Veseli_Ubica
Poznat
- Poruka
- 7.185
Koji monitor? I kako si updateovao drajver, preko driver menadžera ?A sto mi na Ubuntu monitor radi na 59 Hz a na XO na 75 Hz? A updateovao sam drajver na svojoj GT 9600.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koji monitor? I kako si updateovao drajver, preko driver menadžera ?A sto mi na Ubuntu monitor radi na 59 Hz a na XO na 75 Hz? A updateovao sam drajver na svojoj GT 9600.
ok, fstab...
Kucaj u konzoli sudo blkid i obrati pažnju na izlaz te komande. Dobićeš koji su ti UUID-ovi tvojih particija, i njih treba da upišeš u /etc/fstab, na sledeći način :
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# /dev/sda2
UUID=5de6a64b-0e01-4713-9dae-45fda4b2856c / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
# /dev/sda3
UUID=4631980c-a234-4a18-b5ae-5c155e6dd4dc none swap sw 0 0
# /dev/sdb1
UUID="Tvoj UUID particije, bez navodnika" /media/sdb1 ntfs defaults 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/scd1 /media/cdrom1 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
Dakle, plavu liniju dodaj...
/media/sdb1 je primer, ti možeš da mountuješ tu particiju gde ti volja (al ne zaboravi da prepraviš u fstab-u da bude ta lokacija), obično ide ili u /media ili u /mnt. I moraćeš da napraviš direktorijum /media/sdb1 ili koji već izabereš.
Javi ako radi
Koji monitor? I kako si updateovao drajver, preko driver menadžera ?
Vidim pricate o nadolazecem ubuntu-u 9.10
Inace zvace se Karlic Koala (mislim da je tako) i trebao bi da bude pusten krajem aprila.
Beta verzija se moze downloadati sa njihovog sajta
U principu, refresh rate kod TFT monitora nema neki značaj kao kod monitora sa katodnom cevi. Kod CRT-a refresh je obnavljao tačke na fosfornom sloju koje su brzo bledele. Kod TFT-a te tačke svo vreme sijaju istim intenzitetom, tako da i mala frekvencija monitora ne škodi tvojim očima...Monitor je Samsung TFT 2220 LM. Da update preko managera...
koji je dobar program za download sa rapidshare za ubuntu?
Instalacija OpenOffice-a 3.0... čas posla!(važi za ubuntu 8.10)
http://news.softpedia.com/news/How-To-Install-OpenOffice-org-3-0-in-Ubuntu-8-10-96449.shtml
U principu, refresh rate kod TFT monitora nema neki značaj kao kod monitora sa katodnom cevi. Kod CRT-a refresh je obnavljao tačke na fosfornom sloju koje su brzo bledele. Kod TFT-a te tačke svo vreme sijaju istim intenzitetom, tako da i mala frekvencija monitora ne škodi tvojim očima...
Elem, trebalo bi da postoji podešavanje grafičke i monitora (pronađi tu negde u System meniju) i tu bi trebalo da nađeš svoj model monitora. Izaberi, i sledeći put bi trebalo da možeš da izabereš tačniji refresh rate.
a koji je bolji kubuntu 8.10 ili ubuntu 8.10
ja nisam koristio kubuntu. samo ubuntu. ne znam ni koja je razlika![]()
a koji je bolji kubuntu 8.10 ili ubuntu 8.10
http://forum.krstarica.com/threads/264442
Ovde je predlozeno toliko toga, pa ces se vjerovatno i snaci
hehe. Nisi me razumeo. Meni treba takav program za ubuntu. Zbog toga sam i pitao na temi "moj ubuntu".