MOTOCIKLI

zanima me pomoc oko skutera uzeo sam yamahu aeroxa 2001 ,znaci gas mi ne prima stalno kad se ispuca neko vrjeme nece da ga primi je li to do sajle ili treba tako nisam bas iskusan ,pakne su nove ali skripi mi kocnica znate li do cega je do radilice ili do cekga inace djelovi su svi njegovi stari znaci 12 god. sta trebam zamjeniti onda kurblo mi zapinje ne radi kako treba i tako tih sitnica ima dosta kakav je vas predlog pozz

46806_616856868348687_2112602010_n.jpg

zanima me pomoc oko skutera uzeo sam yamahu aeroxa 2001 ,znaci gas mi ne prima stalno kad se ispuca neko vrjeme nece da ga primi je li to do sajle ili treba tako nisam bas iskusan ,pakne su nove ali skripi mi kocnica znate li do cega je do radilice ili do cekga inace djelovi su svi njegovi stari znaci 12 god. sta trebam zamjeniti onda kurblo mi zapinje ne radi kako treba i tako tih sitnica ima dosta kakav je vas predlog pozz

Znaci...kupi Yuga...

Mala pomoc:

Resio pod stare dane, da polozim za A2, sto ce reci do 35kw, i do 500 ccm.Polozio testove, odvozao i sad 28.05 polazem voznju.

Sta kupiti da ne bude skuplje od 1500 eur?
Kolika je razlika izmedju 125, 250 i 500ccm u snazi?
Visok sam 175cm, 75kg. choper ili kruzer?

A mislio sam da sve znam: Virago 535...

Onda sam bacio pretragu i nasao Kawasaki eliminator 250, sa odlicnim karakteristikama.
Sedeo na Kawasakiju LTD 450 i zapanjio se koliko je to cudo.
Video da ima i Hondi i Suzukija za tu cenu(pa i jeftinije).

Sta da radim i sta da gledam kad kupujem???

Velika je razlika u svemu. Uzmi odmah 500 ccm. To ti je minimum uz koji se nećeš smoriti posle dva meseca, a opet nije prejako za početak. Sa većom kubikažom dobijaš malo više snage, veći i udobniji motor, kao i opušteniju vožnju. Ponavljam, to nije prevelika snaga, a kruzeri i čoperi ionako nisu motori koji su nervozni na gasu.
U vezi sa visinom nemaš nikakvih problema. To što gledaš su inače niski motocikli pa će odgovarati tvojoj visini.
Što se tiče izbora između čopera i kruzera, tu ti ne mogu mogu pomoći. Nisu moja interesna zona, ali ako dobro pravim razliku između pojmova, čoper je budževina (ime mu je nastalo od reči chop - seći), koja ne predstavlja originalan primerak i koja je upitno upotrebljiva u uslovima domaćeg saobraćaja. Kruzer bi bio moj izbor da sam u tom fazonu - što zbog toga što koliko-toliko može da se vozi, što zbog činjenice da mu niko nije produžavao viljuške kod bravara i stavljao rezervoar od Pretisa.
Takođe ti ne mogu pomoći ni u preporuci za izbor kruzera. Najbolje je da na netu pronađeš neki od specijalizovanih moto foruma, tamo je obrađeno sve što te interesuje. Uz malo strpljenja i talenta za pretragu možeš saznati sve što te interesuje.

Back