moj prosli Free je isao po satu 75 a kad je mala nizbrdica i 80 a jos mu ni ausouh nije bio radjen a tu dobija jos 5 km/h.
Npr. Derbi GP1 koji ima 17" tockove a ide extra i ako vidis opet je tu Piaggio agregat tako da to govori samo da je to extra masina.

Dule ,znam ja da ima al znam koliko i kostaju
GP1 je koliko, nov 2990e ,polovan hiljadu manje

a decko napisa 300e da je spreman da izdvoji,nemoj da pokusavas da uporedis taj skuter od 300-600e sa tim od 3k,nemaju veze sa vezom,pre ces moci da uporedis bicikl sa tim od 300e

Back