Al Bielek – intervju
voditeljica intervjua Susanne Konicov
SUSANNE KONICOV:
Čula sam da je Al Bielek govorio o “Philadelphia eksperimentu“ u nekoliko izlaganja zadnje dvije godine. Materijal koji je prezentirao je strašan i zaprepašćujuć. Prošlog septembra na “Los Angeles Whole Life Expo“, Al je pristao napraviti intervju za Connecting Link.
Prvo ćete čitati Alove bilješke o godinama koje prethode “Philadelphia eksperimentu.“ Zatim, po prvi puta u nekom časopisu, Al iznosi informacije o drugim, manje poznatim eksperimentima koji traju sve do danas (HAARP projekt, op. prev). Eksperiment koji se odvijao, i vjerojatno se još odvija, u bazi Montauk, Long Island.
Alfred Bielek je rođen 4.8.1916. kao Edward A. Cameron II, sin od Alexander Duncan Camerona, Sr.
AL BIELEK:
Moj otac, Alexander Duncan Cameron, Sr., upisao se u američku mornaricu prije ulaska Amerike u 1. svjetski rat. Prvo je dobio mene, zatim moga brata A. Duncan Camerona, Jr. (maj 1917) s drugom ženom.
Duncan i ja, kao polubraća, odrastali smo sretno sa stricem Arnoldom u velikoj kući, mirno u West Islip, Long Island (otac je ostao u mornarici do 1930, kada odlazi u mirovinu). Kako nismo imali teškoća s novcem (zahvaljujući Arnoldovoj i Constablinoj sreći na burzi), Duncan Jr. i ja (nakon završene srednje škole) pohađali smo sveučilišta. Ja sam išao prvo na Princeton, zatim na Harvard, završio sam fiziku. Duncan je pohađao sveučilište u Edinburgu. Također je završio fiziku, u ljeto 1939.
U septembru 1939, Duncan i ja upisali smo se u mornaričku komisiju, a zatim smo pohađali 90-dnevnu obuku za “Specijalnu agenciju” za mornaričko osoblje u Providenci, Rhode Island. Po završeku obuke, obojica smo dodijeljeni na Institut Naprednih Studija (Princeton, N.J.) i direktno na započeti “Projekt Nevidljivost.”
S uspješno položenim ispitom 1940. u Brooklyn Navy Yard, projekt je bio označen kao tajan i preimenovan u “Projekt Rainbow.” Uredi su premješteni u Philadelphia Navy Yard. Duncan i ja smo premješteni između Philadelphie i Princetona.
U januaru 1941, poslani smo na more u sklopu dužnosti na USS Pennsylvania. Otputovali smo na Pacifik u oktobru 1941, kada je Pennsylvania došla na dokovanje u Pearl Harbor. Nakon odlaska u San Francisco i ostanka ondje u decembru 1941, vraćamo se u institut u januaru 1942. Radimo na projektu cijelu 1942. Nikola Tesla se povukao s projekta u ožujku 1942. i Dr. John Von Neumann ga je zamijenio. Duncan i ja ostali smo na projektu kroz dva testa 1943. s “USS Eldridge.” Drugi test, 12. augusta 1943, bio je totalna katastrofa, s mnogo žrtava, a Duncan je trajno nestao.
Ostao sam u mornarici i oženio sam se kasne 1943. Sin Jess, rodio se u februaru 1944. U julu 1944, obitelj i ja smo premješteni u Los Alamos, New Mexico, gdje sam ostao do 2. jula 1947. Tada sam premješten i nasilno odvojen od svoje obitelji koju nisam više nikada vidio.
S optužbom za špijunažu, očikivao sam vojni sud. Umjesto toga premješten sam u Washington DC, gdje su optužbe odbačene, a ja sam premješten u Montauk, Long Island, vojnu bazu (Fort Hero). S te točke premješten sam u vremensku liniju u 1983, natrag u projekt Phoenix. Tamo sam podvrgnut ispiranju mozga i sva memorija mi je izbrisana. Uz to, vraćen sam (smanjen sa starošću i veličinom 30-godišnjaka u tijelo jednogodišnjaka) i zatim, kao jednogodišnjak, vraćen u 1927. i ubačen u novu obitelj kao zamjena za poginulog sina. Ta nova obitelj - Bielekovi – postali su moji jedini znani roditelji za više od pola stoljeća!
S napretkom 2. svjetskog rata, povučen sam u mornaricu 1945. (druga tura) kao mornar do 1946. Po završetku službe, okušao sam sreću u biznisu (koji je propao) i upisao sam koledž (1949-1950) u Newarku, New Jersey, i kasnije na UCLA. Nastavljam karijeru kao elektronički inžinjer (1958-1988), i idem u mirovinu 1988.
U maju 1986. mi se vraćaju sječanja na projekt Phoenix i Philadelphia eksperiment (projekt Rainbow), a u januaru 1988. uključen sam u opsežna predavanja i pisanje o Philadelphia eksperimentu i vezanim stvarima, o projektu Phoenix, kao i nevjerojatnim posljedicama u vremenskoj petlji.
SUSANNE KONICOV:
Pričaj mi o projektu Phoenix.
AL BIELEK:
Bio sam u zadnjoj fazi projekta Phoenix suočen s raznim aspektima projekta. Uključio sam se u projekt 1953. kao Al Bielek. Bio sam ono što knjiga The Montauk Project označava, kompjutersko sučelje između fizičkog sjedala upotrebljenog kao pojačalo za vremenski tunel u zadnjoj fazi opracije. Ranije faze bile su vrlo teške – nisu ispravno radile i bilo je puno problema. Uključio sam se kao Al Bielek. Preston Nichols je uključen kao Preston Nichols, i Duncan Cameron je uključen kao Duncan Cameron, u njegovom drugom tijelu, bez ikakvih sjećanja o sudjelovanju u Philadelphia eksperimentu.
Projekt je proizveo vremenske tunele. Ljudima je omogućeno da putuju kroz vrijeme i prostor i oni su to činili. U Montauku su se odvijali i drugi projekti. Mi još ne znamo za sve njih.
Tehnologiju za tunele nam je dala kooperativna vanzemaljska grupa, prvenstveno Orionska grupa, koja uključuje reptile, podgrupu zvanu Leverons. Tehnička grupa koja je omogućila podršku, bila je grupa sa Sirius A – materijalistički, znanstveni ljudi. Možda ne zlonamjerni, ali zavedeni, jer imaju vrlo dugoročne ugovore s Orioncima da im omoguće potrebno znanje i podršku. I oni rade s našom vladom u tajnosti na razvoju tehnika umne kontrole i na razvoju visoko automatiziranog, tehničkog društva koje će biti mnogo lakše kontrolirati nego što je slučaj s ovim danas. A tome se približavamo, i to vrlo brzo.
Također, tamo je bilo mnogo Sivih vanzemaljaca. Bilo je i drugih grupa koje nisu sudjelovale u projektu, ali su bili tamo kao promatrači, poput grupe s Antaresa, vrlo dobri, vrlo sretni, vrlo vedri ljudi. U stvari, ne bih baš mogao reći za njih da su ljudi. Čak niti anatomski. Zašto su bili tamo, ne znam. Nisu radili ništa. Bili su promatrači.
Ali vanzemaljci su omogućili proučavanje, opremu. Sakupili smo to s kompjuterskih podataka na IBM 360. Tada to još nije radilo i neke su promjene napravljene. Duboko sam se uključio u posao s vremenskim tunelom. Bila je to vanzemaljska tehnologija. Mi nismo imali teoriju. Imali smo kapacitete, tehnološke studije za izradu opreme, i izradili smo to prema njihovim specifikacijama.
ITT je sve ugovorio. To je bilo na “Black Card” nivou provjere, što je najviši nivo tajnosti koji postoji. Većina ljudi ne zna da to postoji. To u osnovi znači; za tako duboki "Black Hole" projekt se svi dokumenti, sve u vezi s tim, drži zakopano u crnom podrumu. Nitko nema pristup tome bez prikladne dozvole. To uključuje i odjel nabave koji kupuje opremu za takve projekte. Dokumenti o nabavi, prodaji, bilo čemu, su zakopani u crnom podrumu i nitko ih ne može naći. Zato se to zove "Black Hole" projekt. Takvih projekata ima jako puno. To je jedan od njih.
Tunel je postao potpuno operativan oko 1977. nakon mnogih izmjena. Otprilike 1979. imali su sve rezultate koje su željeli. 12. augusta 1983, noću, projekt je namjerno uništen. Sabotaža iznutra. To je opisano u knjizi. Ali ono što su uradili prije toga bilo je nevjerojatno.
Jedna od upotreba Phoenix projekta, odnosno vremenskih tunela, bila je da omogući rezervni transport do kolonija na Marsu. Kolonije na Marsu su tamo od ranih 70-ih. Na mjesec smo otišli javno 1969. U stvari Nijemci su bili tamo 1947. A mi smo bili tamo 1962. zajedno s Rusima. Ekspedicija je bila tamo 22. maja 1962. Film, Altenative 3 (
https://video.google.com/videoplay?docid=-7185519553937114642), od Anglia Television, 1. aprila 1977, koji je dostupan u "podzemlju", otkriva to u potpunosti. To je stvarni prijenos. TV snimke u boji s Marsa, kako taj Explorer leti i slijeće. Mi imamo kolinije tamo na Marsu od kasnih 60-ih ili ranih 70-ih.
Našli su tamo mnogo artefakata. Tamo je više od jednog uništenog grada. I naravno, tamo je slavno lice, piramide i cijeli taj kompleks o kojem je Dr. Richard Hoagland javno govorio. Postoje 2 videa o tome, plus njegova knjiga.
Ono što su našli na površini upućuje na to da tamo postoji još mnogo toga za pronaći što je zakopano. A oni nisu to poneli sa sobom, nisu imali mogućnosti poneti sa sobom tešku mehanizaciju na Mars u to vrijeme. Nisu imali bagere, traktore i takve stvari. To je bilo preteško za poneti.
Poslan je zahtjev radiom na Zemlju, “Vjerujemo da tu postoje podzemne instalacije. Vidjeli smo zapečaćene otvore. Možete li nam vi momci dolje reći što da radimo?” Informacija je poslana u Montauk, Phoenix projekt. Oni su odgovorili, “Dajte nam koordinate tih lokacija na površini Marsa.” I učinili su to i rekli su, “Dobro, istražite to.” I istražili su. Jer su mogli pomoću tunela ići na bilo koje mjesto na Marsu. Otišli su upravo na te koordinate.
Prvo nisu slali nikoga. Pokrenuli su tunel u nešto za što su mislili da je podzemno područje, radije nego da riskiraju zabiti nekoga u stijenu. Poslali su kameru, remote-view kameru. Otkrili smo tamo pećinu koja je bila sigurna. Zatim je Montauk poslao ljude. U posadi smo bili Duncan i ja. Prva grupa koja je poslana trebala je istražiti podzemlje Marsa. Nisam spomenuo u knjizi tko je išao, ali eto, mi smo išli. Bilo je vjerojatno i drugih. Išli smo nekoliko puta. Našli smo sve vrste artefakata. Našli smo još uvijek ispravan podzemni sustav osvjetljenja, sustav napajanja. Našli smo to, uključili smo to, i još uvijek je radilo. Nije bilo traga životu. Mnogo artefakata, dokumenata, zapisa, religijskih predmeta, kipova, sve složeno kao u skladištu, velikom skladištu.