Moj mali eksperiment sa putovanjem kroz vreme

Te tako pretpostavljam da je lakše putovati u budućnost...jer ideš "nizvodno", a nešto teže je vraćati se u prošlost jer ideš "uzvodno"...

U stvari bi ti bilo jasnije da posmatraš vodu koju čine odredjeni atomi-molekuli.
Ti putuješ zajedno sa tim, baš tim molekulima i njihovo (i sopstveno) kretanje možeš da ubrzaš prema ušću, ali ne možeš da se vratiš sa njima uzvodno, jer tamo su drugi molekuli, ne ti sa kojima si putovao.
Otuda je povratak u prošlost ne težak - nego nemoguć.
Morao bi sve te atome i molekule (ne samo vode, nego i svega u celokupnom prostoru) da vratiš na identične pozicije, a to je nemoguće.

Evo pre deset minuta si napisao poruku na ovoj temi. To je prošlost stara deset minuta. Trenutno nemaš tehničku megućnost da se vratiš u vreme pre tih deset minuta i da izmeniš poruku koji si napisao. Ali to ne znači da ne postoji opcija da to možeš da uradiš. Za to ti je potrebna sila koja može da te vrati od pre deset minuta. Eto to ti je vreme.
Vreme nije sila i ne može te ono vratiti kroz vreme.
Potrebno bi bilo nešto drugo, neka druga veličina (u stvarnosti je put u prošlost nemoguć).
Isto tako, kretanje u budućnost (ili skok), nije plod delovanja vremena - nego brzine kretanja.

zamisli da postoji multiverzum kao što veruješ...ako si ti prisutan samo u jednoj vremenskoj liniji onda neko mora da nastupa u tvoje ime u paralelnim vremenskim linijama...znači veštačka inteligencija sistema...zapitaj se koliko ljudi oko tebe su onda stvarni a koliko njih samo glumi veštačka inteligencija...e sad ako svaki tvoj bitniji izbor izaziva grananje vremenskih linija, pogledaj koliko ima ljudi sa koliko paralelnih vremenskih linija...znači ima neverovatan bezbroj paralelnih vremenskih linija...znači ogromnu većinu ljudi u svakoj od vremenskih linija glumi veštačka inteligencija...

logičnije je nešto drugo...ako je život na zemlji samo simulacija tj. video igrica... istovremeno može postojati neograničen broj instanci simulacije čak sa različitim periodima života na Zemlji ...naprimer paralelno sa ovom realnošću može postojati neka realnost u kojoj je antičko doba i neka u kojoj je trenutno drugi svetski rat ili neka sa scenarijom koji se nikad nije i neće desiti u našoj realnosti... međutim svaka duša sudeluje samo u jednoj od tih paralelnih realnosti...nema grananja na vremenske linije posle svakog izbora nego postoji mnogo paralelnih linija u kojima različite duše učestvuju...može postojati i simulacija u kojoj postoji čovek sa tvojim imenom i prezimenom i izgledom i prošlošću i dobija na lotou ali to nisi ti...to je neka druga duša koja je dobila da igra istu ulogu kao ti u ovoj realnosti

Kako dokazati postojanje "paralelnih linija", koje se nigde ne dodiruju?

Samo je sada tehnički neizvodljivo pošto je potreban motor neverovatne snage da se kreće brže od brzine svetlosti.
Ne treba takav motor za putovanje kroz vreme (unapred, naravno).
Da sam ljudima o avionu pričao pre dvesto godina reakcije ljudi bi bile iste.
To uopšte nije slično, pojedinačna tehnička dostignuća i putovanje kroz vreme.
Paraleni svet sam napravio onog trenutka kada sam doneo odluku o datumu povratka u prošlost. Otovrio sam drugačije ishode događaja. Kada se vratim u prošlost to će za mene biti sasvim nova relanost. Događaji koji su se već desili desiće se opet, ali samo ću ja znati da će se desiti.
Zapravo o slanju poruke znam dvanaest meseci. Pre dvanaest meseci sam počeo ovaj eksperiment i odredio sam taj datum za svoj povratak.
Koji se neće desiti, jer je putovanje u prošlost nemoguće.

Kako dokazati postojanje "paralelnih linija", koje se nigde ne dodiruju?
ne možeš dokazati postojanje paralelnih linija ali možeš shvatiti da je moguće za razliku od teorije grananja pri svakom izboru...
kad bi bilo granja na svakom izboru svaki čovek bi istovremenoo živeo u beskrajnom broju vremenskih linija jer je načinio bezbroj izbora tokom života...e sad vidi koliko ima ljudi i svačiji izbori da definišu beskraj paralelnih vremenskih linija...to bi bilo nemoguće napraviti...plus što bi čovek morao da bude svestan svih vremenskih linija u kojima živi..jer ako nije svestan to nije on u tim paralelnim vremenskim linijama ..a ako nije on, ko je onda? veštačka inteligencija koja ga glumi? ali to bi s obzirom na beskraj grananjem nastalih vremenskih linija značilo da su praktično svi sem nas samo uloge koje igra veštačka inteligencija

da shvatiš mogućnost postojanja paralelnih linija koje se ne dodiruju najbolji način ti je analogija sa video igricom...možeš da pokreneš koliko god hoćeš video igrica na koliko god hoćeš računara, ali ako zahtevaju tvoje aktivno učestvovanje kao što svesnost u životu zahteva možeš istovremeno da učestvuješ samo u jednoj...eventualno u dve ako spavanje iskoristiš za drugu paralelnu liniju pa kad si u jednoj realnosti budan u drugoj spavaš

video igricu možeš da pauziraš i da vratiš unazad...sa video igricom zvanom život to možeš ako si Bog ili administrator sistema a ne ako si samo učesnik u igrici...putovanje kroz vreme je moguće za smrtnike u smislu gledanja filma šta se desilo u prošlosti ili šta će se verovatno desiti u budućnosti na osnovu svih izbora koje su svi koji učestvuju u igrici do sad napravili... kad bi bilo moguće puitovanje kroz vreme kako ga mr. Atom zamišlja u kome možeš da menjaš stvari u igrici već bi nam vremenski putnici iz budućnosti promenama koje čine učinili život bizarnim...svakog trenutka bi mogao da nam se potpuno promeni deo prošlosti bez našeg znanja...to bi bio potpuni haos..

znači nema grananja vremenskih linija, ali mogu postojati paralelni svetovi.međusobno nepovezani...i ne možeš prelaziti iz jednog sveta u drugi...to bi bilo kao da u jednoj video igrici imaš tajni prolaz u drugu video igricu bez da računar menja softver koji izvršava....

ne možeš dokazati postojanje paralelnih linija ali možeš shvatiti da je moguće za razliku od teorije grananja pri svakom izboru...
kad bi bilo granja na svakom izboru svaki čovek bi istovremenoo živeo u beskrajnom broju vremenskih linija jer je načinio bezbroj izbora tokom života...e sad vidi koliko ima ljudi i svačiji izbori da definišu beskraj paralelnih vremenskih linija...to bi bilo nemoguće napraviti...plus što bi čovek morao da bude svestan svih vremenskih linija u kojima živi..jer ako nije svestan to nije on u tim paralelnim vremenskim linijama ..a ako nije on, ko je onda? veštačka inteligencija koja ga glumi? ali to bi s obzirom na beskraj grananjem nastalih vremenskih linija značilo da su praktično svi sem nas samo uloge koje igra veštačka inteligencija

da shvatiš mogućnost postojanja paralelnih linija koje se ne dodiruju najbolji način ti je analogija sa video igricom...možeš da pokreneš koliko god hoćeš video igrica na koliko god hoćeš računara, ali ako zahtevaju tvoje aktivno učestvovanje kao što svesnost u životu zahteva možeš istovremeno da učestvuješ samo u jednoj...eventualno u dve ako spavanje iskoristiš za drugu paralelnu liniju pa kad si u jednoj realnosti budan u drugoj spavaš

video igricu možeš da pauziraš i da vratiš unazad...sa video igricom zvanom život to možeš ako si Bog ili administrator sistema a ne ako si samo učesnik u igrici...putovanje kroz vreme je moguće za smrtnike u smislu gledanja filma šta se desilo u prošlosti ili šta će se verovatno desiti u budućnosti na osnovu svih izbora koje su svi koji učestvuju u igrici do sad napravili... kad bi bilo moguće puitovanje kroz vreme kako ga mr. Atom zamišlja u kome možeš da menjaš stvari u igrici već bi nam vremenski putnici iz budućnosti promenama koje čine učinili život bizarnim...svakog trenutka bi mogao da nam se potpuno promeni deo prošlosti bez našeg znanja...to bi bio potpuni haos..

znači nema grananja vremenskih linija, ali mogu postojati paralelni svetovi.međusobno nepovezani...i ne možeš prelaziti iz jednog sveta u drugi...to bi bilo kao da u jednoj video igrici imaš tajni prolaz u drugu video igricu bez da računar menja softver koji izvršava....
Teorijski mogu da postoje paralelni univerzumi, ali je to nemoguce dokazati i zato je nenaucni pristup.
Sem toga, takvih univerzuma bi moralo/moglo biti beskonacno mnogo, a beskonacno i nula ne postoje.

GregariousSatisfiedAvocet-size_restricted.gif
:mrgreen: :cool:

Ovaj video sam negde vec kacio, covek hoce da upozna oca kog nije video jer je prerano otisao, kao da se vrati kroz vreme.
U sustini, njegov eksperiment se temelji na tzv. paradoksu blizanaca, gde za jednog vreme ide regularno, a za drugog znatno usporeno,
pa na kraju prvi postane starac, a drugi i dalje mlad. :cool: Ovde, covek pokusava upravo to da prezentuje, neku vrstu sustejnera vremena.
Fazon je u tome da se formira prostor unutar koga vreme sporije protice, te da onaj ko zeli da se vrati u proslost, samo treba da kroci u taj prostor
gde je vreme stalo, i prakticno ce se vratiti u proslost. Jedini problem je sto se dalje u proslost od tacke u vremenu kada se masina startuje da pravi
takav prostorno-vremenski grid -ne moze otici. ;)

Ovaj video sam negde vec kacio, covek hoce da upozna oca kog nije video jer je prerano otisao, kao da se vrati kroz vreme.
U sustini, njegov eksperiment se temelji na tzv. paradoksu blizanaca, gde za jednog vreme ide regularno, a za drugog znatno usporeno,
pa na kraju prvi postane starac, a drugi i dalje mlad. :cool: Ovde, covek pokusava upravo to da prezentuje, neku vrstu sustejnera vremena.
Fazon je u tome da se formira prostor unutar koga vreme sporije protice, te da onaj ko zeli da se vrati u proslost, samo treba da kroci u taj prostor
gde je vreme stalo, i prakticno ce se vratiti u proslost. Jedini problem je sto se dalje u proslost od tacke u vremenu kada se masina startuje da pravi
takav prostorno-vremenski grid -ne moze otici. ;)
Ja se ne slažem sa njim. Naravno podržavam ga u ideji što pokušava da napravi vremensku mašinu, ali mislim da greši. A evo i u čemu.
Postoje vremenske petlje koje sprečavaju paradoks pradede ili blizanca.. Ne samo da se vratiš u prošlost nego odeš u prošlost druge vremenske petlje koja nikako ne utiče na sadašnju vremensku liniju. Ako bi ubio pradedu u prošlosti ne bi poništio svoje postojanje. Moj eksperiment je dokaz za to inače bi došao drugi ja iz budućnosti i dao bih sebi vremensku mašinu.

Koji se model vremenske mašine iz fimova tebi najviše sviđa?
To ko da pitas koje ti je omiljeno dete... :lol: :)
Nostalgicno, vezan sam za Velsov vremeplov. Iz istoimenog filma iz 1960. ;)
Cudnovato-naucno, ima jedan film s ogromnom masinom u radnoj sobi koja pravi tek jedan polaroid na dan, dakle 1 jedinu sliku kroz prozor preko puta, ali sutrasnjeg dana. ;) To bi nesto eventualno moglo (mozda) jednog dana... :cool: Zove se Time Lapse (2014).
Kao element drame i tragedije, Predestination iz iste godine mi je remek-delo.. :) A masina je spakovana u futrolu od violine. :D
Verujem da je tebi TeneT remek delo, i jeste u izvesnom smislu, premda prikazuje nemogucu stvar - participaciju u obrnutom toku vremena. :cool: No, ludilo..
Govornica iz Bila i Teda je smehotres, Bezbednost Nije Garantovana nosi neki smek od Velsa... ;) Dan Mrmota - zadivljujuc (obaviti intervju s nestalima u Bermudskom trouglu :lol:) , Povratak u buducnost - remek-delo i vecna klinacka napaljenost na kola koja te odvoze tamo-vamo kroz vreme... :cool:
Medjutim, ima jedan malo znan film, u stvari, zavisi ..od godina proizvodnje, jer se nekada redovno davao u Zimskom bioskopu ili ranije, ne secam se...za kog sam vezan lepotom do imbecilnosti. :P :lol: Vremeplov je jedan roze kristal nalik na ogromni dijamant sa tajmerom, koji se drzi u saci i sara te kroz vreme gde god hoces... Glavnog negativca, nesavesnog naucnika koji ga u buducnosti krade i zloupotrebljava ga po proslosti divljeg zapada, glumi Klaus Kinski... ;) Zove se Timestalkers (1987).... :):cool:

To ko da pitas koje ti je omiljeno dete... :lol: :)
Nostalgicno, vezan sam za Velsov vremeplov. Iz istoimenog filma iz 1960. ;)
Cudnovato-naucno, ima jedan film s ogromnom masinom u radnoj sobi koja pravi tek jedan polaroid na dan, dakle 1 jedinu sliku kroz prozor preko puta, ali sutrasnjeg dana. ;) To bi nesto eventualno moglo (mozda) jednog dana... :cool: Zove se Time Lapse (2014).
Kao element drame i tragedije, Predestination iz iste godine mi je remek-delo.. :) A masina je spakovana u futrolu od violine. :D
Verujem da je tebi TeneT remek delo, i jeste u izvesnom smislu, premda prikazuje nemogucu stvar - participaciju u obrnutom toku vremena. :cool: No, ludilo..
Govornica iz Bila i Teda je smehotres, Bezbednost Nije Garantovana nosi neki smek od Velsa... ;) Dan Mrmota - zadivljujuc (obaviti intervju s nestalima u Bermudskom trouglu :lol:) , Povratak u buducnost - remek-delo i vecna klinacka napaljenost na kola koja te odvoze tamo-vamo kroz vreme... :cool:
Medjutim, ima jedan malo znan film, u stvari, zavisi ..od godina proizvodnje, jer se nekada redovno davao u Zimskom bioskopu ili ranije, ne secam se...za kog sam vezan lepotom do imbecilnosti. :P :lol: Vremeplov je jedan roze kristal nalik na ogromni dijamant sa tajmerom, koji se drzi u saci i sara te kroz vreme gde god hoces... Glavnog negativca, nesavesnog naucnika koji ga u buducnosti krade i zloupotrebljava ga po proslosti divljeg zapada, glumi Klaus Kinski... ;) Zove se Timestalkers (1987).... :):cool:
Jedan od mojih omiljenih filmova na temu putovanja kroz vreme. I vremenski kristal iz tog filma je moja omiljena vremenska mašina.

Back