moj muz je narkoman

ja to samo mogu reci bezi glavmom bez obzira,svaku pricu o narkomanima sam cula sa groznim krajem, a sve je bilo lepo i "pod kontrolom" na pocetku, ti ces samo sebe varati s tom idejom kako se on skinuo i kako se promenio, samo razmisli jer ti treba sutra prekosutra muz zatovrenik ( da ne kazem otac tvoje dece) a da ti ne pricam za par godina o vezivanju svih clanova domacinstva za stolice, radijatore, prodavanje svega opet da bi se "izlecio" ... jesi li ti uopste spremna na to?! Ja ti samo kazem bezi odma dok je vreme!
Imas i dosta ispovesti ljudi koji su imali narkomana u porodici pa nije zgoreg pogledati to i procitati, videces da su svi oni ziveli u laznim nadama na pocetku, a posle godinu i dve bilo je suvise kasno!

Petka:
Ako ne pristane na proveru odmah, ja ti savetujem da bezis.
Jos nisam videla izlecenog narkomana, a kako upropaste porodicu to sam imala u prilike da gledam u bliskoj familiji.
Njihov osnovni problem je u glavi i nemogucnosti da se suoce sa problemom (ma sta on bio) i da ga resavaju. Cak i kada pristanu na lecenje i kada se "izlece", sa prvim problemom opet pokleknu.
Mozda sam grozna, ali ih ja stvarno ne volim.

Ako si videla samo jednog..ne znaci da mozes o svima da sudis......
Ja sam se kao mladja zabavljala sa deckom(moja prva ljubav)...i drustvo ga je uhvatilo u to kolo....(imao je para, pa verovatno zato)...ali uvek sam verovala u njega...nisam ga zbog toga ostavila.....i uspela sam da mu pomognem....Cula sam da je sada covek za primer , u sta ja nikada nisam ni sumnjala...ima kucu, zenu, dvoje dece.....

Nego...zanima me kako si TOTBSM -resila - problem...ako jesi...podeli i to sa nama....Ako ti je neprijatno, meni mozes i na pp....

Vrlo je moguce da ste svoju naivnost i "glupost" krstili imenom - LJUBAV. Jer, ako Vam se sada "gadi" onda je diskutabilno kakva "ljubav" je u pitanju!? No, cak i ako ste dosli do saznanja da ga vise ne volite, u Vama jos zivi, vidim, neko moralno osecanje ( sazaljenje, obaveza ili griza savest ), pa se nadate da postoji izlaz iz ove situacije, a da je kraj price - kao u bajkama!? Kao, ako se izleci, zivecete srecno do kraja zivota!?
U principu, mozda on i nije losa osoba, mozda bi zaista mogao da Vas voli i da Vam mnogo toga pruzi - da nema "secerne vodice" u krvi. Ali...!!! Ono "ali" Vam ne ostavlja nikakvu mogucnost izbora, vec samo da Vas natera da skupite dovoljno hrabrosti i odlucite se za - RAZVOD! Bezuslovno! Jednom narkoman - UVEK narkoman ( makar i izlecen ), jer ce Vas uvek ( uz njega ) proganjati drustvena diskriminacija, kao bogalja. Uostalom, i sami ste se uverili koliko je "izlecen" kad je vec posle 6 meseci posegnuo ponovo za drogom. I nikada nece prestati da se dvoumi oko nje! Jer, narkomani su, inace, karakterno labilne licnosti, pa sta Vam to onda kazuje? Ne moze da "odoli", da kaze NE!!!
Drugo, njegova zavisnost mu remeti osecaj za bilo kakve vrednosti u zivotu, da ne govorimo o odgovornosti, obavezama i interesovanjima, kao i obzira prema Vama i Vasim osecanjima. Narkomani su, dokazano i logicno, najveci EGOISTI na svetu! Zaista Vam to nije potrebno, zar ne!? S druge strane, zar zaista zelite da provedete ceo zivot u neizvesnosti i sumnji da li Vam on "radi iza ledja"??? Nikada necete biti sigurni i verovati mu. Treba li Vam to? Budite svesni da je svaki "bivsi" narkoman ( ako se nekada i izleci od zavisnosti ) kao tempirana bomba: cim neko "upali fitilj" - ode on, a i Vi zajedno s njim! Nije u pitanju samo njegova "dobra volja" i samosvest o tome da se leci, vec se tu radi o mnogo tezem problemu - DILERIMA! Kad jednom uplovi u te vode, povratka nema. Kontakti su uvek u blizini i pomno vrebaju priliku da mu prodaju robu ( od toga zive ). Mozda on i hoce da ostavi to iza sebe, ali dilerima to nije od koristi, pa su skloni cak i maltretiranju svake vrste, da ga primoraju na povratak. Zar niste gledali ni jedan film na ovu temu, kako to ide...!?
Prihvatite cinjenice i stvarnost!!! Sledite SVOJ put, koji nije uz njega. Sigurna sam da cete prebroditi razvod vrlo brzo i da cete potraziti srecu pored STABILNOG muskarca, koji moze da Vam pruzi mnogo vise od igle i vecite besparice.
Jedna moja prijateljica je imala prijateljicu s Vasom sudbinom ( ja je znam samo po cuvenju ), pa je na kraju prodala i svoj stan od 100 kvadrata, da bi "pomogla" muzu. Vremenom je i sama bila uvucena u narkomaniju, pa se lecila. Danas je razvedena, navodno izlecena i podstanar u 32 kvadrata. A to kako sad zivi, takvu diskriminaciju i obezvredjivanje od strane drustva - ne bih Vam preporucila.
Na kraju krajeva, i nemate mnogo izbora. Ako ostanete s njim, pazite da ne uplovite i sami u te vode ( sto nije redak slucaj u takvim vezama ). Ili spasavajte svoju glavu pre nego sto bude kasno!? Ostaje samo jos jedno pitanje: ZASTO se uopste dvoumite????????????????

E sada,ja sam supruga bivseg narkomana-kad govorim bivseg,iza tog i stojim..Ostala sam uz njega usprkos svemu,prosla s njim pakao,skidanja-skinuo se od 3.puta..i stojim iza svoje tvrdnje-da ima i izlecenih narkomana..No bitno je,da uz sebe imaju,jaku pozrtvovanu osobu,koja ce u svakom trenu,zrtvovati licno sebe-za njihovo dobro.Neki ce me oceniti,ludom,hrabrom,no iskreno-ja sam od samog pocetka znala sa cim imam posla i svojevoljno sam na to pristala.Danas smo roditelji,2.deca,situirani,privatnici-i svaka moja zrtva-duplo mi se vratila:DMoj suprug je divan otac i muz,na iznenadenje mnogih.pa i njegovih vl.roditelja koji su digli ruke od njega,kad je zapao unarkomaniju..Isticem,uvek postoji uzrok,i krije se negde duboko u porodicama ovisnika..Prosla sam mnoge seanse s muzem,kod psihologa,i pojasnjene su nam mnoge stvari..Roditelji prv.grese,sto decu u nedostatku vremena,kupuju novcem,ne iskazuju dovoljno emocija,bitnije su im materijalne stvari..i to vec u samom startu dovodi do problema-Ima mnogo uzroka,al necu vas daviti-Glavu gore,i samo hrabro-nista nije nemoguce-POZZ:heart:

E sada,ja sam supruga bivseg narkomana-kad govorim bivseg,iza tog i stojim..Ostala sam uz njega usprkos svemu,prosla s njim pakao,skidanja-skinuo se od 3.puta..i stojim iza svoje tvrdnje-da ima i izlecenih narkomana..No bitno je,da uz sebe imaju,jaku pozrtvovanu osobu,koja ce u svakom trenu,zrtvovati licno sebe-za njihovo dobro.Neki ce me oceniti,ludom,hrabrom,no iskreno-ja sam od samog pocetka znala sa cim imam posla i svojevoljno sam na to pristala.Danas smo roditelji,2.deca,situirani,privatnici-i svaka moja zrtva-duplo mi se vratila:DMoj suprug je divan otac i muz,na iznenadenje mnogih.pa i njegovih vl.roditelja koji su digli ruke od njega,kad je zapao unarkomaniju..Isticem,uvek postoji uzrok,i krije se negde duboko u porodicama ovisnika..Prosla sam mnoge seanse s muzem,kod psihologa,i pojasnjene su nam mnoge stvari..Roditelji prv.grese,sto decu u nedostatku vremena,kupuju novcem,ne iskazuju dovoljno emocija,bitnije su im materijalne stvari..i to vec u samom startu dovodi do problema-Ima mnogo uzroka,al necu vas daviti-Glavu gore,i samo hrabro-nista nije nemoguce-POZZ:heart:

drago mi je zbog tebe :bye: ali pogledaj datum poslednje poruke

Ako ne pristane na proveru odmah, ja ti savetujem da bezis.
Jos nisam videla izlecenog narkomana, a kako upropaste porodicu to sam imala u prilike da gledam u bliskoj familiji.
Njihov osnovni problem je u glavi i nemogucnosti da se suoce sa problemom (ma sta on bio) i da ga resavaju. Cak i kada pristanu na lecenje i kada se "izlece", sa prvim problemom opet pokleknu.
Mozda sam grozna, ali ih ja stvarno ne volim.

jes da je stara tema,ali moram da napisem nesto na ovu temu

moja drugarica sa kojom sam se druzila od obdanista do pre 3 godine(sa nekim pauzama) se navukla na heroin u jednoj od tih pauza u nasem vidjanju...
Bila sam uz nju i pruzala joj podrsku
Prestala je,ali je opet pocela,sto licno nikada necu razumeti,al ajde
njeni su isto saznali,ma izbila je frka uzasna...isla je i na lecenje i svasta nesto....
i prestala je opet(treci put tada)...
Smuvala se sa nekim likom koga znam,nas dve smo se nesto posvadjale oko nekih drugih stvari i nismo se vidjale neko vreme i cujem da se opet navukla i to zajedno sa tim likom sa kojim se smuvala
opet :dash:
Njeni su je na kraju zatvorili u kucu i ne znam sta je bilo,posto kada sam je zvala posle pola godine kucnog zatvora,njena mama mi je spustila slusalicu....
posle sam saznala da sam eto,ja kriva sto se ona drogirala(ona je svojima rekla da sam joj ja sve to davala) :eek:

u totalnom sam shoku ostala

izgubila sam jednu divnu osobu zbog tog odvratnog heroina
Ona nikada vise nece biti ona...ma koliko dugo bila "cista"

par ljudi iz osnovne skole je ve umrlo od droge predoziranja,nedavno i decko koji je samnom isao u razred i sokirala sam se:(jer je bilo i na tv o tome...i tada sam ga videla i kako su ganasli uzas bre..dugo godina se nismo videli i prosto me je bilo i strah...nema tu azad kad jednom udjes nema nazad!!!

Mislim da nazad ima...ali kao sto je neko vec pisao, potrebno je zivot promeniti iz korena...jedan moj dobar drug je studirao u Nisu, i kao vecina studentarije, posebno umetnickih fakulteta, eksperimentisao i probavao sve i svasta...znaci bio narkoman...otac mu umre i vrati se u BL da bude sa majkom i bratom i skine se...sad je cist vec osam godina i ne pada mu na pamet da uzima blo sta...cak je i cigarete i kafu ostavio...ima sad sopstvenu porodicu...za par likova iz "mladosti" je cuo da su umrli od raznoraznih bolestina... Tako da verujem da ima nazad...ali je, na zalost, procenat takvih ljudi jako mali...

on verovatno nije bio navucen na heroin

imam i ja neke drugare koji su sve i svasta probali,zezali se i sad nista....bez ikakvih problema su prestali,kad im je dosadilo...ali niko od njih nije bio na heroinu

procenat ljudi je mali ali taj tvoj je promenio sredinu a to je jedan od nacina da se prekine...!!!!
ovi ljudi kod mene u kraju znaci uzas jedan...celajedna generacija izgubljena...prosto covek nije pametan kako decu da vaspita i kako da ih zastiti od tog zla!

e ovaj decko je bio navucen bas bas sto je umro pre par meseci...znaci prvo je bio na kosovu a kaze tamo su im delili za dzabe droguonda se navukao i ovde nije bilo tesko potraziti dilere tacno se sve zna...donose ti na kucnu adresu ako treba...ma uzas...e a dacko iza sebe ostavi dete koje sad ima 11 godina i zenu koja se pre god dana i razvela od njega...zajedno su se drogiali ona je prestala promenila sredinu to sam rekla da je bitno i nasla posao ima dete i nekako se uozbiljila a on nikako nije mogao da se resi tih ljudi iz tog kruga...ostavljao je milion puta i vracao se...i eto kako zavrsi u jarku nedaleko od kuce uzas!!!

Hmmmm.... lako je pričati u teoriji, ali treba ( daleko bilo, ne daj Bože nikada nikome!!! ) to imati u kući i živeti sa tim godinama da bi se shvatilo kakvo je to zlo!!!!
Prvo, svi saznaju pre roditelja i ukućana. Ne znam kako i zašto, ali valjda ne žele da vide, ma koliko se busali u grudi da su relalni. Jednostavno, pred očima ti je, kopa ti oči, a ne vidiš. Posle možeš da se kriješ iza toga da nisi znao simptome i ostalo, ali činjenica je da ne želiš da vidiš, shvatiš i prihvatiš!
A onda, kada te konačno strašna istina lupi po glavi, tada je već dooobrano kasno, narkoman je već navučen i ne može da se skine bez pomoći. Masa njih još i nije u toj fazi da hoće da se skine. Namerno govorim hoće, a ne - želi, jer svi oni žele, ali još nije došlo do stani-pani, još ne osećaju potrebu da se skinu, još ne ulažu nikakav napor.

Ono što tada sledi je - pakao! Ne govorim o sakrivanju para, ne govorim o ogromnim računima za telefon, ne govorim o spavanju sa mobilnim oko vrata... ne govorim, jer to su, ma kako bile gadne, ipak sporedne stvari. Govorim o noćima nespavanja, o preispitivanju celog života, pripisivanje krivice sebi ( ako si realan ) ili drugima ( ako si manje realan ), a nerealan si u oba slučaja. Govorim i o tome kako gledaš osobu koju bezgranično voliš, pa bio to brat, sestra, sin ćerka, muž... kako propada i kako se menja. Posle nekog vremena, samo se probudiš i shvatiš da živiš sa osobom koju ne poznaješ. Sa osobom koje počinješ da se plašiš, sa osobom koja i kad plače, a ti poveruješ da je iskreno, i tada manipuliše.
Manipualnti - to su. Dovuče se kući, gleda kroz kapke, kolena ga izdaju, balavi, spava za stolom, "jede" od 8 uveče do 5 ujutru, a za to vreme ne sme da ostane bez nadzora jer će "zaspati" za stolom i upaliti kuću cigaretom, ili zaboraviti da isključi plin... onda počinju telefonski pozivi - prvo traže njega/nju, pa onda direktno onom ko se javio prete da ako ne dobiju pare do tog i tog vremena, upašće u kuću i .... onda, u jednom trenutku shvatiš da u kući nigde nema dvd uredjaja. Onda ti zafali npr. srebrni escajg... ili bilo šta.
E tada će jedan broj njih pristati da se leči. Ali... od pristanka do odlaska u Drajzerovu prodje cirka par meseci. Onda se skinu... tada je tek pakao - nervoza, vika, bacanje stvari po kući, bes... a ti sve misliš - dobro, proći će to, samo da se on skinuo, sada ćemo polako, sve se preživi sve prodje... a onda ti ponovo dodje kući balav, ne može da priča, ne može da gleda... onda te uhvati depresija, predaješ se polako... pa prenoći, prikupiš snagu, pa ajd nanovo... i tako to traje, smenjuju se meseci drogiranja, neretko i godine, i dani "strejtovanja", teški kao olovo...
Pa čuješ za ovu metodu - rodi se nada, pa pozajmiš pare za implant ili bilo šta... traje kratko pa opet... pa čuješ za manastir - pa se u crno zaviješ plaćajući i šaljući pakete, a sve vreme se nadaš da je to to konačno ( ako ništa, bar ti se baterije napune i odmoriš se i povratiš snagu koliko-toliko dok "cvećka" nije kod kuće ). pa se vrati iz manastira kao nov čovek, preobražen... pa ako treba i stan prodaš, promeniš adresu, sve samo da se ne bi vratio starim porocima. On nadje posao, sredi život, potpuno nov čovek... e to može i godinama da traje, a može svega par dana... sve zavisi od mnogo faktora, pa i od porodice ( ali nikako nije presudna porodica, kako to mnogi misle!!! ). Sve dok se jednog dana ne pojavi na pragu "uradjen". Onda komotno možeš da nadješ konopac i o krivu vrbu... tako se osećaš....
Opet se smenjuju periodi drogiranja i neuporedivo kreaći periodi apstinencije... pod uslovom da ga/je odavno niste izbacili iz kuće ( ne, nije za osudu, mada to nismo uradili, ali razumem 100% one koji urade ), ili da već odavno nije sam/a otišao/la...
I često se desi da, u jednom periodu, varirajućeg trajanja, odlaziš u palatu pravde na 15 dana, i tražiš propusnicu za posetu pritvoreniku ili zatvoreniku u CZ-u.... još je i dobro dok su tamo, a kad izadju.... prvo , puni su gorčine i priča o strašnim uslovima, pa iglom leče tugu, a drugo, žure da sve nadoknade....
I nemoj da mi neko priča da se mogu izlečiti... ja to želim, sve što imam osim roditelja, deteta i muža, bih dala... ali džabe je ljudi... želim da je istina , ali znam da nije...
I tako život ( ako se život može zvati ) ide... a duše krvare, srca bole... ljudi propadaju... a dileri trljaju ruke...

Back