Da li bi ubio u samoodbrani kada bi se nasao u takvoj situaciji?
Rekao sam da cu da se iskljucim sa teme, ali evo odgovoricu ti na to.
Ne, ne bih ubio. Zato sto nikada sebi ne bih mogao da oprostim to sto sam uradio. Ali nekada nisam bio takav. Nekada sam tvrdio da cu ubiti coveka samo ako pripreti nekom koga volim. Medjutim, stvari su se promenile kada sam doziveo neka iskustva u zivotu.
Naime, par puta sam bio na ivici zivota i smrti. Par puta sam se cudom oporavljao i prezivljavao. Imajuci takva iskustva covek se pomiri sa smrcu. Posle mu zivot nema istu vrednost jer mu se vec u trenucima zavrsavao. Tako da, nisam samoziv u tom smislu da imam taj instikt prezivljavanja koji je spreman na sve samo da bih sebe zastitio.
Verujem u sudbinu i verujem da nas neko cuva. Verujem da nismo sposobni sami sebi da odrzimo egzitenciju bez pomoci uzvisenog bica. Verujem da mi je Bog puno puta u zivotu pomogao, jer ja sigurno nisam tome doprineo. I to se nije samo desavalo u tim teskim situacijama. Dugo sam bolovao od raznih bolesti i prosto sam isao kroz zivot samo se borici sa strahom. Losa situacija u porodici mi nije pruzela utehu, niti resenje. Borio sam se od mladih nogu sam sa sobom i zivotom. Niti sam postao beskucnik, niti sam osiromasio, niti sam oboleo a ipak sam i dalje ziv i zdrav, a nista nije bilo mojom zaslugom niti zaslugom bilo kog oko mene.
Sad ti meni reci, ako verujem tako kako verujem, kako cu se ja oduziti tom uzvisenom bicu tome sto mi je podario zivot? Tako sto cu ubiti nekog kada mi se zivotu pripreti? Pa vec sam bio kroz to. Vec mi se puno puto pretilo zivotu pa sam prezivljavao, a nije bilo mojom zaslugom.
Tako da, Harmony, ne ne bih ubio vec bi se strastveno molio za svoj zivot a i za zivot bilo kog drugog. Do sada mi je uspevalo u mnogim situacijama a verujem i da ce u tim.