Војвода
Iskusan
- Poruka
- 5.517
Sta je po tebi poremecaj licnosti? Definisi mi kako ti dozivljavas to stanje?Poremećaji ličnosti su neizlečivi .Bar po definiciji.
Možeš se sek.ati i rintati od jutra do sutra.![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta je po tebi poremecaj licnosti? Definisi mi kako ti dozivljavas to stanje?Poremećaji ličnosti su neizlečivi .Bar po definiciji.
Možeš se sek.ati i rintati od jutra do sutra.![]()
Za mene je to normalno (uobičajeno) stanje.Sta je po tebi poremecaj licnosti? Definisi mi kako ti dozivljavas to stanje?
I ja mislim da je to tako, samo je fora kako ce covek da ispuni svoje slobodno vreme. Normalno ako blejis gajbi ceo dan solo uz neku cugu da ces da se preispitujes oko svega i svacega, ili ako se iscimas da imas koliko toliko popunjen dan nekim aktivnostima da neces biti u tom radu. Bar ne konstantno, ja to tako gledam.Za mene je to normalno (uobičajeno) stanje.
Ja napr.kucam poruke na forumu i dok sam na poslu. Svako može svoje slobodno vreme ispuniti kako želi.I ja mislim da je to tako, samo je fora kako ce covek da ispuni svoje slobodno vreme. Normalno ako blejis gajbi ceo dan solo uz neku cugu da ces da se preispitujes oko svega i svacega, ili ako se iscimas da imas koliko toliko popunjen dan nekim aktivnostima da neces biti u tom radu. Bar ne konstantno, ja to tako gledam.
vidi,svaki čovek voli da veruje za sebe da je najbolja verzija sebe koja može da bude i spremni su da to i sebi i okolini potvrđuju na sve moguće načine pa čak i tako što uveličavaju tuđe nedostatke i probleme da bi sami sebi,a i drugima delovali kao da su mnogo bolji kada se uprede sa njima...i tako "normalnost" iako je relativan pojam postaje neka vrlina kojom će ljudi da se hvale a tu ide u korist to što neraumeju mnoge probleme vezane za mentalno i psihičko stanje samo znaju da odudara od norme nekako i to je dovoljno da izaziva odbojnost i opravda nekorektan tretman...i tako sve što odudara od norme postaje nešto u šta će neko uperiti prstom da bi naglasio koliko je on lično ispravan jer nije takav...Za tom uopšte nema potrebe,...jer niti se ta "stanja" manifestuju 24/7, niti bilo koga drugog ugrožavaju.
Mahom same osobe prepoznaju, prve simptome i sami se udalje i distanciraju.
Samo su nekontrolisane osobe i teži slučajevi, "pod ključem".
Da je zarazno,...nije! Toliko da kada ne bi imali "etiketu", niko ništa ne bi ni primećivao.
Da,...kao sa LGBT populacijom, osobama sa invaliditetom, ...e.t.c....i tako sve što odudara od norme postaje nešto u šta će neko uperiti prstom da bi naglasio koliko je on lično ispravan jer nije takav...
Vidis kakva greska, za mene biti solo je dar od Boga. U svakom momentu. Ako mi treba zena, drustvo, droga, ovo , ono , ja to sebi lako priustim. Nemam problem da se nadjem sam sa sobom i svojim mislima, jer opet iskombinujem da se i solo osecam mocno. Prava rec, mocno.Ja napr.kucam poruke na forumu i dok sam na poslu. Svako može svoje slobodno vreme ispuniti kako želi.
To ne menja stvar,...nemam ja problem sama sa sobom, drugi ga imaju! Samo ne kapiram,...zašto?
By the way,...većina i mnogo bolje funkcioniše solo, "tutori" nam nisu izgleda ni potrebni, samo nam bzv. "dahću" za vratom.
Za tebe,...biti solo, verovatno znači biti osuđen na samoću.
Za mene je to retka "privilegija"! Utočište.
Šta će ti droga, pobogu?Vidis kakva greska, za mene biti solo je dar od Boga. U svakom momentu. Ako mi treba zena, drustvo, droga, ovo , ono , ja to sebi lako priustim. Nemam problem da se nadjem sam sa sobom i svojim mislima, jer opet iskombinujem da se i solo osecam mocno. Prava rec, mocno.
Kakav epitet? Ne, uzmem jer jednostavno ponekad imam visak vremena. Kao sto neko ode tri do cetiri puta nedeljno u teretanu na trening, ili na Adu da se istrci, tako ja sebi nadjem izduvni ventil. Mada to je najmanje bitno u celoj prici. I dalje tvrdim da je covek kovac svoje srece, kako ispunis zivot takva ti je i psiha.Šta će ti droga, pobogu?
Da poludiš?
Evo,...ti si sada napr."bolesnik zavisnosti", po definiciji, samo možda bez dijagnoze.
Kako ti se dopada "epitet"?
Pritom si još i sam za to kriv, jer niko te ne bije po ušima, da uzimaš drogu.
Možda, da bi bio normalan?![]()
Nema zdravih, ima samo nepregledanih.Biti i ostati,...normalni?
Šta mislite,...recimo da živite u nekom malo drugačijem sistemu i uređenju, gde se napr.OKP ili bilo koji sličan poremećaj, smatra sasvim normalnim.
Recimo,...ono što danas zovu "normalnim" smatra se zrelim za dijagnozu.
Nije tema "ŠBBKBB" (šta bi bilo kad bi bilo) već je o tome, da li mislite da svi moramo biti mentalno i psihički zdrave osobe, po svaku cenu?
Moraju li se baš svi podvrgavati terapijama i medikamentima? Hvala.