MOLIM POMOC oko Windows 7

krstivoje1985

Početnik
Poruka
1
Dragi moji,

Imam ozbiljan problem.

Na svom laptopu imam instaliran Windows 7.

Juce sam surfovao po netu i odjednom se pojavi preko celog ekrana na engleskom ''vas kompjuter je ugasen''.

I sad je verovatno rec o virusu jer mi se tu na ekranu pojavila poruka da sam kao uradio nesto nelegalno i da treba da platim 28 000 evra i da cu da se spasim
ako dam odmah 100 evra u roku od 24h, i otkucava neki sat.

I ono sto je cudno u jednom delicu ekrana je ekrancic gde se ja vidim, dakle kao da me kamera snima.

Ono sto je moje misljenje je da je verovatno rec o nekoj viruscini i to zajebanoj.

E sad ja kad upalim komp, ne moze da se pokrene Windows , nego on krene da ga polako startuje (ono starting BIOS itd), ali se samo onda pojavi cursor u levom gornjem uglu ekrana i vise ne mrda nista.

Mogu da odem u BIOS sa F12 ali tamo nemam opciju za Safe mode pa ne mogu to da probam.

Takodje sam probao da napravim drugi boot redosled da stavim ponovo Windows 7 CD u CD ROM i da opet podignem system, ali ne vredi stalno se pojavljuje taj kursor u gornjem levom uglu ekrana i ne mrda nista.

Jel zna neko ista stsa bi mogao da radim??

HVALA PUNO UNAPRED

Иначе, узми неку флешку /ЦД стави неку ГНУ/Линукс дистрибуцију и користи рачунар без страха од вируса :D
(односно среди податке тако да без страха за исте можеш да форматираш системску партицију како би могао без проблема да инсталираш систем- уколико не нађеш неко једноставније решење твог проблема)

Back