Moj problem

ti haluciniras kako sam ja reko da je psiholog psihoterapeut. Psiholog uci jednu vrstu psihoterapeutike, to je istina, tako da i jeste (bihejvioralnu terapiju). Studije za psihoterapeuta psihoanalitickog preko 4 godine traju, traju da li 5 6 ili 7 sad sam zaboravio, nekad je bilo 7. Za psihodinamskog terapeuta odredjene vrste (ne znam sad koje) mogu da traju samo 2 godine.

Da, duzina zavisi od psihoterapijskog modaliteta, ali meni nije jasno sa kim se ti svadjas!:think:

Da, duzina zavisi od psihoterapijskog modaliteta, ali meni nije jasno sa kim se ti svadjas!:think:
Btw ja nisam napisao i ne mislim da je psihijatar ujedno i npr CBT psihoterapeut odmah posle specijalizacije psihijatrije, ili npr da je TA psihoterapeut i sl.

Mislio sam na one psihijatre koji zavrse i neku psihoterapijsku skolu. A to mogu uraditi i lekari. Npr kao Milivojevic onaj (iako je tezak sarlatan i pseudonaucnik - svi pedagozi, psiholozi, psihijtri i psihoterapeuti koji ima imalo znanja u struci su se ogradili od njegovih lupetanja). - transakcioni analiticar - psihoterapeut, i tako se i predstavlja, a narod masi pa misli i da je on psiholog, i da je glavni i referentni o svim psiho-temama da prica, pa cak npr i o socijalnoj psihologiji, pedagoskoj psihologiji, klinickoj psihologiji, razvojnoj itd.

Napisao sam "u trajanju od najmanje 4 godine" jer su po mom misljenju samo te psihoterapije ozbiljnije, ove od po 2 godine sto navodi ovaj narkoman sa poremecajima licnosti mi i nisu nesto, ono u fazonu, mozes ti da zavrsis puno toga, zavisi da li je naucno utvrdjeno da radi, da li je priznato, da li pomaze u praksi brzo i efikasno i da li ces imati pacijente sutradan ako radis privatno.
Mozes ti zavrsiti i medEcinu kod sr Miroljuba Petrovica na "Prirodnjackom medicinskom univerzitetetu i institutu za prirodnu medicinu", i predstavljati se kao "doktor", "lekar" i drzava nista ne radi po tom pitanju, pa opet to ne leci i to nije medicina.

Zato sam napisao 4 godine mora da traje ne krace, a i tih 4 godine su zbrkani u vikende, i posle toga ti treba brdo, brdo iskustva i pacijenata pa si tek onda osposobljen lepo i ljudski da radis i pomazes ljudima, uostalom kao i svakoj drugoj profesiji.

Postoje i neke kvazi psihoterapijske skole sto ih vode, vise ko god stigne, samo im bitno da smlate pare, pa onda dodju propali ekonomisti, pravnici, sociolozi i zavrse 2 godine, idu na predavanja svakog drugog vikenda po nekoliko sati, i posle 2 godine odjednom su oni neki "psihoterapeuti", i butaju se svuda redom za bilo koju psiholosku temu.....

Meni sve to lii na ovo:

Poslednja izmena od moderatora:
https://www.kent.ac.uk/courses/postgraduate/76/cognitive-psychology-neuropsychology

https://www.socialpsychology.org/ggradoth.htm
Obrati paznju na
This page contains links to U.S. psychology Ph.D. programs grouped by research area and ranked in quality according to the Princeton Review's "Gourman Report of Graduate Programs" (8th edition). Beyond Social Psychology, the Gourman Report covers:
Clinical Psychology
Cognitive Psychology
Developmental Psychology
Experimental Psychology
Industrial/Organizational Psychology
Personality Psychology
Sensation and Perception Psychology

Cuveni Yale:
http://psychology.yale.edu/research/cognitive-psychology

Cognitive Psychology Ph.D. Program

The Cognitive program offers an exceptional, research-intensive training environment for students interested in understanding how the mind works. The program faculty are nationally and internationally known for innovative research on sentence comprehension and discourse, speech and language perception, word recognition and lexical access, animal cognition, auditory perception, categorization, learning, and motor control.

Well-equipped laboratories, a large participant base, a collegial and supportive atmosphere, and the opportunity to train with more than one faculty member afford our graduate students with outstanding research opportunities.

Students progress in the Ph.D. program through a combination of mentored research activities (with their primary advisor as well as other faculty members), individualized course work, opportunities for acquiring new methodological and quantitative skills, research colloquia, and teaching opportunities. To learn more about the structure and requirements of the program, please see the Program Overview.

A mogao bi da pogledas malo i program UCLA-a, i uvidis da je eeto njima, jedan od cilja da stvore kognitivnog psihologa bas:
https://www.psych.ucla.edu/graduate/areas-of-study/cognitive-psychology
This Area's goal is to produce cognitive psychologists who combine general scholarship with sophistication in research design, theory formulation, experimental and computational methods, and scientific communication.The cognitive program at UCLA is designed to ensure exposure to the content and methods deemed essential for all cognitive psychologists, and to provide the opportunity for exposure to additional knowledge and research tools required for specialized professional positions.

The scope of the study of cognition at UCLA is broad, encompassing perception, the control of attention and motor responses, the formation of mental representations, the dynamics of memory retrieval, learning, cognitive development and cognitive breakdown, the mechanisms of reasoning, language, and problem solving.

Poslednja izmena od moderatora:
E ovako imam 18 godina, ovaj problem sam primetio od svoje 15. godine u pocetku mi je sve bilo dosadno, ali sad sam se uozbiljio, ali u meni postoji problem kad pričam sa nekom osobom ili u grupi ljudi uvek drhtim, neki strah, ne znam šta mije mnogo sam nervozan, kad idem u grad uvek sam nervozan, strah me od skoro svega, ne znam kako ovog da se rešim,kad sam u nekom društvu radim glupe stvari od tog straha, trema..Da li neko zna rešenje za ovo da mi pomogne ili još neki forum da mi predložite

Dakle, tema je Moj problem. Neko ko ima socijalnu fobiju i kome je potrebna pomoc.

Ne da cita prepucavanja.

To mozete na pp.

Jos se prepucavate. PhD postoji iz kongnitivne psihologije, kao sto postoji iz klinicke psihologije, forenzicke psihologije.............

http://www.cgu.edu/pages/2619.asp

Otici na stranicu i pogledati PhD Program Requirements for Cognitive Psychology.

I jos jednom, sta mislite kako izgleda ovome sto je dosao sa problemom sve ovo sto se desava na ovoj temi? Prepucavanje oko cega i dokazivanje sta?

ti haluciniras kako sam ja reko da je psiholog psihoterapeut. Psiholog uci jednu vrstu psihoterapeutike, to je istina, tako da i jeste (bihejvioralnu terapiju). Studije za psihoterapeuta psihoanalitickog preko 4 godine traju, traju da li 5 6 ili 7 sad sam zaboravio, nekad je bilo 7. Za psihodinamskog terapeuta odredjene vrste (ne znam sad koje) mogu da traju samo 2 godine.

Kujem, iscitao sam sve sto si napisao i sto je brUzli napisao, ali on ti je lepo argumentovao. Ovde svi znaju da se on i ja i te kako umemo dokaciti, ali tvoji argumetni jednostavno ne stoje.

Back