"Mom sinu ne treba majka"

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni se cini da cak moze da mu bude i mnogo bolje. Za pravilno odrastanje je po mom misljenju kljucna dobra komunikacija i mudar staratelj koji moze sustinski da razume sta se desava sa detetom, a po mom misljenju ljudi u braku previse stvari uzimaju zdravo za gotovo.

Primer je upravo tvoje misljenje da brak nema alternativu, a bas zbog toga sto i kada mislis da pruzas najbolje detetu moze da se jednostavno gresis i to mnogo.

Nisu retka deca koja su istinski zahvalno mentorstvu svojih staratelja i koja su izrasla u zrele i zdrave jedinke. Namerno koristim rec starateljstvo.

Roditeljstvo kakvim ga ti opisujes meni izgleda kao mit.

ej bre
imaš sličan avatar i piše butjko i titanija

:eek:

pa i deca ovako dobijaju razne staratelje, vrtići, škole, treneri, babe, dede, tetke, javne ličnosti... a tu su negde i roditelji

Baba je baba,dadilja je dadilja..a majka je majka...
Ja sam kao dijete ostajala kod babe i djeda vise dana,imala njihovu bezuslovnu ljubav i paznju...ali kad dodje petak jedva cekas da dodju mama i tata i odmah se kao dijete nekako osjecas sigurnije.
Znaci,ljubavi drugih nije falilo,ali to jednostavno nije bilo to.

Najmanji problem je to sto on ne zeli zenu. To razumem.
Zabrinjava me cinjenica da ce se deca uskoro narucivati iz kataloga i kupovati.
-Dobar dan. Gde vam je raf sa decom? Zelela bih jedno smedje zelenih ociju, sa predispozicijama za sport i jezike. Prosli put ih nije bilo. Nadam se da ste sada prosirili izbor.
:sad2:

mogu ti poklonim jednu al nema zelene oke i ne voli sporta...a l zato parla ko opichena jezike...

Mene interesuje kako će dotični odgovoriti na jedno logično dečije pitanje koje će mu se samo nametnuti vremenom u skladu sa takvom situacijom..

- Tata, zašto svi imaju mamu a ja nemam?...

Mogući odgovori:
- Ne treba ti mama, mame su...
- Mame su žene a žene su...

Mislim, stvarno nemam ideju koji bi mogući odgovori dolazili u obzir...:lol:

Mali će vremenom izrasti u facu svetsku, koga će tata voditi na sve moguće događaje, tako da pored svega toga, pored druženja sa svetskim facama, putovanja po svetu, posedovanja svega što ti padne na pamet, mali neće ni stići da pita "zašto ja nemam mamu?", jer, budimo realni, nije da mu bilo šta fali...

- - - - - - - - - -

I još jedna stvar, detetu je potrebna figura, potrebno je da dobije sve što mu treba od oba pola, ali ne nužno od one osobe koja ga je rodila ili napravila, često upravo te dve najbliže osobe najviše i unakaze svoje dete.

Inace nema pored oba roditelja bezbroj "nekompletnih"? Predrasude, predrasude...kompletne.

Svakako da ima, ali će pored oba možda biti ovo, možda ono, a dete bez određene figure sigurno izrasta u nešto iskrivljeno. Ne kažem da to moraju biti baš roditelji, ali je bitno da ima tu figuru, da od oba pola nauči sve što treba i pokupi ono što treba.

Prosto stvar psihologije.

Svakako da ima, ali će pored oba možda biti ovo, možda ono, a dete bez određene figure sigurno izrasta u nešto iskrivljeno. Ne kažem da to moraju biti baš roditelji, ali je bitno da ima tu figuru, da od oba pola nauči sve što treba i pokupi ono što treba.

I ti ne poznajes bas ni jednu devijantnu licnost sa oba roditelja, ovako potkovan psihologijom?! :lol:
Ili je dovoljno reci "ima oba roditelja" zagarantovano zna sve, kompletan covek?

Ne moze bezveznije da zvuci.

Ne mogu da verujem da se uopšte raspravlja da li su detetu potrebna oba roditelja i da li mu lova i to što ima ah, poznatog tatu može kompezovati nedostatak majke.

Naravno da su potrebna oba roditelja, osim u izuzetnim slučajevima kad je za dete manje zlo da nema posla sa jednim ili oba roditelja.
To su potpuno različite vrste energije, različiti načini učestvovanja u odrastanju, različita potpora detetu. Moraš da budeš kompletan idiot da tako hira radi kažeš ja sam mom detetu dovoljan/na i samim tim dokazuješ koliko si nekompetentan i nedorastao. Ako će to biti prva lekcija koju ćeš svom detetu preneti i ako sa tim nemaš problem, to je jeza da te uhvati. Još kao nema veze, on je pun love, horor film.

I ti ne poznajes bas ni jednu devijantnu licnost sa oba roditelja, ovako potkovan psihologijom?! :lol:
Ili je dovoljno reci "ima oba roditelja" zagarantovano zna sve, kompletan covek?

Ne moze bezveznije da zvuci.

Zamolio bih te samo da pročitaš još jednom napisano, da izađeš iz šablona "ja sam u pravu, ti nisi, lupaš, čao - čao"... Eto, samo pročitaj šta sam napisao, onda vidi da li tvoje pitanje uopšte ima smisla.

I ne, nije prozivka, samo, eto, pročitaj još jednom.

Zamolio bih te samo da pročitaš još jednom napisano, da izađeš iz šablona "ja sam u pravu, ti nisi, lupaš, čao - čao"... Eto, samo pročitaj šta sam napisao, onda vidi da li tvoje pitanje uopšte ima smisla.

I ne, nije prozivka, samo, eto, pročitaj još jednom.

Procitala, a ti?

Moje pitanje svakako ima smilsa, jer je vezano za tvoju besmislicu.

Detetu su potrebna oba roditelja.
Ako, iz bilo kog razloga,
ostane bez jednoga
teško će izrasti u kompletnu ličnost.

Upravo.

Dete sandva roditelja poseduje mogucnost da, ukoliko oba ne omanu, izraste u kompletnu licnost.
Sa jednim nema mogucnost. Zauvek ce ostati osakaceno za tu majku/oca u svojoj psihi.
To je toliko jasno i banalno

Fudbaler Kristijano Ronaldo, u svom novom dokumentarcu govori o svom sinu, kojeg je dobio sa nepoznatom zenom i ima ekskluzivno starateljstvo nad njim.

Prica se da je platio toj zeni da mu bude surogat. Iako ne porice kaze prosto da njegovom sinu majka nije potrebna.

Danas kad su zene emancipovane i sve vise radjaju decu iz epruvete bez potrebe za muzem i ocem, sta mislite o ovom obrnutom slucaju?

Da li dete moze bez majke koliko i bez oca?

I naravno kljucno pitanje koje ovo prethodno namece - jel moze dete bez dojenja?

http://www.dailymail.co.uk/news/art...-private-life-devotion-five-year-old-boy.html

Па, сад, без мајке и некако.

Али, без дојења :eek:

Ваљда је платио дојиљу...

- - - - - - - - - -

Detetu su potrebna oba roditelja.
Ako, iz bilo kog razloga,
ostane bez jednoga
teško će izrasti u kompletnu ličnost.

Може дете и те како и са једним родитељим да буде комплетна личност.

Зависи колико се тај родитељ даје и труди.

Исто тако, знам и многе некомплетне личности са оба родитеља, чак деца истих родитеља (што је врло често), један кретен, други сасвим ОК.

Чињеница је да је боље да има оба родитеља, али то под условом да су и они нормални и да детету дају сигурност породице и нормалне узоре.

У супротном, боље добар развод него лош брак, и за родитеље и за децу.

Mali će vremenom izrasti u facu svetsku, koga će tata voditi na sve moguće događaje, tako da pored svega toga, pored druženja sa svetskim facama, putovanja po svetu, posedovanja svega što ti padne na pamet, mali neće ni stići da pita "zašto ja nemam mamu?", jer, budimo realni, nije da mu bilo šta fali...

- - - - - - - - - -

I još jedna stvar, detetu je potrebna figura, potrebno je da dobije sve što mu treba od oba pola, ali ne nužno od one osobe koja ga je rodila ili napravila, često upravo te dve najbliže osobe najviše i unakaze svoje dete.

Naravno. :ok:

Sve se plasim za malog....ali ako slucajno bude imao problema zbog ovog slucaja, neka dodje na forum, tu cemo ga sve mi savrseno odgojene, formirane i osobe odrasle u idealnim uslovima posavetovati oko svih njegovih dilema.

povlačim pitanje, ne želim da učestvujem na kretenskim temama.
ne znam šta mi bi...

Берта бре како не знаш шта ти би? Па лепо си написала да вежбаш за пакао.

Ко се очеличи на Крсти, ко се искали на њеним темама, ко очврсне на форумским препуцавањима, ко нас упозна и спозна,

тај неизоставно постаје телесно духовна громада којој ни пакао неће тешко пасти.

А што се тиче Роналда сениора и Роналда јуниора ствари стоје овако: јуниор нема за шта да брине, његово је само

да у почетку редовно једе, спава, пиша, сере и подригује на општу радост оца, уже и шире фамилије и наравно форумашица

и форумаша са Крсте. Кад мало поодрасте пикаће лопту и имаће најбоље тренере, васпитаче, учитеље, професоре, гуруе...

које ће сениор краљевски плаћати и за једно две деценије, неоптерећен мајчиним фикс идејама, израстиће у једну

(као и ми, али из других разлога) телесно духовну громаду прецизније фудбалско филозофског генија!

Нешто попут ових:

Procitala, a ti?

Moje pitanje svakako ima smilsa, jer je vezano za tvoju besmislicu.

Klasika vezana za Modesti, sve je besmislica, osim onoga što si ti rekla. Da...

Opet ponavljam, dete bez jedne od dve bitne figure, dakle ne nužno onoga ko je napravio ili rodila, izrasta svakako u osobu kojoj fali ta figura. Sa druge strane, to ne znači da dete sa oba roditelja kao roditelja mora izrasti u osobu kojoj ne fali ništa, ali svakako da ima veće šanse nego dete koje u startu ostaje bez jedne, eto, samo zato što je neko tako odlučio, znači pročitaj opet šta sam rekao, ne donosi subjektivne zaključke...

Da li je u pitanju samohrana majka koja brani tu ulogu ili šta je u pitanju, to ne znam, nit' želim da se bavim tim stvarima, ali mi je fascinantno kako ovde u Srbiji ako imaš neki stav, onda ljudi daju sebi za pravo da smisle celu priču iza toga. Kao i kada kritikujem sistem, dobijem komentar "je*ali te žuti", jer sam, po nekoj čudnoj definiciji, automatski član DS-a. Zato i jesmo kao društvo ovde gde jesmo.

- - - - - - - - - -

Upravo.

Dete sandva roditelja poseduje mogucnost da, ukoliko oba ne omanu, izraste u kompletnu licnost.
Sa jednim nema mogucnost. Zauvek ce ostati osakaceno za tu majku/oca u svojoj psihi.
To je toliko jasno i banalno

Upravo to i nisam želeo da kažem.

Ne, to ne znači da treba imati dva, pa ako jedno omane, može da se šlepa. Ne, nego detetu trebaju obe figure, ne moraju nužno roditelja, ali obe figure su bitne, i ne, ne treba da omanu, jer je potpuno isto imao obe figure, a jedna omanula ili imao jednu figuru koja ne omane. Jednostavno treba imati obe. Zato je to priroda jako lepo i uredila, ali će "pametni" čovek da zezne prirodu... Rezultat svi vidimo.

Back