Moj pribor za pecanje....

Bolje ga uputi na Varalicar forum,tamo ima tema i o tom stapu mada ce mu u zavisnosti od vode i vrste varalica preporucivati pre Diaflash ili Speedmaster (ubedljivi best buy u sverc komerc varijanti,moj komsija i neki drugovi pecanju njime) dok Tehnium retko ko preporucuje pa je mozda stvarno velika razlika izmedju njega i Speedmastera za nesto vise love,ko zna!?
Pozdrav :cool:

Technium i beast master su dosta slicni stapovi !Najveca vrlina im je snaga ali od uzuvanja snjima na pecanju necete videti mnogo vajde!Imao sam oba i katastrofa su!Mnogo su lose izbalansirani gde vrh pretezuje!Puca kicma posle 3 sata pecanja!
Speed master je vec bolja kupovina i dobar stap!

Pozz svima ja sam novi clan :) ... Pribor... gomilaaaaaaaa....
aj bar deo:
za skobalja i mrenu: 2 hakuyo petljasa 4 i 5m , 2 bolonjeza 1 je Olimpus virginia spin 5.4m a drugi od Hakuya 5m nesto crosXcevlar, i imam neki match 4.5m ja mislim Mitchel njega vise na hranilicu za mrenu itd.
za soma: 2 stapa marke Donau (ja mislim da je to nasa marka) jedan je karbonski 80-140gr bacanje a drugi 80tb oba po 3m...
za sarana: trodelac 3.6m marke euro star sea monster carp akcija 3lb i drugi dam-ov neki od 3m teleskop mator ko biblija :)
za stuku i smudja: 2x B-tech spining master 3m 40-100 gr bacanje...
I josh gomilu stapova koje skoro i ne koristin :)
Men' je dovoljno (i previse xD)
vecina je jeftina ( relativno 50-60e, sad u radnji)....

Eh , da.... masinice:
skobalj,mrena: lineaeffe royal fd30 na oba bolonjeza na match ista samo 40fd
saran: na oba stapa linea effe royal fd50
som: viva ET508 na oba stapa (resto mi se izlizalo pa ne mogu da procitam)
stuka smudj: na jednoj mi se izlizala farba sa kojom je na pisano ali znam da je shimano nesto , druga je milo apex 60 ( malo veca ali rastura)....
to je to od tih koje cesce koristim....zavisi koju vrstu ribe jurim, ali najcesce jurim mrenu, nekako mi ona najvise tera adrenalin xD!!!

pozdrav svima na froumu, ljudi ako neko moze da mi pomogne idem za Bec za nekih nedelju dana a hteo bi da obnovim saranski pribor pa ako neko zna neke vece radnje u Becu bio bih zahvalan da postavi linkove ili adresu. hvala unapre. Bistro

Sta pecas sa tim keve ti, i koliko zabacis tu varalicu najlonom od 1mm???Opameti se pa stavi neki normalan 0,25-0,30mm najlon ili pletenicu 0,15-0,18mm i pecaj kao covek, a RH dekor je dobar ali vise za mutnije vode, daj sliku varalice da vidimo koji je model?

Sta pecas sa tim keve ti, i koliko zabacis tu varalicu najlonom od 1mm???Opameti se pa stavi neki normalan 0,25-0,30mm najlon ili pletenicu 0,15-0,18mm i pecaj kao covek, a RH dekor je dobar ali vise za mutnije vode, daj sliku varalice da vidimo koji je model?

Momce, takav pribor se ne zabacuje, takav pribor se trola (vuce jedno 30-50 metara iza camca.)

Evo, slikao sam ti da vidis, iako sam rapalu sa crvenom glavom izgubio na proslom pecanju. Odnela je riba!
I ova je iz iste serije, takodje vrlo dobra. Ako povecas sliku videces da je izgrebana od zuba agresivnih riba.
Upaljac sam ti stavio kao kriterijum poredjenja.

7q3-IMGP04.jpg

A eco sta se peca sa tim varalicama:

5xq-uraima.jpg

ivd-Payara.jpg

Napominjem da ove slike nisu moje nego su preuzete sa neta, iako sam ja pecao i vece primerke od ovih.

Maksimalna PAYARA koju sam upecao imala je 14,5 kg! (Na zalost tada jos nisam imao digitalnu kameru, a ribe se pecaju daleko od civilizacije, pa nisam ostavio nista za secanje)

Iz ovog ugla bi se reklo da je u pitanju Magnum, jeste dobra za troling (posebno varijanta sa metalnim kljunom, u sta god udaris dok vuces znas da i dalje radi), samo i dalje mislim da je struna predebela, treba malo dati sansu i ribi, a i uzivati u ribolovu umesto glisirati, ne pecas marline sa tim valjda!

Iz ovog ugla bi se reklo da je u pitanju Magnum, jeste dobra za troling (posebno varijanta sa metalnim kljunom, u sta god udaris dok vuces znas da i dalje radi), samo i dalje mislim da je struna predebela, treba malo dati sansu i ribi, a i uzivati u ribolovu umesto glisirati, ne pecas marline sa tim valjda!

Jeste, to je MAGNUM, ali meni je draza ona sa plasticnim kljunom. Zasto?

Zato kada izvadis ribu ili dve, ili kada se zakaci za nesto, metalni kljun se uvek malkice iskrivi, nakrivi i kasnije, kod trolanja, varalica nikada nema normalan hod...
Kod plastike toga nema...

Zadnji put mi je payara odnela jedan Magnum (bas taj sa crvenom glavom) tako sto je pokidala celicnu sajlu!

To je jedna od najdivljijih slatkovodnih riba i na udici se bori kao djavo!

Ne peca se sa glserima nego ovakvim camcima:

aah.jpg

Poslednja izmena:
Nismo se razumeli, pod"glisiras"nisam mislio na brzu voznju nego na izvlacenje ribe na silu cim ti treba toliko jak pribor a vidim da ribe i nisu bas tolike, zato i ona sala sa marlinima! ;)
P.S.A gde pecas ove ribe, jel tamo zivis ili ides samo zbog toga?

Tako je komšo Shimano ima zaista odlične štapove, a i mašinice. Interesantno je da pominješ Speed Master, jer sam ja gledao pre neki dan jedan nov Beast Master t.b. 50-100 g za drugara. Deluje mi da nije lakiran blank već brušen.Hteo je da ga kupi za soma, ali kad sam ga sklopio nisam mogao da poverujem da se Shimano tako zajeb'o sa težinom bacanja. Naime štap je izvanredan, lagan fino izbalansiran, oštar, ali nije suviše krut i tvrd. Jedino je ona stotka u oznaci problem. Nema veze sa stvarnom jačinom štapa. Po meni je to odličan 50-o gramac za smuđa, bucova i po neko somče do 10 kg. Nov je oko 130-140 € i ima zaista odličan odnos cena/kvalitet.

slazem se potpuno,speed masteri nemaju veze sa stvarnom tezinom bacanja,,

Nismo se razumeli, pod"glisiras"nisam mislio na brzu voznju nego na izvlacenje ribe na silu cim ti treba toliko jak pribor a vidim da ribe i nisu bas tolike, zato i ona sala sa marlinima! ;)
P.S.A gde pecas ove ribe, jel tamo zivis ili ides samo zbog toga?

Zivim tamo.

Na Orinoku.

Evo par slikica:

mbp-3882F4.jpg
Pritoke Orinoka kojih ima - bezbroj. U njima zive, osim velikih riba i akvarijumske ribe: scalar, discus, neonke, tetre....

ipg-selva-.jpg
Ribolovacki tereni...Uglavnom dolaze na pecanje bogati Amerikanci jer se dobro provedu za male pare

z65-salto-.jpg
Rio Caura, pritoka Orinoka sa vodopadima Parra...

Poslednja izmena:
ja koristim stap...marke senator, varalicarski stap 3m dugacak 30-60g...od varalica najvise volim meppsa 3 ili 4 uglavnom crvene ili bakarne...malo su skuplji ali su lovni i proizvode lepu vibraciju...sto je jako pogodno za lov na stuku...masinica mi je marke spro, a najlon formax 0.33...eto nesto i od mene :ok:

Mozeteli da mi kazete dali je stap mikado od 3m dobar za varalicarenje smudja. ako znate napisite nesto o tome.
:)

Питање је јако непрецизно. Микадо има јако много врста штапова од три метра. Ако је неки оштрији 60 или 70 грамац, добар је за смуђа! Не брини се , то је јако квалитетна опрема у односу на цијену. Већина је од ИМ8 или ИМ9 карбона. То су 60 и више тонски карбони. Шимано катана је 30 тонски, али има робну марку која јој омогићава вишу цијену, мада је тај систем у распаду!

Nemam pojma dal sam vec ubacio, otarasio sam se Black Panther 2,4m, 5-20gr a nabavio sam Sportex Black Arrow 40-80gr 3m (naravno made in Germany), odlican stap i sa malo tezom masinicom ima dobar balans, peca li neko jos na Sportex a narocito me zanimaju ovi novi Sportex Germany (a made in China)!

Back