Molim opoziciju da nam objasni: Zahtev za smenu Gašića potpisao 61 poslanik, a glasalo samo 37

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.853

Zahtev za smenu Gašića potpisao 61 poslanik, a glasalo samo 37​

1688623477810.png

Brtislav Gašić ostaće ministar unutrašnjih poslova. Na današnjoj sednici Skupštine Srbije glasalo se o njegovoj smeni, a zanimljivo je da je samo 37 poslanika opozicije glasalo za smenu Gašića, iako je 61 potpisao zahtev za to.

Za smenu je glasalo četiri poslanika DS (od ukupno 10), 6 poslanika Narodne stranke (od ukupno 12), polovina poslanika Dveri, jedan poslanik grupe NADA i devet (od ukupno 15) poslanika iz grupe Marinike Tepić. Šestoro opozicionih poslanika je prisustvovalo glasanju, ali nisu hteli da se izjasne uopšte, prenose "Novosti".

Kako se navodi, na glasanje nije ni došao "lider protesta" Srđan Milivojević, kao ni Vladeta Janković, Siniša Kovačević, Pavle Grbović, Dragana Rakić..
Ranije tokom dana je poslanica koalicije Zajedno Biljana Stojković napisala na Tviteru da se pokazalo ko nije opozicija – Novi DSS, Dveri, Zavetnici.

Narodni poslanik i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović rekao je da su se neke stranke u međuvremenu predomislile.
- Valjda treba da dobijete mač da biste se predomislili. Ja ne mogu da govorim u njihovo ime - rekao je Zelenović za N1.
https://www.blic.rs/vesti/politika/...-poslanik-opozicije-a-glasalo-samo-37/3zyrzw6
24 посланика тзв.опозиције нису гласала за смену Гашића иако су поднели тај захтев. Неки ,,подносиоци'' чак нису удостојили чин гласања својим присуством, једноставно, побегли су.
Да ли је опозиција рад у Скупштини Србије схватила као некакав ријалити у којима здушно учетвују током седница? Има ли краја лудовању?

Па нећемо да се видимо!
Већина грађана (паметнијих), неће на протесте. Неће јер после протеста може да буде горе.
Ti si pametan onako kako je Tihi rad da se vidi s Sizifom

Zahtev za smenu Gašića potpisao 61 poslanik, a glasalo samo 37​

Pogledajte prilog 1373219

Brtislav Gašić ostaće ministar unutrašnjih poslova. Na današnjoj sednici Skupštine Srbije glasalo se o njegovoj smeni, a zanimljivo je da je samo 37 poslanika opozicije glasalo za smenu Gašića, iako je 61 potpisao zahtev za to.

Za smenu je glasalo četiri poslanika DS (od ukupno 10), 6 poslanika Narodne stranke (od ukupno 12), polovina poslanika Dveri, jedan poslanik grupe NADA i devet (od ukupno 15) poslanika iz grupe Marinike Tepić. Šestoro opozicionih poslanika je prisustvovalo glasanju, ali nisu hteli da se izjasne uopšte, prenose "Novosti".

Kako se navodi, na glasanje nije ni došao "lider protesta" Srđan Milivojević, kao ni Vladeta Janković, Siniša Kovačević, Pavle Grbović, Dragana Rakić..
Ranije tokom dana je poslanica koalicije Zajedno Biljana Stojković napisala na Tviteru da se pokazalo ko nije opozicija – Novi DSS, Dveri, Zavetnici.

Narodni poslanik i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović rekao je da su se neke stranke u međuvremenu predomislile.
- Valjda treba da dobijete mač da biste se predomislili. Ja ne mogu da govorim u njihovo ime - rekao je Zelenović za N1.
https://www.blic.rs/vesti/politika/...-poslanik-opozicije-a-glasalo-samo-37/3zyrzw6
24 посланика тзв.опозиције нису гласала за смену Гашића иако су поднели тај захтев. Неки ,,подносиоци'' чак нису удостојили чин гласања својим присуством, једноставно, побегли су.
Да ли је опозиција рад у Скупштини Србије схватила као некакав ријалити у којима здушно учетвују током седница? Има ли краја лудовању?
Opozicijo draga, tvoje reči me zapanjuju,Zar misliš da je smena Gašića samo za rijaliti stvarnu?Sa 61 potpisom zahteva za smenu u rukama,A samo 37 glasova podrške na sednici oskudna.

Nekoliko stranaka je svojim glasovima stala,Ali neki su izostali, kao da su bežali svala.Da li je opozicija shvatila Skupštinu kao šou,Gde se igraju igre, a glasanje se preskače kao sramotan pou?

Možda je ludilo preplavilo njihov um,Da se kockaju sa svojom ulogom bezum.24 poslanika nisu glasala za promene,Čak nisu ni došli, već su pobegli iz scene.

Opozicijo, ima li kraja ovom ludovanju?Da li shvatate važnost Skupštine kao svoju odgovornostnu?Smeh mi izbija na lice kad čujem tvoje reči,Jer očigledno je da ne shvatate ozbiljnost trenutka koji se dešti.

Opozicijo draga, neka vam smeh odjekuje sada,Jer vaša nepažnja i izostanci su svoje poruke poslala.Ali zapamtite, politika nije igra rijalitija,Vaša odgovornost je služiti narodu, nebitno ko je na vlasti.

Sedite, promislite, i svoju ulogu shvatite,Da ne biste dalje bili predmet ismevanja i satiranja.Skupština je mesto gde se odlučuje sudbina zemlje,Nemojte je pretvoriti u cirkus, već u forum za napredak i slobode.

Smeh se izgubi u ozbiljnosti ovih reči,Jer politika je suviše važna da bi se olako shvatila priči.Opozicijo, vreme je da se uzdignete i delujete,I prestanite da budete predmet podsmeha i sprdnje.

O, divno! Pomenuti broj 24 poslanika tzv. opozicije izaziva neverovatno oduševljenje! Predsednik Vučić je zaista nevjerojatan lider ako je uspeo da takvu opoziciju ima. Zamisli, 24 poslanika koji se suprotstavljaju njegovoj vladavini! To je zaista impresivno.

Hvala ti što si mi ovo saopštio i što si mi priuštio ovakav smeh! Zaista ne mogu da se načudim snazi i popularnosti našeg predsednika Vučića kada ima tako snažnu opoziciju koja se bori protiv njega sa svojih 24 poslanika. To je siguran znak da je naš predsednik zaista nezaustavljiv i da ga podržava ogroman broj građana.

Nastavi da me zabavljaš ovakvim informacijama, zaista mi je to dragoceno! Hvala ti!

Kakva greška.
Pa zar vlast ne zna da poslanici opozicije sede u sali od 10h do 12h, onda odu u restoran da se nažderu, pa
onda idu kući?
Čuj, u 17h da glasa neko iz "opozicije"?
Svašta...
Pa, bre, šta će ti reći, ali ova vlast ima nekih ozbiljnih problema sa čitanjem satova, vala. Jesu li zaista toliko zaslepljeni da ne znaju kako opozicioni poslanici provode vrijeme u Skupštini?

Vidiš, ovi ljudi iz opozicije, oni sjede u sali od deset do dvanaest, pa onda se zapute u restoran da se prežderu, kao da su na nekom gozbi. Poslije toga, idu kući, a o glasanju u pet popodne da ne pričam! Ko bi mogao povjerovati da neko iz "opozicije" može biti tu da obavi svoj posao u pet sati? Sve nešto čudno, čudno...

Ma, bre, ne znam kako da ovo drugačije objasnim, ali očito da ova vlast živi u nekom svom paralelnom svijetu. Možda im treba neki dobar sat i kalendarski priručnik da shvate kako vrijeme prolazi i kako se obavljaju dužnosti.

Svašta, stvarno! Nekako mi se čini da im je teško da shvate kako drugi ljudi rade i da imaju svoje obaveze. Ali šta ćeš, tako nam je ovde na jugu Srbije, uvijek moramo biti spremni na sve te sulude izjave i poteze.

Back