Moje mesto je moj presto

Direkt

Elita
Poruka
17.569
Koji je to ćošak(ili jarak xD) gde se osećate najbolje, gde odete da pobegnete ili da odmorite? I zašto baš to mesto?

Baš danas naleteh na jedan seoski informator koji su štampali pre desetak godina, sećam se toga još kao klinac. Na početku se mogu naći dosta informacija o prvim zapisima o selu, o uticaju na cvetanje zemljoradnje, razvitak samog sela, kultura, crkve itd. I naravno, pošto već neko vreme piskaram o selu, naslušao sam se dosta priča po kafanama o događajima, skorašnjim i starijim, koji su se ovde odigrali. Moje selo je moje mesto, i obožavam sve vezano za njega. Čak i ljude :D Za razliku od naselja u kojem živim( i koje je samo 20km udaljeno od sela), ljudi su kao iz druge države. Tamo svako prolazi ulicom ne obraćajući pažnju na ljude, dok se ovde svakome javlja, sa osmehom na licu, uljudno. To je samo jedna crta čitavog mentaliteta. Da ne pričam o javnim skupovima, manifestacijama, pa onda o kafanama xD

A, da suzim - u dvorištu imam staru šupu na čiji krov najviše volim da se popnem. Tamo me niko ne vidi, a sve vidim, onako voajerski :evil: Pored toga, jedna fotelja iza kuće gde najviše volim da zabodem uz suton, ružom koja cveta ispred, i par piva :cool: Nema većeg opuštanja, nigde. Može i prejebena bičarka da mi daje hepi end masažu, ja ću radije da odaberem ovo.

A, da suzim - u dvorištu imam staru šupu na čiji krov najviše volim da se popnem.
Ja isto volim visoka mesta xD Kad sam bila mala obožavala sam da se pentram po drveću, a i sad se teško kontrolišem. Elem, ima jedan fantastičan orah na bašči na koji obožavam da se penjem, i kad ima lišća niko i ne može da provali da sam gore, a tamo ima i svračije gnezdno i svraka već konta da sam ja tamo domaća i uopšte ne obraća pažnju na mene. :lol: Jednom je dunuo vetar i gnezdo je palo i svi svračići su poumirali, to je bilo grozno. Osim toga, gotivim tavan, jer tamo ima gomila starih stvari. :mrgreen:

Avala_055.jpg

Najlepse mesto je moja soba,ali uvece kasno kad svi odu da spavaju,a ja u onoj tisini stavim sluske,uzmem pivo i polako ispijam u mraku i slusam muziku.
Jos ako je napolju sneg ili kisa,stvarno je ekstra. Jbga osim sobe nemam neko specijalno mesto.

Moje mesto je tamo gde stanem, i kazem - ovo je moje mesto ;)
A to je uvek moja soba.

U toku je preuredjenje moje sobe.. Trenutno mi se izradjuju plakar, police i sto, po mojim merama, to cekam.. kada bude bila gotova bice dosta sarena i ususkana. Svuda ce biti puno deteljcica, dok je gledas, ne znas sta ces pre da vidis, to mi je krajnji cilj. Puno nekih figurica sa raznih putovanja pokacene na jarko plave police, puno knjiga koje me inspirisu. Pokacicu slike na zid, slike kupljenje na raznim mestima, a mozda i neku koju sam ja radila. Zelim da na krevetu bude dosta velikih i malih sarenih jastuka, onako da moze covek da se zavali. Takodje, na jednom zidu ce ili biti sareni tapet ili ce zid biti druge boje. Zamisljam neki crni tapet sa velikim belim cvetovima, to sam videla negde, ali otom potom. Na drugom zidu vec stoje zalepljeni kineski znakovi - raj, ljubav prijateljstvo, porodica - i to necu da diram. Tu pored je i veliko ogledalo od poda do plafona, ni to necu dirati. Bice tu malo i cveca, trenutno nemam cvece u sobi, fali mi malo zelelnila. Onako, da stoji cvece u korpi kraj prozora, to sam vec imala... Nov luster je vec kupljen, stoji tu u kutiji, i on je onako pravi ciganski, sa sarenim staklenim delicima, ima jedno 6 boja. Osvetljenje je jako bitno za sobu, trenutno imam neko uzasno neonsko svetlo, ali stvar spasava himalajska lampa.

Bilo kako bilo soba se dizajnira tako da bude topla i pomalo ludskasta, tako, da lici na mene. I da moze da primi sve ljude dobre volje (poput User Friendly-ja) : )

Moje mesto je tamo gde stanem, i kazem - ovo je moje mesto ;)
A to je uvek moja soba.

U toku je preuredjenje moje sobe.. Trenutno mi se izradjuju plakar, police i sto, po mojim merama, to cekam.. kada bude bila gotova bice dosta sarena i ususkana. Svuda ce biti puno deteljcica, dok je gledas, ne znas sta ces pre da vidis, to mi je krajnji cilj. Puno nekih figurica sa raznih putovanja pokacene na jarko plave police, puno knjiga koje me inspirisu. Pokacicu slike na zid, slike kupljenje na raznim mestima, a mozda i neku koju sam ja radila. Zelim da na krevetu bude dosta velikih i malih sarenih jastuka, onako da moze covek da se zavali. Takodje, na jednom zidu ce ili biti sareni tapet ili ce zid biti druge boje. Zamisljam neki crni tapet sa velikim belim cvetovima, to sam videla negde, ali otom potom. Na drugom zidu vec stoje zalepljeni kineski znakovi - raj, ljubav prijateljstvo, porodica - i to necu da diram. Tu pored je i veliko ogledalo od poda do plafona, ni to necu dirati. Bice tu malo i cveca, trenutno nemam cvece u sobi, fali mi malo zelelnila. Onako, da stoji cvece u korpi kraj prozora, to sam vec imala... Nov luster je vec kupljen, stoji tu u kutiji, i on je onako pravi ciganski, sa sarenim staklenim delicima, ima jedno 6 boja. Osvetljenje je jako bitno za sobu, trenutno imam neko uzasno neonsko svetlo, ali stvar spasava himalajska lampa.

Bilo kako bilo soba se dizajnira tako da bude topla i pomalo ludskasta, tako, da lici na mene. I da moze da primi sve ljude dobre volje (poput User Friendly-ja) : )

:rumenko:

Jbte ti na vrata od sobe moras zakaciti znak zabranjeno epilepticarima. :lol:

Moje mesto,tj.moj presto je priroda.
Kada god imam vremena idem u Zabran,na Košutnjak,Bojčin,mada mi je merak i prošetati pored jedne od dveju reka...Volim,kada odem u rodni mi Majdanpek,sednem na terasu mog prethodnog stana,u kome sam ziveo do svoje 7. godine,i gledam u kopove rudnika(mocan prizor),planine i brda koja su sve do kraja aprila pod snegom,najcesce vrhovi. Imam sjajan pogled na reku Pek. Ma,milina...

Svuda ce biti puno deteljcica, dok je gledas, ne znas sta ces pre da vidis, to mi je krajnji cilj. Puno nekih figurica sa raznih putovanja pokacene na jarko plave police, puno knjiga koje me inspirisu. Pokacicu slike na zid, slike kupljenje na raznim mestima, a mozda i neku koju sam ja radila. Zelim da na krevetu bude dosta velikih i malih sarenih jastuka, onako da moze covek da se zavali. Takodje, na jednom zidu ce ili biti sareni tapet ili ce zid biti druge boje. Zamisljam neki crni tapet sa velikim belim cvetovima, to sam videla negde, ali otom potom. Na drugom zidu vec stoje zalepljeni kineski znakovi - raj, ljubav prijateljstvo, porodica - i to necu da diram.
Ala bi se ti oduševila mojom sobom. :lol: Jedan zid u lamperiji i na tom je pokačeno sve od kiča koji sam kupovala na ekskurzijama u nižoj snovnoj, preko prvog goblena, koji sam radila kad sam imala tipa 7 godina (i stvarno je užasan uzgred budi rečeno), do portreta moje namlađe sestre koji sam nacrtala jednom u naletu inspiracije (ona je imala 5 godina tad i prepoznala je sebe na crtežu, pa se kurčim kako je dosta dobro ispao) i plišanih miševa i majmuna za koje nisam sigurna odakle mi, i apsolutno svaka površina je prekrivena kojekakvim džidžabidžama. Nekako sam emotivno vezana za sve svoje stvari. :lol:

U kraju ,izmedju stanice i moje gajbe postoji jedna zgrada sa dva ulaza. Ponekad,kada sam se onako smoren i utucen vracao i skole znao sam da zablejim na spoljom ulazu,tj na stepenistu. Tamo ,sa te strane niko ne prolazi,tako da sam miru znao da popusim koju pljugu,zabodem sa slusalicama i ponekad popijem pivo i odmorim malo dok se ne vratim ponovo u realnost...

Najlepse mesto je moja soba,ali uvece kasno kad svi odu da spavaju,a ja u onoj tisini stavim sluske,uzmem pivo i polako ispijam u mraku i slusam muziku.
Jos ako je napolju sneg ili kisa,stvarno je ekstra. Jbga osim sobe nemam neko specijalno mesto.

ovako nešto
ili grad u svitanje ili rano jutro, bez vreve...tek tad se oseti njegova puna lepota
grad u predvečerje kad sitno pada sneg
ispod dunje u mom dvorištu kad grune pljusak
pored mojih pasa...opkoljena masom pasa
železničke stanice....ranije sam svaku noć šetala crvenačkom prugom
soba mog očuha
dunav kod duginog mosta...bilo kada
...
ima pregršt takvih mesta...mahom sve zavisi od toga kako se osećam...ali me prethodno navedena ostave bez reči i samo uživam u prijatnim osećanjima i lagodnosti koju nose sa sobom

U šteku između dve zgrade oko škole, pored reke, na jednom drvetu u jednom parku, na ljuljašci kod tvrđave, ima mnogo...A zašto baš ta mesta? Pa ne znam, na tom drvetu u parku sam provela detinjstvo, reka me smiruje, u šteku kod škole kad odemo sa časa i tako...

Soba. I kad kažem soba - ne mislim na svoju sobu, nego na bilo koju sobu u kojoj mogu da budem potpuno sam, ili potpuno sam sa nekim :) . Što se mene tiče, može da bude samo prostor prekriven parketom i okružen golim zidovima, i to je dovoljno.

Što se tiče okoline - ima nekoliko mesta koja su značajna, kao i za svakog, ali je problem što ne mogu kao svoje da doživim nešto čija je suština izložena drugima. Kad kažem drugima - mislim na masu slučajnih prolaznika, ne i na nekoga ko mi je lično značajan.

Poslednja izmena:

Back