Moj račun za struju

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
378.150
Stigao mi je račun za stuju i ok je,u okviru moje potrošnje koja nije velika jer ne trošim puno struje
Imam led sijalice u celom stanu, ne ukljucujem šport i mašinu za ves svaki dan itd.itd...
Pogledala sam racun detaljnije, jer me je zanimalo šta sve placan kroz taj racun .

Pise da sam jeftine struje potrošila 23 kv a skupe 227 kv i ukupno cena xxx
Dalje su nabrojani dodatni troškovi:

-obracunska snaga
-garantovani snabdevac
- naknada za podsticaj povlašcenih proizvodjaca
-akciza
-pdv
-javni servis

I ovi troškovi su skoro kao struja kada se saberu

Znala sam za ove stavke osim za - naknada za podsticaj povlašcenih proizvodjaca
Znam da gradjani ove zemlje placaju SVE, placamo i kredite sa kojima se zaduzuju pa i ovo boldovano

Pa me zanima da li neko zna da mi objasni kakva je to naknada za podsticaj povlašcenih proizvodjaca
Koga ja to nekog povlašcenog proizvodjaca podsticem i to nekih 200 din.svakog meseca dok ne poskupi i to

Poslednja izmena:
Stigao mi je račun za stuju i ok je,u okviru moje potrošnje koja nije velika jer ne trošim puno struje
Imam led sijalice u celom stanu, ne ukljucujem šport i mašinu za ves svaki dan itd.itd...
Pogledala sam racun detaljnije, jer me je zanimalo šta sve placan kroz taj racun .

-obracunska snaga
-garantovani snabdevac
-akciza
-pdv
-javni servis

Znam da gradjani ove zemlje placaju SVE, placamo i kredite sa kojima se zaduzuju pa i ovo boldovano

Pa me zanima da li neko zna da mi objasni kakva je to naknada za podsticaj povlašcenih proizvodjaca
Koga ja to nekog povlašcenog proizvodjaca podsticem i to nekih 200 din.svakog meseca dok ne poskupi i to
To su ti zeleni proizvodjaci struje na vodu, sunce i vetar.

U sustini bi svako trebao da dobije akcije u tim kompanijama u skladu sa iznosom koji uplacuje, a ne da ih darivamo po tudjoj volji.

Od svega je najgora prica kako je ovde struja mnogo jeftinija nego drugde, a kad sracunas te ostale troskove koji kao formalno nisu cena struje, onda ne da nije jeftina nego smo daleko iznad regiona i pola evrope.

Финасирамо Нина ЕПС на првом месту и зелене произвођачекао што је речено већ овде.
Ја имам још додатни проблем, као и други у мом селу, јер су струјни удари, варирање напона и искључења готово свакодневна.Од тога су ми страдали неки уређаји као и мојим комшијма, а ЕПС тврди како није за то одговоран.

to je ono sto oni placaju nekim svojim koji imaju vetrenjace , suncane panele ili minihidrocentrale 3 puta skuplju struju

pa su sad, zarad tih nesto hilj evra uveli svima , 2 mil gomacinstava da placa oko 4-5 evra

znaci uzmu 10 mil na ime pospesivanja malih proizvodjaca

a da budes mali proizvodjac - ne moze , napakuju ti uslove koje prevazilazi samo debela veza

rodjacka , partijska , mafijaska ...

Финасирамо Нина ЕПС на првом месту и зелене произвођачекао што је речено већ овде.
Ја имам још додатни проблем, као и други у мом селу, јер су струјни удари, варирање напона и искључења готово свакодневна.Од тога су ми страдали неки уређаји као и мојим комшијма, а ЕПС тврди како није за то одговоран.
Koliko citam 2020. godine je prosecna plata u EPS-u bila 100000 din, a kolko je sada?

Toje sve organizovana banda lopovska šta pljačka pošten narod sramota ih bilo treba njih na robiju pada vidu rokeri su to prepoznali pre nekoliko decenija i pevali neplašim se vukodlaci veštice islično a od moju platu prestravim se lično

-obracunska snaga
-garantovani snabdevac
-akciza
-pdv
-javni servis

Podstices tajkune ....ovo je mafijaska drzava i dusu bi coveku uzeli .

-obracunska snaga
-garantovani snabdevac
-akciza
-pdv
-javni servis

Iako će reći da je i standard veći nego kod nas, ipak cijena električne energije u V. Britaniji, Irskoj i još nekim državama je katastrofalna.. za pola godine cijena struje kodd njih je otišla u nebesa.
Šta plaćamo i kome? Dobro pitanje. hoću račun za struju na kome piše koliko sam potrošio i koliko treba da platim a ne da čitam Bože me prosti, Miroslavljevo jevandelje po njemu. :mrgreen:

To je problem onoga koji se jednom opece. .. kupis stabilizatore napona.
Bas se pitam za koga je to selo glasalo ...

Tema je SRJ i raspali EPS.
"Naknada za podsticaj povlašćenih proizvođača električne energije, uvedena 2013. kako bi se obezbedila sredstva za podsticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije.
Ta naknada se plaća proizvođačima koji proizvode struju iz obnovljivih izvora energije. Radi se o jednom od takozvanih administrativnih troškova koji plaća svaki potrošač električne energije u Srbiji i nalazi se kao jedna od stavki na računima.

Ovaj trošak, koji se plaća za sve proizvođače „čiste“ eletrične energije u Srbiji, dobijaju i vlasnici malih hidroelektrana (MHE). Pored njih dobijaju ih i vlasnici vetroelektrana, solarnih i gasnih elektrana. Podsticaji im se isplaćuju u vidu fid-in tarifa, ako su dobili status povlašćenih proizvođača električne energije i to praktično znači da im je država odobrila isplatu subvencija."

Hoćemo li čist zrak ili smog pun čadji, sumpora, pepela, dima..? Hoćemo li birati zdravlje ili bolest? Dakle svi plaćamo za energiju koja ne truje i ne zagadjuje.. u čemu je problem?

"Naknada za podsticaj povlašćenih proizvođača električne energije, uvedena 2013. kako bi se obezbedila sredstva za podsticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije.
Ta naknada se plaća proizvođačima koji proizvode struju iz obnovljivih izvora energije. Radi se o jednom od takozvanih administrativnih troškova koji plaća svaki potrošač električne energije u Srbiji i nalazi se kao jedna od stavki na računima.

Ovaj trošak, koji se plaća za sve proizvođače „čiste“ eletrične energije u Srbiji, dobijaju i vlasnici malih hidroelektrana (MHE). Pored njih dobijaju ih i vlasnici vetroelektrana, solarnih i gasnih elektrana. Podsticaji im se isplaćuju u vidu fid-in tarifa, ako su dobili status povlašćenih proizvođača električne energije i to praktično znači da im je država odobrila isplatu subvencija."

Hoćemo li čist zrak ili smog pun čadji, pepela, dima..? Hoćemo li birati zdravlje ili bolest? Dakle svi plaćamo za energiju koja ne truje i ne zagadjuje.. u čemu je problem?
A efekti su koji ?

Sad cu ti kazem , do sada smo mogli nuklearku da izgradimo i obezbedimo sebi i komsijama struju ali ne ...

Fiskalni savet: EPS i Srbijagas koštali budžet oko dve milijarde € – i još će​

https://rs.n1info.com/biznis/fiskal...-kostali-budzet-oko-dve-milijarde-e-i-jos-ce/

Back