Monitor za fotografiju

• Začetnik teme Začetnik teme milsu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Samsung je bio medju vodecima u vreme crt
Sad sa ovim novim nisam nesto zapazila da ih masovno koriste
Ne sumnjam da su dobri, samo ih ne vidjam cesto u mom poslu, ne znam sto...
Oni su imali neku frku sa jabukicom, cak su se i sudili, ne znam jel znas foru ali mac nema tako dobar ekran jer je neko iz jabuke genije, nego im samsung pravi, pa je samsung hteo da baci na trziste po istoj tehnologiji ali pod svojim imenom, pa zavrse na sudu, ne znam sta je bilo sa tim na kraju....

Da li se svi slažu oko Dell-a? Čini mi se da je negde na nekoj sličnoj temi neko hvalio Samsung.
Ja to ne bih generalizovao po brendovima...Prvo odredis SUMU tj koliko love imas..E onda odes lepo nadjes koje konkretno modele mozes da si priustis..Pa krenes redom da poredis...HP ima isto OK modela...LG je isto kao I Samsung proizvodjac sopstevinh panela-samo je kod Samsunga druga -problematika-oni koriste 3 vrste panela-svoje, LG I ne znam koji su treci-znaci sansa da ubodes original Samsung panel je oko 33 %...Ugl.nek varijanta IPS panela-PLS, I sl(sve se svede skoro na isto) ti je najbolja za obradu fotki..Ja cu meni da jurim uskoro...Cim sahranim neunistivog VIewsonica-koji je bdw meni licno se najbolje pokazao od svih monitora...

@ghost in the shell
Ja ne pomenuh ips jer sam mislila da se to podrazumeva u ovom slucaju
Moja greska, mozda postavljac teme uopste nije u foto svetu pa ni ne zna za tu caku
Ja sam isla pretpostavkom da zna sve to pa sad samo oce da cuje o markama iskustva

Nemoj hp, nisu oni u istoj kategoriji kao dell, lg, samsung...

Ustvari prva jako bitna stvar je da li je postavljac neko ko se bavi fotografijom/grafikom il sl....
Jer ako je ovo onako iz amaterskih pobuda onda nema neke velike mudrosti....

@ghost in the shell
Ja ne pomenuh ips jer sam mislila da se to podrazumeva u ovom slucaju
Moja greska, mozda postavljac teme uopste nije u foto svetu pa ni ne zna za tu caku
Ja sam isla pretpostavkom da zna sve to pa sad samo oce da cuje o markama iskustva

Nemoj hp, nisu oni u istoj kategoriji kao dell, lg, samsung...

Ustvari prva jako bitna stvar je da li je postavljac neko ko se bavi fotografijom/grafikom il sl....
Jer ako je ovo onako iz amaterskih pobuda onda nema neke velike mudrosti....
Ako je napisao "veca rezolucija" sto je bitno za obradu fotki I da je "dobar prikaz fotografija" onda znaci da mu treba za obradu fotki..ili gresim? Drugo..Sta je raalika izmedju profija I amatera..?Evo ja sam foto-amater a imam NEKE fotke-ne sve bolje I od NEKIH profija...I sta sad..? Znaci ne zivim od toga, zaradim ponesto-ali hocu-da imam solidnu-ne najbolju opremu..

Ako je napisao "veca rezolucija" sto je bitno za obradu fotki I da je "dobar prikaz fotografija" onda znaci da mu treba za obradu fotki..ili gresim? Drugo..Sta je raalika izmedju profija I amatera..?Evo ja sam foto-amater a imam NEKE fotke-ne sve bolje I od NEKIH profija...I sta sad..? Znaci ne zivim od toga, zaradim ponesto-ali hocu-da imam solidnu-ne najbolju opremu..
Tema nije da merimo mooda cije su lepse, no je tema cista tehnikalija
Ako ce covek na monitoru da gleda po neku svoju fotku i divi se sam sebi moze da kupi polovnjaka za 50e hp i zavrsena prica
Ako ce nedeljno da provlaci nekoliko hiljada fotki kroz lr, ps, za komercijalnu upotrebu/izlozbe koje ce da plasira sto online sto stampano, itekako je bitno kakav ekran ima koliko realno prikazuje boje i sl performanse, i tada treba da spremi vece parice

Tema nije da merimo mooda cije su lepse, no je tema cista tehnikalija
Ako ce covek na monitoru da gleda po neku svoju fotku i divi se sam sebi moze da kupi polovnjaka za 50e hp i zavrsena prica
Ako ce nedeljno da provlaci nekoliko hiljada fotki kroz lr, ps, za komercijalnu upotrebu/izlozbe koje ce da plasira sto online sto stampano, itekako je bitno kakav ekran ima koliko realno prikazuje boje i sl performanse, i tada treba da spremi vece parice
ne znam o cemu ti pricas..???ko sta meri/..?Ajd epolako smireno procitaj ti to josh jednom..Ja sam iz naslova teme shvatio da coveku treba za obradu fotki-pa sam shodno tome I preporucio...A ono"uzmi Dela"...no comment..Nit je svaki Dell dobar monitor nit je svaki Samsung dobar telefon..zavisi od namene I klase..Na kraju krajeva zbog ovakvih stvari mi se I zgadila fotografija na Krstarici...Over and Out

Naravno da želim da gledam i obrađujem fotografije. Nisam profesionalac nego amater, profesionalac nikada ne bih ni voleo da budem, hoću da slikam za sebe po svojim idejama, a ne za druge, drugi neka slikaju sami za sebe šta god hoće.

Ljudi su radili Matrix sa manjom rezlucijom.
Ako hoce dobar monitor onda neka uzme Eizo
https://www.kupujemprodajem.com/Kompjuteri-Desktop/Monitori/Eizo-EV2750-FlexScan-80297683-oglas.htm

Ili neki koji ima hardversku kalibraciju...
Ebt al lupash glupostoi...pazi poredish TO vreme...i ovo sad...Danas je Full HD MINIMUM čak i malo za obradu fotki, pa i za bilo šta ozbiljnije..Drugo nisu svi Eizo monitori vrhunski...I tu postoje klase-cenovni rangovi itd..

Ebt al lupash glupostoi...pazi poredish TO vreme...i ovo sad...Danas je Full HD MINIMUM čak i malo za obradu fotki, pa i za bilo šta ozbiljnije..Drugo nisu svi Eizo monitori vrhunski...I tu postoje klase-cenovni rangovi itd..

Ne vec govorim da za obradu slike je sasvim dovoljan i 1080p monitor, pogotovo za nekog ko hoce da se bavi amaterski!!!
I naravno da postoje klase, isto kao sto postoji izmedu Mercedesa koji se pravi u Madjarskoj i ima Reno motor i pogon na prednje tockove...

Ako hoces tako da gledas onda hajde da poredimo i velicinu monoitora, cenu, kvalitet izrade, tehicku podrsku, true color obavezno, savrseno kalibrisan....
Eto neka kupi neki Eizo za 4-5000e i resen problem.
Ovaj sto sam ti linkovao je fantasticam pa cak i ako je polovan i ako je verovati liku da je malo koriscen. Pivot, unapred kalibrisan, proizveden u Japanu a ne u bangladesu ili ko zna gde, usb hub, usb ulazi, odlican ugao gledanosti i vise nego odlicna rezolucija za taj monitor.

Šta će mi HDMI. Bitan mi je kvalitet slike i rezolucija, koji su više nego ok.

Iskreno, ja ih radije uzeo polovan monitor za 100e vise ( da ima garanciju ). Mogao si naci za 300e ( 350e nov ) da je 1440p i barem 27inc. Winwin i emmi samo u krajnjoj nuzdi. Imas na KP likove ( pouzdane ) koji prodaju jako kvalitetne nove/polovne stvari.... Iskreno se nadam da ce ti dobro sluziti.

Back