Moj Beograd i sta biste uradili

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
За почетак сва приградска насеља бих прикључио на градску канализацију и гасовод јер у 21 веку нека насеља немају прикључак за наведено него још користе септичке јаме,Укино бих моментално сва наплте провизије на све рачуне,изместио бих сав теретни саобраћај из претстолнице на неку другу локацију,богатим пензионерима од 50-90.000 бих увео месечно плаћање градског превоза док за пензионере који имају по 40.000 бих било бесплатан превоз,полиција и комунална полиција бих била једнака за све законе као за народ и они би плаћали градски превоз месечно,отпустио бих из државних фирми све нераднике који неће да раде,вађење домумената би било бесплатно такође и достава би била на кућну адресу,поправио бих све што је дотрајало,онадк би било једном месечно да грађани разговарају са градоначелником београда шта их све мучи и како бих побољшали живот престолнице итд... Фонтану на славији бих срушио,вратио бих стару железничку и аутобуску станицу на место где је и била само модернија преокоп би било за теретни саобраћај,београд на води би био до темеља срушен такође би било референдум за грађане шта би ту требало да се изгради на том месту,пољопривредницима би им излазио у пмоћ сваки пут кад им нешто хитно затреба, за почетак то касније ћу да напишем још

Nigde u svetu se ne zatvaraju stare zeleznicke stanice koje su uglavnom blizu centra grada vec se otvaraju nove na istoku ili zapadu grada u zavisnosti od polozaja grad. Sto se tice nase z.stanice ne mozemo zmuriti na cinjenicu da je ona zatvorena i cero taj kraj razrovan zbog gradje Beograda na vodi ,na mesti Ciganskie bare ili ti Bara Venecija kako su je nazvali gradjani Beograda zbog italijana koji su radili na gradjenu nasipa prema Savi i isusivanja tla prilikom izgradnje Zeleznicke stanice negde oko 1880 godine .To zemljiste je i dalje podvodno i nije pogodno za nikakvu visoku gradnju kao sto je Beograd na vodi.Jos za vreme Kraljevine Jugoslavije tu je bio predvidjen silazak Beograda na vodu u smislu setalista, parkova i slicno i ta ideja i plan bio je aktuelan i za vreme gradonacelnika Pešića ali ga nije uspeo sprovesti

Uh, i ja bih prvo po'apsila ove napredne gradske štetočine i angažovala stručnjake-arhitekte da daju plan sanacije upropašćenog i obnove zapuštenog.
Železničku i autobusku stanicu ostaviti u centru grada!!!! Ili, ako se negde izmeštaju, da se izmeste u paketu! Niko normalan u svetu ne planira ove dve stanice na dva kraja grada!

Аутобуска станица у центру града??? Стварно ти се свиђа сав тај хаос и тешка возила која тутње Савском и Карађорђевом???
Слажем се једино око тога да би је требало повезати са железничком што ће се на неки начин и остварити на Новом Београду.

Umesto 40 fontana , izgradila bih 40 javnih WC-a , u kojima bih zaposlila ljude da ih odrzavaju 24 h tako da higijena bude na maksimalnom nivou.Izgradnjom wc-a u svim opštinama u gradu , posebno u širem centru ,smanjio bi se zapisavanje haustora, drvoreda, spomenika, javnih garaza, zelenih površina i da ne nabrajam dalje.Obavezno da se obeleze javno vidljivo i ubacila lokacije u turisticku mapu Beograda , kada dodju ti bugarski i kineski turisti a i clanovi sns-a, u glavni grad , da znaju gde mogu da obave potrebe kada ih pritera.

Не знам само како би ти објектићи изгледали.
За сада постоје они у подземним пролазима у које не идем никад. Радије одем до најближег ТЦ-а где је све заиста чисто.

Eво неких примера из света:

Гдањск
Gdansk1.jpg

Лондон
Wembley1.jpg

Амстердам
Srodna slika

e, prođoh brankovom danas...kako središe one fasade :eek: sinula ulica, majke mi.
dakle, samo neka kreče nešto po gradu, to im ide od ruke....ne mogu da upropaste ništa :lol:
То показује колико се било сивила увукло у овај град.

Али све у последње време што је сређено, за похвалу је. :ok:

Што кажеш, кречење им иде од руке. :mrgreen:

Од ситнијих ствари које живот значе, порадио бих на одржавању зеленила, како градског тако и приватног, као и на путној сигнализацији.

Нешто крупније, било би довршетак изградње Београдског метроа.

Није метро, али јесте сређивање подземних пролаза, такође нешто што тренутно ружи Београд.

Podzemni-prolaz-terazije_foto-d-zarkovic.jpg

Има назнака да би се то ускоро могло променити... :okok:

Ајде ево, уживио сам се у улогу...

Дакле, сазвао бих господу која су се градом бавила посљедњих рецимо 15-20 година, окупио их и рекао:
– Господо, окупио сам вас да ми помогнете у једном важном послу који хоћу да спроведем, а то је изградња затвора по највишим свјетским стандардима. Имате искуства, знате људе, брзо ћете ви то. Организирајте се сами, припремите пројект, нађите извођаче и донесите ми то уз предрачун трошкова. Ја ћу обезбиједити папирологију.
Затвор би одабрани извођач(и) изградили по донесеном пројекту. Кад би се то завршило, поново бих их окупио и свечано им саопштио:
– Хвала вам на свему, завршили смо најважнију ствар за овај град. Пасоши су вам већ одузети, новац за укупне трошкове биће скинут са ваших рачуна или намирен плијенидбом имовине, брзо ће то ићи, све је већ спремно, а ви се до тада договорите и изаберите ко ће у коју ћелију.

Poslednja izmena:

Back