milsu
Domaćin
- Poruka
- 3.322
Hteo bih da kupim novi monitor sa većom rezolucijom slike, pa me zanima ako neko ima iskustva i može da preporuči neki monitor koji je dobar za prikaz fotografija, a da nije previše skup?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja to ne bih generalizovao po brendovima...Prvo odredis SUMU tj koliko love imas..E onda odes lepo nadjes koje konkretno modele mozes da si priustis..Pa krenes redom da poredis...HP ima isto OK modela...LG je isto kao I Samsung proizvodjac sopstevinh panela-samo je kod Samsunga druga -problematika-oni koriste 3 vrste panela-svoje, LG I ne znam koji su treci-znaci sansa da ubodes original Samsung panel je oko 33 %...Ugl.nek varijanta IPS panela-PLS, I sl(sve se svede skoro na isto) ti je najbolja za obradu fotki..Ja cu meni da jurim uskoro...Cim sahranim neunistivog VIewsonica-koji je bdw meni licno se najbolje pokazao od svih monitora...Da li se svi slažu oko Dell-a? Čini mi se da je negde na nekoj sličnoj temi neko hvalio Samsung.
Ako je napisao "veca rezolucija" sto je bitno za obradu fotki I da je "dobar prikaz fotografija" onda znaci da mu treba za obradu fotki..ili gresim? Drugo..Sta je raalika izmedju profija I amatera..?Evo ja sam foto-amater a imam NEKE fotke-ne sve bolje I od NEKIH profija...I sta sad..? Znaci ne zivim od toga, zaradim ponesto-ali hocu-da imam solidnu-ne najbolju opremu..@ghost in the shell
Ja ne pomenuh ips jer sam mislila da se to podrazumeva u ovom slucaju
Moja greska, mozda postavljac teme uopste nije u foto svetu pa ni ne zna za tu caku
Ja sam isla pretpostavkom da zna sve to pa sad samo oce da cuje o markama iskustva
Nemoj hp, nisu oni u istoj kategoriji kao dell, lg, samsung...
Ustvari prva jako bitna stvar je da li je postavljac neko ko se bavi fotografijom/grafikom il sl....
Jer ako je ovo onako iz amaterskih pobuda onda nema neke velike mudrosti....
Tema nije da merimo mooda cije su lepse, no je tema cista tehnikalijaAko je napisao "veca rezolucija" sto je bitno za obradu fotki I da je "dobar prikaz fotografija" onda znaci da mu treba za obradu fotki..ili gresim? Drugo..Sta je raalika izmedju profija I amatera..?Evo ja sam foto-amater a imam NEKE fotke-ne sve bolje I od NEKIH profija...I sta sad..? Znaci ne zivim od toga, zaradim ponesto-ali hocu-da imam solidnu-ne najbolju opremu..
ne znam o cemu ti pricas..???ko sta meri/..?Ajd epolako smireno procitaj ti to josh jednom..Ja sam iz naslova teme shvatio da coveku treba za obradu fotki-pa sam shodno tome I preporucio...A ono"uzmi Dela"...no comment..Nit je svaki Dell dobar monitor nit je svaki Samsung dobar telefon..zavisi od namene I klase..Na kraju krajeva zbog ovakvih stvari mi se I zgadila fotografija na Krstarici...Over and OutTema nije da merimo mooda cije su lepse, no je tema cista tehnikalija
Ako ce covek na monitoru da gleda po neku svoju fotku i divi se sam sebi moze da kupi polovnjaka za 50e hp i zavrsena prica
Ako ce nedeljno da provlaci nekoliko hiljada fotki kroz lr, ps, za komercijalnu upotrebu/izlozbe koje ce da plasira sto online sto stampano, itekako je bitno kakav ekran ima koliko realno prikazuje boje i sl performanse, i tada treba da spremi vece parice
Naravno da želim da gledam i obrađujem fotografije. Nisam profesionalac nego amater, profesionalac nikada ne bih ni voleo da budem, hoću da slikam za sebe po svojim idejama, a ne za druge, drugi neka slikaju sami za sebe šta god hoće.
za fotografiju,znaci prvenstveno neka bude IPS monitor. IPS nek bude i gledaj sto veca rezolucija nek bude. znaci vise od 1920x1080px.
Ebt al lupash glupostoi...pazi poredish TO vreme...i ovo sad...Danas je Full HD MINIMUM čak i malo za obradu fotki, pa i za bilo šta ozbiljnije..Drugo nisu svi Eizo monitori vrhunski...I tu postoje klase-cenovni rangovi itd..Ljudi su radili Matrix sa manjom rezlucijom.
Ako hoce dobar monitor onda neka uzme Eizo
https://www.kupujemprodajem.com/Kompjuteri-Desktop/Monitori/Eizo-EV2750-FlexScan-80297683-oglas.htm
Ili neki koji ima hardversku kalibraciju...
Ebt al lupash glupostoi...pazi poredish TO vreme...i ovo sad...Danas je Full HD MINIMUM čak i malo za obradu fotki, pa i za bilo šta ozbiljnije..Drugo nisu svi Eizo monitori vrhunski...I tu postoje klase-cenovni rangovi itd..
Pogledaj ovo mozda ti se svidi.Hteo bih da kupim novi monitor sa većom rezolucijom slike, pa me zanima ako neko ima iskustva i može da preporuči neki monitor koji je dobar za prikaz fotografija, a da nije previše skup?
Pa mislim, ono nekog reda radi da ljudima koji se upljuvashe da ti pomognu kazesh SHTA si kupio..?Hvala svima na pomoći, kupio.
Pa ono...Ako ti HDMI koji on nema nije prioritete u principu OK izbor...Uzdravlju te sluzio, cestitam kupovinu!Dell U2412M.
Pa ono...Ako ti HDMI koji on nema nije prioritete u principu OK izbor...Uzdravlju te sluzio, cestitam kupovinu!
Pa najveca mana zbog koje ga ja konkretno nisam uzeo je ta koju sam naveo...Ovo ostalo...je tek za nijansu slabije od novijh modela..U 2415 je sledeci u tom nizu… Samo je kod nas neopravdano skup-kao i sve,..I malko je "mator" model al neka mu je sa srecom
Ja koristim monitor npr I kao TV prijemnik..Pa mi je HDMI npr pozeljan...Ali da slazem se kvalitet slike je odlican..Pa IPS panel sta reci...I idealna rezolucija za 24 incha monitor..Šta će mi HDMI. Bitan mi je kvalitet slike i rezolucija, koji su više nego ok.
Šta će mi HDMI. Bitan mi je kvalitet slike i rezolucija, koji su više nego ok.