Molim za pomoc, trbam savet za ukloniti smrad iz frizidera

• Začetnik teme Začetnik teme ducca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ducca

Početnik
Poruka
23
Pozdrav svima.

Nedavno sam bio na putovanju tri nedelje, a predhodno sam iskljucio frizider kako bih ustedeo na racunu za struju. Frizider sam ispraznio, medjutim u zamrzivacu iznad frizidera ispod posude za led ostala je kesa graska koju nisam video.

Kada sam se vratio u Srbiju i usao u zgradu, zgrada je smrdela. Zivim na drugom spratu i zgrada je velika, ali bez preterivanja.. zgrada smrdi! A uzas koji sam video i osetio kada sam usao u stan, verujte mi ne mozete zamisliti.
Tri nedelje, u stanu zatvorenih prozora dok napolju temperatura svaki dan prelazi 30 stepeni, stojala je kesa graska, koja je mutirala u "nesto". Necu opisivati sta sam video, recicu samo da su se crvi nakotili, muve i musice letele po stanu.
(prozor je bio otvoren na kant)

E sada, vec nedelju dana ribam frizider s sircetom, limunom, brefom, domestosom... nekoliko puta na dan, i ne pomaze. Smrad jeste manji, ali tek za nijansu. Tek onoliko koliko je uklonjen uzrok smrada.

Problem je sto se smrad uvukao u plastiku frizidera i sada Vas molim ako imate savet sta izvlaci smrad iz plastike.

Hvala puno.

Za sve predhodne neoptimisticne....

http://www.wikihow.com/Get-Rid-of-Bad-Smells-in-Your-Fridge

ja cu da probam, javicu kako je proslo. A na 4chan neko je rekao da probam i s mesavinom 10% izbeljivac i topla voda.

iznecu ga na dvoriste na Sunce, dok je jos lepo vreme.

imate li iskustva s ovim predlozima?

samo napred,sve pokušati,ništa ne košta,
probaj i sa dva presečena limuna,
limun takođe upija mirise,
sretan rad

Pozdrav svima.

Nedavno sam bio na putovanju tri nedelje, a predhodno sam iskljucio frizider kako bih ustedeo na racunu za struju. Frizider sam ispraznio, medjutim u zamrzivacu iznad frizidera ispod posude za led ostala je kesa graska koju nisam video.

Kada sam se vratio u Srbiju i usao u zgradu, zgrada je smrdela. Zivim na drugom spratu i zgrada je velika, ali bez preterivanja.. zgrada smrdi! A uzas koji sam video i osetio kada sam usao u stan, verujte mi ne mozete zamisliti.
Tri nedelje, u stanu zatvorenih prozora dok napolju temperatura svaki dan prelazi 30 stepeni, stojala je kesa graska, koja je mutirala u "nesto". Necu opisivati sta sam video, recicu samo da su se crvi nakotili, muve i musice letele po stanu.
(prozor je bio otvoren na kant)

E sada, vec nedelju dana ribam frizider s sircetom, limunom, brefom, domestosom... nekoliko puta na dan, i ne pomaze. Smrad jeste manji, ali tek za nijansu. Tek onoliko koliko je uklonjen uzrok smrada.

Problem je sto se smrad uvukao u plastiku frizidera i sada Vas molim ako imate savet sta izvlaci smrad iz plastike.

Hvala puno.

imala sam i ja slican problem, isto je doslo do crva, ali nije smrdela kuca, samo kad se otvori, zamrzaivac je bio u pitanju
nisam ja napravila taj problem, ja mu dodjem kolateralna steta u toj prici
elem prvo smo vrelom vodom i praskovima potamanili crve, onda ukljucili na jako zamrzavanje da pocrka ono sto previdimo...onda opet istopili, opet ribanje i praskovi i sanitarije...i sve je proslo, nije vise bilo problema
ali kontam da je sa zamrzivacem lakse uprvo zbog minusa koji postize, za razliku od frizidera

ali koji je to sok bio, a takav zamrzivac sada se ne moze kupiti, ne bih ga menjala za tri nova kineska govanca...srecom preziveo je mukica :)

Back