MOTOCIKLI

Javi kako je bilo. Naleteh sad na ovaj komad. Zove se Mifuni 750 V 12. Nažalost nije sačuvan nijedan komad od 3 ukupno pa postoji samo ovaj crtež:

untitledlj4-1.png

Mašina zaista impresivna; 12 cilindara, dve bregaste osovine u glavi, 4 ventila po cilindru, koji iz zapremine od 750 kubika daje 167 KS pri 14.500 obrtaja u minutu. Pazite, radi se o spravi od pre 40 godina. Šta tek reći za performanse - maksimalna brzina iznosila je 361,5 km/h! Ubrzanja su takodje fantastična: 100 km/h dostizao je za 2 sekunde, 200 km/h za 5,5 sekukundi, a 300 km/h za 11,5 sekundi!

Moto Guzzi je u modelu V8 odlično rešio pitanje aerodinamike:

mgv8-2-1.jpg

Spravica je smišljena 1956. Šta im je pobogu trebalo 8 cilindara na 500 kubika?! Motor je inače izgledao ovako:

Guzziv82x-1.jpg

Imao je 75 ks pri 12500 obrtaja. Izuzetna aerodinamika je omogućavala da to ide preko 280 km/h.

nesto mi neda da verujem da je taj motor od pre 40god isao toliko brzo i imao takva ubrzanja,kad su takve masine pravili pre 40god onda bi ovi danasnji motori bili mnogo,mnogo brzi bar ja tako misim.

E da koliko vec dana tracim na netu neki sajt italijanski polovnih motora i skutera i nikako da nadjem.Ako znate neki sajt dajte ga i koliko otprilike ljudi uzimaju para da mi uvezu motor i koliko motor npr ako je u it aprilia rs 125 1500evrica koliko bi sa svim dazbinama svim troskovima,putarinama i to sve registracija tehnicki,koliko bi ta aprilia izasla ako je tamo 1500evra.

Ajde da poverujem u brzinu i sangu, al mi ona brojka od 2 sekunde do 100 kmh nikako ne da mira... Jer problem je u odnosu fizika - prenos snage na zemlju... nema šanse da sa tako malom težinom ubrza od nule do 100 za samo 2 sekunde...

nesto mi neda da verujem da je taj motor od pre 40god isao toliko brzo i imao takva ubrzanja,kad su takve masine pravili pre 40god onda bi ovi danasnji motori bili mnogo,mnogo brzi bar ja tako misim.
Kod automobila je mereni rekord pre 2. svetskog rata bio oko 600 km/h, pa ipak se ni danas ne prave tako brza kola.

E da koliko vec dana tracim na netu neki sajt italijanski polovnih motora i skutera i nikako da nadjem.Ako znate neki sajt dajte ga i koliko otprilike ljudi uzimaju para da mi uvezu motor i koliko motor npr ako je u it aprilia rs 125 1500evrica koliko bi sa svim dazbinama svim troskovima,putarinama i to sve registracija tehnicki,koliko bi ta aprilia izasla ako je tamo 1500evra.

dobro bre ljudi oce li mi ko dati odgovor.Ok zakljucili smo da je u neku ruku moguce da taj motor sto je Nesa taxista rekao ice tom brzinom.Ja pocinjem da verujem jer sam se raspitao.Aj mi dajte neki sajt

Je l' neko bio u NS na Moto Expo na sajmu? Sutra posledji dan, biće neke zaebancije sa motorima, dolaze neki likovi iz inostranstva...

Bio sam ja danas.Sta ja znam, sajam je na istom "nivou" od kada je poceo sa radom...
Kawasaki doterao 2-3 motocikla, koliko sam video...
Od Honde ni reci...
Devojke se sve ruznije, iz godine u godinu... :(
A sto se tice zajebancija, bio je danas Csaba sa ekipom iz Madjarske...On je medju najboljima u Evropi u svom poslu...
Ja bih sajmu dao jednu jadnu 3...Subjektivno misljenje...

E da i sta biste radili da vam nedaj boze stane motor na putu izmedju pocetnog mesta i cilja,sta biste prvo uradili sem sto biste pokusali da ga popravite.

Pokušao bi da nađem nekog ko je raspoložan da dođe i pokuša da nađe i otkloni kvar, a ako ne pomogne ni to, uzeo bi neko oveće drvo, izudarao bi ga i nastavio pešice... Ne stopiram iz principa, makar morao da hodam 20km...

Bio sam ja danas.Sta ja znam, sajam je na istom "nivou" od kada je poceo sa radom...
Kawasaki doterao 2-3 motocikla, koliko sam video...
Od Honde ni reci...
Devojke se sve ruznije, iz godine u godinu... :(
A sto se tice zajebancija, bio je danas Csaba sa ekipom iz Madjarske...On je medju najboljima u Evropi u svom poslu...
Ja bih sajmu dao jednu jadnu 3...Subjektivno misljenje...

Hoće Csaba biti i danas? Od koliko sati su zezalice? Od 1-3 ili od 3-5?

Isplati li se uopšte ići i pošto je ulaz?

Hoće Csaba biti i danas? Od koliko sati su zezalice? Od 1-3 ili od 3-5?

Isplati li se uopšte ići i pošto je ulaz?

Ne znam za danas, ali mislim da je i prosle godine bio samo jedan dan...Tako da...

Zezalice su juce bile predvidjene od 1-3 i od 3-5, znaci u 2 ture.Medjutim, oko 12 se spustio pljusak tako da smo cekali do 3 sata da se osusi beton jer Csaba nije zeleo da rizikuje i vozi po vlaznom...Da se nadovezem na ovo, kad je bio u Kikindi na moto-susretu, odbio je da vozi na mestu koje su organizatori spremili jer, kako kaze, nije mu odgovarao beton...Tako da je isao po gradu i trazio dobro mesto za stunt-anje...

Kazem ti, ja se nisam odusevio sajmom...Od ovih "ozbiljnih" proizvodjaca, jedino je BMW doterao 6-7 ,motora, ostali su Quingqi, Chinky-linky i ostala kineska bratija...90% su skuteri...Ulaz je 290 din.

e ljudi pocinjem da vozim za A kategoriju ovih dana idem da uzmem L tablicu i lekarski da uradim i cim dobijem sve papire odmah idem do Cacka da vidim kako ide ovaj moj pezo na duze relacije,uostalom zato sam ga i kupio.Neso hvala za sajt

Back