Monarhisti talasaju Dunav

Austrija se nikada nije pomirila sa posledicama Trijanonskog sporazuma...

Веома сам добро упућен какав је однос Аустријанаца према Монархији.
Велики део народа је за обнову монархистичког уређења државе.
Само помињање Монархије у њима буди понос и поштовање.

Zasto nam onda ta Austrija nije pomogla da se oslobodimo Turaka, ako nas toliko voli, vec nas je sve vreme vukla za nos.

Зашто нам Аустрија није помогла? Па они су се вековима натезали са Турцима.
А циљ им је био не да нам помогну него да узјашу они. А однос снага између Турака и Аустријанаца се најбоље видео приликом Турске опсаде Беча 1683.године. Док су Швабама највећи успеси били повремени прелази јужно од Дунава.

Jeste da ne pamtim bas ta vremena i da je bilo davno, al kazu da je ovde bilo mnogo bolje dok smo bili pod austrougarima nego od kada smo pod Srbima.
Evo ja kao banaćanin koji potiče iz stare banatske porodice i kao neko ko Banat zna kao svoj dlan, rekao bih ti da nemaš pojma.

Da li se možda sećaš
Rakocijevog ustanaka?
Znaš li šta se tada zbilo sa Srbima u Potisju (Bačka) i Pomorišju (Banat), pa i u ostalim delovima Vojvodstva Serbia? Znaš li možda koliko je Srba i Rumuna proterano, a koliko srpskih i rumunskih naselja spaljeno?
E vidiš ja znam, ali mi molim te reci ti da vidim koliko ti znaš. Verovatno nemaš pojma jer se to uči u srednjoj školi, a sumnjam da si tu instituciju pohađala.

Znaš li možda da pod AU ako si pravoslavac nisi mogao da imaš političke i vojne titule?
Da li znaš da nisi imao slobodu govora?
Da li znaš da sad možeš Tadiću da pretiš smrću i da te niko neuhapsi, a ako si onomad rekao nešto protiv careve politike bila je "glava na panj" (u slučaju AU, bacanje sa litice)?

Da li znaš da su onomad ljudi bili mnogo siromašniji nego danas?
Da li znaš da su Srbe zvanično i nezvanično često nazivali Racima i Grkoistočnjacima, a Rumune masovno Vlasima i Grkoistočnjacima?
Itd...

Jeli treba da ti spominjem zločine u Botošu, Tomaševcu, Melencima i Kanjiži?
Ako treba samo kaži.

----
Ja sam rođen u Kikindi, živim u Pančevu a o Vojvodini (posebno o Banatu) i vojvođanskim Srbima i Rumunima znam 1000000000 X više nego ti.

Poslednja izmena:
Веома сам добро упућен какав је однос Аустријанаца према Монархији.
Велики део народа је за обнову монархистичког уређења државе.
Само помињање Монархије у њима буди понос и поштовање.

Биће пре Аустрија опет Царевина него ли Србија Краљевина... на жалост...

Evo ja kao banaćanin koji potiče iz stare banatske porodice i kao neko ko Banat zna kao svoj dlan, rekao bih ti da nemaš pojma.

Da li se možda sećaš
Rakocijevog ustanaka?
Znaš li šta se tada zbilo sa Srbima u Potisju (Bačka) i Pomorišju (Banat), pa i u ostalim delovima Vojvodstva Serbia? Znaš li možda koliko je Srba i Rumuna proterano, a koliko srpskih i rumunskih naselja spaljeno?
E vidiš ja znam, ali mi molim te reci ti da vidim koliko ti znaš. Verovatno nemaš pojma jer se to uči u srednjoj školi, a sumnjam da si tu instituciju pohađala.

Znaš li možda da pod AU ako si pravoslavac nisi mogao da imaš političke i vojne titule?
Da li znaš da nisi imao slobodu govora?

Da li znaš da sad možeš Tadiću da pretiš smrću i da te niko neuhapsi, a ako si onomad rekao nešto protiv careve politike bila je "glava na panj" (u slučaju AU, bacanje sa litice)?

Da li znaš da su onomad ljudi bili mnogo siromašniji nego danas?
Da li znaš da su Srbe zvanično i nezvanično često nazivali Racima i Grkoistočnjacima, a Rumune masovno Vlasima i Grkoistočnjacima?
Itd...

Jeli treba da ti spominjem zločine u Botošu, Tomaševcu, Melencima i Kanjiži?
Ako treba samo kaži.

----
Ja sam rođen u Kikindi, živim u Pančevu a o Vojvodini (posebno o Banatu) i vojvođanskim Srbima i Rumunima znam 1000000000 X više nego ti.
Hmm ovo bas i nije tacno recimo u Novom Sadu su izlazila dva srpska dnevna lista Branik i Zastava,bile su i srpske politicke partije recimo Srpska narodna slobodoumna stranka Svetozara Miletica , Srbi su bili nosioci i javnih funkcija poput sudija ili gradonacelnika,neki su imali i plemicke titule ,a neki su bili i vojni komandanti poput vojvode Supljikca ili feldmarsala Borojevica , a kulturni i prosvetni zivot je dugo bio razvijeniji nego u drugim krajevima gde su ziveli Srbi ,takodje i ekonomskli polozaj je bio bolji .Tacno je da im polozaj nije bio sjajan u poredjenju sa nemackim i madjarskim narodom i da se on periodicno menjao al opet su glupost price kako je AU bila neka tamnica naroda u kojoj su Srbi stanjali i patili ,pogotovo ako pogledamo kakop su ziveli Srbi u drugim krajevima.

Back