"Mom sinu ne treba majka"

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jacob

Buduća legenda
Poruka
49.565
Fudbaler Kristijano Ronaldo, u svom novom dokumentarcu govori o svom sinu, kojeg je dobio sa nepoznatom zenom i ima ekskluzivno starateljstvo nad njim.

Prica se da je platio toj zeni da mu bude surogat. Iako ne porice kaze prosto da njegovom sinu majka nije potrebna.

Danas kad su zene emancipovane i sve vise radjaju decu iz epruvete bez potrebe za muzem i ocem, sta mislite o ovom obrnutom slucaju?

Da li dete moze bez majke koliko i bez oca?

I naravno kljucno pitanje koje ovo prethodno namece - jel moze dete bez dojenja?

http://www.dailymail.co.uk/news/art...-private-life-devotion-five-year-old-boy.html

Fudbaler Kristijano Ronaldo, u svom novom dokumentarcu govori o svom sinu, kojeg je dobio sa nepoznatom zenom i ima ekskluzivno starateljstvo nad njim.

Prica se da je platio toj zeni da mu bude surogat. Iako ne porice kaze prosto da njegovom sinu majka nije potrebna.

Danas kad su zene emancipovane i sve vise radjaju decu iz epruvete bez potrebe za muzem i ocem, sta mislite o ovom obrnutom slucaju?

I naravno kljucno pitanje koje ovo prethodno namece - jel moze dete bez dojenja?

http://www.dailymail.co.uk/news/art...-private-life-devotion-five-year-old-boy.html
Dete, naravno, moze i bez majke i bez dojenja, ali su posledice na psihu velike i totalni je idiotizam da se na dete gleda kao na robu, kao na nesto sto je objekat, stvar, nesto cije potrebe nisu bitne, vec otac/vlasnik odlucuje da bude jedini vlasnik jer mu je tako lakse/lepse/prakticnije/ ko zna sta

ogromno neznanje i ogromna sebicnost
i ne samo sto je takav neadekvatan covek nekome staratelj, vec je jedini staratelj

i jana se na takvog necoveka lozi

Upravo tako...dijete može živjeti i preživjeti i bez oca i bez majke,ali izjaviti da nekome nije potrebno jedno ili drugo je najobičnija glupost.Svom djetetu svjesno uskracuje majku,ali ga zna dati na brigu svojoj majci tj.djetetovoj baki.Zasto mu onda treba baka,a ne treba majka?I zasto Ronaldu treba njegova majka?
To je velika sebicnost prema djetetu,a sigurno da ima posljedice i na psihu djeteta.Ljubav majke (ili oca)ničija druga ljubav ne može u potpunosti da nadoknadi,a kamo li pare.

Mene interesuje kako će dotični odgovoriti na jedno logično dečije pitanje koje će mu se samo nametnuti vremenom u skladu sa takvom situacijom..

- Tata, zašto svi imaju mamu a ja nemam?...

Mogući odgovori:
- Ne treba ti mama, mame su...
- Mame su žene a žene su...

Mislim, stvarno nemam ideju koji bi mogući odgovori dolazili u obzir...:lol:

Mene interesuje kako će dotični odgovoriti na jedno logično dečije pitanje koje će mu se samo nametnuti vremenom u skladu sa takvom situacijom..

- Tata, zašto svi imaju mamu a ja nemam?...

Mogući odgovori:
- Ne treba ti mama, mame su...
- Mame su žene a žene su...

Mislim, stvarno nemam ideju koji bi mogući odgovori dolazili u obzir...:lol:

Nemaju svi mamu :neutral:

- - - - - - - - - -

Ronaldov gest se ne razlikuje od cuvenog zenskog "rodicu dete sebi"
Ne moze se bas reci da detetu nije potrebna majka,ali da moze lepo da odraste bez nje sigurno moze

Najmanji problem je to sto on ne zeli zenu. To razumem.
Zabrinjava me cinjenica da ce se deca uskoro narucivati iz kataloga i kupovati.
-Dobar dan. Gde vam je raf sa decom? Zelela bih jedno smedje zelenih ociju, sa predispozicijama za sport i jezike. Prosli put ih nije bilo. Nadam se da ste sada prosirili izbor.
:sad2:

Nemaju svi mamu :neutral:

- - - - - - - - - -

Ronaldov gest se ne razlikuje od cuvenog zenskog "rodicu dete sebi"
Ne moze se bas reci da detetu nije potrebna majka,ali da moze lepo da odraste bez nje sigurno moze

Nemaju svi mamu ali tata u tom slučaju ima odgovor...

Mora da postoji razlog za takav njegov postupak. Ukoliko Ronaldo nije gej, verovatno ima neki patološki strah od žena.
Možda je sretao svašta po svetu u kom se kreće a gde ima puno žena krokodila koje jure isključivo novac..ko zna..

Ma daj, covjek mjenja zenske ko carpe, zna i lud da mu brak ne bi opstao godinu dana, onda bi nastala sva peripetija oko starateljstva i djete bi na kraju vjerovatno dobila majka. Ovako je zaobisao sve to.

To bi bilo sasvim ok ali samo ukoliko dete ima izbor da danas-sutra samo izabere majku za staraoca...ovako je bukvalno kupio dete što kaže bogomoljka
a to mi izaziva jezu duž kičme...:lol:

To ti je situacija kao kad majka da dijete na usvajanje po rodjenju.

Tu postoji zakonska razlika.
Koliko ja znam, roditelj koji daje dete na usvajanje ostaje papirološki njegov roditelj a dete surogat majke to često ne može da zna
jer se neretko traži potpis da sve ostane tajna..pogotovu što je ovo plaćeno dete to je vrlo moguća varijanta..
Kod nas je zakonski odredjeno da žena može da bude surogat majka ali bez ikakve nadoknade i imovinske koristi...

..mene tu interesuje tu još jedna stvar..
Šta bi bilo da mu je ta surogat mamica rodila devojčicu?...:think:

Odavno vec postoji tehnika odabira pola deteta, samo sto se u redovnim okolnostima ne dozovoljava osim kod nekih genetskih bolesti jer u nekim slucajevima samo muska ili zenska deca oboljevaju, pa ako su roditelji prenosioci gena, bira se za transfer embrion drugog pola. Ovo nije dozovoljeno za opstu populaciju iz razloga sto bi se vremenom poremetila prirodna ravnoteza u broju muskaraca i zena. Ali posto on nije iz opste populacije, verujem da nije bio problem da se u njegovom slucaju posle in vitro izabere embrion muskog pola i ubaci u tu zenu.(citaj: para vrti gde burgija).

Svacije okolnosti su drugacije, tesko da neko od nas moze da se stavi u njegov polozaj. Nisu retke zene koje ne naidju na pravu osobu a zele da budu majke pa urade istu stvar. Mozda ljudima sa strane deluje da on ima ne znam koliko veliki izbor a mozda ga u sustini nema, jer tamo gde ima mnogo para ima jos vise sakala, a koliko on moze da se posvecuje da gradi neki dobar odnos? Mozda je gej? U svakom slucaju, jeste cudno jako, ali ne mislim da ce malom ne znam sta mnogo faliti u zivotu :)

Odavno vec postoji tehnika odabira pola deteta, samo sto se u redovnim okolnostima ne dozovoljava osim kod nekih genetskih bolesti jer u nekim slucajevima samo muska ili zenska deca oboljevaju, pa ako su roditelji prenosioci gena, bira se za transfer embrion drugog pola. Ovo nije dozovoljeno za opstu populaciju iz razloga sto bi se vremenom poremetila prirodna ravnoteza u broju muskaraca i zena. Ali posto on nije iz opste populacije, verujem da nije bio problem da se u njegovom slucaju posle in vitro izabere embrion muskog pola i ubaci u tu zenu.(citaj: para vrti gde burgija).

Svacije okolnosti su drugacije, tesko da neko od nas moze da se stavi u njegov polozaj. Nisu retke zene koje ne naidju na pravu osobu a zele da budu majke pa urade istu stvar. Mozda ljudima sa strane deluje da on ima ne znam koliko veliki izbor a mozda ga u sustini nema, jer tamo gde ima mnogo para ima jos vise sakala, a koliko on moze da se posvecuje da gradi neki dobar odnos? Mozda je gej? U svakom slucaju, jeste cudno jako, ali ne mislim da ce malom ne znam sta mnogo faliti u zivotu :)

Kako god da okreneš on je imao izbor ali detetu ga je svojim postupkom uskratio..to je samo po sebi tužno.
Isto bi važilo i da je neka žena to uradila...
Što se tiče odabira pola, njegov izbor još više ide u prilog sumnji o tome da je gej...gej parovi po difoltu tj. po nepisanom pravilu ne usvajaju žensku decu a lezbo mušku..

Back