Moj pribor za pecanje....

Pozdrav, drustvo !
Spadam u vikend pecarose, rekreativce pa nisam bas uverziran za ozbiljniju opremu. Medjutim, nedavno sam dobio jedan maaaali stap za pecanje koji je predvidjen za multiplikator.
Interesuje me gde i posto mogu nabaviti neki mali model m.plik. tako za rekreativno pecanje cisto da kompletiram celinu ?
Sad ce te svi u glas "sta ce to onda tebi ? " Ali ako ne za mene, poklonicu ga rodjaku koji je ozbiljniji ribolovac.... Svaki savet i odgovor mi je dobro dosao.
Hvala unapred...

Drugar je vrlo zadovoljan sa Tuff Line XP pletenicom, 0,15mm koristi za V.Moravu za smudja, stuku, soma... a ja sam prilicno zadovoljan bio sa prethodnom, Rapala Titanium 0,15mm, sad pecam iskljucivo PowerPro-om, 0,15mm i 0,26mm za smudja i za soma, vrlo dobra pletenica, Beogradski servis MG ga prodaje na metar, 13 din/m!
Pozdrav :cool:

Drugar je vrlo zadovoljan sa Tuff Line XP pletenicom, 0,15mm koristi za V.Moravu za smudja, stuku, soma... a ja sam prilicno zadovoljan bio sa prethodnom, Rapala Titanium 0,15mm, sad pecam iskljucivo PowerPro-om, 0,15mm i 0,26mm za smudja i za soma, vrlo dobra pletenica, Beogradski servis MG ga prodaje na metar, 13 din/m!
Pozdrav :cool:

Nemaju i više neće prodavati na metar. Samo kalemovi, koji koštaju 2200 din.
Bar su mi tako rekli.

vec nekoliko godina koristim malo cudnu kombinaciju :confused:
stap je Silstar Tradition Spin 3.05 m akcija A tezina bacanja 10-40g a masinica je Banax iSO 1300 , jeste malo prevelika za Silstara ali meni sasvim odgovara u kombinacji sa Ockert Climax strunom za varalicarenje :bye:

Posedujem tri DAM - ove role koje sam nasledeo od oca, radi se o rolama starim preko 30 godina tada popularne Finese. Izlascima u ribolov primečujem podsmejavanje od strane mlađih ribića ali verujte te role uspešno odrađuju sve potrebno u jednom prosečnom ribolovu. Posedujem još par Okuminih rola ali više lovim sa ovima starima i tražim da negde kupim još ako neko ima tipa- 550.

Sto se tice pribora koji koristim za pecanje to su:

Stap: PRESident DX-KEVLAR 40-80gr akcije 3m duzine (Odlican varalicarski stap za sve grabljivice,vrlo lagan i ugodan za pecanje i to duze vreme.)
Blinker: SPRO Rola u sivom dezenu (Masinica je poprilicno dobra, do sada nisam imao problema sa tom masinom.)
Struna: Spinning String u svetlosivom dezenu, debljine 0.28 (Skoro je uzeta ova struna videcemo kako ce se pokazati u buducnosti :lol: )
Varalice: Opsirno, silikonci (smudj,som,stuka..), kasike,spineri (smudj,stuka i ponekad som)

Bistro na vodi kolege!

Poslednja izmena:
Stap: SPORTEX Black Pearl 39-56gr 3,00m duzine (Odlican stap i za varalicarenje i za dzigovanje)
Blinker: Daiwa Saltiga Z3500 (Istina je da je preskupa ali sam licno prezadovoljan ovom masinicom!)
Struna: Cabellas 0,25mm

Stap: Kevin Spin 20-50gr (stap je veoma elastican savitljiv dobar za varalicarenje ali bolji za dzigovanje)
Blinker: Shimano Catana 2500FB
Struna: Cabellas 0.19mm

Stap: PRESident DX-KEVLAR 40-80gr akcije 3m duzine (Odlican varalicarski stap za sve grabljivice,vrlo lagan i ugodan za pecanje i to duze vreme.)
Blinker: SPRO Rola u sivom dezenu (Masinica je poprilicno dobra, do sada nisam imao problema sa tom masinom.)
Struna: Spinning String u svetlosivom dezenu, debljine 0.28 (Dobro se pokazala pogotovo za lov soma kasikama.)

U medjuvremenu poceo sam i da musicarim tako da se pridruzio jos jedan stap

Phantom Fly (Stap je veoma lagan i odlicno radi svoj posao bar za sada)
Blinker: Cekrk EAGLE 78 FLY RELL (veoma dobar sasvim dovoljno strune staje na njega)
Struna: Vision bakkari backing (nije losa za sada ali je vec vreme da je menjam)
Musice: Bacam razne vrste nimfi,leptiri,osice...

Back