Monahinje

Moj drug iz odeljenja se zamonašio i sada je u nekom manastiru na Fruškoj Gori, tako sam bar čula. Dok smo išli u školu nikad ti ne bi palo na pamet da bi neko takav mogao da se zamonaši: dečko je visio u teretani, bio mangup, zezao profesore i stalno pravio gluposti. Samo kada ga pogledaš ne vidiš u njemu monaha. Šta mu se desilo u životu pa se okrenuo duhovnom svetu, ne znam.

Obično ignorišem teme u kojima se prave neumesna poredjenja i kvalifikacije bez argumenata. A poslednje dve strane se svode na to.
Pa, da li ste ikada, bar kao turisti, bile u nekom ženskom manastiru. Žiča, Mileševa, Devič,....? Ako niste, idite, doživite atmosveru, pa onda negativno konotirajte, ili pozitivno, po ličnom utisku. Ovako je ispod nivoa, i kulturnog i intelektualnog i duhovnog.:(

Obično ignorišem teme u kojima se prave neumesna poredjenja i kvalifikacije bez argumenata. A poslednje dve strane se svode na to.
Pa, da li ste ikada, bar kao turisti, bile u nekom ženskom manastiru. Žiča, Mileševa, Devič,....? Ako niste, idite, doživite atmosveru, pa onda negativno konotirajte, ili pozitivno, po ličnom utisku. Ovako je ispod nivoa, i kulturnog i intelektualnog i duhovnog.:(
kaže se atmosferu....:confused:
.

Gledam sad na tv emisiju o nekoj mladoj, jako mladoj zeni koja se monasi, odrice se svega u zivotu i posvecuje se crkvi i Bogu! Da li neko poznaju neku zenu koja se zamonasila? Da li su istinski motivi oni koji su ocigledni, ljubav prema Bogu ili ima i onih dubljih, strah od zivota?

Ja mogu da razumem da se zamonasi neka starija zena koja se ostvarila u zivotu i kao majka i kao zena na svim poljima, ali ne razumem jednu mladu zenu da se odrice da voli, bude voljena, da bude majka, da se odrekne sexa i svega ... putovanja, druzenja:think: stvarno ne razumem:dontunderstand:

Ne razumem ni ja,ali kakav bi svet bio kad bi se mi svi razumeli..jednostavno ona se tako upotpunjuje,mozda se devojci sve smucilo i tako je htela da zaboravi nesto sto joj se desilo,nikada se ne zna..ja sebe ne bih mogla da vidim u tome!:)

Back