Moje vreme

• Začetnik teme Začetnik teme 1DaL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

?

• Mislim da pametno trošim svoje vreme.

• Mislim da ne trošim pametno svoje vreme.

• Ne razmišljam o tome kako trošim svoje vreme.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Šta u suštini znači trošiti vreme ?
Vreme se troši i kad ležiš, i kad radiš u rudniku, i kada se voziš avionom....
Mislim da je poenta u proticanju vremena.
A, nelagodnost je u našem učešću u svemu tome....

Hod u jednom smeru, bez mogućnosti zastajkivanja i vraćanja !

Vreme je kao beskrajna pustinja i teško da se može reći da se ono kao takvo troši. Međutim upravo si ti kao ljudska jedinka nekakav peščanik koji je u sebi "zarobio" određenu količinu tog vremena i ono u tim tvojim malenim okvirima neminovno teče, troši se. Upravo je to i poenta teme, da li prosto fatalistički egzistiraš dok se tvoj pesak spušta na dno ili svesno biraš na šta ćeš trošiti svoj(pretpostavljam) najvažniji resurs.

Loše. xD Ja bih htela da sve svoje slobodno vreme posvetim unapređivanju sopstvene duhovnosti i intelekta, a posvećujem ga ležanju, buljenju u plafon, i maštanju o tome da sam superheroj sa super moćima koji spašava ljude u nevoljama.

- - - - - - - - - -

Loše trošim, to jest. Zapravo hm, ne mogu da LOŠE TROŠIM. Sasvim ga solidno trošim, al na loše stvari.

Prestrog sam prema sebi te nemam baš pozitivno mišljenje.Samo prošle nedelje sam položio dva ispita,svakodnevno učim DE i FR,počeo da vežbam bubnjeve i nisam zadovoljan pomakom,ne propuštam kardio vežbe,šminkam traku(pesmu)za izdavača...Ali na većinu stvari gledam kao disciplinu a ne preterano uživanje.Čekam da mi stigne oprema za obradu drveta,tu će biti zezanje.:mrgreen:

Prva dva stepena sam učio na kursu u Kraljevu.Nakon toga sam dva puta živeo i radio u Berlinu koliko mi je pasoš dozvoljavao,totalno druga dimenzija i jednostavno moraš da progovoriš.Dok sam u Kraljevu koristim Duolingo po preporuci profanke.Pravo je dobar,preporučujem.Nemački je savršeno odrađen,španski i portugalski takođe,francuski onako a ostale nisam isprobavao.

Pošto su ove moje studije golo govn'o po pitanju organizacije i onoga što mogu da mi pruže a da ja to sam nisam u stanju, gledam da uskladim vreme tako da pratim gradivo redovno, a ujedno se bavim i drugim stvarima. Pravim jedan sajt sa dva lika, onda angažovanje u književnom društvu, s kojim sam pravio neki projekat skoro, moje street art delatnosti, povremeno pisanje za blog, neki rendom eseji, još jedan veliki projekat koji planiram da pokrenem a da ne spominjem još o čemu je reč (da se ne ureknem xD), početni koraci u teoriji digitalnih umetnosti... i pomalo akvarel-crtanje, čisto da ne sanjam više neke male demon-bebe koje mi kmeče - čuka mi i ovako nije sasvim u redu, disajni problemi takođe, a ne bih baš da odapnem na taj način

Prva dva stepena sam učio na kursu u Kraljevu.Nakon toga sam dva puta živeo i radio u Berlinu koliko mi je pasoš dozvoljavao,totalno druga dimenzija i jednostavno moraš da progovoriš.Dok sam u Kraljevu koristim Duolingo po preporuci profanke.Pravo je dobar,preporučujem.Nemački je savršeno odrađen,španski i portugalski takođe,francuski onako a ostale nisam isprobavao.

U ovo je sjajno, fala ti ko bratu. Treba da počnem sa nemačkim tipa juče, olakšao si mi baš, zapamtiću ti ovo. :heart: :heart: :heart:

Koji si level? I ako si preko 10, koliko ti je zaista koristilo? :lol: Ja sam se bio zalaufao pre par meseci, i onda mi otiš'o onaj niz, izgubih sve što sam radio, što me je destimulisalo posle :lol:

Pošto su ove moje studije golo govn'o po pitanju organizacije i onoga što mogu da mi pruže a da ja to sam nisam u stanju, gledam da uskladim vreme tako da pratim gradivo redovno, a ujedno se bavim i drugim stvarima. Pravim jedan sajt sa dva lika, onda angažovanje u književnom društvu, s kojim sam pravio neki projekat skoro, moje street art delatnosti, povremeno pisanje za blog, neki rendom eseji, još jedan veliki projekat koji planiram da pokrenem a da ne spominjem još o čemu je reč (da se ne ureknem xD), početni koraci u teoriji digitalnih umetnosti... i pomalo akvarel-crtanje, čisto da ne sanjam više neke male demon-bebe koje mi kmeče - čuka mi i ovako nije sasvim u redu, disajni problemi takođe, a ne bih baš da odapnem na taj način

Radi egzistencijalni nagon Direkt, a? :mrgreen:

Nemački-9,francuski-8.Koliko znam kada ti ode day streak ništa se bitnije ne menja.
Nisam isprobavao ali vidim na forumu da ljudi imaju visok level a nikakav day streak.

Ja sam njemački 8 i moram priznati da se do tog nivoa nauči poprilično dobro za neka moja očekivanja(tipa mesec, mesec i po, nekim mojim tempom od onomad). Ma ne menja se ništa, osim motivacije, ukoliko ti ista ovisi upravo od toga da održavaš streak... A meni, kao nekome ko ne gotivi nešto preterano učenje jezika, ovisi :lol:

haha, pa naravno, moram na neki način da ga krotim, ebiga xD

Što da krotiš tebra, posej seme kada ti se seje, možda nađeš estetiku u tome :mrgreen: Inače, taj deo me je podsetio na
xD

Koji si level? I ako si preko 10, koliko ti je zaista koristilo? :lol: Ja sam se bio zalaufao pre par meseci, i onda mi otiš'o onaj niz, izgubih sve što sam radio, što me je destimulisalo posle :lol:
UPDATE:Završio sam DE na Duo-u.Trebalo mi skoro 80 dana(kreten nisam spazio placement test),kontam da je uz žešću volju dovoljno 60 ako radiš od nule.Po završetku imaš znanje B1 nivoa.

Ma da, nije to nešto naročito značajno, ako se dobro sećam, jedino što je jedan od mehanizama da te natera da radiš redovno. Inače, svaka čast za završen kurs, jesi li pokušao u nekom institutu da radiš onaj test za orijentaciju znanja?

Mislio sam da to nema TOLIKO veze gde se radi. Zapravo, meni je koleginica nekoliko puta preporučila austrijski institut zbog toga što tamo predaju austrijanci kojima je nemački maternji jezik, za razliku od Getea. Mada stoji da je Gete dobro uvezan sa institucijama u DE.

Btw, koliko je teško tamo dobiti boravišnu dozvolu?

Mislio sam da to nema TOLIKO veze gde se radi. Zapravo, meni je koleginica nekoliko puta preporučila austrijski institut zbog toga što tamo predaju austrijanci kojima je nemački maternji jezik

Gete institut se jedini priznaje u Nemačkoj,pusti priče da su se drugi provlačili.

To nije istina,rade i u Austrijskom institutu "naši" ljudi. Meni je držala privatne časove bosanka koja je radila u Austrijskom inst.

Sa srpskim pasošem-poprilično.Sa hrvatskim-nikakav problem.
D**určila mi je njihova birokratija,planiram premeštaj u ŠveCku.

Jasno mi je za EU članice, nego me čisto zanimalo za ove naše kako funkcioniše na praktičnom planu, kako se snalaze.
Ja takvih dilema ne bih imao tbh :D

Gete institut se jedini priznaje u Nemačkoj,pusti priče da su se drugi provlačili.

To nije istina,rade i u Austrijskom institutu "naši" ljudi. Meni je držala privatne časove bosanka koja je radila u Austrijskom inst.

Koja je onda poenta drugih škola jezika, ako se ne priznaju? Mislim, kapiram da mali procenat ljudi zapravo ide na te kurseve da bi ovde bio pametan :lol:

Eto vidiš sad :mrgreen:

Koja je onda poenta drugih škola jezika, ako se ne priznaju? Mislim, kapiram da mali procenat ljudi zapravo ide na te kurseve da bi ovde bio pametan :lol:

Eto vidiš sad :mrgreen:

Gete je jako skup kada sam ja išao bio je oko 35000 i ne može na rate da se plaća već mora odjedanput.

Poenta je sledeća,tebi može tetka da radi u XY školi jezika i da ti sredi diplomu i onda odeš tamo pa ne znaš ni da bekneš a sa Geteom su sigurni jef je to njihovo. Sad,ti ne moraš da ideš kod njih na kurs možeš ti da se spremiš negde drugde pa polažeš kod njih što je jeftinije.

No,toplo preporučujem Gete,odlični su.

Back