МОНТЕНЕГРО: МАЛА ДРЖАВА А ПРАВИ ВЕЛИКА СР***ЊА!

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.853
Zbog teksta Andreja Nikolaidisa, objavljenog povodom obeležavanja godišnjice Republike Srpske, Srbija uputila protestnu notu Crnoj Gori.
Povodom obeležavanja 20. godišnjice Republike Srpske, Nikolaidis je objavio autorski tekst u kome kaže da je "zažalio zbog toga što Božidar Stanišljević nije upotrebio oružje pronađeno u sportskoj hali 'Borik'".
"Civilizacijski iskorak bio bi i da je Bole upotrebio dinamit i puške koje je sakrio u dvorani u kojoj su glavari, duhovnici i umetnici proslavljali 20. godišnjicu postojanja RS, da je Bole, recimo, nezadovoljni radnik koji je shvatio da su nacionalni i verski antagonizmi samo maska pod kojom elita skriva temeljni antagonizam svakog društva, onaj klasni", navodi se u Nikolaidisovom tekstu objavljenom na portalu Analitika.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/1028762/Demarš+Srbije+zbog+teških+reči.html

Када се погледа кога саветује овај ретардирани скот, нимало није чудно да је написао шта је написао. Јер, кад год се нешто задебља у тој Месној заједници (Монтеенегро по величини и јесте то), најлакше је поправити имиџ, ако пљуну у Србију. И тако безброј пута.
Наше джавно руководство требало би да овај случај истера до краја. И не само то, него реципрочно да опали по њиховом државном руководству без устручавања. Бар за то има материјала у неограниченим количинама.
А Монтенегро овог ретадираног саветника одмах пошаље на лечење у неку здравствену установу затвореног типа (Лаза).

glume nove Hrvate, sta ti ja znam...
Hrvati, muslimani/Bosnjaci i Crnogorci svoj nacionalni identitet stvaraju na osnovu potenciranja da nisu Srbi i shvatanja Srba kao neprijatelja
a mi, ovakvi kakvi smo, smo idealni da se na nas istresa svaka budala :(
"i zec silji ***** na siroce" :neutral:

svi Crnogorci koje sam ja upoznao su ili Srbi i srpski nacionalisti ili nacionalni Crnogorci kojima su Srbi najbliži bratski narod...

apsolutno netačno... čak ni veliki dio DPS-a nije protiv Srba... ovaj SDP, liberali i proustaški dio DPS-a su nam neprijatelji, uz naravno sve albanske stranke...

Bratstvo i jedinstvo je mrtvo, CG je nezavisna drzava i neprijateljski nastrojena prema Srbiji, sto pre to shvatimo, to bolje po nas.
Oni su sada sa svojim prijateljima, hrvatima i siptarima.

Mi govorimo o ovom poremećenom savjetniku Ranka Krivokapića...

A meni je to nebitno, CG rukovodstvo je u dilu sa mafijasima iz Albanije, tu za Srbiju nema nista dobro, kao ni za one koji simpatisu Srbiju.
Isticuci pojedince kao krivce ili opet druge pojedinca kao pozitivce, nista ne menja na politickoj sceni.

Inace mislio sam da je tema na politici, tako je zvucala, da sam na vreme video, ne bih vam se mesao u pricu.

A meni je to nebitno, CG rukovodstvo je u dilu sa mafijasima iz Albanije, tu za Srbiju nema nista dobro, kao ni za one koji simpatisu Srbiju.
Isticuci pojedince kao krivce ili opet druge pojedinca kao pozitivce, nista ne menja na politickoj sceni.

Inace mislio sam da je tema na politici, tako je zvucala, da sam na vreme video, ne bih vam se mesao u pricu.

I ja sam mislio da je politika... nego ta sva mafija na Balkanu je uvezana... šef (ili jedan od njih ) je bio Srbin iz CG (tako se izjašnjavao) Darko Šarić koji je živio u Srbiji...

Misliš da vlast u Srbiji, a Boga mi i opozicija nema nikakve veze sa kriminalom? :)

I ja sam mislio da je politika... nego ta sva mafija na Balkanu je uvezana... šef (ili jedan od njih ) je bio Srbin iz CG (tako se izjašnjavao) Darko Šarić koji je živio u Srbiji...

Misliš da vlast u Srbiji, a Boga mi i opozicija nema nikakve veze sa kriminalom? :)

Ima i te kako, ali u slucaju Albanaca, mafija gura politicke teznje ili cak direktno ucestvuje u vlasti.
Kod nas mnogo vise dominira privredni kriminal, utaje poreza, varanje na javnim nabavkama ili javnim radovima.

Zblizavanje CG vrha i albanske mafije ujedno znaci i politicki preokret i ulazak CG u savez sa nasim neprijateljima.

To sto se svi ponekad tapasu po ramenu i kao svi zajedno idemo u Evropu, sad smo prijatelji i ostale price, mene barem ne zavarava, za ostale ne znam.

Ja sam crnogorski državljanin kome su i žena i sin srbijanski državljani (po mestu rodjenja)
Ne upadajte u zamke SDP-a i raspopa Dedeića, oni žele reklamu po svaku cenu.
I nije sve tako kao što vi iz Srbije pričate. Vujanović je dosad uvek primao predstavnike SPC-a, kad god su tražili prijem, ili imali neki problem, a sa ovim drugima nikada nije hteo da sedne ne za isti sto, nego u istu kafanu.
Mada ima snaga koje ih podržavaju. To su zavedeni ljudi koji su naseli na priču da je "CPC" naslednica crkve u Crnoj Gori.
I verovatno nemate predstavu koliko je ljudi iz Srbije u maju posetilo Ostrog, slava mu i milost.

Poslednja izmena:
Misliš da vlast u Srbiji, a Boga mi i opozicija nema nikakve veze sa kriminalom?

Држава Србија има криминалце и мафијаше, увезене и домаће.
Криминалци и мафијаши (искључиво домаћи) имају државу Монтенегро.
Па сад' види разлику.

Crnogorci nijesu nikad bili niti ce bit neprijatelji Srba . Zbog ovakvih BUDALA
ka ovaj NIKOLAJDIS koji po nicemu nije Crnogorac ovo se danas i prica i desava .
Ja sam Crnogorac i ponosan sam na to sto sam , za mene je Srpski narod moj Bratski narod .
Tako je bilo vazda i ostace do vijeka .
Nemojte dozvoliti da nas pojedinci svadjaju .

Svako dobro svim Srbima i svim Crnogorcima !!!!

Crnogorci nijesu nikad bili niti ce bit neprijatelji Srba . Zbog ovakvih BUDALA
ka ovaj NIKOLAJDIS koji po nicemu nije Crnogorac ovo se danas i prica i desava .
Ja sam Crnogorac i ponosan sam na to sto sam , za mene je Srpski narod moj Bratski narod .
Tako je bilo vazda i ostace do vijeka .
Nemojte dozvoliti da nas pojedinci svadjaju .

Svako dobro svim Srbima i svim Crnogorcima !!!!

...a srecom takvih kao ti ima mnooogooo u Cg...sto je nekima tesko da shvate na zalost....

Kao sto rekoh taj NIKOLAJDIS nije Crnogorac !
Evo sva prezimena na N u Crnoj Gori

Navarin = Cvjetković = Baoš, Baošići u Boki Kotorskoj, a u Budvi i kao: Navarini, ogranak Cvjetkovića
Navić, Lepetane, Herceg-Novi
Naglar, Kotor
Nadali (Nadoli), Kotor
Nadoba, Podgorica
Nadulović, vidi: Mrčarica
Naz (Nazit), Sveti Đorđe (Ulcinj)
Nazor, Kotor
Najev, Ulcinj
Nakić (Nakićenović), Kuti i Zelenika, Herceg-Novi (u 14. v.) došli iz Ljubomira (Hercegovina), porijeklom iz Stare Srbije (Raška); Kotor; Ibarac (Rožaje)
Nakićenović, ranije Nakić, u 14. v. doselili se na područje Herceg-Novog iz Ljubomira, porijeklom iz stare Raške; Buljarice (Budva)
Naković (Niković), Grude kod Tuzi, potomci Beriša
Nakša, Sveti Stefan (Budva)
Nal (Nale), u Baru 13. v.
Nalie (Nalis), Sutomore (Bar)
Nalis (Nalie), Budva i Tivat, porijeklom iz Dalmacije (Korčula); Kotor
Naletić, jedni kao: Radović, kasnije Nobile, drugi i kao: Rađenović svi u Paštrovićima i Budvi
Nalov, Kotor
Nalović, Pljevlja
Namgalija, Pljevlja
Nančić, Budva
Naplat, u Kotoru, 14. v.
Napoleonović, Herceg-Novi, po nahočetu
Narandžić, u Boku Kotorsku doselili iz Hercegovine
Nardeli, Kotor; Herceg-Novi i područne Rose
Natić, Herceg-Novi
Nasirenović (Vlašić = Lašić), Župa Nikšićka
Naso, Kotor
Nasradinović, Mide i Pistule (Ulcinj)
Nastasić, Šumadijska Kolubara, u Kučima Čarapić a njihovi ovdje kao: Pavlović i Nastasić
Nastić, Nikšić; Morača; ogranak Miljanića iz Banjana nastanjeni u području Toronta (Kanada)
Nastradinović, Vladimir, Kosić i Mide (Ulcinj)
Nasufović, Orahovac i Potkrajac (Bijelo Polje)
Nasuh, Ulcinj
Naunović, Bar; Podgorica
Nauč, Podgorica
Nahodović, Pljevlja 1864. god.
Nac (Naczi), Sveti Đorđe (Ulcinj)
Nač (Nači), Podgorica
Načić, Bijelo Polje
Neverović, Mrkovi (Tivat)
Negović, Šekulari (Gornji Vasojevići), ogranak Maslovara
Negojević, u Šekularima (Gornji Vasojevići) potomci Komnena Barjaktara
Negosavić, u Šekularima (Gornji Vasojevići), ogranak Maslovara; Andrijevica
Negri, u Budvi
Nedaković, Đurašići kod Tivta 1852.god
Nedbal, Kotor
Nedeljković, Kostajnik (Valjevo), doseljenici iz Pive; Danilovići i Junake (Rogozna), Novi Pazar, došli iz Slatine (Andrijevica) u 19. v.
Nedić, Donja Bukovica (Šavnik) i Kosorić (Žabljak); ogranak Miljanića iz Dubočaka odselili u Srbiju; ogranak Koprivica iz Banjana; Rovca; Nikšić; Borkovići (Piva) ogranak Vučkovića iz Prekotarja; u Kučima ogranak Živkovića (Živkovića - Mrnjavčevića), vidi: Mihailović; u Vasojevićima grana Mijomanovića
Nedićev, i kao: Nedićev - Belanov u Iđošu (Kikinda), sjeverni Banat, porijeklo iz Crne Gore
Nedići iz Pive (Brezna 3 kuće, Borkovići 23 kuće), starosjedioci; po nekima od Koprivica iz Banjana; slava: sv. Jovan
Nedović, u Šekulare (Berane) došli iz Šavnika (Drobnjak); Prijelog (Zaton) i Femića Krša (Berane) porijeklom iz Zagarača (Danilovgrad), od njih su prešli u Vlah i Pećarsku (Bijelo Polje) i kao: Mijanović
Nedog, Herceg-Novi; Nikšić
Nezdrilić, u Kotoru po nahočetu
Neimarović (Neimarević), u Nikšić došli iz Like; kod Peći (Metohija) došli iz Kuča
Nejković, Nikšić
Nekić, Budva
Neković, kod Gusinja došli iz Kuča
Nekočević, u Bar i Gusinje došli iz Ćeklića (Cetinje); Cetinje
Nel (Nela = Nelo), Ulcinj
Nelević (Neljević), kod Gusinja došli iz Ubala (Kuči). Pripadaju Mrnjavčevićima
Nelić, Ulcinj
Nelović, Lisna (Ulcinj); Kotor
Neljević, vidi: Nelević
Nemanić, Herceg-Novi, po nahočetu
Nemanjić i kao: Svevladović, 1195. do 1228. godine Bijelo Polje u 13. v.; Đurđevi Stupovi (Berane) oko 1200. god. i kao: Nemanjić - Prvovenčani; Kotor; Ribnica (Podgorica); Luška Župa (Gradina) i Martinići (Bjelopavlići), od kojih kasnije jedni kao: Simović (Radulović); Komani (Podgorica) i u Metohiji, pa jedni u Hrvatskoj, svi potiču od potomka Uroša Dijaka, župana Nemanje
Nena, vidi: Nenadović
Nenad (Nenada), plemićka porodica u Kučima 1416. god. U Piperima vidi: Vučinić; Bijelo Polje 13. v.; u peraškim naseljima porijeklom iz Hercegovine
Nenadić, u 15. v. u Drobnjacima; Barice, Pliješevići (Pljevlja), ogranak Kneževića iz Drobnjaka; u Bjelopavlićima ogranak Damjanovića, jedni kasnije kao: Mandić; u Golubovcima (Zeta) ogranak su Maskića; u Crnogorskom Primorju (Gornja Krajina) i kao: Gašpar = Nenadić
Nenadov, (Deljanjin) u Srpskoj Crnji (sjeverni Banat). Vidi: Markov
Nenadović, Brankovina (Valjevo), Srbija, porijeklom su iz Dubočaka (Banjani), Nikšić; Nikšić; Budva; Lješkopolje (Podgorica) ogranak Kunica = Kuničić, ranije Krivokapić, njihovi su u Ponaima i Berislavcima (Zeta); Rijeka Crnojevića doseljenici od Peći (Metohija); u Herceg-Novom jedni po majci a drugi i kao: Nena; Goražde (Berane) istorodni sa Mašovićima i Todorovićima koji su u Bijelom Polju; Bijelo Polje i Lješnjani, rod Lukića, prešli u Zetu, a Berislavcima i Ponarima i kao: Nenadović, Ćetković i u Kunici kao: Kuničić
Nenadovac, Osečani uz rijeku Jadar, došli iz Pipera (Podgorica)
Nenezić, Orahovo (Kuči), od njih u Baru; Velestovo (Cetinje), od njih u: Cetinju, Nikšiću i susjedni u: Broćancu i Pragi, Kotoru, Pješivcima, Donjoj Bijeloj (Šavnik), u Slavoniji i Baniji
Nenezići, bratstvo u Velestovu
Nenezići, bratstvo u selu Donja Bijela
Nener, Herceg-Novi
Nenoje, predak bratstava Martinovića i Vuksanovića u Cetinjskom Plemenu
Nenojević, u Riđanima (Nikšić) 1440. god.; u Bajicama (Cetinje), kasnije jedni i kao: Martinović
Neradić (Negadnić), grana Rajevića u Vasojevićima
Neradović (Andželaćanin), u Vasojevićima grana Raketića (Lopoćana) razgranati
Nerandžić, Trošnica (Štitare), Sandžak, doseljenici iz Stare Crne Gore i kao: Narandžić; Igalo, Herceg-Novi
Nervić, Kotor, po nahočetu
Nerdili, Kotor
Nerekaj, Klezna (Ulcinj)
Nerekić, Kosići i Klezna (Ulcinj); Danilovgrad
Neresna, Nikšić
Neretljani, staro pleme
Nerić, Trnjine (Cuce), Cetinje i kao: Perišić; Brezovik (Nikšić) doseljenici iz Kuča

Nerići (Perišići), rod u Brezoviku kod Nikšića
Nerići (Perišići), rod na Glasincu
Nesirenović, Mateševo (Kolašin)
Nesmašten (Nesmasten) i Medigović, u Paštrovićima
Neslan, Češljari (Rijeka Crnojevića)
Nestor, Kuči u Dimljanima, Vinickoj, Palama (Romanija), Izbičnja i Pljevaljskom polju; Vranjevo (Novi Bečej), Banat iz Crne Gore
Nestorović, od Pljevalja prešli u Resnik, Stić i Lepenicu (Srbija); Kotor
Netović, u Herceg-Novi došli iz Hercegovine; Dobrota, Risan i Kotor; Podi, Herceg-Novi
Netzmeskaj, Muo (Kotor)
Necmeckan, Sutomore (Bar)
Necmickal, Dobrota (Kotor); u Kotoru i kao: Nedžmeckal
Nešić, Jovanovac (Lepenica), doseljenici iz Crne Gore; Gotovuša i Dovolja (Pljevlja)
Nešković, Čajetina (Užice), ogranak Banovića i Banjana (Nikšić); u Opletac (Okletac), Bajina Bašta, potomci Domazeta iz Crne Gore, od koga: Arsenijević, Đokić, Lazić, Leontijević, Krstić, Matić, Minić, Nikolić i Simić, svi u tome području; Cetinje; Štitarice i Polja (Mojkovac); u Mahalu i Gostilje (Zeta), srodnici Lađića
Nešovanović, u Kučima na Medunu (u 16. v.) jedni od njih prešli su na Goliju (Srbija)
Nešović, Grivac i Bor u Srbiju došli od Kolašina; Berane (Bijelo Polje)
Nešparica, Ljuštice (Tivat)
Nigra, u Kotoru oko 1400. god.
Nieferović, Podgorica
Nik, Bar; Štoj i Rječ (Ulcinj)
Nikadimović, u Grbalj sišli iz Stare Crne Gore
Nikadinović, Berane
Nikadrović - Nikandrović, u Paštrovićima 1565. god.
Nikaj (Nikajević), Tuzi
Nikaljević, Brčeli (Crmnica), ogranak Rolovića, od njih su u Grblju
Nikaljevići, ogranak bratstva Rolovića u Brčelima
Nikandrović (Andrović), na području Buljarice i susjednog Petrovca na moru oko 1585. god.
Nikarić, u Gornjoj Ulotini (Gornje Polimlje) u 1485. god.
Nikac od Rovina (Nikac Tomanović), čuveni junak iz Cuca
Nikači, bratstvo u Boljevićima
Nikač, Boljevići i Godinje (Crmnica); Nikšić
Nikačević, u Kučima i kao: Nikači, grana Mrnjavčevića. U područnom Zatrijebaču (Budzi-Budezi) i kao: Đuravčević
Nikdrehović, iz Crmnice u Donje Šestane, uz Skadarsko jezero, ranije: Pecić
Nikđerović, vidi: Nikđokaj u Nik Marašima
Nikđokait (Nikđerković), u Nimarašima (Zatrijebač)
Nikđonović (Pecić i Lukić), u Šestane, uz Skadarsko jezero došli iz Crmnice
Nikđonovići, bratstvo u selu Dračevici
Nikđokait, rođaci Bonkeća, a jedni i kao: Nikđerković u Mužečki (Zatrijebač), Kuči
Nikezić, grana Mrnjavčevića u Kučima. Od njih su u Donjem Polimlju, Kolašinu, Srbiji. Njihov rodonačelnik Nenada Gojkova Mrnja nastanio se u Gornje Kuče, polovinom 15. v. Kasniji iseljenici, koji su zadržali prezime Nikezić nastanili se u: Barskom Polju i Šušnju (Bar), u Velikim Mikulićima (Bar), Ostros i Goranu (Ulcinj), Bar i kao: Nikin, Sremsku Kamenicu jedni kasnije kao: Niketić, u Baru i susjednom Šušnu (Šušanju) i kao: Peročević
Nikelić, Bar
Nikeljović vidi: Nikićević
Niketić, Krtole (16. v.) Bogišići i Prevlaka (Đuraševići), Tivat potomci Dapca, doseljenika iz Albanije; u Lepetanima, Herceg-Novi doseljenici iz Konavala
Niketići, ogranak Minića (po Niku Miniću)
Nikin, u Baru, vidi: Nikezić
Nikinović, Vignjevići (Ljubotinj), Rijeka Crnojevića, 1657. god. jedni su otišli u Peroj (Pula); Trpina, Herceg-Novi
Nikitović, Bobovo, Višnjica, Prenćane, Sjeverin (Pljevlja), Potarje i Polimlje ogranak su Viloreta; ogranak Milutinovića iz grupe Novljana, u Drobnjacima, kod Nevesinja i kao: "Motika"; od njih su kod Nevesinja i u Pločniku (Borač), Hercegovina kao: Drobnjak; drugi u Komarnicu kod Šavnika došli iz Primorja, od njih su kod Čačka
Nikić, Sotonići (Crmnica) od Mitrovića (Vukosavovića) iz područnog Gornjeg sela; Donja Krnjaža ogranak Vujoškovića; Gornji Kuči potomci Nika (Nikole), doseljenici iz Klimenata (Malesija), Arbanija (Albanija); Lazarci (Lazorci), Kuči, ogranak Nuculovića iz plemena Kastrata; Od njih su na Žabljaku na Skadarskom jezeru, od 1888. god., Baru i područnom Šušnju i Sutomoru, Ulcinju i područnoj Zagonji; Podgorici; kod Gusinja iz Malesije; u peraškim naseljima iz Stare Crne Gore; u Kutima, Herceg-Novi doseljenici iz Bijelog Polja; Godijevo (Bihor), Bijelo Polje; Lukovo i Dragovoljići (Župa Nikšićka); Bošnjaci (Lepenica) 1853. god. iz Crne Gore; Nikinci (Srem) doseljenici iz Gusinja; kod Valjeva (Srbija) doseljenici iz Pive u Uskocima (Žabljak)
Nikić, bratstvo u Sotonićima
Nikićević, Dobrota, Herceg-Novi u 16. v. iz Stare Crne Gore, drugi kasnije kod Herceg-Novog došli od Trebinja, a u Herceg-Novom su od Nikelje kasnije Nikelović; Perast
Nikićevići, bratstvo u Dobroti
Nikišić = Nikošić, ogranak Ćuda
Nikica Raslapčević, predak bratstva Raslapčevića
Nikjović, Krnjice (Bar), porijeklom sa Peleva Brijega (Trimov do), Bratonožići
Niklan, Đurmani (Sutomore), Bar došli iz Stare Crne Gore
Niklanović, ogranak Ljubiša u Blizikućama (Paštrovići), Budva, porijeklom iz Ljubišnje (Hercegovina)
Niklić Velji Mikulići (Bar), a u Goliji (Nikšić) i kao: Sušić
Niklićević, Buljarice (Paštrovići) 1689. god. kao: Nikolićević ogranak Midžara, a 1699. god. i Niklićević i jedni kao: Budak (Niklićević) u Paštrovićima; Zaljevo (Bar)
Niklović, Kotor
Nikmarović, u Kučima
Nikmaraš, u Zatrijebaču (Kuči), Podgorica (potomci Bon Keće) rod Hota a u Kuče "dođoše od sjevera niz korito rijeke Cijevne". U Nikmaraše priđoše (i uzeše to prezime) još rodova drugoga porijekla
Niko, Sutomore (Bar) 1854. god.
Nikov, Bar; Paštrovići
Niković, Gornji Kuči, ogranak Vujoševića (Drekalovića). Od njih su u: Arbaneš (Primorska krajina); Goleša, Potrlica i Curevo (Bijelo Polje); U Perast došli iz Strpnja (Risan); Morin (Morinj), Risan; u Ćeklićima (Cetinje) ogranak Kaluđerovića porijeklom iz Bjelopavlića; iz Pješivaca u: Straševinu (Nikšić), Retkocer (Dobitak) i Čačak (Srbija); Grude (Tuzi), potomci Beriša iz Kuča; Krtole (Tivat) ogranak Nikečevića iz Pješivaca; u Lastvi Tivatskoj grana Dapčića, potomci Dapca doseljenika iz Albanije u 16. v.; Risan; Mide (Bar), Donji Šestani (Bar), ogranak su Vučedabića, došlih iz Šestana (Gornja Albanija); Balabani u Zeti, vidi: Gorović; Gornja Zeta ogranak Maraša u Pivu doselili od Nikšića, grana Trebješana; u Piperima od popa sina Radonjina; Gluhi Do (Crmnica) 1516. god.; Risan, Dobrota i Kotor; Perkov Do (Velestovo), Cetinje, od njih su u Grudama (Skadar); Ljubotinj (Rijeka Crnojevića), potomci Sarapa doseljenika iz Sarapovine (Sarajevo). Od njih su Popovići u Peroju (Pula), Kaluđerovići u Začiru i jedni se presele u Ulcinj, Budvu i Sankpeterburg (Rusija); grana Trebješana iz Uskoka (Žabljak) prešao predak Niko u Ninkoviće (Piva)
Nikovići iz Pive (G.Crkvice 8 kuća, D.Crkvice 1 kuća) porijeklom iz Trebješana; slava: sv. Luka
Nikodimovići, bratstvo u Boki Kotorskoj, porijeklom iz Cuca
Nikoj, Rastiš (Ulcinj)
Nikojović, Krnjice (Ulcinj)
Nikol, Štoj (Ulcinj)
Nikola, knez, predak Kneževica-Perovića
Nikolaević, u Ledenicama (Risan) 1883. god.
Nikolaj (Nikolić), Mužečka (Zatrijebač), Kuči
Nikolajević, Babina Luka (Valjevo) i kao: Ruvim (Moler) ogranak Trebješana (Nikšić); Donji Crnić i Čestani u Gruži Kragujevačkoj ogranak su Komnenovića iz Banjana (Nikšić), istorodni i u Irigu (Srem), i u Novom Gradištu
Nikoletić, Mašnica (Andrijevica), došli iz Rovaca (Podgorica); Bar, i iseljenici
Nikolib, Prčanj (Boka Kotorska)
Nikolini, Kolomza (Ulcinj); Bar i Budva

Nikolinović, Petrovac na Moru
Nikolić, u Šekularima (Vasojevići), od njih u Goraždevcu (Peć); Stijena Piperska (Nikolićima), Piperi; u Liverovićima (Župa Nikšićka), ogranak župskih Jovanovića, jedni i kao: Roščanin, doseljenici iz Bjelopavlića sela Rošce, a ima njihovih i u Vražegrmcima i kao: Milanović. Od njih su u Istoku (Metohija); u Pivi ogranak Ivanovića (Nikolića) pa Pivljanin. Od njih u: Ozrinićima (Nikšić), Busku Nikolića (Trepča), Nikšiću, Goliji (Nikšić), u Alešinu (pod Gat), Gacko; kod Perasta (Boka Kotorska); Bjelice (Prediši) ogranak Pejovića; Ćeklići (Kućišta) ogranak Kaluđerovića, porijeklom iz Bjelopavlića; Donji Zagarač (Danilovgrad), ogranak Radmanovića - Dubravnjana; Velji Zalaz (Njeguši), Cetinje, ranije Drugović. Od njih u Nikšiću, Dobroti (Kotor), Vlaškoj (Rumunija); kod Nikšića ogranak Lazarevića (Trebješana); Veliki Zalazi (Cetinje), ogranak Hrsovića; Gluhi Do (Crmnica); Sotonići (Nikolići), Crmnica, Paštrovići; u Cucama (Cetinje) jedni ogranak Krivokapića; Na Gradini u Cucama (Cetinje) i kao: Gradinjanin - Miljenović; Volujac, Gradska i Površ (Trebinje) došli iz Trešnjeva (Cuce), Cetinje, kasnije kao: Knežević, Damjanović, Serden i Šupoglav; Broćanac, Bubrežak ovi Andrija odu u Srbiju, pa u Đakovicu i onda u Danilovgrad i Nikšić; Ozrinići (Nikšić) i Kotoru jedni iz Čeva; Cetinje i kao: Začiranin; Krstac (Golija), Nikšić iz Dulića (Hercegovina) starinom Drobnjaci; Nikšić potomci Nikšića; Drobnjak, grana Grbljanovića (Trebješana) iz kraj Nikšića; Tušina i Boan (Žabljak) i kod Pljevalja; Oputne Rudine (Nikšić), ranije Budalić; Bajice (Donje selo) ogranak Tomaševića = Martinovića; u Čevu (Cetinje) jedan ogranak Ivanovića (Đukanovića), odseljeni u Srbiju i kao: Pavlović; u Vraki (Skadar), Albanija jesu iz Crne Gore; Potarje (Mojkovac) 1647. god.; Opletac (Bajina Bašta), potomci Domazeta iz Crne Gore, vidi: Nešković. Prijeljina (Ljubić), Srbija porijeklom iz Crne Gore; Bukovik (Brčko), grana Ruđića (Novljana) iz Pive i kao: Pantelija (rodonačelnik Pantelija), i u Perastu (Boka Kotorska) iz grane Ruđića u Rudinicama (Piva); u šumadijsku Kolubaru došli sa Bihora (Bijelo Polje); u Budvi jedni iz Lastve Tivatske; Podnepolje (Gornja Lastva), Tivat doseljenici iz Hercegovine u 15. v. (bili vlastela u Popovu), od njih su u Trstu, Podostrogu i Brajićima (Budva); u Herceg-Novom iz Hercegovine; Vrbeta uz Ibar, doseljenici iz Kolašina; Brazilovica (Šumadijska Kolubara), srodnici Pantelića, Živkovića i Milićevića, doseljenici od Kolašina;Železnik (Beograd) doseljenici iz Pipera; u području Rijeke Crnojevića; u Ceklinu iz okoline Vučitrna (Kosovo), u Donjem kraju iz Primorja, a u Rijeci iz Bjelopavlića, od njih su u: Cetinju, Kotoru i Primorju Crnogorskom; Goločelo (Lepenica), Srbija došli iz Bijelog Polja (Crna Gora); Darza (Ulcinj) doselili iz Kuča 1912. god.; u Paštrovićima 1599. god.; u Vasojevićima su ogranak Bakića, grana Novakovića; Lis (Donje Dragačevo), Srbija doseljenici iz Vasojevića; Stijena Piperska, Podgorica i Zeta u 15. v., a 1526. god. u Lješkopolju ogranak Miranovića; u Zeti jedni ogranak Lambuljića; u Podgorici 1441. god.; Gornja Krajina; Bar; Bijelo Polje
Nikolići, rod bratstva Stijepovića u Bajicama
Nikolići, bratstvo u Veljem Zalazu
Nikolići, ogranak bratstva Kaluđerovica u Ćeklićima
Nikolići, bratstvo na Čevu
Nikolići iz Pive (G.Rudinice 8 kuća), starosjedioci; slava: sv. Nikola
Nikolići, rod bratstva Pejovića u Predišu
Nikolići - Radmanovići - Dubravljani, bratstvo u Podnopolju
Nikolići, bratstvo u Gluhom Dolu
Nikolići, bratstvo u Sotonićima
Nikolići, bratstvo u Limljanima
Nikolići (Veljokrajani), bratstvo u Veljem Kraju
Nikolići, stari vojvodski rod u Cucama
Nikolići, uze bratstvo Krivokapića u Cucama
Nikolići, bratstvo u Hercegovini
Nikolićević = Niklićević, ranije Butak u Paštrovićima 1738. god. ogranak Midžora
Nikoličić, u Njegušima (Cetinje) u 16. v. i 1688. god.; Tušina (Žabljak); Kotor
Nikolica Šorović, predak bratstva Šorovića
Nikolon, Paštrovići
Nikoljev, Paštrovići
Nikoljević, Šišići (Grbalj) i Paštrovići iz Stare Crne Gore
Nikonjić, Nikšić
Nikotić, bratstvo u Dupilu (Crmnica)
Nikotović, u Budvi 1493. god.
Nikočev, Paštrovići
Nikočević, u Kučima grana Mrnjavčića (Mrnjavčevića), od kojih su u Zagrađu (Gusinje), Zatrijebaču (Kuči) i kod Kosovske Mitrovice; Dobra Voda (Bar); Igalo, Herceg-Novi
Nikošić, u Paštrovićima 1769. god. ogranak Ćuda, vidi: Nikšić
Nikpavlović, u Skadru i kao: Paljaj
Nikpalović, Dračevine (Donji Šestani), Primorska krajina, ogranak Pecinja, grana Lukića, porijeklom iz Škrelja (Albanija)
Nikpaljević, u Skadar (Albanija) i Baru (Crna Gora) iz Šestana (Bar)
Nikrevević (Nikpreljević), u Briskoj Gori (Ulcinj)
Nikprelević (Nikpreljaj), Zatrijebač (Kuči)
Nikprelić (Marković), Bankanji (Zatrijebač)
Nikpreljaj (Nikprelević = Nikpreljević), u Zatrijebaču (Kuči)
Niksavović, u Bezjovu (Kuči) od kojih su Burdžić u Podgorici
Nikča, u 17. v. doselili kod Rožaja a tamo iz Vuklji (Klimenti = Kljimendi), sjeverna Albanija
Nikčević, Jezer i Petrovići u Ćeklićima (Cetinje); na Njegušima u 15. v.; potomci Radovana Bogdanova u Pješivcima, Vranju, Vranjini i Gostilju (Zeta), Nikšiću, Straševini, Nikšićkom Prekovođu; Cetinje; Bar; Podgorici i Pivi, a u Kotoru i područnoj Dobroti jesu od onih iz Ćeklića; Gluhi Do (Crmnica)
Nikčević, zagranak bratstva Jovovića u Gluhom Dolu
Nikčevići (Petrovići), bratstvo u selu Jezeru
Nikčevići, bratstvo u Dobroti
Nikčevići, bratstvo u Stubici
Nikčić, Grdovići i Primorskoj Krajini (Krajnji), nepoznato porijeklo
Nikša, u Kotoru
Nikšić, na područje Onogošta (Nikšić), došli iz Grblja, prema njihovom imenu preimenovan je Onogošt u Nikšić. Njihovi imenjaci - srodnici evidentirani su u Morači 1252. god. U okolini Nikšića imenovana njihova naselja dobila i naziv Župa Nikšićka. Raseljavanjem nastanili su selo Bešenovo (Srijem), kao: Nikšić = Dragićević = Stepanovič; kod Odese uz Crno more, Beograd, Novi Bečej u sjevernom Banatu, Sremčica (Beograd), Potarje (1447. god.), Bistricu (1455. god.), Dobrilovine i Cerovo (Mojkovac), Boljanići (Pljevlja), Boturić i Gornji Bihor (Bijelo Polje) i jedni od njih kod Rožaja i u Berane, kod Plava i Gusinja, Kolomza (Ulcinj) i u Paštroviće; Brda Paštrovska u 15. v.; Blizikuće (1441. god.), Kastio Nikšićki (Paštrovići); kod Novog Pazara ogranak Ljuca iz Nikšića; od Nikšića odseljeni u Klimente (Albanija) i kao: Nikča (po bratstvu - "barjaku") i jedni su prešli kod Gusinja; vidi: Trebješanin, Jušković, Lopušina i Nikča; u području Fruške Gore
Nila (Nidović), Viglari i Anamali (Ulcinj) sišli iz Gornje Krajine
Nilanj, Ulcinj
Nilević, Bezjovo (Kuči), od njih su sišli u Podgoricu
Nilejići (Nilević), kod Gusinja, Plava i u Podgoricu su iz Bezjova (Kuči)
Nilić, u Mikulićima u Krajini
Nilović, Bratica, Kolomza i Livari (Ulcinj), doseljenici od Nikšića

Nimanbeg, Ulcinj
Nimanbegović, Ulcinj
Ninaj, Štoj (Ulcinj)
Ninelović (Elezović), Vrbica (Kuči)
Ninić, iz Kovača (Piva) odselili u Bosnu
Ninković, kod Nikšića u 14. v.; u Drobnjacima 1407. god.; Iz Jezera drobnjačkih, braća Ninko i Petko Ninković sa sestrom Višnjom uteku u Banjane (Nikšić), pa na Viluse i Grahovo (Nikšić). Višnjin sin Jovan sa majkom pređe u Goliju (Nikšić), pa su od njega svi Višnjić, i, to je bilo prije 1651. god.v (od tih Višnjića su: Golijanin u Nevesinju (Hercegovina) i istim prezimenom u Bosni, Regoj na Zagorju, Savić u Nevesinju i drugi); Od Petka (brata Ninkova) jesu: Petković u Trebinju, i slave Svetog Jovana Zimskog, kojega su donijeli iz Drobnjaka, kao i ostali Ninkovići; od Ninkovića iz Jezera (Ninkovića Luka), Žabljak, jesu od Ugrenovića skraj Onogošta (Nikšić), a od njih u: Vrbi (Bileća), srodni tamošnjim Miljanovićima (slava Sv. Jovan), Trebinju, Dubrovniku, Nevesinju, Glasincu (Romanija), Sarajevskom polju i područnom Jeleču, Dubočanima i Živinji, susjednom Necvijeću i Vrbnu (Bileća). U Boki Kotorskoj od oko 1630. god.; u Risnu su srodnici Kovača, porijeklom od Zvečana (Kosovo); Toci (Pljevlja); svojataju se sa Ninkovićima u Bosni: Bugojnu i Bistrici (Livno), Ašanima (Krupa), Jelenskom (Tešanj), Derventi, Donjoj Dubici, Kolu (Banja Luka), Novom Gradu (Derventa), Tešnju, Glamoču i podrčnoj Glavici, Gradiški (Liminačkoj), Gracu (Ključ), Dolcu i Zabrđu (Sarajevo), Junuzovcima (Gradiška), Koštunici (Rogatica), Kralupima (Visoko), Mašićima i Romanovcima (Gradište), Pazariću, Pofalićima i Pale (Sarajevo), Sarajevskom polju, Sarajevskom gradu, Sokolovu (Ključ), Crnom Lugu i Čelebiću (Lijevno = Livno), Bistrica (Banja Luka), Osinje (Tešanj), Galipoljcima (Prnjavor) i Rogoušcu (Bugojno)
Ninonić, u Bjelopavlićima
Ninoševići iz Pive (Plužine 1 kuća), starosjedioci; slava: sv. Jovan
Nipoš (Cucić), Vusanje (Gusinje)
Ninčić (Nincić), Medun i Liješta (Kuči); Barice i Zalug (Pljevlja)
Niretić, Budva
Niseteo, Kotor
Nićiforović, ogranak Naletića u Paštrovićima. Od njih su u Banatu
Nic (Nica), Azra i Špilja (Tuzi)
Nicević (Nicović), u Balote kod Rožaja doseljenici iz Klimenata (sjeverna Albanija); Kolašin
Niculović, Orahovo (Kuči), potomci Pak Nika iz Selaca (Klimeljdi), sjeverna Albanija
Ničić, u Prčanju, Boka Kotorska
Nišavić, Šaranci u Drobnjaku; Ivanje i Ravna Rijeka (Bijelo Polje), ogranak Pešića (Vasojevića), od njih su u Beranama
Nišić, u Donjim Crkvicama (Piva) grana Đuričića iz Drobnjaka; Boljanine, Rasova, Bijelo Polje, Bistrica, Boturić i Zaton (Bijelo Polje)
Nišići iz Pive (D.Crkvice 2 kuće), ne zna se odakle su, po nekima iz Drobnjaka; slava: sv. Djordjije
Nišović, Nikšić
Nobić, Budva
Nobile, o, (Radović), ogranak Naletića u Paštrovićima. Od njih su u Banatu
Nobrin, Kotor
Novak, kod Risna su iz Dubrovnika a u Herceg-Novom i kao: Novaković; Kotor; Škaljari kod Kotora; Risan; u Sasovićima iz Vrbonke (Dalmacija)
Novakov, Radovanići (Tivat); Nikšić
Novaković, Vrijesno (Presjeka Paštrovska) i Pržno paštrovsko 1413. god., Mišići (u Spiču), Bar 1424. god., u Banjanima (Nikšić) 1428. god. porijeklom iz Paštrovića; na ostrvu Silba (kod Raba), Zadar i kao: Paštrović. Preci došli u Paštroviće od Niša u 8. v.; Kotor 1423. god. Iz Paštrovića odseljeni na ostrvo Krk, prešli u Kninsko polje i Liku pa od njih jedni u Srbiju; Budva iz Mišića (1876. god.) jedni su prešli u Bijelu, Herceg-Novi; Mišići (Spič), Bar i poslije 15. v.; Sutomore (Bar); Ulcinj; u Piperima; Lekići (Lješkopolje) Mataguži (Zeta); Savina, Herceg-Novi i kao: Novak; u Kurbatovini (Dabarsko polje), Hercegovina od Abramovića iz Bjelica (Cetinje), od 1834. god.; Njeguši (Cetinje); Crkvice u Oputnim Rudinama (Nikšić) porijeklom sa Čeva (Cetinje); u Ćeklićima i Cuce (Cetinje) 15. v.; Crmnica u 15. v.; Cetinje iz Zadra; u Glavici (Bjelopavlići) ogranak Vukovića - Petrušinovića, grana Mitrovića; u Piperima ogranak Janića, od njih su u Donjem Necu (Đakovica); u Vasojevićima potomci Novaka Vasova, razgranati. Od njih su u Bijelom Polju; Mali Krčmari (Lepenica), Srbija jesu iz Crne Gore; Pod Goč planinom (Novo Selo) doseljenici od Kolašina, porijeklom Moračani; Pješivci (15. v.) preselili u Srbiju; Ulcinj ogranak Zubera, sa Uganja (Očinići), Cetinje; Mrke (Gornji Kraj), Piperi, grana Mrka; Žabljak na Skadarskom jezeru (16 - 17. v.), od kojih su Popovići u Zeti; Podgorica; Bijelo Polje i područna Majstorovina potiču iz Kuča od njih su u Tomaševu, pa jedni u Štitaricu, Mojkovačkim Poljima i Žarima (Mojkovac); Goleš, Potrlice (ogranak Mateljevića) i Džurevo (Pljevlja) i Mažići iz Prekotarja, u Patrlicama (Đurđev dan krsna slava) od njih su u Nikšiću od 1878. god.; Drenac (Gajtan), Južna Srbija doseljenici iz Morače; Lutovo i Trebaljevo (Kolašin) i Krnja Jela (Drobnjak); ogranak Mateljevića, grana Balotića (Novljana) u Drobnjacima, od njih su u Vaškovu, Previšu i Potrlici (Pljevlja), a jedni 1878. god. u Nikšić; u Bavaništu i Crvenoj Crkvi (Banat) iz Crne Gore; Novakovići - Mletičak (Jezera), Žabljak; na Žabljaku na Skadarskom jezeru; grana Šaranaca (Vlastelinovića) iz Krša (Šaranci), Drobnjak odselili u Srbiju
Novakovići, rod u Ulcinju
Novakoski (Novakovski), Herceg-Novi; Kotor
Novalić, Lagatore (Bihor), Bijelo Polje; Azanja i Petnjica (Berane), ogranak Vukalovića (Bjelopavlića) iz Bjelopavlića
Novarin (Novarino), Baošići, Herceg-Novi
Novačić, vidi: Novačićević
Novačićević (Novačić), u 1655. god. pripadaju Dmitrovićima = Mitrovićima u Paštrovićima
Novelić, doseljenici iz Pipera u Podgoricu
Nović (Novićević), kod Plava, Gusinja (selo Prnjavor), Kralje (Andrijevica), Podgorici, porijeklom iz Pipera; Kotor
Novica, Lozna (Jagore), Bijelo Polje, porijeklom iz Grahova (Nikšić)
Novicki, Herceg-Novi
Novićević, vidi: Nović
Novičić, ogranak Drekalovića u Kučima; Božići (Andrijevica) i kao: Vulić, grana Kovačevića
Novlić, Azanja i Lagator (Bijelo Polje), jedni su prešli u Novi Pazar
Novljanin, potomci Novljana sa Banjske visoravni (rudine) jedni u Mulj (Gacko)
Novo, Herceg-Novi. Od njih su u Podgrađu Blagajskom (Hercegovina)
Novljanović, Herceg-Novi, po majci
Novović, u Šarancima (Žabljak) grana Vlastelinovića; Prenćane i Maoč (Pljevlja); Kosanica i Bistrica (Mojkovac) potomci Nova; u Porebiće (Bijelo Polje) doselili iz Bjelopavlića; u Vasojevićima: 1) ogranak Ćulafića, grana Novakovića, 2) grana Dabetića, 3) ogranak Golubovića (Raketića), 4) grana Mijomanovića; Jablan (Bratonožići), od njih su kod Gusinja
Novovići, selo Gornja Ržanica kod Murina (Bratonožići - doseljeni iz Kuča)
Novosel, Čevo (Cetinje) i kao: Deković - Ivanović prešli u Uskoke (Žabljak); Cetinje
Novotni, Herceg-Novi
Novčić, Herceg-Novi
Noga (Nogi), Ulcinj; Bar; Široke u Krajini, porijeklom iz Stare Crne Gore
Nogača, kod Rijeke Crnojevića, ogranak Ulića
Nogić, Bar
Nogja, u Široke (Primorska krajina) došli iz Šalje (Albanija)
Nogulović, i kao: Ilić (Nogulović), Krivošije, Kuti i Presjeka, Herceg-Novi došli iz Hercegovine
Noja, u Rijeku Crnojevića došli iz Albanije
Nojaj, Ulcinj
Noka, Kotor
Noki, Štoj (Ulcinj); Bar
Nokić, kod Rožaja, porijeklom iz Klimenata (Albanija), starinom iz Pipera
Noković, u Zeti od Raičkovića iz Lješkopolja, od njih su u Vraki (Skadar)
Nokoloža, u Buljarici (Paštrovići)
Nolović, Livari (Bar)
Nonveler, Kotor
Nongulović, Herceg-Novi
Nonković, Njeguši (Cetinje)
Nosaković kasnije Damjanović i Milanović, grana Bubića u Bjelopavlićima
Noćnica, Paštrovići 1533. god.
Nofelj, Široke u Krajini, porijeklom iz Stare Crne Gore
Noc (Noci), Sveti Đorđe (Ulcinj)
Nocit, Sveti Đorđe (Ulcinj)
Nređečović, Donja Briska (Ulcinj)
Nrek, Ulcinj i područna Klezna, Pistula i Sustjel; Bar
Nrekić, Vladimir i Gornja Klezna (Ulcinj)
Nrov, u Široke (Krajina) došli iz Zadrma (Albanija)
Nukov, Laništa (Mojkovac)
Nuković, Pljevlja
Nuovo, Herceg-ovi
Nurak, Bukovice (Pljevlja)
Nuribeg, Ulcinj
Nurković, u Grahovu (Nikšić) u 16. v. došli sa Meduna (Kuči), od njih su u: Petnjici, Gornjem Bihoru (Bijelo Polje), Podgorici, Ibarcu (Rožaj), u Seoštici (Rožaje) rođaci Ferovića, Nurkovića i Rastodera. Jedni kod Rožaja iz Lučica i kao: Suljović
Nurović (Džukelić), Lazarice (Kuči), grana Perišića odseljenih kod Plava i Gusinja
Nuhanović, Pljevlja
Nihadžić, Bijelo Polje i područne Grubače
Nuhi, Ulcinj
Nuhović, u Akovima (Bijelo Polje) i područna Grubovača, iz Turske
Nuhić, Bijelo Polje i Ulcinj
Nuhodžić, Bijelo Polje
Nuculović, potomci Pak Nika iz Selaca (izvorišta Cijevne) došli u Orahovo i Lazarce (Kuči), pa odande u Zatrijebač i Bar, jedni su kasnije Nikić, Pajović u Kučima; vidi: Nikić
Nušović, iz Krivog Dola (Kuči) prešli kod Gusinja i Plava

Па ,,Српкињо'' шта чекаш, прилепи човеку репку кад' тако паметно збори. Ја му прилепио.

..vidis meni pored Srpkinja ne stoje znaci navodnika JA JESAM Srpkinja, i rodjenjem i poreklom i osecanjima...ako to ne mozes da shvatis to je vec tvoj problem...
..a sta ti zickas repke ovde po forumu, ne razumem...sta ti to znaci...repke dajem kome ja smatram da treba, bez bilo cijih sugestija....a da je zasluzio jeste:D

..vidis meni pored Srpkinja ne stoje znaci navodnika JA JESAM Srpkinja, i rodjenjem i poreklom i osecanjima...ako to ne mozes da shvatis to je vec tvoj problem...
..a sta ti zickas repke ovde po forumu, ne razumem...sta ti to znaci...repke dajem kome ja smatram da treba, bez bilo cijih sugestija....a da je zasluzio jeste:D
Ма схватио сам, Српкиња удата за Црногорца и чим добила црногорску личну карту, окренула ћурак наопако. Ако си тако сретнија, само вози Мишко!

..sto se Nikolaididsa tice koliko ja imam informacija on je Grckog porekla, i prizetio se na Ct....
Пре ће бити Грк албанског порекла са урођеним анимозитетом према Србима.
Саветник баш по мери.

Back