Mostovi

Brajan Koen

Buduća legenda
Poruka
39.173
d982f052-8029-4906-b52b-60eb5aa832a6_zps-1.jpg

Svidela mi se vaša tema „timelapse“pa se zadrzah trazeci neki svoj materijal. :)
Reći ću vam samo kratko svoje misljenje: ram je tek začin glavnog jela! :)
...a originalan trenutak je samo živ prirodni trenutak,a sve ono sto je proslo kroz aparat-vec je „izmanipulisano“(obradjeno).Varijanta je poklon za korisnika kome se dopao kadar(a njemu se u zube ne gleda) nisam imala nameru da ga postavljam nigde, a da jesam-bila bi ili apstrakcija ili manipulacija.
Laku noć vam zelim :)
ps.
pisala sam o forumu takodje.

Poslednja izmena:
Надовезаћу се на поруку Вучјег, тек као закључак да нагласим да је ово подфорум отворен за све оне који имају наклоности ка фотографији.
Исто тако, морам да нагласим да је ово подфорум на којем имамо извесна правила и норме понашања које сви актуелни посетиоци знају и поштују, тако да се новима једнако предочи да једино тако могу да опстану и буду прихваћени овде...

На пољопривредним форумима се слабо помиње како је студент запалио жито у серији Салаш у малом риту, а на филму орјентисаним форумима се слабо говори о агрокултурним добрима...
Да тако, онда пренесемо ту општу форму и овде...
Ово је форум посвећен фотографији и љубитељима исте...
Мене јако радује што је овај форум успео да уобличи пар почетника у ауторе којима лично завидим на резултатима данас, а да би се то наставило и да би овај форум наставио да привлачи озбиљне љубиотеље и ентузијасте, намера ми је да одржим известан квалитет, али не техничке већ естетске природе...
Због тога ево сад овако, најављујем ново правило које ће још колико поподне да формулишемо и укључимо у општа правила... Обрада фотографија које се додају на форуму мора да буде у разумним оквирима и да не нарушава интегритет саме фотографије.
Оваква наливања ефеката до непрепознатљивости просто ничему не служе и само кваре слику форума...
Постоји тема фотоманипулације која би и могла да прими овакве... фајлове, јер то фотографија није, али не видим сврху, но, ето...

Што се рама тиче, слажем се да он игра извесну улогу, али то тек добија смисао код озбиљних радова и озбиљних мајстора... за већину нас, он је или неутрално беспотребан или додатно лош елемент...

Рам може да има сврху, али је она декоративне, а не структуралне вредности фотографије.Ако погледамо избложбе фотографија видећемо да је начин презентација на њима, који је непревазиђен, излагање фотографије између два стакла. Еквивалент тога је начин како се то овде ради.

Kao sto rece kolega Moghrion, postoji tema Fotomanipulacije, na kojoj su dobrodosli svi da kace svoje fotke koje su obradjene manje-vise, vise, rekli bi.
Ovde bi bilo lepo da kacimo nase fotke koje su onako sirove, bez obrade u PSu ili drugim programima za obradu slika.

- - - - - - - - - -

@tema: sjajna je, i mram samo da pronadjem neke moje fotke, trebalo bi da imam. :)

Има још једна ствар око употребе рама коју је дотакла Луња, а то је видљиво на фоткама које се постављају за такмичење, где је анонимност пропозиција. Ако се рамом служи као методом индивидуалности - потписа, онда је та анонимност обесмишљена.

Hehehe ,ja ne mogu da verujem da na pdf-u fotografije toliko uzbune na sve strane oko „ POJAVE“ rama i podloge osnovnih, uobičajenih pomoćnih sredstava...Izvinjavam se sto sam vam donela moje male vanzemaljce hehe.
...Vi se svakako dogovorite, uprava neka reši po svome,
pa nas obavestite o pravilima,a ne da jedan govori da PDF sluzi samo za druženje ,a ambiciozne svrstava u nekakav besmislen koš prestiža ,a drugi opet drzi do istog-kvaliteta i veliča ga dok su mu noge klimave.
Dogovor kucu gradi,a trud donosi napredak.
Ja ne mogu da shvatim ljude da provedu deceniju bez želje za slicnom i mnogim drugim inovacijama i da slicne ideje još uzimaju za zlo. :(
Žao mi je zbog uznemiravanja monotonije i razbijanja kolotečine stvarno to nisam mogla ni predpostaviti da moze da zasmeta. :(

Hehehe ,ja ne mogu da verujem da na pdf-u fotografije toliko uzbune na sve strane oko „ POJAVE“ rama i podloge osnovnih, uobičajenih pomoćnih sredstava...Izvinjavam se sto sam vam donela moje male vanzemaljce hehe.
...Vi se svakako dogovorite, uprava neka reši po svome,
pa nas obavestite o pravilima,a ne da jedan govori da PDF sluzi samo za druženje ,a ambiciozne svrstava u nekakav besmislen koš prestiža ,a drugi opet drzi do istog-kvaliteta i veliča ga dok su mu noge klimave.
Dogovor kucu gradi,a trud donosi napredak.
Ja ne mogu da shvatim ljude da provedu deceniju bez želje za slicnom i mnogim drugim inovacijama i da slicne ideje još uzimaju za zlo. :(
Žao mi je zbog uznemiravanja monotonije i razbijanja kolotečine stvarno to nisam mogla ni predpostaviti da moze da zasmeta. :(

Lady..bicu kratka..

kada si se 28.10 2016.g.ponovo registrovala,odobreni su ti postovi i pustena si na Forum, i pored pretnji ovom Forumu i moderatorima, koje si izrekla u prethodnom periodu, i pljuvanja po ovom Forumu, jer smo mislil da si posle odsustva, razmislila i shvatuila kako treba da se ponasas. Pocela si korektno,ali vrlo brzo si krenula po starom, pa te ovaj a i poslednji put,najlepse molim da se ponasas na Forografiji u skladu sa pravilima ovog pdf-a,ne pravis probleme i ne unosis novine koje su samo tebi smislene..Nisu potrebne, sasvim smo inventivni i bez tvojih ramova i fotomanipulacija..sto uzgred receno i nije nikakva novina...Za tako nesto imas temu Fotomanipulacije ili otvori temu Slike u ramovima ili otvori Blog pa tamo postavljaj sta hoces, a ne po svim temama, gde nam usput drzis predavanje .Skrenuta ti je paznja od strane moderatora ovog pdf-a i molim te da prihvatis njihove sugestije..a ja te molim da se ne raspravljas sa drugim korisnicima po temama, jer to na ovom pdf-u nije moglo nikada niti ce moci..

Svoje" predavanje" o slikama u ramovima, trebala si da postavis na temi Savetodavni kutak a ne temi Hrana i pice. Postovi su ti obrisani, bez primene Pravilnika o prekrasima korisnika, s tim da ovaj pdf nije tvoja igraonica, gde ces ti da odredjujes pravila i da ocekujes da ti se aplaudira a kada ti korisnica stavi sasvim opravdanu primedbu kao sa senkom na fotografiji ti odreagujes sujetno jer si htela da ispadnes foto strucnjak a ispalo je obrnuto, stavljanjem fotografije, koja ni za primer nije onakva kakva je,a korisnicu koja se drznula da ti stavi primedbu si proglasila za nekulturnu i uvredivsi je a njen post si spinovala onako kao tebi odgovara

http://forum.krstarica.com/showthread.php/528285-Саветодавни-кутак/page29

Dalje , molim da se ne nastavlja prepiska ovde posle ovog Obavestenja, vec ukoliko imas bilo kakvo pitanje vezano za pdf Fotografija , mozes da pitas moderatore na pp,koji ce ti odgovoriti na svako tvoje pitanje ili ukoliko imas pitanje vezano za Forum, mozes mene da pitas, dobices odgovor, takodje na pp ali ne i po temama.
hvala unapred na razumevanju

Back