Motocikli

Ja sam padao vise puta i tu je bilo bezazlenih padova u mestu ali i pucanja u auto koji mi je izleteo.
Zbog jedne saobracajke kad sam udario u auto sam imao i operaciju na glavi kad sam od udara dobio hematom.
To je bilo pre skoro 11 godina i za svo to vreme ne silazim s motora jer na njemu se osecam drasticno lepse nego u autu.
Da ne pricam o slobodi parkiranja i prolaska gde auto ne moze.

Ja sam pre nekih 6- godina imao ZX9R 2000 godiste i bio je odlican motor ali nikad nisam nesto vario R motocikle.

9ka je odlican touring motor iako je svrstan u R motor. Mnogo bolji polozaj za svakodnevnu upotrebu. 7ca se gotivi na stazi koliko vidim narocito u USA. I ocuvanim primercima ce vrednost da raste.

Kawasaki_Ninja_ZX-7_1991_2006KGTW.jpg

1280px-Kawasaki_Ninja_ZX-7R_-_003_-_Flickr_-_mick_-_Lumix.jpg

Prvi je ZXR750 pre redizajna :).

Mislim da ce ova kriza da obori cene vozila pa i motora. Trenutno se moze naci ozbiljnih motora u ok stanju ispod 2000e. Npr. najjeftiniji ozbiljni motori na oglasima su uglavnom GSX600 i 750f (ko moze da svari izgled), ZX6R ima do 2000. godista, TDM850...

Ja sam u dodiru sa vozilima iz inostranstva i za sad nista preko nije palo pa samim tim nece ni ovde.
Vec nekoliko automobila mi je pobeglo jer nisu hteli da prihvate moju ponudu tj ponudu uvoznika.
Motori koji se uglavnom uvoze iz Svajcarske ni da mrdnu dole tako da je samo trenutno IN kod naseg naroda da ce cene da idu ne znam koliko dole i to zbog krize koja je daleko kraca nego sve i jedna do sad. Ljudi ocekuju da ce stanovi da se rentaju za racune,da ce cena kvadrata da padne ispod cene koliko treba da se izgradi,kola da budu jeftinija nego sto se placaju i slicne gluposti.
Nesto ce se desiti ako zvalonja jos bude ovako radio ali definitivno nece tako kako bi neki voleli.
Inace su ti modeli motora koje si spomenuo uvek bili povoljniji. Pre dve godine sam prodao ZX6R 2002 jedva za 2200 a bio je top motor a GSX600F nikad nije bio na ceni bas zbog tog izgleda mada je to jedan od najboljih motora jer nije zahtevan,malo trosi a ide pristojno za tu snagu plus lepo se vozi kao putni motor.

Neće još ali će biti pada cena.. Otkazi pljuste države se zadužuju tj krpe privredu ali kamata je već otišla gøre i već danas je skuplje živeti u kućama... ako još familije ostanu bez jednog primanja eto ti povećane ponude kuća auta i sl...

Razumno je da idu dole ali koliko nas narod ocekuje to je pravo pitanje.
Mene stanarka zove i kaze da je cula da ce se ziveti u stanovima za racune!!! Pa to je opsti bezobrazluk jer neko je lomio ledja citav zivot i ti hoces da zivis za dz.
Rekoh joj da mogu da smanjim nesto cenu ako joj znaci ali da zivi za dz nece moci.
Radije cu da placam sam troskove koji nisu veliki nego da mi neko haba stan i namestaj.
A ti stop sami sebi skacu u stomak misleci da su dobrotvori videce i sami kako su se zeznuli jer ti stanari koji nemaju za kiriju nece imati ni za racune za dva meseca pa ce opet dati otkaz. Podstanari su mahom ljudi koji zive od danas do sutra i uglavnom su dosli iz manjih mesta i nasli osao u vecim mestima i ustedjevine ne mogu da imaju jer rade za prosecnih 300-350€ i znam jako dobro o cemu pricam.
Tako ljudi misle i da c e kola da se dele dzabe tj kako mogu da pomisle uopste da na danasnju zaradu koja je u proseku oko 300€ da ce neko da spusti cenu i toliko a kamoli vise od toga? To moze samo kod registrovanih kola da se desi pa da vlasnik koji je upao u problem prodaje hitno jeftinije auto a kod ovih iz uvoza mozda se bude osetilo ali kod skupljih kola tipa preko 5000.

Zavisi kolika će kriza da bude ako uopšte i bude. Kad je bila na Islandu tad su se prebacivali audiji 6 za nekih 4k normalna cena je bila negde oko 7-8.. Ali je to bila velika kriza za njih bukvalno nisu imali gde lovu da dignu .. Tako neće biti ali može malo da se pomeri.. Već imaš dosta radnih auta za male pare ali pretežno još uvek na aukcijama...

Nije mi jasno samo zasto je Kawasaki na vecini modela imao losije kocnice od konkurencije :) Kao neko pravilo. Honda kuburila sa reglerom i elektronikom, Yamaha sa menjacima na nekim modelima itd.
Kawasaki je nekad kuburio s menjacima,Yamaha sa kvacilima i menjacima a Honda i Suzuki ne znam da su sa ičim imali problem koji je izrazen.
Mozda neki izdvojeni slucajevi ali generalno da su imali problem bas ne znam. Vozim Honde a nekad sam vozio Suzukije i nikad nisam imao problem ni na jednom primerku dok sa Yamahom jesam.
Suzuki je po meni oduvek bio najbolji i to je generalno grub motor sa grubim menjacem ali retko kad mu je sta odlazilo.Doduse ni s Hondom nisam cuo da ljudi imaju problema a i ja sam ali je neznija i nije tako agresivna kao Suzuki.

Pratim ovog Grka vec par godina. Poceo je avanturu na adv rideru sa 2 drugara. Jedan je vec odustao u Africi, drugi se malo duze zadrzao on je jedini nastavio. Ovu zenu je usput upoznao i sada vec dugo furaju zajedno na Vespi.

Back