MONTAZNE KUCE-iskustva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne raspravljam se sa amaterima.

stambenaizgradnja10-velika.jpg

Kao što rekoh, ne raspravljam se sa amaterima.

rock1.jpg
presjek-ravni-krov-33.jpg

I dobro, sta si sad navalio sa tim ravnim krovom? Znamo svi da takvi postoje I da su nista, da brzo propadnu I da prokisnjavaju. I kakve to veze ima sa montaznom kucom I zivotom u njoj?

Ako ti volis ok, napravi I uzivaj, ali nemoj I ti da gnjecis da su takvi krovovi bolji od standardnih krovova, kao sto ostali ne mogu da navedu ni jednu mogucu stvar da je zidana kuca bolja od montazne kuce, osim sto pominju neki prasak :)

zgrade se rade sa ravnim krovom verovatno zbog odrzavanja i dok traje dobro je.
mada nose i svoje probleme kao sto su kondenzacija i budj.

kada voda probije i pocne da curi prava je muka uraditi popravku dobro jer bi trebalo skidati sve slojeve i raditi iznova.

za privatnu zgradu crep je bolji iako mu treba povremeno ugadjanje.

na ytong sajtu ima kalkulator za koeficijent provodljivosti pa se mozete igrati i menjati parametre.

ja bih se odlucio za ytong 25 i 20cm stiropora,razlika izmedju 5 i 20 cm stiropora je700 din ili malo vise od 6 evra a kuca ima oko 200kvm spoljnih zidova sto cini 1200evra i to se povrati za par godina.

sto se tice montaznih ako nemate pare za kvalitetno uradjenu zidanu kucu bolje je kupiti montaznu nego lose ozidanu.mikroklima montazne je fina i izolacija je dosta dobra i kod onih starih 16cm debljine zida a kod novijih jos bolje.

na onom kalkulatoru mozete ubaciti kao zid ciglu pa videti provodljivost sa staklemom vunom i raznim debljinama.

Poslednja izmena:
Sve zavisi, ako je dobro uradjen ravan krov moze itekako da traje. Ja doduse nisam imao te srece, ziveo sam ranije u zgradi na poslednjem spratu i propao je. Krpili smo ga ali malo jace nevreme i vlaga na tavanu bi se pojavila.
Ali to ne znaci da nema dobrih ravnih krovova, po svetu imaju i bazene na krovu.
A sto se tice ravnih krovova kod montaznih kuca, zasto ne?!

ne bih ja montaznu sa ravnim krovom.

prvo nema betonske ploce tako da je teze izvesti sve slojeve izolacije kako treba.moze ,ali tesko.

drugo montazna kuca ima dosta drveta i gipsanih elemenata pa prodor vode moze biti fatalan.

Da, apsolutno se slazem, nema svrhe raspravljati..

nema svrhe ni zvati ga krovom, jer je to hidroizolovana ploca...

Cemu sluzi? kao terasa? Kao dvoriste? Jednostavno nema svrhu, a i jako je skupo i za izgradnju i za odrzavanje...

Svi stanovi, koji imaju plocu umesto krova su bez cene i jako ih je tesko prodati...

Ali ko voli, neka izvoli...

pozdrav, znate li možda koliko se plaća carina ili pdv na uvoz montažne kuće iz srbije u hrvatsku? mislim da je nešto novo otkad je HR ušla u EU.
i još jedno pitanje imam, jeste li imali kakva iskustva sa firmom my home company iz novog sada?
hvala vam!

Poslednja izmena od moderatora:
pozdrav, znate li možda koliko se plaća carina ili pdv na uvoz montažne kuće iz srbije u hrvatsku? mislim da je nešto novo otkad je HR ušla u EU.
i još jedno pitanje imam, jeste li imali kakva iskustva sa firmom my home company iz novog sada?
hvala vam!

A otkud bi mi znali za carine u Hrvatskoj ?
Pozovi My Home pa ih pitaj, oni bar imaju razlog da se iscimaju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back