Brzi Bravari Srbije
Veoma poznat
- Poruka
- 12.987
Mali neki dinosi, sudeci po otiscima...bice da u Srbi ipak lovili te pticice....Vidim da ovde ima mnogo ''pametnih'' teorija!
Pa me zanima vase vidjenje ovog otkrica:
![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mali neki dinosi, sudeci po otiscima...bice da u Srbi ipak lovili te pticice....Vidim da ovde ima mnogo ''pametnih'' teorija!
![]()

Vidim da ovde ima mnogo ''pametnih'' teorija!
''Nadjeni su ostaci ljudi na razlicitim mestima u ovom geoloskom stubu. Poznati primer jeste sa ljudskim stopalima u istoj formaciji sa tragovima dinosaurusa, sto po evolucionistickom, i svakom drugom modelu treba da znaci da su ziveli u isto vreme. To je nadjeno u blizini reke Paluksi, u Teksasu, u Dolini Ruza. Ti tragovi su pronadjeni 50-tih godina ovog veka.''
![]()
![]()

Jao Milice...ala si ti naivna...pa Dogoni...a CIA ih obucava u borbi protiv zmajeva...

ja ipak mislim da je kometa ali da nije udarila slucajno
U mitovima svih zemalja na svetu, a narocito onih sa Dalekog Istoka se pojavljuju cudna bica - ZMAJEVI...
Kada je mit tako rasprostranjen, postoji realna mogucnost da je NESTO i postojalo...
Postoji mogucnost da su zmajevi ustvari bili POSLEDNJI DINOSAURUSI na Zemlji, koji su nekim cudom preziveli kataklizmu i SVE DO SREDNJEG VEKA ziveli na Planeti krijuci se u dubokim pecinama stenovitih planina...
U srednjem veku su cak postojali i ljudi - profesionalni lovci na zmajeve!
Zadnji zmajevi (zenka sa dvoje mladuncadi) su ubijeni u nekoj pecini u Evropi.
Zar nisu i nase narodne bajke pune zmajeva koje su siromasni seljackisinovi skratili za glavu i dobili princezu i kraljevstvo na dar?

Oprosti, ali ne. Zasto bi tvoja teorija usla u ravnopravno razmatranje kada nemas ama bas nikakvih dokaza o tome sto pricas? Niti barem imas nesto na cemu mozes da pocnes da zasnivas teoriju.Prvo, zahvaljujem se na iscrpnom i ozbiljnom objasnjenju. Imate moju reputaciju.
Kako pravi uzrok nestanka dinosaurusa jos uvek nije razresen i moja teorija ulazi RAVNOPRAVNO u naucno razmatranje kao i sve ostale teorije.![]()
Oprosti, ali ne. Zasto bi tvoja teorija usla u ravnopravno razmatranje kada nemas ama bas nikakvih dokaza o tome sto pricas? Niti barem imas nesto na cemu mozes da pocnes da zasnivas teoriju.
Izvesno je da su se ogromne kolicine prasine i gasa digle u vazduh na kraju Mezozoika. E sad, sta je bio uzrok tome je druga stvar. Bilo gde na svetu naicices na K-T granicu, geolosku anomaliju, izazvanu ogromnim kolicinama gasa i prasine. Mozda nije izvor svog izumiranja, ali nesto te skale je moralo imati znacajan uticaj na zivot.
Ljudi imaju dokaze na kojima baziraju pretpostavke. Niko nije dosao i rekao svetu "hej, ja mislim da su dinosaurusi izginuli jer ih je shopila ogromna zelena zla leteca kockica za jamb u porodicno blago", "moram brzo to da zapisem da ne zaboravim". Obicno se naidje i na najmanji dokaz koji da ideju o teoriji. Dalje se traze dokazi na lokacijama gde bi trebali i mogli da postoje. Ako se nadju teorija postaje validna. Nekada nekome i padne ideja kako bi moglo da se desi, ali to je obicno visokoobrazovan covek iz svoje oblasti, i nece objaviti nesto za sta nema dokaza, nego ce potraziti dokaze, pa tek onda objaviti teoriju, jer ga niko nece ozbiljno shvatiti.Nema NIKO dokaza.
Sve su samo PREDPOSTAVKE.
I sve su, ukljucujuci i moju - validne!
Ja ne kazem naravno da u Zemlju nikada nije udario asteroid ili kometa.
Ali TVRDIM da to nije bio razlog iscezavanja dinosaurusa.
Dinosaurusi nisu umrli svi odjednom (sto bi se desilo da je udario asteroid) nego je izumiranje trajalo vekovima, mozda milenijumima.
Ljudi imaju dokaze na kojima baziraju pretpostavke. Niko nije dosao i rekao svetu "hej, ja mislim da su dinosaurusi izginuli jer ih je shopila ogromna zelena zla leteca kockica za jamb u porodicno blago", "moram brzo to da zapisem da ne zaboravim". Obicno se naidje i na najmanji dokaz koji da ideju o teoriji. Dalje se traze dokazi na lokacijama gde bi trebali i mogli da postoje. Ako se nadju teorija postaje validna. Nekada nekome i padne ideja kako bi moglo da se desi, ali to je obicno visokoobrazovan covek iz svoje oblasti, i nece objaviti nesto za sta nema dokaza, nego ce potraziti dokaze, pa tek onda objaviti teoriju, jer ga niko nece ozbiljno shvatiti.
Vidim da ovde ima mnogo ''pametnih'' teorija!
''Nadjeni su ostaci ljudi na razlicitim mestima u ovom geoloskom stubu. Poznati primer jeste sa ljudskim stopalima u istoj formaciji sa tragovima dinosaurusa, sto po evolucionistickom, i svakom drugom modelu treba da znaci da su ziveli u isto vreme. To je nadjeno u blizini reke Paluksi, u Teksasu, u Dolini Ruza. Ti tragovi su pronadjeni 50-tih godina ovog veka.''
![]()
![]()
Ja ne verujem da su dinosaurusi izumrli kada je neki asteroid udario u Zemlju.
Mislim da je ta teorija jako, jako glupa.
Ja vise verujem da je Zemlja pre par stotina miliona godina imala orbitu BLIZU SUNCU i da je klima bila mnogo toplija i vlaznija...
Mozda duplo toplija nego danas i da sneg i led na polovima nisu postojali...
Onda se desila neka velika kataklizma (mozda je neki veliki objekat protutnjao suncevim sistemom i Zemlja je je za malo promenula orbitu - udaljila se od Sunca...
Nije se udaljila toliko da je atmosfere nestalo, ali postalo je znatno hladnije, ovako kako je i danas...
Dinosurusi tu promenu temperature nisu mogli da prezive...
Preziveli su neki reptili kao krokodili i kornjace koji imaju zastitu od vode i jakog oklopa..
Ostali su, tokom duzeg vremena polako izumirali i zamenjivali su ih bica sa toplom krvi i dlakom..
Zato danas nalazimo na ostatke dinosaurusa u Patagoniji, vrlo bizu juznog pola gde je nemoguce da su ziveli gmizavci ako je i u onim vremenima bilo hladno. I tamo je nekada bila tropska klima....

Nema NIKO dokaza.
Sve su samo PREDPOSTAVKE.
I sve su, ukljucujuci i moju - validne!
Ja ne kazem naravno da u Zemlju nikada nije udario asteroid ili kometa.
Ali TVRDIM da to nije bio razlog iscezavanja dinosaurusa.
Dinosaurusi nisu umrli svi odjednom (sto bi se desilo da je udario asteroid) nego je izumiranje trajalo vekovima, mozda milenijumima.
Nije moguce imati apsolutnu tvrdnju, jer uprkos dokazima ima i nekih nesuglasica ili dokaza koji fale da bi teorija bila kompletna. Naravno da ima dokaza. Kako nazivas KT granicu? Mastom? Kako nazivas krater u Meksickom zalivu? Takodje mastom?Ne, nemju dokze, imaju predpostavke koje im sluze kao dokazi.
Kada bi imali stvarne dokaze onda ne bi bile teorije, vec naucne tvrdnje i istine.
Nije moguce imati apsolutnu tvrdnju, jer uprkos dokazima ima i nekih nesuglasica ili dokaza koji fale da bi teorija bila kompletna. Naravno da ima dokaza. Kako nazivas KT granicu? Mastom? Kako nazivas krater u Meksickom zalivu? Takodje mastom?
Pa to da je pao asteroid je verovatno istina, ali to verovatno NEMA NIKAKVE VEZE da su od toga izumrli dinosaurusi...
Te dve pojave su potpuno odvojene...
Nakon dinosaurusa si izumrle jos stotine hiljada vrsta, a nije nista palo...
Pogledajte prilog 82872
Mislim da istinu treba traziti vrlo logicno i jednostavno ...
Da bi jedna vrsta zivotinja izbjegla istrebljenje prvo mora imati nepromenljivo STANISTE.
Dinosaurusi si bili ogromni ,trebalo im je hrane u ogromnim kolicinama.
Cim se eko tocak poremetio doslo je do smanjivanja i potpunog nestanka populacije koja se nije mogla prilagoditi tim uslovima svog stanista a drugog nije bilo i to je kraj price...
Isto to i ja tvrdim...
A izobilje hrane je nestalo jer se Zemlja malo pomerila iz orbite i postalo je par stepeni hladnije...
Nema veze? A zasto onda dobar deo naucnog sveta veruje u to?Pa to da je pao asteroid je verovatno istina, ali to verovatno NEMA NIKAKVE VEZE da su od toga izumrli dinosaurusi...
Te dve pojave su potpuno odvojene...
Nakon dinosaurusa si izumrle jos stotine hiljada vrsta, a nije nista palo...
ja ipak mislim da je kometa ali da nije udarila slucajno