MOTOCIKLI

E da koliko vec dana tracim na netu neki sajt italijanski polovnih motora i skutera i nikako da nadjem.Ako znate neki sajt dajte ga i koliko otprilike ljudi uzimaju para da mi uvezu motor i koliko motor npr ako je u it aprilia rs 125 1500evrica koliko bi sa svim dazbinama svim troskovima,putarinama i to sve registracija tehnicki,koliko bi ta aprilia izasla ako je tamo 1500evra.

Video sam bas na krstarici da se par likova reklamiraju kao uvoznici - prevoznici motora iz Italije ... ja sam malo skeptik sto se tice kupovine na nevidjeno , preko neta ...

E da i sta biste radili da vam nedaj boze stane motor na putu izmedju pocetnog mesta i cilja,sta biste prvo uradili sem sto biste pokusali da ga popravite.

Meni su motori stajali iskljucivo na pocetnom/kranjem mestu :lol: , izuzev jednog udesa kada smo imali srece da najblizi majstor ujedno bude i najbolji ...

Clanstvo u AMSS nije losa fora ako se cesto putuje van grada , ne znam kako je sa motorima , verovatno imaju i neku moto - opciju ...

Jel kako vide kroz ove kacige na slikama ako je iscrtano po njima,jednino ako se gleda kroz one rupice ali to je sitno i losa vidljivost.Ljudi jel znate foru kako gledaju kroz ono sem sto ce da podignu vizir

Vidi se odlično. Moja zubarka ima naočare sa malim rupicama, spolja se oči ne vide, a kad ih staviš na lice, sve ok. Tako i radi, s njima. Te male rupice čak i izoštravaju vid.

ST7Bweb.jpg

e vala sta ce sve da izmisle.Za 50god ima da zivimo na marsu,na zemlji ima da zive samo bednici i oni koji nisu imali za put do marsa,bice planeta otpada.Ne bi me cudilo da se to dogodi ozbiljno

Pomaže. Smanjuje blur (zamućenost) koja nastaje uglavnom kod umora usled naprezanja. Ni ne primetiš da gledaš kroz njih, sve je jasno k'o dan. Neki fazon u tim sitnim rupicama...

pinhole glasses vidi na google.

Evo šta kažu o vidljivosti:

Airbrushed shields cut down vision and they can be a risk! The perforated material cuts down approximately 8-10% of your normal vision. Rain will fill the holes completely and eliminate vision totally if you become caught in a rain storm of any type while wearing a helmet with this type of shield. We highly recommend getting a spare shield to swap out for normal riding. The airbrushed shields are actually for show use only so be careful and use at your own risk!

Cenu nisam našao, doduše nisam se mnogo ni trudio...

Mada...nije nužno voziti po oluji ni auto, a kamo li motocikl... Mislim da je i sa "običnom" kacigom mnogo pametnije stati i sačekati da prođe kiša...

Isto kao što mi nisu jasne one zatamnjene folije na automobilima i vidljivost kroz njih uveče...

Jel zna neko cene ovih gore kaciga,veoma su mi se svidele hocu da kupim onakvu crvenu,sto je extra i jedna aprilijica i cepaj bate.Danas sam isao da uplatim da vozim za A kategoriju ali sa mojim motorom onim pezoom i kazu mora sa brzinama,ne mogu da verujem da su tolika pip da ne kazem sta,kako kola pa su automatic.Samo vacare pare,tako da cu uskoro da ga dam na oglase,cim pocne raspust.

Kacige proizvođača "HJC" (one "AGV" su daleko ispod u svakom pogledu), koje su viša srednja klasa u svetu kaciga je oko 200 evra. I taj rad je verovatno najmanje još toliko...to je moja procena, pošto sam daleko od kupovine tako čega, pa me nije ni interesovalo da tražim... Slobodna procena - od 300 pa na gore...

bio sam danas sa ortakom da mu ofarba neki farbar ovde u Kg radi se o skuteru piaggio free i izgleda je pre bio udaran i ovaj farbar nije stavio podlogu sta kako vec treba da se radi i ofarbao delove,plastiku i kako se kaze digla se farba i rekao mu da ode i kupi jos farbe.Jel moze da se vidi to ako je udarano da se predvidi podizanje farbe ili ne,da li je majstor krivi ili ne.Kakav papak

ma neznam sta je trebao da uradi ali ocito se sjebao hehehehe.

Koliko ide taj skuter na sat.Imas li koje podatke o njemu kad si me vec potkacio sa slikom hehe.pozzzzzzzz

Nemam, ali verovatno s tim može jako kratko, to troši kao ludo, gde smestiti rezervoar? Ideja je od istog onog tipa koji je to montirao na onu ''Bubu'' u ''Neobičnim automobilima''. Evo slike tog skutera odgore:

jet_scooter_powered_1-1.jpg

Back