1DaL
Iskusan
- Poruka
- 5.531
Na kakve stvari i sa kakvim ljudima trošite svoje vreme?
Koliko "pametno" mislite da trošite svoje vreme?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Prva dva stepena sam učio na kursu u Kraljevu.Nakon toga sam dva puta živeo i radio u Berlinu koliko mi je pasoš dozvoljavao,totalno druga dimenzija i jednostavno moraš da progovoriš.Dok sam u Kraljevu koristim Duolingo po preporuci profanke.Pravo je dobar,preporučujem.Nemački je savršeno odrađen,španski i portugalski takođe,francuski onako a ostale nisam isprobavao.

Prva dva stepena sam učio na kursu u Kraljevu.Nakon toga sam dva puta živeo i radio u Berlinu koliko mi je pasoš dozvoljavao,totalno druga dimenzija i jednostavno moraš da progovoriš.Dok sam u Kraljevu koristim Duolingo po preporuci profanke.Pravo je dobar,preporučujem.Nemački je savršeno odrađen,španski i portugalski takođe,francuski onako a ostale nisam isprobavao.
Ja sam se bio zalaufao pre par meseci, i onda mi otiš'o onaj niz, izgubih sve što sam radio, što me je destimulisalo posle 
Pošto su ove moje studije golo govn'o po pitanju organizacije i onoga što mogu da mi pruže a da ja to sam nisam u stanju, gledam da uskladim vreme tako da pratim gradivo redovno, a ujedno se bavim i drugim stvarima. Pravim jedan sajt sa dva lika, onda angažovanje u književnom društvu, s kojim sam pravio neki projekat skoro, moje street art delatnosti, povremeno pisanje za blog, neki rendom eseji, još jedan veliki projekat koji planiram da pokrenem a da ne spominjem još o čemu je reč (da se ne ureknem xD), početni koraci u teoriji digitalnih umetnosti... i pomalo akvarel-crtanje, čisto da ne sanjam više neke male demon-bebe koje mi kmeče - čuka mi i ovako nije sasvim u redu, disajni problemi takođe, a ne bih baš da odapnem na taj način

Radi egzistencijalni nagon Direkt, a?
Nemački-9,francuski-8.Koliko znam kada ti ode day streak ništa se bitnije ne menja.
Nisam isprobavao ali vidim na forumu da ljudi imaju visok level a nikakav day streak.

haha, pa naravno, moram na neki način da ga krotim, ebiga xD
Inače, taj deo me je podsetio na Na kakve stvari i sa kakvim ljudima trošite svoje vreme?
UPDATE:Završio sam DE na Duo-u.Trebalo mi skoro 80 dana(kreten nisam spazio placement test),kontam da je uz žešću volju dovoljno 60 ako radiš od nule.Po završetku imaš znanje B1 nivoa.Koji si level? I ako si preko 10, koliko ti je zaista koristilo?Ja sam se bio zalaufao pre par meseci, i onda mi otiš'o onaj niz, izgubih sve što sam radio, što me je destimulisalo posle
![]()
Mislio sam da to nema TOLIKO veze gde se radi. Zapravo, meni je koleginica nekoliko puta preporučila austrijski institut zbog toga što tamo predaju austrijanci kojima je nemački maternji jezik
Sa srpskim pasošem-poprilično.Sa hrvatskim-nikakav problem.
D**určila mi je njihova birokratija,planiram premeštaj u ŠveCku.
Gete institut se jedini priznaje u Nemačkoj,pusti priče da su se drugi provlačili.
To nije istina,rade i u Austrijskom institutu "naši" ljudi. Meni je držala privatne časove bosanka koja je radila u Austrijskom inst.

Koja je onda poenta drugih škola jezika, ako se ne priznaju? Mislim, kapiram da mali procenat ljudi zapravo ide na te kurseve da bi ovde bio pametan
Eto vidiš sad![]()
Na kakve stvari i sa kakvim ljudima trošite svoje vreme?