Moje dete je monah

Sta biste uradili da vam sin/cerka kazu da hoce da se zamonase? :think:
Mislim da tu tek roditelji polude. Kod ove homoseksualne dece ipak se teshe time da je priroda ucinila svoje, da
to nisu mogli da kontrolisu, ali da dete sa 18 ili 25, 30 godina ode i zamonashi se,
to bi za mene bila katastrofa jer bih sebe, roditelja smatrala krivom.

Rekao bih detetu da je to isto kao da zeli da postane rob, jer da bi neko postao monah mora da se odrekne svoje celokupne imovine i sve prepise crkvi, a ako se on na primer posvadja sa igumanom, iguman moze da ga istera ili mozda cak izopsti iz crkve i onda bi postao skitnica.

Dalje, osim sto bi dete moralo sve da prepise crkvi moralo bi tamo i da radi na crkvenom imanju kao poljoprivrednik na primer, a pitanje je koliko bi od tog rada on licno i dobio i koliko bi kvalitetno ziveo kao i kakav bi kvalitet njegovog zivota bio.

- - - - - - - - - -

Ma ako hoce da bude po, to mi ok, oni uzimaju pare kao nenormalni; ali monah...:think:

Koliko sam samo upoznao popova koji se smeju vernicima i onima koji zaista veruju.:lol::roll:

Ништа, шта, значи не мораш да га издржаваш аутоматски и дете ти очигледно није материјалиста што је дефинитивна потврда у том смислу доброг васпитања.
Нити постоји опасност да ће да ти доведе кући неку развратницу-ка. У само та два поређења виде се предности.

Ништа, шта, значи не мораш да га издржаваш аутоматски и дете ти очигледно није материјалиста што је дефинитивна потврда у том смислу доброг васпитања.
Нити постоји опасност да ће да ти доведе кући неку развратницу-ка. У само та два поређења виде се предности.

Ali negativno je sto neces moci da se opijas sa snajkinim caletom na slavama i proslavama.:think:

I kako će ga to sprečiti da se zamonaši? Pa primaju oni tamo razne.
Ja poznajem uglavnom jako atraktivne mlade zene, uspeshne i i u zivotu pa i karijeri koje su se zamonashile.
Tu prostitucija i neke pare ne igraju ama bas nikakvu ulogu.
Pa i zena bivseg na predsednika za koju se prica da je bila najatrakti´vnija, usput i najinteligantnija riba sa filozofskog
se zamonashila. Kakva bre prostitucija i kakva materijalna dobra?

Својим очима смо жена и ја видели у манастиру код Зрењанина како једној јако младој, замонашеној девојци је дошла родбина да је посети. У крајње мирном тону са пуно лицемерја, поприлично неодмереним обраћањем, отворено су убеђивали девојку да се окане манастирског живота и да треба да живи живот пуним плућима.

Она их је све смиреношћу и кроткошћу, са благим осмехом посматрала и са њима срдачно разговарала, потпуно убеђена у свој избор и своје намере.

Било је дивно гледати како је та девојка мирна, скромна, добродушна и како је не погађају заједљиви коментари и малтене отворено убеђивање (у сред манастирског дворишта) да она треба да се мане манастира и да се још иживи, јер није то за њу.

Нас је ето судбина водила другим путем и док смо пунили флаше изворском водом, ова прича нас је дирнула.

Ukoliko bi moje dete bilo od mladih dana zaninetersovanu za crkvu, religiju pa onda i studiralo teologiju mislim da mi nista i nikako ne bi
smetalo da se zamonashi. Tragedija je kad neko od danas na sutra donese odluku da se zamonashi.

Ja poznajem uglavnom jako atraktivne mlade zene, uspeshne i i u zivotu pa i karijeri koje su se zamonashile.
Tu prostitucija i neke pare ne igraju ama bas nikakvu ulogu.
Pa i zena bivseg na predsednika za koju se prica da je bila najatrakti´vnija, usput i najinteligantnija riba sa filozofskog
se zamonashila. Kakva bre prostitucija i kakva materijalna dobra?
Znači ako je neko atraktivan ne može se baviti prostitucijom ili upražnjavati prostitutke??

Својим очима смо жена и ја видели у манастиру код Зрењанина како једној јако младој, замонашеној девојци је дошла родбина да је посети. У крајње мирном тону са пуно лицемерја, поприлично неодмереним обраћањем, отворено су убеђивали девојку да се окане манастирског живота и да треба да живи живот пуним плућима.

Она их је све смиреношћу и кроткошћу, са благим осмехом посматрала и са њима срдачно разговарала, потпуно убеђена у свој избор и своје намере.

Било је дивно гледати како је та девојка мирна, скромна, добродушна и како је не погађају заједљиви коментари и малтене отворено убеђивање (у сред манастирског дворишта) да она треба да се мане манастира и да се још иживи, јер није то за њу.

Нас је ето судбина водила другим путем и док смо пунили флаше изворском водом, ова прича нас је дирнула.

Jes' lici mi na situaciji kada meni neko govori kako treba da se odreknem pokera, a ja im mirno odgovaram.

kada bi moje dete donelo takvu odluku, znala bih da za to postoji jak razlog, da postoji nesto drugo cime bi trebali da se pozabavimo.
u svakom slucaju, ne bih mu branila jer biti monah znaci proci zivotom i tim putem, nista drugo.
ako zaista ostane pri tome, znaci da je neophodnost, a iz monaskog zivota uvek moze dalje, u neki drugi, ko mu brani, ako u jednom trenu shvati da to ipak nije za njega.

to uopste nije lose.
kao potreba da se bude neko vreme(koliko god da je to to je opet i samo "neko vreme") u izvanzemaljskom desavanju.
da se bolje sagleda zivot.
nekom neophodnost da dopre do sebe.

glupo je sprecavati dete u tome.
bitno je da ono zna da ga sve dok ste zivi cekate u iskren roditeljski zagrljaj :)
ateista, vernik, svestenik, monah, to toliko malo govori o coveku zaista, s` obzirom na svemoguce spoznaje o istom

Jes' lici mi na situaciji kada meni neko govori kako treba da se odreknem pokera, a ja im mirno odgovaram.

Вероватно да је твоја реакција мирна и сталожена и то не спорим.

Ово је више деловало као да је дотична толико срећна што је нашла свој мир да им просто од среће не одговара другачије, него исто тако као што и ти говориш сада.

Тада то још нисам схватао, али како је време одмакло (пет година од онда) схватио сам колико је то данас ретко виђено - да је неко срећан својим избором.

Back