Moram da podelim pricu

Milooos

Primećen član
Poruka
553
Par dana se razmisljam o jednom bizarnom nemilom dogadjaju. Dolazi covek siromasan, bukvalno nema za sta kuce da ga ujede skuplja puzeve, godinama ih skuplja uvek se sazalim, pa sam ga do tad pustao u dvoriste da skuplja puzeve posle kise. Nikad mu nisam rec reko, dodje pokupi puzeve u tisini i ode. Dodje kod mene kuca na vrata da mi ponudi pola litre rakije da mi proda, to nikad nije radio prvi put mu bilo, odbijem ga jer ne znam sta mi uvaljuje (rakiju kupujem iskljucivo od dva proverena coveka koje znam odlicno) Kad vidim posle nekoliko minuta kad sam hteo da pripalim nema mi tek otvorene paklice cigareta sa verande, nestalo (uvek ih ostavljam na stolu). Nema ko drugi da bude. Necu mu nikad reci srecem ga povremeno ali vise nece uci kod mene. Da je uzo npr hleb, krompir, meso, drva da mi ukrao iz supe lakse bi mi bilo ...

To je ono staro "Das mu mali prst,a on hoce celu ruku".ne verujem da su svi takvi,ali sve vise je tih koji koriste."Leva ruka desni dzep",ili te prevare na drugi nacin.Tesko je danas bilo kome verovati.
Vidis sirotinja, sazalis se ... Rekoh bizarno. Mene je ovde razocarao sam cin uzimanja neceg sto mu nije neophodno, razmisljam se vec par dana (vise mi dodje kao filozofiranje). Pustis ga ajde, ... nemam pojma ni kako se zove, zasto bas cigarete a ne recimo otkud znam ... nije mi ni do vrednosti ... mogo npr pikslu da uzme a nije, upaljac koji uvek stoji na paklici tu, nije ga uzeo. Dzak drva da je izneo iz supe veruj mi da ga gledam ne bih mu rec reko treba coveku nek nosi mozda ima decu malu kuci ... ovako je izgubio jedan konstantni izvor prihoda (nakupi bogami dosta, iskreno nemam predstavu koliko vredi jedno dzakce puzeva i gde ih prodaje i sta uopste radi s njima).

Poslednja izmena:
Vidis sirotinja, sazalis se ... Rekoh bizarno. Mene je ovde razocarao sam cin uzimanja neceg sto mu nije neophodno, razmisljam se vec par dana (vise mi dodje kao filozofiranje). Pustis ga ajde, ... nemam pojma ni kako se zove, zasto bas cigarete a ne recimo otkud znam ... nije mi ni do vrednosti ... mogo npr pikslu da uzme a nije, upaljac koji uvek stoji na paklici tu, nije ga uzeo. Dzak drva da je izneo iz supe veruj mi da ga gledam ne bih mu rec reko treba coveku nek nosi mozda ima decu malu kuci ... ovako je izgubio jedan konstantni izvor prihoda (nakupi bogami dosta, iskreno nemam predstavu koliko vredi jedno dzakce puzeva i gde ih prodaje i sta uopste radi s njima).
Potpuno,ali covek se razocara u ljude bas zbog takvih sitnica.Ne kazem,treba pomoci sirotinji,jer nije dzabe ono receno"Bolje,davati nego uzimati",ali je to za normalne ljude.I tu paklu cigareta da ti je trazio,sigurno bi mu dao,ali ovako covek ne zna sta da misli u buduce.

Zasto bas cigarete, pa ja mislim zato sto je on najverovatnije pusac i to jak pusac. Upaljac nije uzeo, sto znaci da mu je stalo samo do nikotina a poznato nam je da se nikotin takodje ubraja u jednu vrstu droge. Svakako on je mogao i da vas zamoli za par cigareta, ja verujem da biste mu tu molbu i ispunili, ali on se plasio da ce biti odbijen. Vi ste svakako u pravu posto je vase poverenje zloupotrebljeno. To je samo moje misljenje, mozda i gresim.

Kako sam osjetljiva na tudzu muku..suosjecam se.
Saosecam i ja. Godinama ga pustao da skuplja te puzeve, ko zna koliko je para uzeo i ne ulazim u to jer me ne zanima. Sto se ne ponudi da pomogne kad cepam drva - prolazi i tad pored moje kuce, platio bih mu i plus bi neki rostilj i pivce neko uzo da se pocastimo ... Ali da mi ukrades nesto sto ti nije bas neophodno za zivot (i ti ne cigaretu - dve vec tek otvorenu paklicu) more mars - tu si se pokazao kakv si u srvari, lenstina, parazit i lopov.

Saosecam i ja. Godinama ga pustao da skuplja te puzeve, ko zna koliko je para uzeo i ne ulazim u to jer me ne zanima. Sto se ne ponudi da pomogne kad cepam drva - prolazi i tad pored moje kuce, platio bih mu i plus bi neki rostilj i pivce neko uzo da se pocastimo ... Ali da mi ukrades nesto sto ti nije bas neophodno za zivot (i ti ne cigaretu - dve vec tek otvorenu paklicu) more mars - tu si se pokazao kakv si u srvari, lenstina, parazit i lopov.
Opet bi mu kupila..mozda ga stid upitati.

Moram i ja da podelim pricu.....ako me ne izbace opet...

Prica je o administraciji....jedan moj kolega se vodi kao direktor firme koja ne radi i ne prihoduje, ali je pozvan od strane poreske sluzbe radi utvrdjivanja statusa....pa je otisao kod poreznika da razjasni taj status....Poreznik, jedan pristojan lik, koji naginje slugeranskoj psihologiji i predstavlja finocu belih rukavica primi ga i odmah mu kaze da je duzan porez koji nije prijavio....nije se radilo o porezu vec o doprinosina koji se placaju na primanja tj. platu.

Opet me izbacuje zastita i moram da se logujem...

Naravno opet me izbacilo iz naloga....

Naime, poreznik je dobio nalog svoje "centrale" da ispita status firme koja ne radi, a to je u okviru usvojenog odnosa prema firmama koje ne rade da se gase posle dve godine ne prijavljivanja zavrsnog racuna....
Poreznik to ne zna, pa bez problema savetuje kolegu da prijavi platu na minimalni iznos odakle bi se racunao doprinos.
Po struci ekonomista, pristona bela rukavica, je iskopao zakon po kome bi trebalo da se rade ovi poslovi, ali ladno pretrcava preko mogucnosti da direktor preduzeca moze da ne prima platu, narocito ako radi u drugoj firmi i placa doprinose na platu u toj firmi, pa svojstveno administraciji uteruje porez na koji nema prava recenicom "tako radimo svima".....
Jedva se izvukao od ovog pristojnog nepismenog administrativca pretnjom da ce da ga tuzi, ako mu izmisli porez...pa je stigao do sefa, koji nije tu, ali je zamenica sve prisluskivala i predlozila njemu da uzme izjavu po kojoj ce oni postupati....na tome se i zavrsilo za sada....ali je zanimljivo tumacenje zakona "obrazovanog" strucnjaka koji sebi uzima pravo da preti kaznama....jer moze da rastumaci kaznene mere za sve sto mu se ne svidja. :)

Back