Monopoly Tycoon

dakica

Ističe se
Poruka
2.605
[image]http://www.sk.co.yu/2001/11/siop15.title.gif[/image]

Za simulacije stonih igara na PC računarima, kompanija „Hasbro” je proizvođač nespornog renomea. Programeri ove kuće ne prestaju da iznenađuju sjajnim idejama kojima unapređuju koncept originalnih igara. Nakon Riska, na red je došao i Monopol, 70 godina star izum braće Parker, prodavan u 80 zemalja sveta i na 26 jezika.

Svi koji misle da je Monopoly Tycoon prosta kompjuterska replika popularne igre, biće prijatno iznenađeni. Ova varijanta Monopola pre bi se mogla uporediti s nekom „Maxisovom” Sim igrom, s obzirom da je koncept proširen složenim menadžerskim elementima. Kao na tabli, grad je i ovde podeljen na blokove koje igrači zaposedaju i na njima podižu različite građevine, standardne (hoteli, restorani) i nove (bolnica, biblioteka, gradska skupština). Prava lepota igre leži u sjajnoj grafici i 3D modelima unutar virtuelnog grada. Iako se grad sastoji iz svega nekoliko blokova, distanca iscrtavanja je velika, a zgrade se međusobno razlikuju brojnim detaljima. Kao šlag na torti dolaze saobraćajna gužva i užurbani prolaznici koji ambijantu ulivaju život.

Svojim građanima morate obezbediti krov nad glavom, ali i dovoljno mesta za snabdevanje, kao i konkurentno poslovanje. Igra se odvija u realnom vremenu (tokom pauze nije moguće poduzimati bilo kakve radnje) i u njoj istovremeno može učestvovati najviše šest igrača. Kontrola zbivanja na terenu odvija se putem tri ekrana čija je struktura detaljno objašnjena u okviru tutorijala. U single player režimu igrač se suočava sa serijom konkretnih zadataka, pri čemu svaki scenario ima tri nivoa težine. U mrežnom režimu igra je slično strukturisana, s tim da se unapred vrši podešavanje pravila, tj. uslova za pobedu.
 

dakica

Ističe se
Poruka
2.605
Petak, 17.08.2001
Monopoly - jedna od omiljenih drustvenih igara
NOVA VERZIJA MONOPOLY-a

Popularna igra na ploci je, u duhu vremena, dobila i kompjuter koji podiže i spušta cijene dionica.

Monopoly, igra koja simulira stjecanje novca u ogoljenom kapitalizmu, jedna je od najpopularnijih razbibriga na svijetu. Izmislio ju je 1934. Charles B. Darrow iz Pennsylvanije, koji je svoj izum ponudio velikom proizvodacu Parker Brothers (danas u sklopu Hasbroa). Parker Brothers su igru odbili jer su u njoj našli 52 pogreške ali, nakon što je Darrow prodao 5000 rukom radenih kompleta za igranje, iduce godine su se predomislili i poceli je proizvoditi.

Monopoly se danas pravi na 26 jezika i do sad je u svijetu prodano više od 200 miliona kompleta u 80 zemalja. Najnovija varijanta koja ce se uskoro pojaviti u trgovinama, burzanski Monopoly ("Stock Exchange Monopoly") nece imati skupljeni novac nasred ploce ("Community Chest") ni "Chance" kartice s nalozima, ali ce prilikom stjecanja dionica njihova vrijednost varirati, jer su sad na ploci "bikovi" i "medvjedi", simboli burzovnih spekulanata.

"Malo smo izmijenili pravila", kaže glasnogovornica Monopolyja Nicola Gregson. "Međutim, suština igre i dalje je ista. Treba zaraditi što više novca."

http://www.becki-informator.at/100110011/arhiva/zArhivaInteresantno16-31-08-01.htm
 
Da biste mogli da otvarate nove teme i trajno koristite svoje ime - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.