Monarhistički istoričari

Ne slavi se više mada se slavio.l do 2001. A koji je to danas praznik koji je praznuje kao dan ustanka u Srbiji u Drugom svetskom ratu? Slavi li se neki dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu kao državni praznik?
Нисам на то мислио већ на чињеницу да нису жандарми ту дошли да растуре скуп као што се каже, него су комунисти дошли на вашар уприличен на дан Светог Јована, сеоске славе, да држе говоре и сукобили су се жандармима који су обезбеђивали скуп.Иначе оба жандарма су рехабилитовани.Неког општег празника нема, припадници четничког покрета славе почетак устанка сваке године 10. маја на Равној Гори.
Нема те државе нема ни њених празника просто.
Знаш ли шта се десило са том жандармеријом и њеним командантом?

Нема те државе нема ни њених празника просто.
Verujem, ptice su oslobodile Jugoslaviju, tako će ispasti na kraju.
Нисам на то мислио већ на чињеницу да нису жандарми ту дошли да растуре скуп као што се каже, него су комунисти дошли на вашар уприличен на дан Светог Јована, сеоске славе, да држе говоре и сукобили су се жандармима који су обезбеђивали скуп.
Kako god to ne menja činjenicu kada je počeo organizovani oružani otpor u Jugoslaviji i Srbiji.
Знаш ли шта се десило са том жандармеријом и њеним командантом?
Šta?
Иначе оба жандарма су рехабилитовани
Kao tvoj Draža što je rehabilitovan a ja ti izbacio njegov izfajnički potpus.

Verujem, ptice su oslobodile Jugoslaviju, tako će ispasti na kraju.
То нема везе са празницима.
Kako god to ne menja činjenicu kada je počeo organizovani oružani otpor u Jugoslaviji i Srbiji.
Оружани отпор је почео још када је почео рат 6.априла, а наставио се одмах по окупацији, тада је почела револуција у режили КПЈ.
Жандармерију су Немци распустили а њеног команданта Јована Тришића одвели у логор као тотално непоуздане и антинемачки орјентисане, а уместо њих формирали су СДС И СДК.Јел и он сарадник окупатора?
Kao tvoj Draža što je rehabilitovan a ja ti izbacio njegov izfajnički potpus.
Тај потпис који си избацио не значи ништа.Сарадници окупатора се не могу рехабилитовати по закону о рехабилитацији.

Жандармерију су Немци распустили а њеног команданта Јована Тришића одвели у логор као тотално непоуздане и антинемачки орјентисане, а уместо њих формирали су СДС И СДК.Јел и он сарадник окупатора?
Pa bio je dobar dok im je trebao, neßto je počeo da mulja i završio je kako je završio.
Тај потпис који си избацио не значи ништа.Сарадници окупатора се не могу рехабилитовати по закону о рехабилитацији.
To može samo da znači da je sud debelo pogrešio kada je doneo odluku o rehabilitaciji Draže i sa ta odluka trrba što pre da se poništi.

Оружани отпор је почео још када је почео рат 6.априла, а наставио се одмах по окупацији, тада је почела револуција у режили КПЈ.
Organizovani oružani otpor počeo je 11. jula kada su partuzano po nalogu Moskve krenuli u otvoreni rat protiv okupatora. Sve pre toga su izolovani i neorganizovani sukobi upereni protiv zločina okupatorskih snaga.

Da li užburbano radi na istraživanju zločina zapadnih Saveznika i Crvene armije u Nemačkoj pre svega silovanje Nemica? Malo se o tome pisalo i kraj. Drugo ako je bilo zločina to je rađeno prema četnicima i ustašama i njihovim saradnicima jer su se oni borili do samog kraja i to je vrlo kratko trajalo i brojke su sigurno prenaduvane. Gubitnici od sebe prave oreole žrtvava prenaduvavajući brojke i time žele da izvrše reviziju istorije.
Koliko je nevinih ljudi pobijeno od strane komunista na teritoriji cele Jugoslavije?

Pa bio je dobar dok im je trebao, neßto je počeo da mulja i završio je kako je završio.
Опет паушални закључци.И онда кажеш да треба да верујемо онима који и логораше у немачким логорима сматрају сарадницима окупатора!
To može samo da znači da je sud debelo pogrešio kada je doneo odluku o rehabilitaciji Draže i sa ta odluka trrba što pre da se poništi.
То значи да је комунистички суд погрешио, баш ме чуди, уосталом на том суђењу су учествовали и представници стране која га је осудила, само што су на овом суђењу били потребни прави долази а не ловачке приче па су зато тако и прошли.Не може да се поништи првостепена је без права жалбе.
Organizovani oružani otpor počeo je 11. jula kada su partuzano po nalogu Moskve krenuli u otvoreni rat protiv okupatora. Sve pre toga su izolovani i neorganizovani sukobi upereni protiv zločina okupatorskih snaga.
Организовани отпор је почео још 6. априла, герилски још 10.маја, Стаљин је позвао комунисте на отпор 4.јула да будемо прецизни, пре тога су са Немцима играли фудбал.

Опет паушални закључци.И онда кажеш да треба да верујемо онима који и логораше у немачким логорима сматрају сарадницима окупатора!
Pa zato što je završio u logoru znači da je bio nevin? Pa niko ne voli izdajice jer uvek postoji mogućnost da će i njih izdati.
То значи да је комунистички суд погрешио, баш ме чуди, уосталом на том суђењу су учествовали и представници стране која га је осудила, само што су на овом суђењу били потребни прави долази а не ловачке приче па су зато тако и прошли.Не може да се поништи првостепена је без права жалбе.
Izbacio sam ti potpis a takvih dokumenata samo ja sam našao nekoliko sa četničkim komandama o njihovo saradnji sa nacistima i ustašama protuv partizana.

Poslednja izmena od moderatora:
  • Haha
Reactions: PA8
Pa zato što je završio u logoru znači da je bio nevin? Pa niko ne voli izdajice jer uvek postoji mogućnost da će i njih izdati.
Него значи да је био сарадник тог истог окупатора шта ли...дај уозбиљи се.
Izbacio sam ti potpis a takvih dokumenata samo ja sam našao nekoliko sa četničkim komandama o njihovo saradnji sa nacistima i ustašama protuv partizana. A ko zna koliko toga ima u arhivama nego je Aca Četnik sve to stavio pod tepih. Verovatno da spere deo svoje biografije kada je bio Vojvodin najbolji đak.
Очигледно да ти се ти потписи не примају на судовима као што рекох.
Колико знам шта год је ново откривено везано за документа другог светског рата то је само негирало предходно дефинисану комунистичку историју, није је потврђивало, од Дражине потернице па надаље, тако да нема сумње да ће тако бити и у будућности када се отворе све архиве поготово оне Удбине.

• Podržavam
Него значи да је био сарадник тог истог окупатора шта ли...дај уозбиљи се.
Pa Nedićevci su svi bili nacističke sluge.
Очигледно да ти се ти потписи не примају на судовима као што рекох.
Колико знам шта год је ново откривено везано за документа другог светског рата то је само негирало предходно дефинисану комунистичку историју, није је потврђивало, од Дражине потернице па надаље, тако да нема сумње да ће тако бити и у будућности када се отворе све архиве поготово оне Удбине.
To što je Drža bio na nacističkoj poternici ga ne aminuje za kasnije njegove postupke.

• Haha
Pa Nedićevci su svi bili nacističke sluge.
Недићевци јеси али жандармерија није недићевска.Недић их је и заменио својом стражом.Није Недић био у логору него Тришић.
To što je Drža bio na nacističkoj poternici ga ne aminuje za kasnije njegove postupke.
Био је и касније на нацистичкој потерници, прво децембра 1941 па лета 1943 тако да......

• Podržavam
Био је и касније на нацистичкој потерници, прво децембра 1941 па лета 1943 тако да......
Zašto su ga skinuli sa poternice pa ponovo vratili?
Недићевци јеси али жандармерија није недићевска.Недић их је и заменио својом стражом.Није Недић био у логору него Тришић
Kome je bila podređena ta žandarmerija?

• Haha
Činjenica je da pravih istoričara koji se bave strukom...nema, jer normalni istoričari završe kao bibliotekari, a testiraju ih tako što im narede da kradu po arhivama dokumenta. Da ne pišem o onima koji u istoriju umešaju arheologiju oni dobiju otkaz zbog nestručnosti.
Ovo traje još od 70tih godina i plaćeno je unapred od strane ratnih zločinaca sakrivenih po "civilizovanom" fašističkom svetu....

Zašto su ga skinuli sa poternice pa ponovo vratili?
Ко каже да су га скинули са потернице, него су потврдили потерницу и дали већу суму на његову главу.Већи је проблем што са тим не знаш шта ћеш нити имаш неко рационално објашњење које би било повољно, али ти то не смета да критикујеш неке монархистичке историчаре и то без основе.
Kome je bila podređena ta žandarmerija?
Коме да буде подређена, то је полиција није војска, радили су свој полицијски посао и пре рата и то наставили у време рата, међународни закони им то дају за право.

Ко каже да су га скинули са потернице, него су потврдили потерницу и дали већу суму на његову главу.Већи је проблем што са тим не знаш шта ћеш нити имаш неко рационално објашњење које би било повољно, али ти то не смета да критикујеш неке монархистичке историчаре и то без основе.
Pa nisu se nešto nacisti pretrgli da ga uhvate kao Tita na primer što su lovilim Ali ja sam ti izbacio potpis i to je krunski dokaz o njegovoj saradnji sa okupatorima i za mene jenta priča završena.
Коме да буде подређена, то је полиција није војска, радили су свој полицијски посао и пре рата и то наставили у време рата, међународни закони им то дају за право.
Policija koja je država sama za sebe? To ne postoji niti će postojati.

• Haha
Da li ste primetili navalu monarhističkih (da ne kažem četničkih istoričara) koji istoriju "navode na svoju vodenicu" odnosno iskrivljuju činjenice u korist četnika i monarhije? Skoro sam gledao poznatom istoričara na televiziji sa nacionalnom frekvencijom (omanji gospodin sa bradom) gde je govorio o početku ustanka partizana u Jugoslaviji. i spominjao je incident gde je jedan partizan ubio dvojicu žandarma. I pričajući o tom žandarmu koji je jadničak pobegao iz Like i utehu našao baš u kolaboracionističkim žandamima priča kako ga je ubio zli partizan. Ja otvorim na vikipediji i pročitam da im je partizan rekao da bace oružje i oni su prvi zapucali na njega i on i je sa saborcima ubio. I kako stati na put takvim neobjektivnim naučnim radnicima koje zanima samo njihova verzija istine i ništa drugo?
Odlicna tema, jedan od glavnih cetnickih ''istoricara'' je Samardzic koji cim zine laze
Samardzic koji nije postavio nikakav izvor ''tvrdi'' da je Rudolf Petovar Slovenac koji nije imao veze sa ustasma, a preko noci postao ustaski komadant pocinio brojne zlocine nad Srbima i posle tri meseca presao u partizane, a ovi ga proglasili narodnim herojem...to moze samo Samardzic da izmisli
Milisav Samardzic Saradnja partizana sa Nemcima, ustasama i Albanica. Naravno za ovu pricu ne postoji ni jedan dokaz....
- II Saradnja partizana sa ustasam
-9. Saradnja ustasa i komunista povodom kapitulacije Italije 104 strana

https://fr.calameo.com/read/0007418...UByxPqs01_RkLNpO4TEa4l5Fa_oKEhiGSNhVDjXHprcEY
bane kurton (1).png

Prvo sto se vidi da Samardzici nije postavio nikakvu fus nostu, nije dao nikakav izvor za takvu pricu.
DrugopokoljSrba u Ljubinju je bio u julu 1941 koji su pocinili divlje ustase, i kada nije bilo nikakavih komadanata, jer se u to vreme tek formirala ustaska vojnica tj ustaske bojne.
Trece kako je moguce da zarobljeni Slovenac,preko noci postane ustaski komadant svih ''hrvatskih formacija u tom kraju'' ? inace sva ustaska komandna mesta su drzali pavelicevi poverljivi ljudi iz vremena imigracije Francetic, Artukovic, Babic....
Cetvrto nigde se ne spominje da je Rudolf Petovar bio ustasa. Cak ni enciklopedija Tko je tko u NDH ga ne spominje, ni na spiskovima svih ustaskih bojni njegovo ime se ne nalazi.
Jadovno je prenelo ovu dezinformaciju iz samardziceva knjige da je Rudolf Petovar bio ''ustasa'' i da je ''klao Srbe''
Javi se cerka od Rudolfa Petovara - rekla koje vi nebulze pîsete, to nije tacno, gde su vam dokazi ?
Onda se Jadovno javilo, mi smo to preuzeli od Samardzica, tek onda su poceli da istrazuju, i nisu nasli nista o cemu Samardzic tvrdi.
Sajt Jadovno:roll::roll::roll: prenosi dezinformacije od samradzica, i proglasava Petovara koji je inace Slovenac, da je ustaski koljac....posle - UPPPPSSSS-Jadovno kao treba da'' istrazi.''...prvoga proglase za ustaskog koljaca samo zato sto je samardzic to napisao, posle kada sami pocnu da istrazju vide da to nije istina.Kao taj tekst od samardzica mozete naci na nekoliko ''internetp ortala''...vi isto na nekoliko interent portala mozete naci i da je zemlja ravna ko ploca, ali to ne znaci ako neka nebuloza pisena nekoliko interenet poratala da je to automaski istina....
ustaški oficir komandant svih ustaskih formacija u Hercegovini, prelazi partizanima . Partizani ga unapredjuju u generala, a posle rata - kruna svega - proglašavaju za Narodnog heroja!"
Tanja Petovar: Moj otac Rudolf Petovar, nikada nije bio ustaški oficir, niti je bio komandant hrvatskih formacija u Hercegovini.
Gospođa Tanja Petovar, poslala nam je demantij na prilog: Konferencija u Latini, Italija: "Dalmacija: jedna zaboravljena istina", objavljen na našem sajtu.

Poštovani,

Na vašem portalu www.jadovno.com sam u tekstu Konferencija u Latini, Italija: "Dalmacija: jedna zaboravljena istina", pročitala sledeće:

"Rudolf Petovar, ustaški oficir komandant svih hrvatskih formacija u Hercegovini, prelazi partizanima krajem '43. Partizani ga unapredjuju u generala, a posle rata - kruna svega - proglašavaju za Narodnog heroja!"

Rudolf Petovar je moj otac. On nikada nije bio ustaški oficir, niti je bio komandant hrvatskih formacija u Hercegovini. Bio je od oktobra 1941. godine u jedinicama narodno oslobodilačke vojske, a 1946 je unapređen u čin general majora. Nikada nije proglašen za narodnog heroja.

Uverena sam da je do gore navedenih opakih netačnosti došlo iz neznanja autora teksta pa vam u prilogu šaljem kratku biografiju moga pokojnog oca Rudolfa Petovara. Molima vas da na način dostojan vašeg časnog udruženja ispravite ovu grubu neistinu i tešku klevetu moga pokojnog oca.

S poštovanjem,

Tanja Petovar

Pa nisu se nešto nacisti pretrgli da ga uhvate kao Tita na primer što su lovilim Ali ja sam ti izbacio potpis i to je krunski dokaz o njegovoj saradnji sa okupatorima i za mene jenta priča završena.
Опет паушални надризакључци без доказа, то што ти не знаш нешто не значи да је то тачно.И ја сам ти избацио две потернице за њим, преко 30 операција против њега, савезничке официре код њега током рата, спашавање савезничких авијатичара, његови људи у логорима и на објавама о стрељању, медаље од савезничких команданта, али изгледа да не вреди, ти ће да верујеш неком потпису.
Policija koja je država sama za sebe? To ne postoji niti će postojati.
Та држава је окупирана, а њене полицијске снаге врше своју дужност као и раније, то није сарадња са окупатором.

Та држава је окупирана, а њене полицијске снаге врше своју дужност као и раније, то није сарадња са окупатором.
Jeste.
ти ће да верујеш неком потпису.
"Ako koza laže rod ne laže." Vidi se jasno kao dan.

• Haha
Vladislav B. Sotirović - ''istoričar''
Sortirovic laze o saradnji partizana i ustasa, jer priton prica price koje sam izmislja. Jer za to sto je postavio ne postoji niti jedan dokaz, niti je bilo koji istoricar ikada nasao podatke o tome i prezetovao.
Saradnja Brozovih partizana i Pavelićevih ustaša
Gde se mogu procitati nebuloze da je Tito celog rata imao kontakt sa ustasama, da je Pavelic dao oruzije i munuciju da se formiraju Proleterske brigade i ne samo to, nego je Pavelic velikodusno Titu dao i teritoriju da napravi Bihacku republiku.,,,naravno nikakvi dkumenti nego treba da se veruje Sotirovicu na rec
Sotirovic zatim laze kako je Tito sakrivao logor Jasenovac

Tito je sakrio istinu o Jasenovcu​

https://www.danas.rs/dijalog/licni-...4lgl-mMFE6boOVIQ1ezYhd3G4uoAJLUSeWD3wIf4vmYr4
Tito je jos za vreme rata naredio da se skupljaju iskazi svedoka i svi dokazi o logoru Jasenovca, i 1946 izdali delo o logoru Jasenovcu, i istini sta se tako dogadjalo, o ubijanju dece, svim nacinima ubijanja logorasa od strane ustasa, ko su bili ustaski zlikovci u logoru, i da je ubijeno oko 600.000
Zemaljska komisija Hrvatske za utvrdjivanje zlocina okupatora i njihovih pomagaca
U LOGORU ZLOČINI JASENOVAC
Z A G R E B 1946.
http://digital.nub.rs/pdf/jasenovac.pdf
004.jpg

Није, нити се убиство жандара може сматрати почетком борбе против окупатора јер они нису окупатори.
"Ako koza laže rod ne laže." Vidi se jasno kao dan.
Виде се потернице јасно.
https://fr.calameo.com/read/0007418...UByxPqs01_RkLNpO4TEa4l5Fa_oKEhiGSNhVDjXHprcEY
Pogledajte prilog 1609673
Prvo sto se vidi da Samardzici nije postavio nikakvu fus nostu, nije dao nikakav izvor za takvu pricu.

Tanja Petovar: Moj otac Rudolf Petovar, nikada nije bio ustaški oficir, niti je bio komandant hrvatskih formacija u Hercegovini.
Gospođa Tanja Petovar, poslala nam je demantij na prilog: Konferencija u Latini, Italija: "Dalmacija: jedna zaboravljena istina", objavljen na našem sajtu.
Rudolf Petovar je moj otac. On nikada nije bio ustaški oficir, niti je bio komandant hrvatskih formacija u Hercegovini. Bio je od oktobra 1941. godine u jedinicama narodno oslobodilačke vojske, a 1946 je unapređen u čin general majora. Nikada nije proglašen za narodnog heroja.
Извори су наведени на крају књиге али без фуснота па се не зна шта је одакле узимао, то је тачно.
Елем изгледа да је ипак до октобра 1941 био у хрватским формацијама у Херцеговини.
https://jadovno.com/arhiva/intervju...xrvatskix-formacia-u-xercegovini.html?lng=cir
https://jadovno.com/arhiva/tl_files/ug_jadovno/rudolf_rudi_petovar1.pdf?lng=cir
Screenshot 2024-09-14 at 18-13-57 rudolf_rudi_petovar1.pdf.png

Диван примерак антифашисте.

Није, нити се убиство жандара може сматрати почетком борбе против окупатора јер они нису окупатори.

Виде се потернице јасно.

Извори су наведени на крају књиге али без фуснота па се не зна шта је одакле узимао, то је тачно.
Елем изгледа да је ипак до октобра 1941 био у хрватским формацијама у Херцеговини.
https://jadovno.com/arhiva/intervju...xrvatskix-formacia-u-xercegovini.html?lng=cir
https://jadovno.com/arhiva/tl_files/ug_jadovno/rudolf_rudi_petovar1.pdf?lng=cir
Pogledajte prilog 1610066
Диван примерак антифашисте.
Sta je izvor ? Neko nesto kaze.
Samardzic je lazovcina nad lazovcinama, cuj Petovar je od domobrana posta ustaski komadant za Bosnu ( mada se njegove ime apsolutno ne nalazi u knjiz Tko je tko u NDH, a tako cisok polozaj imao. Inace svi na visokim ustaskim polozajima bili su Pavelicevi poverljivi ljudi iz imigracije)

• Haha

Back