Najosnovnije molitve na crkvenoslovenskom:
Vo imja Otca i Sina i Svjatago Duha, amin.
Molitv radi prečistija tvojeja Matere i vsjeh svjatih, Gospodi Isuse Hriste, Bože naš, pomiluj nas.
Slava tebje, Bože naš, slava tebje.
Carju nebesnij, Utješitelju, Duše istini, iže vezdje sij, i vsja ispolnjajaj, sokrovišče blagih i žizni podatelju, priidi i vselisja v ni, i očisti ni ot vsjakija skverni, i spasi Blaže, duši našja.
Svjatij Bože, svjatij krjepkij, svjatij bezsmertnij, pomiluj nas (3x)
Slava Otcu i Sinu i Svjatomu Duhu, i ninje i prisno i vo vjeki vjekov, amin.
Presvjataja Trojice pomiluj nas; Gospodi očisti grjehi našja; Vladiko prosti bezzakonija našja; Svjatij, posjeti i iscjeli nemošči našja, imene Tvojego radi.
Gospodi pomiluj (3x)
Slava Otcu i Sinu i Svjatomu Duhu, i ninje i prisno, i vo vjeki vjekov, amin.
Otče naš, iže jesi na nebesjeh,
da svjatitsja imja tvoje,
da priidet carstvije tvoje:
da budet volja tvoja, jako na nebesi i na zemlji.
Hljeb naš nasuščnij dažd nam dnes,
i ostavi nam dolgi našja,
jakože i mi ostavljajem dolžnikom našim:
i ne vvedi nas vo iskušenije,
no izbavi nas ot lukavago.
Jako Tvoje jest Carstvo i sila, i slava, Otca, i Sina, i Svjatago Duha, njine i prisno, i vo vjeki vjekov. Amin
Gospodi pomiluj (12x)
Slava Otcu i Sinu i Svjatomu Duhu, i ninje i prisno, i vo vjeki vjekov, amin.
Priidite, poklonimsja Carevi našemu Bogu.
Priidite, poklonimsja Hristu, carevi našemu Bogu.
Priidite, poklonimsja i pripadem samomu Gospodu Isusu Hristu, Carevi i Bogu našemu.
Psalom 50:
Pomiluj mja Bože, po velicjej milosti Tvojej, i po množestvu ščedrot Tvojih očisti bezzakonije moje.
Najpače omij mja ot bezzakonija mojego, i ot grjeha mojego očisti mja.
Jako bezzakonije moje az znaju, i grjeh moj predmnoju jest vinu.
Tebje jedinomu sogrješih, i lukavoje pred Toboju sotvorih; jako da opravdišisja vo slovesjeh Tvojih, i pobjediši vnegda suditi ti. Se bo vo bezzakonijih začat jesm, i vo gresjeh rodi mja mati moja.
Se bo istinu vozljubil jesi, bezvjestnaja i tajnaja premudrosti Tvojeja javil mi jesi.
Okropiši mja issopom, i očiščusja, omješi mja, i pače snjega ubjeljusja.
Sluhu mojemu dasi radost i veselije, vozradujutsja kosti smirennija.
Otvrati lice Tvoje od grjeh mojih, i vsja bezzakonija moja očisti.
Serdce čisto soziždi vo mnje, Bože, i duh prav obnovi vo utrobje mojej.
Ne otverži mene ot lica Tvojego, i Duha Tvojego svjatago ne otimi ot mene.
Vozdažd mi radost spasenija Tvojego, i Duhom vladičnim utverdi mja.
Nauču bezzakonija putem Tvojim, i nečestiviji k Tebje obratjatsja.
Izbavi mja, ot krovej Bože, Bože spasenija mojego; vozradujetsja jazik moj pravdje Tvojej.
Gospodi, ustnje moje otverzeši, i usta moja vozvjestjat hvalu Tvoju.
Jako ašče bi voshotjel jesi žertvi, dal bih ubo: vsesožženija ne blagovoliši.
Žertva Bogu duh sokrušen: serdca sokrušena i smirenna Bog ne uničižit.
Ublaži, Gospodi, blagovolenijem Tvojim Siona, i da soziždutsja stjeni Jerusalimskija. Togda blagovoliši žertvu pravdi, voznošenije i vsesožegajemaja: togda vozložat na oltar Tvoj telci.
Simvol vjeri:
Vjeruju vo jedinago Boga Otca, vsederžitelja, Tvorca nebu i zemlji, vidimim že vsjem i nevidimim.
I vo jedinago Gospoda Isusa Hrista, Sina Božija, jedinorodnago, iže ot Otca roždenago prežde vsjeh, vjek; svjeta ot svjeta, Boga istina ot Boga istina, roždena, ne sotvorena, jedinosuščna Otcu, imže vjsa biša.
Nas radi čelovjek, i našego radi spasenija, sšedšago s nebes i voplotivšagosja ot Duha Svjata i Mariji Djevi i vočelovječšasja.
Raspjatago že za ni pri Pontijstjem Pilatje, i stradavša i pogrebena.
I voskresšago v tretij den po pisanijem.
I vozšedšago na nebesa i sjedčašča odesnuju Otca.
I paki grjaduščago so slavoju suditi živim i mertvim, jegože carstviju ne budet konca.
I v Duha Svjatago, Gospoda životvorjaščago, iže ot Otca ishodjaščago, iže so Otcem i Sinom spoklanjajema i soslavima, glagolavšago proroki.
Vo jedinu svjatuju, sobornuju i apostolskuju cerkov.
Ispovjeduju jedino kreščenije vo ostavljenije grjehov.
Čaju voskresenija mertvih.
I žizni buduščago vjeka. Amin .
Molitva pokajanja:
Oslabi, ostavi, otpusti, Bože, sogrešenija našja, voljnaja i nevoljnaja, jaže vo slovje i djelje, jaže vo vjedeniji i nevjedjeniji, jaže vo umje i vo pomišleniji, jaže vo dni i vo nošči: vsja nam prosti, jako blag i čelovjekoljubec.
Molitve Presvetoj Bogorodici:
Bogorodice Djevo, radujsja, blagodatnaja Marije, Gospod s toboju, blagoslovena ti v ženah, i blagosloven plod čreva tvojego, jako Spasa rodila jesi duš naših.
Dostojno jest, jako voistinu, blažiti Tja Bogorodicu, Prisnoblaženuju i Preneporočnuju, i Mater Boga našego. Čestnjejšuju Heruvim, i slavnjejšuju bez sravnjenija Serafim, bez istljenija Boga Slova roždšuju, suščuju Bogorodicu Tja veličajem.