MORSKI PRASICI

AAAAAAAAAA....ne mogu da razmisljam o tome da li je neko od njih dvoje trudno,nije proslo 70 dana od kada je ovo novo kupljeno sto znaci da nije proodjaj....okrece se u krug u lezecem polozaju i ne znam sta mu je....a najgore od svega je sto ja sutra u 8 moram da predam maturski, a sada me je uhvatila tolika panika da ne mogu nista da radim .:(

Nemam koga...razmisljam da odem u lokalnu veterinarsku stanicu, ali ne znam da li bi to imalo svrhe...
Ne moze....lezi na strani...i povremeno pocne da se trza i da se okrece u krug...
Ne znam, ja nisam bila u sobi...majka kaze da je bilo skroz ok...zacudila se sto nije potrcalo da izadje cim je otvorila vrata....onda je ona trazila nesto po regalu i odjednom cula zvuk da je palo :(
Sada lezi na mom krevetu....sta mislis, da li da ga spustim u jazbinu kod veceg praseta?

Molim za pomoc!!!!!!!Danas sam primetio kod mog malog morskog prasca cudno ponasanje!!!!!!Samo bez smeha ako moze,dakle savio se ulevo kao da je u nekom grcu i okretao se tako ukrug jedno pola sata(kao mi kad smo bili deca pa se okretali dok nam se ne zavrti u glavi).Konstantno je bio kao sto kazem u tom grcu a kada ga uzmem u ruke i on prestane da se okrece okice mu jadnicku samo mrdaju levo desno(pretpostavljam od okretanja).Ako je iko od vas ljubitelja ikada video ovakvo ponasanje neka mi kaze,MOLIM VAS,OCAJAN SAM,PLASIM SE DA NIJE BOLESTAN...ah da posle pola sata je prestao da se vrti i nastavio naravno da jede...

Evo šta e desilo jednom od nas vlasnika morskih prasića.

Samo se vrteo u krug,telo mu je bilo povijeno u levo(kao kifla) i vrteo se na tu stranu,nije skicao za to vreme pa pretpostavljam da ga nista nije bolelo,kao da mu je kvrcnulo nesto u mozgu...Evo od danas do sada normalno jede,normalno se ponasa,praticu i dalje ali molim boga da mu se vise ne desi,neznam kako klincu da objasnim,a i meni je zao!!!

Evo i ovo ima. Nastavak.

Veterinarska stanica je oko 1km daleko, ali koliko sam ja porimetila nemaju pojma o prasicima pa mi je zao da ga cimam i nosim do tamo, jer pretpostavljam da ce slegnuti ramenima.
Nazalost ne lici na to sto se desilo maverichu...moje se samo srusilo sa nogu, sada lezi kao na samrti...povremno se izokrece u krug, ali u lezecem polozaju...uglavnom zavrsi na ledjima , pa ga ja vratim na stranu...imam osecaj kao da pokusava da se podigne...kada je veliko prase povredilo nogu oet dana je lezalo i nije se pomeralo, ali se u tom njegovom lezanju video neki spokoj, odmor, mirovanje, ne znam...a ovo je bas kao da umire...ili sam ja istripovala :( Inace, poslednjih nedelju dana mu je krzno cudno...nekako kao ofucano...odjednom, jer ono je mlado i imalo je prelepo, mekano krzno...i u poslednje vreme je stalno pistalo(pisala sam vec o tome)...jelo je normalno i trcalo...sad sam se setila da sam ga pre 5-6 dana slucajno sutnula, ulazila sam u sobu a ono mi se zaletelo na nogu...znam da je bas odletelo(ne u vis) bar pola metra...uplasila sam se, ali je ono odmah nastavilo normalno da se ponasa....ovo bi mi bila previse zakasnela reakcija...

Ja sam debil sto sam ih pustila po sobi, da su bili zatvoreni sada bar ne bih morala da razmisljam da nije grickao nesto...i ovo se verovatno ne bi desilo :( a samo sam htela da im bude sto lepse i da bduu sto slobodniji :(

Ma nisi ti debil nego nešto očigledno nije u redu, možda je neštopojelo kao što i sama kažeš ali to bnije bilo sa lošom namerom tako da nije na tebe pala krivica.
Tražila po netu ništa ne piše.
Ono što sam ti rekla za prepadanje mislila sam na nešto u tom trenutku što ga je prepalo pa se ono prevrnulo. CHAMDOREA je možda uzrokovala ALI TO NIŠTA NE MORA DA ZNAČI.
Ja bih ga odvela kod veterinara pa ako slegnu ramenima barem sam pokušala.

Sada sam zvala veterinarsku stanicu...veterinar trenutno nije tu, na terenu je, teli kravu :( Inace, lik koji se javio mi je rekao da taj veterinar nema iskustva sa morskim prasicima, ali da njegov drug ima morsko prase koje je par puta imalo takve napade i posle se samo oporavljalo...iskreno se nadam da ce mu biit bolje, mada mi izgleda jako lose :( Rekli su mi da eventualno svratim sutra da mu daju neki prasak, mada mi je opet ponovio da veterinar nema iskustva sa prasicima :(

Tako je bilo i sa mnom dok sam imala papagaja. Bio je bukvalno već uginuo, sav krvav od mačke, i kada je umro dođe moja seka i pita ajde sada da ga vodimo kod veterinara. Nije bila toliko velika da shvata pojam smrti pa kad smo joj mi objasnili da će on sada dugo, dugo da spava ona je rekla '' probudiće se on kada ogladni''. Tada je bila baš mala i sad mi je tako žao što ona u celoj toj priči to nije shvatala, ali bi mi bilo još gore dda je gledam da plače...:cry:
Ali ovo je tema o morskim prasićima i tu smo o njima da pričamo ali teško je podneti kada ti životinja ugine.
Što se tiče držanja morskog praseta napolju, mislim da ne treba da menjaš odluku i da im je lepo kada osećaju slobodu. Samo dok niko nije tu, u kući, zagradi prostor da ipak znaš da je na sigurnom. Ne treba zbog malog sada velikom oduzimati slobodu.

Back