Ja nisam tvrdio da apotekar ovde nije napravio takodje losu i nemoralnu stvar.
Ali kazem, nije nase da uzimamo pravdu u ruke.
Uostalom, Biblijski zakon kaze, Ne kradi, ne kaze Ne kradi ako.
Postoji razlog zasto je on takav kakav jeste, iako verujem vecina vas u to i ne veruje. Ali trebalo bi malo o tome porazmisliti a ne samo emocionalno zakljucivati da to nije u redu.
Ljudsko bice ce umreti kad tad i covek treba biti spreman na to. Odloziti neizbezivo cineci nemoralne radnje nema svrhe. Ranije nije bilo lekova pa su ljudi gledali najmilije kako umiru. Mislis da im je bilo lako? Nije, ali to je zivot. Kada nam se na putu nadje nevolja, treba prvo opstati kao covek i trpeti.
Takve price ostavite za holivudske filmove. Ja ne znam kako bi ste mogli tog coveka pogledati u lice sledecti put ako znate da ste ga opljackali a da se ne osecate grizu savesti. Ljudi su zveri, ali ipak su ljudi.
Jel znas sta se desava kada razbesnelu zivotinju razgnevis? Isto kao i kada na vatru dolivas ulje. Ako je covek takav kakav jeste i ako tvoja akcija "spasavanja" bude takva jeste, taj covek ce jos neko vece zlo napraviti jer je u gnevu. Ali naravno to vama nije bitno, da li ce mozda neka druga zena ili covek ili dete stradati. Ne, bitno je samo da ste vi spasili svoju zenu i da ste srecni. Kako mi je muka od takve nesvesnosti, prosto tesko i pisem ove reci.
Spasiti svog a osteti drugog. Super vam je taj moral.
Razum sve kontrolise pa i emocije. Mozemo biti pod uticajem bilo koje jake emocije ljubavi i sazaljenja ali jedan podatak razuma to moze sve promeniti. Otud i sirina svesti.
Svako ko tvrdi da je ovakva radna potpuno ispravna je velika budala i grdno se vara.
Da ne bih dalje se svadjao i prepirao na ovoj temi, iskljucicu se od daljeg pisanja ali cu procitate vase odgovore. Rekao sam svoje a vi tumacite kako zelite