More Marko ne ori drumova!

gost 287528

Elita
Poruka
20.347
Živo me zanima dokle će paori da blokiraju puteve, iz ove perspektive mi izgleda da je vikend na Paliću nemoguća misija, ili zapakovati hrane, vode, šator...Pa kad stignem-stignem...
Radni narod ni na rehabilitacioni odmor da ode, pihhhhhhhhhh živote!
Msm da neću odustai...Ali dokle će da oru drumove?

Živo me zanima dokle će paori da blokiraju puteve, iz ove perspektive mi izgleda da je vikend na Paliću nemoguća misija, ili zapakovati hrane, vode, šator...Pa kad stignem-stignem...

Koliko sam video, ne oru drumove. Ljudi se bore za sebe, za malo bolji život. Imaju moju podršku, a da je sreće, tako bi i po gradovima bilo. Nismo mi kao seljaci, izgubismo se u sivilu betona.

Neće to gospodŽa otpa'ne ako preskočiš jedan vikend na PaliČu
ou yea... loodilo
ti si naš idol

šteta, kako ih nije sramota da se bore za koru hleba, dok se tebi putuje :evil:

Hvala vam svima, na ,,dobrodušnim komentarima podršeke" mada sam tražila INFORMACIJE, a ne kritike u stilu ,,kako me nije sramota da idem na vikend" bla,bla...
Mislim da ste užasno bezobrazni, jer ni meni pare nisu pale sa neba, radim i ja za neku platu, kojom prvh svega nisam zadovoljna, pa sad sam trebala da zakrčim puteve, jel? Npr ja ne smem da štrajkujem, ja ne radim u firmi gde postoji sindikat ( nekada je postojao, ali firma je privatizovana i ljudstvo je prepolovljeno)...Ne vidim ni da je to pesma, ali ne ometam druge u svakodnevnim planovima ( btw sklonili su blokade u petka i ja sam bila i vrnula se sa Palića...) Ne vidim da je meni država dala ikakve subvencije za bilo šta u životu, a vi se malo informišite šta je to što je paorima smetalo i šta traže, jer i nisu u pitanju paori koji žive od 3-4 ara njive, nego lovatori koji su od takvih uzeli zemlju u arendu, pa su digli bunu.
Neka im bude nauk, evo skoro će izbori i opet će glasati za evropske integracije, a posle kukaju kako im je teško...
A lako je ostalima, jel?

Ne vidim da oni imaju neki druga način za javno ispoljavanje nezadovoljstva. Šta bi trebali p otebi? Da ne uzoru njivu? A to će nekokome da pokaže njihovo nezadovoljstvo, osim što bi svi mi bili ljuti kad bi nakon toga drastično poskupeli poljoprivredni proizvodi zbog malog broja na tržištu.
Uostalom, i u toj prokletoj EU gde nas teraju seljaci blokitraju puteve i prosipaju mleko i grožđe po ulicama.

Hvala vam svima, na ,,dobrodušnim komentarima podršeke" mada sam tražila INFORMACIJE, a ne kritike u stilu ,,kako me nije sramota da idem na vikend" bla,bla...
Mislim da ste užasno bezobrazni, jer ni meni pare nisu pale sa neba, radim i ja za neku platu, kojom prvh svega nisam zadovoljna, pa sad sam trebala da zakrčim puteve, jel? Npr ja ne smem da štrajkujem, ja ne radim u firmi gde postoji sindikat ( nekada je postojao, ali firma je privatizovana i ljudstvo je prepolovljeno)...Ne vidim ni da je to pesma, ali ne ometam druge u svakodnevnim planovima ( btw sklonili su blokade u petka i ja sam bila i vrnula se sa Palića...) Ne vidim da je meni država dala ikakve subvencije za bilo šta u životu, a vi se malo informišite šta je to što je paorima smetalo i šta traže, jer i nisu u pitanju paori koji žive od 3-4 ara njive, nego lovatori koji su od takvih uzeli zemlju u arendu, pa su digli bunu.
Neka im bude nauk, evo skoro će izbori i opet će glasati za evropske integracije, a posle kukaju kako im je teško...
A lako je ostalima, jel?

alter egoistična :aha:

alter egoistična :aha:
Ne, nego realistično.
Da li ti radiš negde?
Eto, ako ne radiš, rade tvoji roditelji, pa bi trebao da kapiraš situaciju.
Zašto ja radim svoj regularan posao gde sam prijavljena i osigurana, a uzgred radim i honorarni posao-gde sam u funkciji saradnika?
Ne zato što uživam da glumim neurastenično poslovnu žensku, nego zato što msm da je normalno da imam da jedem, da se obučem, odem na vikend, odem na letovanje.

Ne vidim da oni imaju neki druga način za javno ispoljavanje nezadovoljstva. Šta bi trebali p otebi? Da ne uzoru njivu? A to će nekokome da pokaže njihovo nezadovoljstvo, osim što bi svi mi bili ljuti kad bi nakon toga drastično poskupeli poljoprivredni proizvodi zbog malog broja na tržištu.
Uostalom, i u toj prokletoj EU gde nas teraju seljaci blokitraju puteve i prosipaju mleko i grožđe po ulicama.

A, koji regularan način za ispoljavanje nezadovoljstva npr mojih kolega i mene ( nema bolovanja-msm gazda će ti platiti, ali ćeš bitina crnoj listi...Nema pauze kada ti to hoćeš, nego po propisu, radiš za 3 čoveka-a plaćen si za jednog...)? Tako živi većina građana Srbije.Ali ja nisam paor ili medicinar ili pandur i ne mogu sa kolegama da skratim radno vreme ili izađem na put, jer bih popušila otkaz. Neka se onda paori zaposle u firme, pa da vide koja je to sloboda narodu...

Dok je još postojalo nešto kao organizovana radnička klasa ( od 1995-2005 recimo) u BG smo bili blokirani svim mogućim protestima.

Ne znam koliko puta sam kilometrima išla pešice kući . I kada bi se bilo ko pobunio rečeno nam je da je Beograd razmažen. Pa izdržite i vi malo! Kad smo mi mogli sve ove godine, imajte malo razumevanja za seljake.

Ma seljaci su smetnja - ŽIVELE USLUGE!

Back