Moja teorija o nestanku dinosaurusa

Vidim da ovde ima mnogo ''pametnih'' teorija!
Pa me zanima vase vidjenje ovog otkrica:

02-degen1b.jpg
Mali neki dinosi, sudeci po otiscima...bice da u Srbi ipak lovili te pticice....:think:

''Nadjeni su ostaci ljudi na razlicitim mestima u ovom geoloskom stubu. Poznati primer jeste sa ljudskim stopalima u istoj formaciji sa tragovima dinosaurusa, sto po evolucionistickom, i svakom drugom modelu treba da znaci da su ziveli u isto vreme. To je nadjeno u blizini reke Paluksi, u Teksasu, u Dolini Ruza. Ti tragovi su pronadjeni 50-tih godina ovog veka.''
01-degen1a.jpg

02-degen1b.jpg

"pametni", iscitaj caskom i ovo :mrgreen:

http://paleo.cc/paluxy/mantrack.htm

U mitovima svih zemalja na svetu, a narocito onih sa Dalekog Istoka se pojavljuju cudna bica - ZMAJEVI...

Kada je mit tako rasprostranjen, postoji realna mogucnost da je NESTO i postojalo...

Postoji mogucnost da su zmajevi ustvari bili POSLEDNJI DINOSAURUSI na Zemlji, koji su nekim cudom preziveli kataklizmu i SVE DO SREDNJEG VEKA ziveli na Planeti krijuci se u dubokim pecinama stenovitih planina...

U srednjem veku su cak postojali i ljudi - profesionalni lovci na zmajeve!

Zadnji zmajevi (zenka sa dvoje mladuncadi) su ubijeni u nekoj pecini u Evropi.

Zar nisu i nase narodne bajke pune zmajeva koje su siromasni seljackisinovi skratili za glavu i dobili princezu i kraljevstvo na dar?

Prvo, zahvaljujem se na iscrpnom i ozbiljnom objasnjenju. Imate moju reputaciju.

Kako pravi uzrok nestanka dinosaurusa jos uvek nije razresen i moja teorija ulazi RAVNOPRAVNO u naucno razmatranje kao i sve ostale teorije. ;)
Oprosti, ali ne. Zasto bi tvoja teorija usla u ravnopravno razmatranje kada nemas ama bas nikakvih dokaza o tome sto pricas? Niti barem imas nesto na cemu mozes da pocnes da zasnivas teoriju.

Izvesno je da su se ogromne kolicine prasine i gasa digle u vazduh na kraju Mezozoika. E sad, sta je bio uzrok tome je druga stvar. Bilo gde na svetu naicices na K-T granicu, geolosku anomaliju, izazvanu ogromnim kolicinama gasa i prasine. Mozda nije izvor svog izumiranja, ali nesto te skale je moralo imati znacajan uticaj na zivot.

Oprosti, ali ne. Zasto bi tvoja teorija usla u ravnopravno razmatranje kada nemas ama bas nikakvih dokaza o tome sto pricas? Niti barem imas nesto na cemu mozes da pocnes da zasnivas teoriju.

Izvesno je da su se ogromne kolicine prasine i gasa digle u vazduh na kraju Mezozoika. E sad, sta je bio uzrok tome je druga stvar. Bilo gde na svetu naicices na K-T granicu, geolosku anomaliju, izazvanu ogromnim kolicinama gasa i prasine. Mozda nije izvor svog izumiranja, ali nesto te skale je moralo imati znacajan uticaj na zivot.

Nema NIKO dokaza.

Sve su samo PREDPOSTAVKE.

I sve su, ukljucujuci i moju - validne!

Ja ne kazem naravno da u Zemlju nikada nije udario asteroid ili kometa.

Ali TVRDIM da to nije bio razlog iscezavanja dinosaurusa.

Dinosaurusi nisu umrli svi odjednom (sto bi se desilo da je udario asteroid) nego je izumiranje trajalo vekovima, mozda milenijumima.

Nema NIKO dokaza.

Dinosaurusi nisu umrli svi odjednom (sto bi se desilo da je udario asteroid) nego je izumiranje trajalo vekovima, mozda milenijumima.
Ljudi imaju dokaze na kojima baziraju pretpostavke. Niko nije dosao i rekao svetu "hej, ja mislim da su dinosaurusi izginuli jer ih je shopila ogromna zelena zla leteca kockica za jamb u porodicno blago", "moram brzo to da zapisem da ne zaboravim". Obicno se naidje i na najmanji dokaz koji da ideju o teoriji. Dalje se traze dokazi na lokacijama gde bi trebali i mogli da postoje. Ako se nadju teorija postaje validna. Nekada nekome i padne ideja kako bi moglo da se desi, ali to je obicno visokoobrazovan covek iz svoje oblasti, i nece objaviti nesto za sta nema dokaza, nego ce potraziti dokaze, pa tek onda objaviti teoriju, jer ga niko nece ozbiljno shvatiti.

Ljudi imaju dokaze na kojima baziraju pretpostavke. Niko nije dosao i rekao svetu "hej, ja mislim da su dinosaurusi izginuli jer ih je shopila ogromna zelena zla leteca kockica za jamb u porodicno blago", "moram brzo to da zapisem da ne zaboravim". Obicno se naidje i na najmanji dokaz koji da ideju o teoriji. Dalje se traze dokazi na lokacijama gde bi trebali i mogli da postoje. Ako se nadju teorija postaje validna. Nekada nekome i padne ideja kako bi moglo da se desi, ali to je obicno visokoobrazovan covek iz svoje oblasti, i nece objaviti nesto za sta nema dokaza, nego ce potraziti dokaze, pa tek onda objaviti teoriju, jer ga niko nece ozbiljno shvatiti.

Ne, nemju dokze, imaju predpostavke koje im sluze kao dokazi.

Kada bi imali stvarne dokaze onda ne bi bile teorije, vec naucne tvrdnje i istine.

''Nadjeni su ostaci ljudi na razlicitim mestima u ovom geoloskom stubu. Poznati primer jeste sa ljudskim stopalima u istoj formaciji sa tragovima dinosaurusa, sto po evolucionistickom, i svakom drugom modelu treba da znaci da su ziveli u isto vreme. To je nadjeno u blizini reke Paluksi, u Teksasu, u Dolini Ruza. Ti tragovi su pronadjeni 50-tih godina ovog veka.''
01-degen1a.jpg

02-degen1b.jpg

"Откриће" је доказани фалсификат креациониста.

A mozda neka teorija o tome da su uopste postojali!?

Koliko sam mogao da primijetim sa vise tema iz religijskog i ovog podforuma...
1. Ako je bilo na TV-u, tacno je.
2. Ako nije popularno, ne zelim da je tacno.
3. iz 1. Nema rasprave o tome da su dinosaurusi postojali. (evo da ne bude off topic)
4. iz 2. Bog ne postoji. Mi smo svi sami sebi bogovi. Postojao je nekakav Bing Bang i sve je nakon toga "tok prirode".

JADNO!

Ja ne verujem da su dinosaurusi izumrli kada je neki asteroid udario u Zemlju.

Mislim da je ta teorija jako, jako glupa.

Ja vise verujem da je Zemlja pre par stotina miliona godina imala orbitu BLIZU SUNCU i da je klima bila mnogo toplija i vlaznija...
Mozda duplo toplija nego danas i da sneg i led na polovima nisu postojali...

Onda se desila neka velika kataklizma (mozda je neki veliki objekat protutnjao suncevim sistemom i Zemlja je je za malo promenula orbitu - udaljila se od Sunca...

Nije se udaljila toliko da je atmosfere nestalo, ali postalo je znatno hladnije, ovako kako je i danas...

Dinosurusi tu promenu temperature nisu mogli da prezive...

Preziveli su neki reptili kao krokodili i kornjace koji imaju zastitu od vode i jakog oklopa..

Ostali su, tokom duzeg vremena polako izumirali i zamenjivali su ih bica sa toplom krvi i dlakom..

Zato danas nalazimo na ostatke dinosaurusa u Patagoniji, vrlo bizu juznog pola gde je nemoguce da su ziveli gmizavci ako je i u onim vremenima bilo hladno. I tamo je nekada bila tropska klima....

sta bilo ej 80 - 90 C..pa sva vooda bi isparila :D
svuda bi bila pstaca..tvoja teorija ne da je glupa i nelogicna neg..

Nema NIKO dokaza.

Ja mogu da predpostavim da su dinosaurusi izumrli na taj nacin sto je neki asteroid udario u Zemlju i doneo mutirani virus koji je zatim pobio sve organizme. Tj virus je postedeo sve odrasle zvotinje a ubijao je one koji su pocinjali seksualno da sazrevaju, tj da postaju seksualno aktivni i spremni za potomstvo. A zasto bas tada, pa eto tada se luce posebni hormoni koje taj virus napda i na taj nacin ubija svog "domacina". Zato su trebali vekovi da se virus prosiri, jer je bio aktivan i smrtonosan samo u jednom kratkom periodu zivota te zivotinje dok su odrasle jedinke i one one koje jos nisu usle u taj "pubertet" bile samo prenosnici....

Da li to znaci da je i moja teorija VALIDNA, iako sam utrosio 5min da lupim takvu glupost. Da li i ja imam pravo da TVRDIM DA JE TO RAZLOG zasto su donosaurusi izumrli i da decenije necijeg rada popljujem, jer eto ja ZNAM STA JE TACNO!?!

Samim tim TVRDIM da tvoja teorija nije tacna vec samo moja....,

Ne, nemju dokze, imaju predpostavke koje im sluze kao dokazi.

Kada bi imali stvarne dokaze onda ne bi bile teorije, vec naucne tvrdnje i istine.
Nije moguce imati apsolutnu tvrdnju, jer uprkos dokazima ima i nekih nesuglasica ili dokaza koji fale da bi teorija bila kompletna. Naravno da ima dokaza. Kako nazivas KT granicu? Mastom? Kako nazivas krater u Meksickom zalivu? Takodje mastom?

Nije moguce imati apsolutnu tvrdnju, jer uprkos dokazima ima i nekih nesuglasica ili dokaza koji fale da bi teorija bila kompletna. Naravno da ima dokaza. Kako nazivas KT granicu? Mastom? Kako nazivas krater u Meksickom zalivu? Takodje mastom?

Pa to da je pao asteroid je verovatno istina, ali to verovatno NEMA NIKAKVE VEZE da su od toga izumrli dinosaurusi...

Te dve pojave su potpuno odvojene...

Nakon dinosaurusa si izumrle jos stotine hiljada vrsta, a nije nista palo...

Pa to da je pao asteroid je verovatno istina, ali to verovatno NEMA NIKAKVE VEZE da su od toga izumrli dinosaurusi...

CAU5QPQT.jpg

Mislim da istinu treba traziti vrlo logicno i jednostavno ...
Da bi jedna vrsta zivotinja izbjegla istrebljenje prvo mora imati nepromenljivo STANISTE.
Dinosaurusi si bili ogromni ,trebalo im je hrane u ogromnim kolicinama.
Cim se eko tocak poremetio doslo je do smanjivanja i potpunog nestanka populacije koja se nije mogla prilagoditi tim uslovima svog stanista a drugog nije bilo i to je kraj price...

Pogledajte prilog 82872
Mislim da istinu treba traziti vrlo logicno i jednostavno ...
Da bi jedna vrsta zivotinja izbjegla istrebljenje prvo mora imati nepromenljivo STANISTE.
Dinosaurusi si bili ogromni ,trebalo im je hrane u ogromnim kolicinama.
Cim se eko tocak poremetio doslo je do smanjivanja i potpunog nestanka populacije koja se nije mogla prilagoditi tim uslovima svog stanista a drugog nije bilo i to je kraj price...

Isto to i ja tvrdim...

A izobilje hrane je nestalo jer se Zemlja malo pomerila iz orbite i postalo je par stepeni hladnije...

Nema veze? A zasto onda dobar deo naucnog sveta veruje u to?

A sto su izumrle vrste posle dinosaurusa, ne mora da znaci da nisu izumrle od drugih faktora. Takodje ovo nije cak ni najvece izumiranje u istoriji zemlje. Molim te pozabavi se malo shtivom. Periodicno su se odvijala izumiranja u toku istorije zivota na zemlji koje su izazivali ovi ili oni faktori.

Inace udar asterioda velicine onoga koji je pao u meksicki zaliv bi blokirao sunce dovoljno dugo da biljni zivot uglavnom izumre. Sa njim bi izumrli i veliki biljojedi, a nakon njih i mesozderi. Preostale bi samo najizdrzljivije i najprilagodljivije vrste.

Takodje za tvoju teoriju moras dobro znati zakone planetarnog kretanja, gravitacije, planetarnih migracija, istorijske promene u luminoznosti i aktivnosti sunca i zakone interakcije vise planetarnih tela. Ne mozes tek tako doci i tvrditi da si izmislio teoriju koju naucna zajednica mora da prihvati kao validnu.

Back