Procitala, a ti?
Moje pitanje svakako ima smilsa, jer je vezano za tvoju besmislicu.
Klasika vezana za Modesti, sve je besmislica, osim onoga što si ti rekla. Da...
Opet ponavljam, dete bez jedne od dve bitne figure, dakle ne nužno onoga ko je napravio ili rodila, izrasta svakako u osobu kojoj fali ta figura. Sa druge strane, to ne znači da dete sa oba roditelja kao roditelja mora izrasti u osobu kojoj ne fali ništa, ali svakako da ima veće šanse nego dete koje u startu ostaje bez jedne, eto, samo zato što je neko tako odlučio, znači pročitaj opet šta sam rekao, ne donosi subjektivne zaključke...
Da li je u pitanju samohrana majka koja brani tu ulogu ili šta je u pitanju, to ne znam, nit' želim da se bavim tim stvarima, ali mi je fascinantno kako ovde u Srbiji ako imaš neki stav, onda ljudi daju sebi za pravo da smisle celu priču iza toga. Kao i kada kritikujem sistem, dobijem komentar "je*ali te žuti", jer sam, po nekoj čudnoj definiciji, automatski član DS-a. Zato i jesmo kao društvo ovde gde jesmo.
- - - - - - - - - -
Upravo.
Dete sandva roditelja poseduje mogucnost da, ukoliko oba ne omanu, izraste u kompletnu licnost.
Sa jednim nema mogucnost. Zauvek ce ostati osakaceno za tu majku/oca u svojoj psihi.
To je toliko jasno i banalno
Upravo to i nisam želeo da kažem.
Ne, to ne znači da treba imati dva, pa ako jedno omane, može da se šlepa. Ne, nego detetu trebaju obe figure, ne moraju nužno roditelja, ali obe figure su bitne, i ne, ne treba da omanu, jer je potpuno isto imao obe figure, a jedna omanula ili imao jednu figuru koja ne omane. Jednostavno treba imati obe. Zato je to priroda jako lepo i uredila, ali će "pametni" čovek da zezne prirodu... Rezultat svi vidimo.